Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  22:25

« to našrot

Nesouhlasím. Na mokru (tím nemyslím stojící vodu) jde taky hlavně o směs.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.03  22:06

« Re: Hloubka vzorku

Na suchu jde hlavně o směs, na mokru, prachu, písku, šotolině, sněhu atp. hlavně o vzorek.
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.03  21:20

« Good Ride

znáte to někdo ? www.goodride.cz ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  20:24

To už jsem si tu zjistil. Nemá důvod. Platíme dost předem a kdyby na věc přišlo, doplatím to hned a na furt. Navíc mi odůročí splátky. ;o)

Ad kola> Ideální budou nějaké z autobusu ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  19:46

Protože jsem si myslel toto: www.chiptuning.cz/co_je_to_chiptuning.ph… - samozřejmě to je jen PR. A která to jsou ty největší kola?

Být tebou, dám si pozor, aby se leasingová společnost nedověděla, co jsi udělal s jejich (svým) vozidlem, zhusta prý vypovídají smlouvy, pokud tyhle zásahy odporující homologacím samy neschválily.

Zajímá mně, jak je to při vypovězení leasingu, má někdo auto na leasing a tedy zkušenost se zněním smlouvy?

• « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  13:33

Tak proč sis nechal čipovat auto? Stačilo dát největší kola s největším vzorkem a byl bys king! :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  11:23

čím vyšší dezén (větší obvod kola), tím vyšší rychlost :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.03  10:28

Na suché snad tak, že čím nižší, tím lepší ... viz pneu pro okruhové závody.
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.03  09:59

« Hloubka vzorku

Ovlivňuje výška dezénu jízdní vlastnosti auta na suché vozovce?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  00:00

« Re: to Mitsi

Přeptal jsem se v PneuS. a prý Borbet jim někdo před 3 lety vrátil když přejel rychleji železniční přejezd a druhý zas s těžkým BMW je taky nějak zohýbal. Ale je to už let, třeba se Borbeti zlepšili? Máte někdo nové zkušenosti a ne letíté?

Borbet Mitsi: šlo o reply na Příspěvek číslo: 3252.

Co na to prodejce EPNEU? Zrovna jeden Borbet se mi u něj líbil, a s ET30 a to v rozměru 7,5x16 moc na výběr není. Ještě Borbera nikdo nevrátil? Na tohle je záruka (v obou mnou zmyňovaných případech to bylo na záruku).

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.03  18:51

huf: a ještě - v hořčíkových kolech je místo křemíku převážně zinek
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.03  18:50

huf: pokud jsou to hliníkové slitiny, bývá v nich hořčíku maximálně do cca 10%, pokud je to hořčíková slitina, tak je v ní hořčíku přes cca 80% - zjednodušeně, pokud je ve slitině víc hořčíku než hliníku, tak je to slitina hořčíková.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.03  17:58

Nevim spis, co je na Borbetech dobryho?! Kdyz je das na auto, ketry ma alespon obcas vsechny kola na silnici (je jich ale zoufale malo) a vymetes s tim 2-3x nejaky kanal, tak Borbety muzes vyhodit. Mam nejaky v garazi, jsou to 7,5 na 16", 4 x98 mm ET 30. Muzes si pro ne prijit. Delaji to snad z hnoje, nebo z ceho. Naproti tomu O.Z.Racing, Speedline (A. Benzoni), Sparco (Cromodora) delaj kola kovany a dokud s nima neprastis do obrubniku, vydrzej veky, a budou kulaty (no, mam uz jedno kolo Speedline od rijna hodne nechutne bocne bouchly o obrubnik a smajda cca 2 cm a porad drzi, ale to je na zabiti). Pravda, design nemaj tak peknej, jako Borbet....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.03  15:09

To Petr: A kde jsem hovoril o znacce Borbet? Nikdy jsem zadnou konkretni znacku nejmenoval. Jen si stojim za tim, ze mezi "hlinikaci" a "hlinikaci" mohou byt propastne rozdily, a to bez ohledu na homologaci. Je tomu asi stejne, jako v pripade rordilu mezi "jednim autem" a "jinym autem". PS: Ne vse je o vnejsim vzhledu!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  14:22

« Re: Ake pneu?www.reifen.com

Já myslel z hlediska vzdálenosti české od německé strany...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  14:04

to residents: ja bydlim v Decine a jezdim pres Petrovice nebo zkus Cinovec. Obe cesty jsou OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  12:23

to karelb: přes jaký přechod je to nejlepší na Drážďany ve směru od Prahy? Je tam společná celnice?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  09:08

Petr: ja som doviezol celu sadu pre kamosa jednoducho tak, ze sme boli v aute dvaja. U nas je limit 175EUR (prezradil mi to prave vtedy colnik) na osobu a pretoze sada pneu nie je jediny kus, da sa to "rozlozit" na viac osob. Ked mas pri sebe aj fakturu, tak nie je vobec ziadny problem. S odpisovanim MWSt mas pravdu, myslim, ze to nevratia hned. Musis mat potvrdenie od colnice, ze tovar vyvazas (napr. na letisku, ked sa preukazes letenkou mimo EU) alebo si uz vyviezol.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  07:52

« Re: Alu nebo ocel

Pokud jde o obrubníky, je dobré mít pneu s chráničem ráfku. Má to třeba Michelin Pilot, některé Bridgestonky atd. Nezachrání to před drsným najetím, ale při opatrném couvání ano.A jde i o to nervat na široký ráfek úzkou gumu.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  02:30

Ne proclít (to už se z EU nemusí), ale doplatit 22% DPH (pokud je hodnota vyšší než 6500 Kč na osobu - domnívám se). V Drážďanech vám vrátí MVST předem, tj. i bez potvrzení z německé hranice? To snad ne, nebo že by se spokojili s příslibem, že jim to potvrzení pošlete?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  02:27

Co je špatného na Borbet? www.borbet.de mají pěkné design. Všechny ALU by měly mít nějakou homologaci a tedy +/- stejné. Když najede někdo na obrubník, ohne i Spider ráfek (viděl jsem).
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  20:23

« to xtra

Pro VW dělá kola kde kdo. Stejně tak i pro škodovku. U té vím minimálně o 2. Intra a Ronal.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  18:10

Na zimu mám plecháč, na léto hliník. S hliníkem mám víc starostí okolo obrubníků, víc to přečnívá. Jinak jsem byl minulej tejden v pneuservisu a viděl tam neuvěřitelný loukotě - rozměr 285/30-R22. Obrovský kolo, minimum gumy, prej na BMW X5. Ovšem obě ty kola, co jsem viděl tam byly kvůli svaření - prasklý ráfky. V tomhle rozměru není divu, majitel asi nemá off-road choutky.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  17:53

« to rbaron & HUFNAGL

presne ako pise HUF tak BBS sa mi nepaci kvoli tomu drsnemu dizajnu, teda oni robia viac take alu ake tradicne vidiet pri zavodnych autach, mne sa pacia jednoduche 5-lucove kolesa, ziadne extra vystrelky.

HUFe nevies ci vsetky ALU disky robi pre VW BBS?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.03  17:12

« Re: kovane alu

Chcete-li vedet, jake disky z lehke slitiny jsou dobre, pak se za 1/ podivejte na cenu a za 2/ zvazte si je a vysledek porovnejte s "lacinymi" ve stejnem rozmeru. K zahozeni take neni zjistit, zda nahodou nemaji zalite ocelove vlozky v otvorech pro srouby (pak jde ocel sroubu na ocel zalite vlozky, nikoli ocel sroubu na dosedaci plochu z hlinikove slitiny) a rovnez zalitou ocel. vlozku v prostredni dire strediciho trnu (namisto plastoveho strediciho krouzku) pro "nahrazkove" hlinikace. Tyhle vyfikundace vsak maji, alespon pokud je mi znamo, pouze original hlinikace na japonske vozy!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  15:46

« to rbaron

Decentní? Některé mi příjdou celkem drsné. A dobré. Třeba ty, co má na sobě v 18" Golf GTI 20V turbo Limited Edition.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  15:28

« Re: kovane alu

xtra: BBS mají decentní design, na svítivě oranžovozelenýho civica s třemi turby, šesti výfuky, křídlem na opalování přítelkyně a hvížďalou na výfuku to moc není, no... :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  08:41

« Re: to xtra

to all: zase to moc s tima lityma kolama nedramatizujte. Mel jsem nekolik aut a na vsech lity kola - hlinikovy. A nikdy se mi nestalo, ze by nejaky prasklo nebo se ohlo. Ted mam 17-ky kola a profil 45 a i pres vsechny diry jeste nedostaly nejakou vetsi ranu. Ja bych to tudiz nedramatizoval. Plechace jsou super tak na zimu. Pokud teda nemate Fiat Punto a jiny jemu podobny premistovadla.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.03  21:00

« to xtra

Mně se teda většina BBS líbí...

Co jinak vím, že lepší vícedílná kola mají kovaný límec a vnitřek je litý.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.03  18:58

« kovane alu

ako je to s tymi kovanymi diskami? mne raz niekto hovoril, ze tie su tak tvrde, ze sa da jazdit na nich aj bez pneu ;o)

ale vazne, podla coho sa pozna kvalitny alu disk? BBS je mytus kvality, ale ten dizajn nic moc, ostatne disky su len bezny konzum alebo ako?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.03  16:31

Téměř každé "alu" kolo je slitina Al+Si+Mg. Zajímalo by mně, jaký musí být poměr Mg, aby se dalo hovořit o kolech z hořčíkové slitiny... ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.03  15:08

..a pak taky ještě hodně záleží na slitině - čím více bude v použitém materiálu hořčíku, tím spíše místo ohnutí prasknou. Stejně jako kola z hořčíkových slitin se neohnou, ale prostě "rovnou" prasknou.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.03  13:39

HUF,Mitsi: U kovaných kol je to všechno ještě maličko jinak, váha je tam o dost nižší a hliník si tímto procesem maličko propůjčí vlastnosti oceli (pružnost, tvrdost), i když jen do jisté míry. Lidi se občas diví, proč by měli u BBS platit "za značku", pak si koupí borbety a druhej tejden je drcnou.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.03  15:35

« to Mitsi

S porovnáním vlastností plechů a alu kol plně souhlasím.

A trvanlivost alu? Já je střídám a kdo je koupí, ať si je užije. ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.03  15:27

Pokud je to vyrobené v EU, tak by se teoreticky měla platit jenom daň.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.03  13:47

Ahoj,

po objednavce to jde třeba v Drážďanech, byl jsem tam, dá se platit kartou a vrací DPH (MVST). Jediný problém je trohu s převozem pře hranice, asi by se to mělo proclít ...8-(( Už se těším do Unie.

Karel

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.03  17:00

To shi: Jezdil jsem stejne gumy na plechacich a pak na alu, pricemz oba typy disku mely stejne rozmery, takze to snad mohu trochu porovnat. Tady jsou zkusenosti: rozdil v hmotnosti disku (alespon v mem pripade) minimalni; alu podstatne lepsi chlazeni brzd (podle meho nazoru zejmena diky rychlejsimu odvodu tepla, vliv "lepsiho ofukovani" podle mne zas az tak vyrazny neni); alu "pevnejsi" v rychle projizdenych zatackach, ale zase mnohem narocnejsi na vyvazeni o ovalitu celku pneu/disk; plech. disk celkove "mekci", coz je dobre poznat v zatackach, ale soucasne je schopen lepe "vytlumit" jizdu v drastictejsich podminkach ceskych autodromu - silnic II. a III. tridy; plech "stravi" i nejake ty nepresnosti v geometrickych parametrech pneu a vyvazeni kola. A ted to zasadni: pokud plechac povrchove nerezne nebo neni mechanicky (napr. narazem na obrubnik) poskozen, pak vydrzi vecne; alu disk muze korodovat vnitrne (pak se proste rozpadne), ale hlavne "ma svou pamet" (to vyplyva z fyzikalnich vlastnosti hliniku) - proste vydrzi jen urcity limitovany pocet krutu/narazu/zmen zatizeni (byt je ten pocet velmi vysoky) a nasledne se v nem objevi praskliny, zpocatku patrne treba jen pod rentgenem, nasledne i pouhym okem. Takovy disk je zivotu nebezpecny a nemel by se uz vubec pouzivat - "prdne" totiz za jizdy a obvykle ve zcela nejnevhodnejsi situaci a navic tzv. "bez varovani".
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.03  12:40

Jedna z výhod alu disků oproti klasickým plecháčům je i to, že jsou "průdušnější", tj. že umožňují lepší chlazení brzd.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.03  10:38

shi: určitě jsou lehčí, ale srovnání bude asi těžké. např. já mám vždy na zimu ocel. užší a na léto ALU širší (lépe sedí). Navíc je ocelové disky někdy (některé typy) potíž sehnad širší. a neznám nikoho, kdo by to dělal.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.03  10:25

« Alu nebo ocel

Tvrdí se, že Alu disky jsou lepší (z hlediska jízdních vlastností) než ocelové, protože jsou lehčí. Ale nikdy jsem nikde Alu disků nenašel údaj o jejich hmotnost, takže si začínám myslet, že jediné v čem jsou lepší je to jak vypadají.
    Můžete někdo, prosím, porovnat jízdní vlastnosti v situaci, kdy necháte stejné gumy (stejný rozměr, vzorek, ...) ale nahradíte ocelové disky disky z lehkých slitin ? Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.03  13:29

ladaH: bezne obchody v D su o dost drahsie, ratam tak o 20% minimalne.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.03  13:21

To jsou super ceny,je to internetovej krám nebo se dá za tyhle ceny koupit ty gumy i v kamenym krámu.Myslím u skopčáků!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.03  00:00

« Re: Ake pneu?

správná adresa je www.pneuservis.abase.cz a nikoliv www.pneuservis.abase.cz/dcmc/
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  14:41

novak: ceny su fantasticke, vratne postovneho, bohuzial len v ramci Nemecka :((( Momentalne sa v Nemecku zdrziavam, takze problem som nemal. Bohuzial v pripade zaslania do zahranicia (CZ/SK) Ti neviem dat presnejsie info.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.04.03  14:34

ceny jsou fantastické
    jak jsi platil? bankovní převod? jak to poslali
    musel jsi na celnici? díky
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  14:11

Radimek: ja objednavam z www.reifen.com. Do tyzdna od objednavky boli doma ;)))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  14:10

« to TAN

Já už na něj seru dávno. Jen si občas neodpustím nějakou poznámku... ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  14:03

« Re: to HUF

Už jsem to zde psal,zaždý pneuservis má jiný názor a doporučuje jinou značku!!Snad budu s CPC spokojen.Se ti divím,že se na Petra nevysereš.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  13:52

Dabel: zrovna to PDF jsem měl na mysli. Co se týče cen, nedokážu to porovnat s cenami v SK. Dobré ceny mají i na www.kkpneu.cz, ale nevím, zda zasílají na Slovensko. Ještě lepší ceny byly na www.pneuservis.abase.cz/dcmc/, ale teď mi ty jejich stránky nějak nechtějí fungovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  13:45

« to TAN

Ohledně hlučnosti nevím. CPC by měly být tiché víc. A ta nemožnost záměny SP9000 se mi jeví jako bobost.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  13:14

« Re: HUF

A jsou Dunlop 9000 hlučnější,jako CPC?Je to pravda,že Dunlop 9000 nejde měnit přední za zadní?Tvrdí to pneuservis TASY.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  11:55

« to TAN

Pokud mu v tom nebudu moc jezdit, tak věky :o)))

Ale vážně, minimálně 30.000km

Onehdy jsem v tom jel a můžu říct, že na tu balónovitost jsou dost fajn na řízení. Přilnavost taky super. Navíc moc nestojí.

Kdyby se dělali 215/40R17, tak jsi je dám na Fabku :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  11:50

« HUF

Tak co táta a CPC??Kolik předpokládáš,že mu vydrží?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  09:30

Radimek: dobry link, hlavne jedno PDF je pekne, je tam take pekne zhrnutie skoro vsetkych letnych pneumatik. A hlavne som sa poucil, ze ER70 je "Bridgestone Turanza ER70". Dost ju tam chvalili ;)) On-line obchod mi ju ponuka za 64EUR kus, to je myslim dobra cena.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  09:18

Dakujem, idem tam mrknut.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  09:16

Dabel: podivej se na www.pneurevue.cz, jsou tam testy letních pneu a u jednotlivých typů píšou v čem pneu vyniká. Třeba si tam vybereš tu nejtišší.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  09:02

Radimek: ja mam vo velkom technicaku predpisane rozmery 185/65R14, 185/65R15 a 195/60R15. 185 mi na zimu pridu vhodnejsie ako 195, na leto su asi lepsie 195. Ja sa ale drzim radsej "zlatej strednej cesty". Inak modely 2000 a vyssie mali dokonca 195/60R16.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  07:04

Někde jsem četl dobrý test co se týče hlučnosti pneumatik, ale nemohu si vzpomenout kde. Budu přemýšlet.
    Překvapilo mne, že máš rozměr 185/65 R15. Já mám rozměr 195/60 R 15 na discích 6Jx15 a tak přemýšlím, zda jsem koupil dobrý rozměr zimních pneu (myslím ve vztahu k disku 6J). Letní gumy chci ještě širší 205/55 R15 nebo 205/50 R16,ale to záleží jaké seženu disky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.03  22:29

« Re: news

e-pneu.cz: Design super, ale zase mi pod Operou nejdou vůbec některé nabídky na úvodní stránce. A to ty docela důležité jako pneumatiky nebo alu kola. Už jsme to jednou řešili, nechali jste nějaké znaky v JavaScriptu, které Explorer sežral, ale Opera ne. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.03  17:47

« Re: sněží a sněží a sněží...

Já jsem nepřezul a na letňákách jsem se málem nedostal z vrat (minimální kopeček). Na zimních bych to vůbec neřešil, je to fakt hroznej rozdíl. Mamině jsem auto ještě nepřezul, takže se mohla umlátit smíchy. Nepřezul jsem jí ho proto, že jsem ještě neměl obuté gumy na nových ráfkách, zakoupených na e-pneu. Ty ovšem došly promptně a tudíž díky, e-pneu!!!
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.03  12:43

« Ake pneu?

Moje letnaky maju momentalne profil 4mm, tak o par mesiacov budem asi kupovat nove letne pneu. Rozmer je 185/65R15 (Mazda 626). Chcel by som co najtichsie pneumatiky s dobrymi vlastnostami na mokrej vozovke a dobrou zivotnostou. Pacia sa mi Bridgestone ER-70. Su pneu, ktore splnaju moje poziadavky lepsie? Dakujem za rady!
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.03  11:58

« DAYTONA

Máte někdo zkušenost s pneu Daytona?Letní vzorek,
    dobrá cena,pěkně vypadaj.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.03  20:14

No, já jsem to přezout ještě nestih a ani toho nelituju ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.03  13:46

už jsem přezul zpět na zimní....(u nás se nedá jinak)
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.03  12:45

« sněží a sněží a sněží...

to počasí je pěkně hustý-myslíte, že to má cenu ještě na tu chvilku přezouvat zpátky na zimní?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.03  17:13

« Re: news

novy dizajn je BOMBA! ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.03  16:54

« news

* nový webdesign

* vyhledávání/přehled testů (ADAC, AMS, AutoBild, AutoCar, GuteFahrt, ÖAMTC) podle několika kritérií

* příslušenství (skryté ventilky atd.)

* řada nových produktů - alu značek STILAUTO, ALESSIO, PROLINE, AEZ, ENZO, DOTZ (zatím bez katalogu-připravuje se)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.03  23:52

« To: Petr Re: GS-D3

ceny GS-D3 by měly odpovídat cenám GS-D2, ale na konkrétní cenu daného rozměru se můžete dotázat mailem (objednavky@e-pneu.cz)...ostatní ceny novinek (Dunlop SP Sport 01, Conti EcoContact3, Firestone Firehawk TZ 200, FALKEN ZE-512 atd.) by měly být na webu během cca týdne
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.03  19:24

« GOODYEAR Eagle F1 GS-D3

www.autorevue.cz/Magazin/Ar.asp?ARI=1232
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.03  19:21

« GOODYEAR Eagle F1 GS-D3

Co ty v TV reklamě propírané GOODYEAR Eagle F1 GS-D3? Kolik stojí a kde se dají koupit? U EP nejsou v katalogu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.03  23:23

« Re: to rbaron

To je fakt divné, i když, teď mi teprve dokleplo, že je máš už 5 let, tak to se nedivím - u nás v rodině sjedeme gumy na nulu za 2,5 sezóny, takže neztvrdnou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.03  13:24

To nasrot: Ve skladu hned vedle garaze - je tam tma, sucho a chladno, zadne vypary z organickych latek. Dle vseho idealni podminky pro skladovani pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.03  22:17

Mitsi: a kde ty pneu skladuješ? Jestli ti na ně např. teče, tak se pak nediv, že ztvrdnou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.03  10:47

Shánět gumy, které tzv. dlouho vydrží, je v případě nízkého ročního kilometrového proběhu (na úrovni např. cca 15-20 tis. km) poněkud nesmyslné. Sám mám na služebním voze z r. 1998 původní letní i dokupované zimní (obojí zn. GY) obutí se zůstatkovou hloubkou vzorku přes 5 mm. S tím autem jezdím přes tři roky a zejména v posledním roce se opotřebení obou sad pneu téměř zastavilo (nehledě na poměrně razantní způsob jízdy). Ty gumy prostě ztvrdly a už se dále neopotřebovávají!. Ano, teď už zřejmě "vydrží věčnost", ale jezdit se na nich opravdu nedá (nebezpečná ztráta koeficientu tření, hlavně na mokru)!!! PS: Souhlasím s názorem, že Barum a Michelin jsou v tomto směru "ještě lepší" (myšleno ironicky).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.03  16:07

« Re: dotaz

pro takové auto pak stačí "T", ale pokud se jedná o rozměr 195/50 R15 (kapánek sportovnější), pak je rozumné zvolit alespoň "H"
  • 00 Reagovat !

foto

02.04.03  14:38

« dotaz

Chtel bych se zeptat, jestli ma index rychlosti pneumatiky velky vliv na jizdni vlastnosti, na valivy odpor...
    Na e-pneu.cz jsem nasel napriklad BRIDGESTONE Potenza RE720 v rozmeru 195/50 R15 rovnou se tremi indexy rychlosti a to V H a T. Melo by to byt tusim do 240, 210 a 190km/hod, pricemz ceny H a T je stejne.
    Mam totiz tento rozmer na aute, jehoz maximalni rychlost je 160km/hod a orig. rozmer pneu byl 165/70 R13. Jaky index by jste mi doporucili?
    Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.03  13:56

« to rbaron

Bridge 720 jsou dobré pneu (hlavně na vodě)-ostatně mám je na autě také, ale jsou kapánek hlučnější a co se týká výdrže, tak 40.000km asi nevydrží (no ještě uvidíme?)-záleží hlavně na tom, jak se jezdí (brzdí, "hrabe", jak je silné auto-jakou silou zabírá-pokud máte zrychlení 0-100/třeba 6s, pak se to někde musí projevit, atd.) a samozřejmě také na rychlost.indexu pneu (u "W,Y,ZR" jsou trochu měkčí směsi, takže budou ubývat kapánek rychleji-"V" je pak asi rozumný kompromis)...jinak co se týká pneu, kt.vydrží absolutně nejdéle, tak to jsou BARUM a MICHELIN (samozřejmě jak jinak než na úkor jízdních vlastností)...jak jsem již doporučoval, chce to projít testy a podívat se též na sloupeček opotřebení
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.03  23:04

« Re: to našrot

Jasně.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.04.03  20:46

« to našrot

Já se bavím o podhuštění v mezích normálu. Hodně přehuštěná se zase vyboulí a jede jen po prostředku. Mám vypozorované, že když své bývalé pneu 225/35R17 nafouknu na 2.5atm, nejedou celou plochou po cestě (zvlášť zadní). Když je ufouknu na 2atm, rozšíří se styčná plocha o cca 1,5cm. Navíc záleží i na šířce ráfku a kvalitě pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.04.03  20:05

« Re: Polo 1,2

Díky za radu-myslím,že 195/50 bude to pravé..app.,na tu kubaturu do 100km/hod docela mrštný,potom ztrácí dech :-)).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…