Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: to EP
Pane Vítoň, dle telefonického sdělení pana V.Zíky nejste zaměstnancem podnikatele provozujícího E-PNEU.cz (což má být jistý p. Carva), ale údajně osobou spřízněnou s AHC. Bohužel nepodepsané emaily z domény e-pneu.cz mi v tom udělaly trochu zmatek.
Vaše nařčení, že jsem cosi _zneužil_ nepovažuji za štastné.
K vaší další větě, která v mém podání zněla takto: "znal jsem AHC.cz již koncem roku 2001, ještě předtím, než existovalo e-pneu" - konec citátu.
Ještě jsem se nesetkal s tím, že bych někde nakupoval a dodavatel se mnou komunikoval prostřednictvím internetové diskuse, ani já se svým zákazníkem a to nenakupuji právě málo. Předpokládám, že to pochopíte správně, tedy tak, že o vaše další reakce zde nestojím.
Rád bych tuto diskusi ukončil a vaše omluva, jakkoliv připomíná cokoliv, budiž přijata. :-) -
"-- skrytý --" 30.04.03 23:46
« to > p.Petr
Moc se Vám omlouvám před všemi v této diskusi (když Vás toto urazilo), že jsem měl jakékoliv pochybnosti o Vašem členství v klubu AHC...když píšete, že jste o členství uvažoval již na konci roku 2001 (a admin Vás zaregistroval až teprve teď)...nicméně i tak jsme Vám slevu nabídli! -
"-- skrytý --" 30.04.03 23:31
« ad Pirelli P5000Drago
špatné nejsou, ale je to kapánek starší model-v obdobné ceně by se měly najít lepší (je to ale mnohdy těžké, protože snad žádná pneu neexceluje ve všech parametrech)-jak už tu bylo několikrát napsáno, že většinou nějaké (+) má proti sobě i (-)...např.ty Bridge RE720 jsou opravdu skvělé na vodě a mají vynikající směrovou stabilitu, ale ten hluk je dost nepříjěmný (možná v případě diesla by to nebylo až tak patrné?...) -
"-- skrytý --" 30.04.03 23:27
« ad Nokian NRVi
v tomto Vám nemohu poradit (nejlépe budou vědět Anděl Export-Import), nicméně je to specialitka, protože profil v oblasti ramen je symetrický/směrový, zatímco prostřední část je asymetrická...tzn.že by se asi mělo rozlišovat pravá a levá, nicméně v praxi to může být trochu jiné (a přesto to funguje!)...princip je sice obdobný jako u asymetrických CPC, CSC2, Dunlop SP01, Pirelli atd., nicméně to, že jsou okraje směrové-to se jen tak nevidí! -
« to RadimH
Právě "drahé" pneu jsou dobré. Venturu tam ale neřaď. Je to low-end od Goodyearu.
Já ale neříkám, žes neudělal dobře. Já kladu na pneu možná dost enormní nároky a stále hledám kompromis mezi cenou a vlastnostmi. Po mém dlouhém bádání jsem zatím žádnou pneu, která je dobrá a levná, neobjevil.
Teď mám objednanou nejvyšší třídu Falkenů (FK451 225/35R17) a uvidíme. Je to poslední pokus o nalezení kompromisu. Pokud nebude objeven, seru na experimenty a jdu do P-Zero nebo S-03 Potenza, které jsou drahé, ale nemají konkurenci. -
« Re: Nokian
turboleon: Potenza 720 má vcelku dobré výsledky v testech a asi s nimi chybu neuděláš. Je již však o cca 600,-Kč dražší než NRVi a uvádějí, že je hlučná. Měl jsem BRIDGESTONE Turanza ER30 a protože byly hlučné, vyzkouším Nokian. Původně jsem uažoval o Fuldach, také mají vcelku dobré testy. Prostě každá pneu má nějaké +/-. -
To Huf: konrétně v zimních pneu v 205/55 R16 byly Nokiany WR jedny z nejlepších dle myslím renomovaných testů. Proto se ptám na ty NRVi. S Potenzou RE720 neudělám chybu, ale co když je ta NRVi mimořádně povedená a je to bomba ? Zajímám se o ní právě díky dobré zkušenosti s tou WR. -
HUFNAGL: že jsou Nokiany *? Z čeho tak usuzuješ. Já jsem měl kdysi na autě Good. Ventura a pak Barum Bravura. Jediný rozdíl, který jsem poznal, bylo rychlejší opotřebení. Vzhledem k tomu, že Barumy nestály ani 50% Goodyear, tak mi to moc nevadilo. Nokiany jsem vybíral také vzhledem k ceně. Zatím mě žádna drahá pneu nepřesvědčila o tom, že za ty peníze stojí. Ale proto se vyrábí tolik druhů. aby si lidi mohli vybrat dle svého rozumu. Možná ti dám časem za pravdu, ale nyní jsem přesvědčen, že vzhledem k ceně jsem udělal dobře. -
« Re: pneu 205/55 R15V
turboleon: Je to novinka, takže vcelku nejsou žádné testy. Já na nich ujel zatím 20 km, ale první dojem je dobrý, zejména co týče hluku. Loni jsem měl Bridge (nepamatuji si model), ale byly strašně hlučné. NRVi jsou pěkné, v žlábku mají modré pruhy a byly za přijatelnou cenu. Podrobné informace na www.nokiantyres.cz -
« Re: pneu 205/55 R15V
e-pneu.cz: prosím o odbornou informaci. Koupil jsem pneumatiky NOKIAN NRVi a v pneuservisu mi obuli na levou i pravou stranu stejné. Nikde jsem nenašel, zda se NRVi vyrábějí levé a pravé. Na www.nokiantyres.cz uvádějí, že levé a pravé pneu se dělají pouze NRV. Nemáte zkušenost, zda jsou NRVi rozlišené na levé a pravé. Předem díky. -
« pneu 205/55 R15V
Potrebuji prezout ze zimnich, ale nevim na jaky! Do ted jsem jezdil na CEC a byl maximalne spokojenej, ale cenove mi prijdou porad jedny z nejdrazsich. Ve hre jsou jeste Conti Premium contact, ale v testech patri k prumeru a nebo Uniroyal Rallye 540, ktera jsou levnejsi v testu lepsi nez CPC!? -
"-- skrytý --" 23.04.03 19:53
« ad slevy
udělali jsme "zvýhodnění" (slevy) pro AHC členy díky skvělé spolupráci s "Pajou" a vypadá to, že se to "obrací proti nám"...proto nevylučujeme možnost, že slevy budou pouze množstevní, případně ještě "věrnostní" (a to po registraci, kt.zřejmě v nejbližší době zavedeme i na našich stránkách) => slevu pak přidělíme my (nikoliv zákazník) -
« Re: to Petr
TAK TAK.Nevím kde všichni přišli na to,že by mělo být všechno zadarmo.Viz. SMS z internetu,je to prostě nějaký produkt,který něco stojí a já si raději tedy zavolám než SMS něbo pošlu maila,který mi vyhovuje.SMSkuji dost okrajově,ale tipnu si,že hromadě lidí to vadí?Proč?Taky nepracujeme zadarmo... jak se říká "nechci slevu zadarmo" já ani nevím,že nějaká sleva po registraci v AHC je a přesto jsem u e-pneu nakoupil,protože cena není všechno!!! -
"-- skrytý --" 23.04.03 16:29
« to e-pneu: dík
8.4. mi dorazily B.Potenzy, chvíli jsem ještě užíval zimní sezony, teprv ted o víkendu jsem je obul. A natáčel prvních 500km. (zatím piánko aby se ojela separační vulkanizační vrstva). Přes noc mi 1 pneu utekla, ale viník byl asi synovec, který pulíroval liťáky a povolil ventilek.
-
"-- skrytý --" 23.04.03 16:18
« to Petr
Vážený pane Petr, žádný "Privacy statement" nemáme-mail o potvrzení objednávky je zasílán automaticky přímo z obchodního/objednávkového systému a proto je na konci uvedeno "S pozdravem / www.e-pneu.cz"
pod přezdívkou "e-pneu.cz" vystupuje J.Vitoň (ostatně řada lidí, kt.mě slušně oslovili toto vědí, nicméně nepřikládám nějakou speciálníé důležitost přidávat ke každému příspěvku mé jméno)...v této diskusi jste nás(mne) oslovil, proto jsem Vám odpověděl též v této diskusi
jinak Vámi požadovanou slevu Vám přiznáme, nicméně jste nás přivedl k tomu, že se dá "jakýmsi způsobem" zneužít registrace v AHC klubu, a proto ode dneska dáváme další slevy jen těm členům klubu AHC, kteří jsou zaregistrovaní déle jak 3 měsíce a vyhrazujeme si právo na to, abychom v případě jakýchkoliv pochybností tuto slevu odmítli přiznat
přeji Vám příjemný den -
« to b
Velmi zajímavé info. Ten Petr je fakt chudák. Dávat na web cizí auto a deklarovat, že je jeho...
Že já blbec si nedal na svůj web info, že mám Vanquishe (nebo aspoň E39 540i, kterou jsem si mohl dobře vyzkoušet)... ;o)
On je snad ještě větší chudák, než vypadá... -
« to epneu
Jeslti mohu poradit, vyserte se na * zákazníka jako je ten Petr. Podívejte se jak to bylo s ATX! Nejenže vás bude zatěžovat stovkama emailů, vyprošovat si všemožný slevy, stejně by to nakonec dopadlo tak, že by pneu ojel napolovinu, a začal je reklamovat po emailu stylem: okamžitě dodejte nové pneu, všechny původní mají házivost - je to prokázáno nezávislými odborníky a i já jsem to proměřil vag-comem. A když by okamžitě neměl novou sadu, vznikl by další web epneu.ec.cz "zkušenosti s nákupem pneumatik po internetu". -
« to mex
Tak to můžeš hned kontaktovat Paju z AHC, protože ten * Petr tam už je pod číslem 276 (www.ahc.cz/clenove.php ?id=276- bez mezery). Navíc, to není jeho auto (respektive maminky), to je ta půjčená 1.8T 4x4 o které tady psal, kterou si vychcaně, předstírajíc zájem, půjčil v zimě od dealera na hory. Jeho, respektive maminky -eurokompjůtr- je červená předokolka 1.8T (HKP 56-84). -
« To Petr
Ty * zkurvenej, okamzite vypadni z tohohle fora, ty tvoje vyblitky se uz nedaji cist, opovaz se sem jeste jednou napsat, tak vazne sezenu partu negru s letlampama a ti te znasilni tak, jak ti to ani tvuj fotr nikdy neudelal!!!! Forum od ATX jsi kompletne pohrbil, tak se opovaz neco podobnyho udelat jeste tady.
e-pneu: snazne te prosim aby ses vyvaroval takovych vychcanych zakazniku jako je zminovany Petr, kola a gumy by rozrezal, aby zjistil, jaka mimozemska technologie je stvorila a pak by vam je reklamoval, ze nespnily jeho ocekavani, podivejte se na ATXe jak na tomhle foru dopadl. Nedopustte at se to stane taky vam!!! Drzte se zakazniku jako je Huf. Chci se zeptata, jestl jste Paju z ahc dostatecne obeznamili se situaci okolo Petra, jestli ne, tak staci rict a rad mu to vysvetlim. -
"-- skrytý --" 23.04.03 08:37
« Re:
Nevím jaké paranoi, Petriku. Taky jsem si u e-pneu objednával plaste a kola, ale nenapadlo me jak tebe ihned se pidit po slevickach. Ty by sis pro 3% asi nechal i koleno vrtat. To same s ATX - mam taky od nej chip, jenze uz rok na nej jezdim bez problemu. Ty jsi to vzal do ruky jako prekupnik a hned jsi koukal, co z toho pro sebe trhnout. -
« Re: to e-pneu
HUF: Petr shání na pandoře zákazníky pro e-pneu?
Nebo to byla vtipná narážka na to, jak je sháněl pro ATXe? :-)
Petr: Já jedu z Linuxu a Windows tu opravdu nemám...
Maximálně tak druhý prohlížeč -- Mozillu. Jinak
Jedu z Lynxe... Ale co, ono se to protříbí a ti
webmasteři, kteří nebudou schopni reagovat na to,
že jsou lidé (a stále se jejich počet zvyšuje),
kteří používají alternativu, tak skončí... -
« Bez nadpisu
Viados: příznaky tvé paranoi se také projevily a na podvodníky je i soud krátký, oni se totiž nepodepisují do emailu svým jménem, mají strach (to není na EP, ten se koukám také do emailu raději nepodepisuje).
Huf: lže, lže a zase lže, proč bych ty demagogu sháněl další kupce kol pro firmu EP? Mimochodem, potvrzuješ, že jsi dostal mou korespondenci s ATX?
Ty Hufe, kdyš bereš od EP kola za 480000 Kč ročně tak s tím asi více kšeftuješ :-) -
« Re: to harryp
Bacha.Petr Tě teď osočí,že se odvoláváš k bohovi... :-))) no my měli lagunu v rodině a v pohodě.Nechci nové auto,řeším bydlení,tak chci něco rozumného,ale levného,moc soukromým autem nenajezdím (mám služební) tak něco jako ten P406,Ford mondeo ap. Nejsem nějak zažraný do nějaké značky. -
« to harryp
Bůh Tě chraň před Lagunou!!! Měli jsme 2 funglovky. 94 a 97. Větší šmejd byl snad jen ten Megane Coupé IDE...
Fuj tajbl, renault...
To vem raději tu 406. Má ji soused (HDI) a je velmi spokojen.
Ad krám> To vůbec ne. Jen jsem tím chtěl říct, že mé úmysly vůči nim jsou čisté. Petr neovlivní vůbec nic, i kdyby se stavěl na hlavu :o))) -
« Re: to e-pneu
Myslíš,že když se začnou s Petrem dohadovat,že by zavřeli krám?!To snad né... :-))) Nenapsal jsi ten tvůj mail?! (ty auta momentálně jsou P205GTI a 405Break) teď nějak pokoukávám po P406 nebo Laguna Kombi...potřebuji již vetší auto,stejně mám v kombi v půlce kufru audio a nějak jsem si na prostor prostě zvykl,i když svižnější svezení v GTI je pořád dost dobré... -
« to e-pneu
Souhlasím plně s Viadosem. Být Vámi, držím se od něj stranou. Však Huf Vám dá vydělat za kvartál víc, než Petr za několik let ;o) Navíc, na rozdíl od něj podloudně nesháním další kupce Vašich kol a pneu na pandoře.cz :o)))
BTW, sumarizaci kauzy ATX versus Petr mám od něj celkem pěkně a nestranně vyvedenou ve formátu doc. Pokud chcete, pošlu.
Věřte, myslím to s Vámi dobře. Zatím jsem s e-pneu 100% spokojen a tedy chci, abyste fungovali co nejdéle ;o) -
"-- skrytý --" 22.04.03 12:19
« to e-pneu [to Petr]
Berte to jen jako přátelskou poznámku: já být vámi, panu Petrovi bych raději nic neprodával. Začne to píděním se slevách (symptomy se již plně projevily) a končí to hádáním se o reklamační podmínky (příznaky se také již projevily), urážky a hrozby soudem. Pokud vám to, pánové z e-pneu, uniklo, doporučuji k pročtení historii fóra "Autokomplex CZ s.r.o. - motory" cca rok zpátky. -
"-- skrytý --" 22.04.03 11:51
« Re: ad Opera
Ten, kdo jede z Linuxu, většinou MSIE v záloze nemá. Tím nechci říct, že já jedu z Linuxu ... ale dělám www stránky. S JavaScriptem jsou jen problémy. A pokud jsou některé sekce webu přístupné výhradně pomocí menu v JavaScriptu, je to špatně udělaný web. Měla by tam být vždy možnost, klidně i méně hezká a méně elegantní, pro ty, kteří JavaSript nechtějí nebo nemohou používat, nebo pouze nemají jeho nestandardní impementaci a la MSIE.
Tady na auto.cz to neplatí, protože QuickMenu jen zdvojuje horní navigaci funkční i v NN4. -
"-- skrytý --" 21.04.03 23:57
« to Petr
ad vhodnost předmětu plnění k určitému účelu použití > toto je předpokládám naprosto jasné - např.když si zákazník koupí 20" kola na Octavii a nebude je mít zapsané v TP a od technické ho vyhodí, případně způsobí dopravní nehodu a použití těchto kol bude s tímto nějak souviset, pak přece nemůže dodavatel nést žádnou zodpovědnost! dalo by se uvést i více příkladů (i opačných, kdy se použije menší kolo atd.)... -
« Re: to harryp
Je to možné...no vzhledem k tomu,že jsem přezul ze zimáků a tam používám nějaké Barumy (moc v zimě s tímto autem nejezdím a když tak jen krátké cesty) a hluk je lepčejší :-) S vodou mohu souhlasit,stabilitou taky.Jinak i s dodavatelem...což je e-pneu :-))) a rád se posléze zase obrátím. (nějak se rýsuje P406,zatím to přítelkyně nějak nezkousla :-( ) -
« Re: to Huf,
Huf: Co jsi uvedl jsem citoval, shrnu-li tvrdil jsi, že se RS od 110kW liší mmj. o VTG turbo, což jsem zpochybnil, stejně jako úrověň toho časopisu, ano, teď jsi to dementoval, že jsi se spletl, to beru. Že se ty turba liší výstupem jsem uvedl já a nikoliv ty, a to před cca 1/2 rokem a nedávno poslal fotky.
Pokud jde o rozchod kol, tak ten já počítám od osy kola (tj. od osy ráfku) a z toho plyne, že jej lze změnit s ET a pokud jde o vystrčení kola z ráfku, tak v příspěvku číslo 3295 nevidím chybu (stanovisko není důvod měnit jako ty s VTG), díky že jsi Hufe napsal že tomu nerozumím, ještě že tě tu máme a všechno tu zasvěceně vysvětlíš. Já toho tolik nesjedu.
Pokud je v č.3295 nějaká blbost, dejte vědět.
Dodavatel neodpovídá za vhodnost předmětu plnění k určitému účelu použití a za možnost použití odběratelem (např. neodpovídající rychlostní kategorie, nosnost, rozměr pneu, a pod.). Garantované vlastnosti zboží plně závisí na specifikacích uváděných přímo výrobcem.
... a tak to musím trochu ověřit. Tím to myslím můžeme uzavřít.
A k EP - máte i plechové ráfky? Nebo jen v zimě? -
Hufe a jak to s těmi koly máš Ty? Já jestli si to dobře pamatuji tak mám 7.5x15 a na tom 195/50 R15 pořád ještě RE720,které se mi líbí nejen tím " ochranným rantlem" ale taky tím,že mi na vodě připadají skoro jako na suchu :-)) nevím zda je to jen pocit,ale něměl jsem zatím v žádné vodě sebemenší problém,kdežto s předchozíma pneu ano. -
"-- skrytý --" 21.04.03 17:26
« to Petr
ještě k těm úzkým pneu na širokých ráfcích (často označované tuningové "Áčko") > předpokládám, že je to naprosto pochopitelné již z příspěvků, co jsem psal dříve-když je pneu širší, pak jde hlavně o komfort (v zatáčkách pak ovšem auto plave), když je pneu na stejném ráfku užší, pak jde hlavně o jízdní vlastnosti-stabilitu (v zatáčkách sedí auto jako přibité), když chcete kompromis, zvolíte přibližně střed (viz tabulka doporuč.šířek ráfku pro dané rozměry pneu)
a pokud je pořád ještě něco nejasné, pak radši napište mail, abychom tady zbytečně nezatěžovali forum -
"-- skrytý --" 21.04.03 17:18
« to Petr
ad šířka ráfku > tak už tedy nevím, o co Vám jde-samozřejmě, že na šířce nezáleží, když porovnáváte ráfky se stejnou šířkou!?!
nebo snad chcete naznačit, že když bude stejná šířka ráfku jako šířka pneu, tak na šířce ráfku nezáleží, ale záleží na šířce pneu? to je ale snad logické...to je to samé, když řeknete, že nezáleží na šířce pneu, ale na šířce ráfků, ale nesmíte zase zapomenout na původní předpoklad...myslím, že ale vysvětlováním těchto naprosto logicky jasných věcí nic neřešíme!!!
ad kvalitě Borbetů a jiných ráfků > to Vám přece již psal kolega do mailu! -
« to Petr
Ad RS> Uvedl jsem, co psalo AR a poté jsem uvedl, co jsem zjistil přímo na motoru v praxi (že je stejné s 110kW a bez VTG).
Ad kola> Možná, že bychom měli převést řeč ne na pneu, ale ráfky. Jsou stříbrné, lesklé (zatímco pneu jsou černé a matné) a pokud na nich máš stejné pneu a ET, tak širší ráfek bude víc venku a každý si toho hned všimne ;o) => Přestože bude stejný rozchod, kola budou víc ven. -
« http://sound-tuning.borec.cz/images/RS2.jpg
Pěkné, takovouto galerii byste mohli udělat na svém webu, s přesným odkazem na ryp pneu/ráfku (vaši zákaznící, jistě se někteří rádi pochlubí).
[odkaz]
zde je dobře vidět, že ráfek z kola nepřesahuje, ani kolo nijak zvlášť nevyčuhuje, tipuji to na ET38 (samozřejmě jak bylo řečeno, šířka ráfku nerozhoduje, protože ráfek je užší, než pneu! - je to tak správně epneu?) -
« Re: to EP
Děkuji za vám odkazy, to jsem vskutku netušil, že toto někdo má, mohu se tedy po 5-té přeptat, jaký to má účel vyjma nějakého pseudo-estetického, tj, zda to jede lépe nebo co?
Pokud jde o flame ohledně šířek, dovoluji si opakovaně upozornit, že již v mém prvním!!! příspěvku č. 3295 na toto téma jsem zmínil, že šíře ráfku není podstatná za toho předpokladu, kdy je ráfek užší, než pneu. Je tento výrok v pořádku nebo není? -
« Re: to Huf a VTG
Huf napsal: "Nemyslím si, že se změnou SW u 110kW dá nahradit turbo s proměnou geometrií nebo proměnné časování sacích ventilů. :o) Automobilrevue 3/03 - test Octavie RS combi. V ČR není kvalitnější časák, co se technických věcí týče. Místo ztrapňování se na MC bys občas měl číst i tištěné časopisy. Pomáhá to udržet si ucelený přehled ;o)"
Nakonec se Hufe ukázalo, že skvělý Automobilrevue se mýlil, a pravdu jsem měl já ale to nijak nebrání tvým výpadům :-) -
Huf: "Klidně si věř tomu, že na šířce ráfku nezáleží. Bude to tak možná lepší :o)))"
Milý Hufe, nepsal jsem od počátku, že na šířce ráfku nezáleží za předpokladu, že ráfek je užší, než pneu (tak by to mělo být)? Že bys četl jen počátek vět? Zkus dpovědět ANO/NE. Kdo je tu pak ignorant? -
« Re: ad Opera
To je obecná mystifikace, protože Opera se defaultně identifikuje jako Internet Explorer (z důvodu kompatibility se stránkami, které cokoliv jiného než IE vykopnou hned) a proto si webmasteři myslí, že nikdo nic jiného než IE nepoužívá, vsadím se, že IE máte ve statistice více než 85%, leč skutečnost je jiná, sám používám i Operu.