Pneumatiky
"-- skrytý --" 08.05.03 12:41
« to allwarez - Re: Chranic rafku
chránič ráfku je výstupek na bočnici pneumatiky, kt.má chránit ráfek jednak před odlétajícími kamínky a jednak před odrbáním ráfku např.o obrubník (to je v praxi trošku mylné, protože když najedete nešetrně na obrubník, tak Vás opravdu nic nezachrání)
detailní obrázek najdete např.zde:
[odkaz]%20Pcr%20Summ… -
"-- skrytý --" 07.05.03 21:48
« Re: to 02
Moc d2kuji ya radz Va3e a "hufa". Až teď jsem se dostal na net ..., tak mám trochu chaoz. :-)))
Netuším však zda se ten to rozměr vleze v pohodě aniš by kdekoli drhl do oktávky (rozměr disku 7"-7.5"). Jinak SuperBy jsou obuty na Dunlopech.Pavel
« Re: Můžu věřit testům?
Díky za zkušenost. Já je potřebuju pro Ochcávku (20V) a protože ty testy dělali Němci, předpokládám, že použili auto se stejným podvozkem (Golf, A4). Mám tam originál Firestone Firehawk, tak předpokládám, že horší trefu udělat nemůžu... :-) Jen se u těch testů divím, že nejlepší byly značky, které jsou u jiných rozměrů a rychlostí sotva průměrné a třeba Michelin vyhořel (kdysi mi ze Žigula udělal ovladatelné auto :-)). -
"-- skrytý --" 06.05.03 11:20
« Re: Můžu věřit testům?
Mimochodem mam osobni zkusenost s pneumatikou Uniroyal Rallye 540; vuz Lancia Delta HF Integrale. Zaver: zadarmo drahy gumy. Na vsech pneumatikach Continental Group (Uniroyal, Barum, Continental) je to auto nestabilni, nedotacivy jako prase a v desti totalne neovladatelny. Pirelli P6000, Michelin Pilot SX a Brigestone RE 720 mi vychazeji jako velice dobre pneumatiky. Takze zavery testu jsou jedna vec, vlastni zkusenost druha. Je presto mozne, ze na Fabii budes s Conti vysostne spokojen. -
"-- skrytý --" 06.05.03 10:39
« Re: Můžu věřit testům?
Kup si, co chceš, co se Ti líbí a na co máš (nic ve zlém). To, zda jsi chyboval, či se naopak strefil do černého, se dozvíš, až se na na těch gumách a právě na tom svém autě svezeš! Je to něco jako loterie: přijedeš do pneuservisu s jedním autem a po přezutí se Ti může stát, že odjedeš s úplně jiným autem (lepším, ale třeba i mnohem horším). Ta chyba při volbě pneu je pak ovšem na hodně dlouhou dobu, resp. na hodně najetých kilometrů. Nevím totiž o pneuservisu, který by gumy vyměnil jen proto, že zákazníkovi nevyhovují. Výsledky testů a praktické zkušenosti ostatních (pokud možno s pneu stejných rozměrů a na stejném typu vozu) jsou samozřejmě důležitým vodítkem při výběru. Jen pozor na rady typu: "Tohle Ti stačí, já jsem s nimi také spokojen..."! -
« Můžu věřit testům?
V testech s odkazama na e-pneu vyšly nejlépe v rozměru 195/65 R15 V pneu Fulda Carat Attiro a Uniroyal Rallye 540. Ve zdejších příspěvcích je ovšem nikdo nezmiňuje, ani nedoporučuje. Je tedy možné těmto testům věřit a uvedené značky pneu v klidu koupit? -
"-- skrytý --" 04.05.03 23:25
« news
po aktualizaci databáze je již nyní v nabídce 409 modelů alu ráfků (nové značky : ALESSIO, PROLINE, AEZ, ENZO, DOTZ, MILLE MIGLIA) a 149 modelů pneumatik pro osobní vozy (nové modely: Dunlop SP Sport 01, Pirelli P Zero Nero, Conti Eco Contact3, Firestone SZ-80, TZ200, Goodyear Eagle F1 GSD3, Semperit Speed Comfort, Bridgestone RE050, B330EVO, Yokohama AVS V550 a další)! -
"-- skrytý --" 04.05.03 23:19
« to 02
pro rozměr 205/55 R16 jsou doporučené šíře ráfku 5,5"-7,5" (čím užší ráfek, tím pak auto víc "plave" a alu ráfek pak úplně ztrácí smysl), tzn.také doporučuji 7"-7,5"
co se týká pneu do prvovýroby, tak se u většiny "spotřebních" aut dodávají ty "nejlevnější/nejekonomičtější" pneumatiky, neboť dle jisté "strategie" by se vyšší cena pneumatik negativně promítla do finální-celkové ceny vozu (ostatně podobně je to i s reproduktory/autorádii atd.)...tím nechci říci, že někteří výrobci nekladou důraz na kvalitní obutí (řada modelů AUDI/BMW/atd. se obouvá na Dunlop SP9000/CSC2 a jiné špičkové pneu-převážně tedy silnější verze) -
"-- skrytý --" 04.05.03 21:35
« Re: to 02
Jasně že né!! Ty mám na zimu, a koupil jsem je před zimou spolu s řetězy. Teď chci koupit letní! No, a jelikož jsem při koupi "škudlil" tak teď musím koupit za draho jak Alu-rávky, tak pneu, no a nechci to na 15", ale na 16".
A ty orygoš pneu jsou pěkný šmejdy, a navíc je mám už sjeté tak budu kupovat nové, ale opravdu netuším jaké (ty originály jsou Continental, vyrobeno v "Barumu..." a pokud bych je opravdu chtěl koupit, tak mám smůlu, protože jsou určeny primárně pro prvovýrobu - no pěkný hnus!!) Navíc si "Š... auto" jistí a dávají pro všechny Oktávky gumy podle nejsilnější. Tak mám na autě tedy podle 1,8T , no nic moc 2roky a jsou sjeté... :-(( No,aspoň si pořídím pořádné ...Pavel
"-- skrytý --" 03.05.03 10:38
« Re: to 02
Moc děkuji, já bych preferoval spíše dobré jízdní vlastnosti (aquap., brzdná účinnost, kilometrový nájezd, stabilita/necitlivost na boční vítr-vyjeté koleje ).
Zatím mám na voze gumy z prvovýroby - na zimu mám Goodyear UG6 v 15", ale na ostatní sezónu chci pořídit elektrony právě v 16". Správně jste zdělil rozměr, právě jsem o tom to rozměru uvažoval.Jen že je v těchto rozěrech veliký výběr a vůbec nemám ponětí kterou značku natož typ pneu ...Ještě jednou moc děkuji.
Pavel -
"-- skrytý --" 03.05.03 10:25
« to 02
předpokládám rozměr 205/55 R16 - je opravdu velký výběr, záleží, co přesně preferujete (jízdní vlastnosti/aquaplaning/tichost/velký km-výkon/cena/atd.)...z níže uvedených vybraných značek bych jako kompromis mezi cenou a velmi dobrými jízdními vlastnostmi vybral asi Dunlop SP 01/9000, Goodyear Ventura (dobrá na vodě-auaplaning, ostatní vlastnosti průměr), Bridge RE720 (vynikající na vodě, skvělé vedení stopy, jsou ale trochu hlučnější, rychle se sjíždí), Michelin Exalto/Primacy (větší km výdrž na úkor jízdních vlastností), Pirelli P7 (rychleji se sjíždí)...všeobecně pak platí pro směrový dezén, že je pneu hlučnější...možná bych seznam doplnil o pár velmi dobrých pneu jako Conti Premium Contact, Firestone SZ40/80, Toyo Proxes T1-S...jako nejlevnější ještě rozumnou variantu pak asi Falken ZE-512 -
"-- skrytý --" 02.05.03 22:39
« 16" kola - ale jaká ?????
Tak Vás tady zase jednou zdravím... .
Potřeboval bych poradit s mým problémem.chci koupit letní gumy (16"), ale nevím jaké, značka.
Uvažuji o Dunlop/Goodyer/Mischelin/Pireli/Bridgest… , ale fakt netuším jakou koupit.Mam oktavku, tak zase nepotřebuji nějaké mega, mega ... Prostě opéravdu kvalitní a s dobrým nájezdem kilometrů. Poradí mi někdo ???Pavel
"-- skrytý --" 02.05.03 15:00
« Re: e-pneu.cz
Pro "puntičkáře": reagovat na větu vytaženou z kontextu dlouhosáhlého mailu asi nemá cenu...nicméně to, že někdo dělá v týmu, neznamená to, že musím být někým konkrétním zaměstnancem...
pokud někomu vadí příspěvky, kt.do této diskuse píši, tak není problém toto ukončit - myslel jsem si však, že pro někoho alespoň některé informace mají užitek! (předpoládám alespoň ze začátku i pro člověka pod nickem "Petr"-později se to však obrátilo proti me)
a k výrokům p.Petra (po těchto zkušenostech) se již nehodlám nikdy/nikde žádným způsobem vyjadřovat! -
« to e-pneu.cz:
Rád bych věděl, proč tu pán píšící pod nickem e-pneu píše spoustu cenných rad a zkušeností zdarma, vyřizuje část agendy firmy e-pneu a odpovídá na technické dotazy, týkající se jak webu, tak činnosti této firmy a pan Petr napíše, že se tam k němu neznají. Obzvláště tento fakt by opravdu bylo vhodné vysvětlit. Děkuji -
"-- skrytý --" 02.05.03 10:56
« to Petr
Ty sice momentálně píšeš rozumně, a dokonce tvoje poslední příspěvky konečně připomínají strukturovaný jazyk dospělého člověka, ale proč jedině ty máš potřebu se zase - bez pardónu - * do toho, kdo je koho zaměstnanec, zaměstnavatel, jak to mají právně ujednané, co jim z toho plyne za práva ap. Zatím nikdo kromě tebe neměl potřebu do toho rejpat, neboť pneušky chodily, e-pneu nikoho nepodvedlo (to by se tu jistě řešilo), takže nebyla potřeba zkoumat zákulisí. Ty máš prostě neopakovatelný talent kazit jakékoliv pohodové lidské prostředí. Napadá mě, že mi někoho připomínáš. Jsi podobná krysa jako např. "slavný" "právník" Ed Fagan.
P.S.
Na mysli mám samozřejmě toto: "Pane Vítoň, dle telefonického sdělení pana V.Zíky nejste zaměstnancem podnikatele provozujícího E-PNEU.cz (což má být jistý p. Carva), ale údajně osobou spřízněnou s AHC." -
« Re: to harryp
Já to bral v rámci té anonymity a ta je stejná.Běž si dívat na TV zNOVA na lásku přes NET,je Ti to podobné...Víš Ty možná umíš používat mail ap. ale nějak z očí do očí bys hromad lidí tady asi takhle neodpovídal jako zde :-)) Třeba bychom pak neměli vůči tobě pocit,že říkaš něco jiného než píšeš.Potom bys nemusel nikomu nic dokazovat na papíře -
« Re: to harryp
aha,takže když Tě budu kontaktovat na tvém debilním webu a ty mi pak pošlel mail je něco jiného?Nevím proč do toho taháš zákony?!Je někde napsáno,že se musím podepsat?Jak to Ty vyžaduješ....Tak to nechápu proč se Ti měl omlouvat,když s ním vlastně nechceš mít nic společného... -
« Re: to harryp
Milý Harry, nic ve zlém, dotaz jsem nedal zde, ale do mailu a tak očekávám, že i tak by měl být odpovězen, ne? :-)) Dík, že to nebudeš komentovat, požádal jsem, aby tady se mnou nějaký pan V., od koho se EP distancuje, neřešil a neodpovídal, protože u něj jsem objednávku nepodal, OK? Předtím tady všechno posílal na mail a teď naopak mail odpovídá zde :-) Další věci si na oplátku nechám zatím pro sebe, pane Vitoň. -
« Re: Huf
Tak ještě jendou pro Hufíka - bylo to trošku jinak - byly domluvené 2 1.8T + 1 TDI66. Protože mi sám ATX nabídl slevu na více vozů, řekl jsem dobrá, stejně jako později chtěl, abych u dodával další "adepty"), ovšem dříve domluvené 1 TDI a 1 1.8T z okruhu známých (kteří projevili zájem) včas cuklo (z důvodu tzv. "neznámé" firmy kdesi v Brně), nabídli jsme to lidem na Pandoře, připadlo mi to v tu chvíli jako výhodné řešení pro mě (netřeba měnit objednávku), pro ATX (snaha o co nejvíc "adeptů"), i pro ty zúčastněné. Když tobě někdo nabídne slevu, tak ty mávneš rukou a řekneš, že to bereš bez slevy a ukážeš plnou tatínkem naplněnou peněženku, to už víme. Kdybych chtěl dobrou cenu, šel jsem do jiné firmy, tam bych to měl bez slevy levnější a jak jsem se bohužel až později přesvědčil, že to mají lepší. Řídil jsem se tím, že nejdražší (ATX) = nejlepší - chyba, ale dobrá to finta, spousta lidí si to myslí!
Upalte mě, využil jsem nabídnutou slevu a to je neslušné :-) Už vím, že dělat cokoliv takového je nevděčné, štěstí, že ty známí cukli.
Na závěr upozornění - vím, že to sem nepatří, ale ani přípsěvek pana Rosypálka sem zcela nepatří. Tak na oplátku trochu zábavy:
« Re: to EP
ty jsi opravdu úplný magor...nějak mě udivuje,že s tebou vůbec někdo s dodavatelů ještě komunikuje.Třeba by stálo za to jim poslat všechno co tady trousíš na webu a že by to nebyl problém a byla by obrovská legrace :-)
Hele cosi tady píšeš,že s teboudodavatele nekomunikují na chatu?Myslíš si že mail (hodně využívaný) je něco daleko jiného?Já mezi tím nevidím žáden rozdíl.Mě osobně tady e-pneu (ať je to kdokoli) přesvědčil,poradil,prodal a já jsem nadmíru spokojen.Myslím,že o to tady jde a mimochodem komunikuje tady asi proto,protože se tady dotazuješ.Myslíš si,že tady dáš dotaz a oni ti ho pošlou poštou?!Mimochodem mohl jsem ty pneu koupit o něco málo levněji,ale ve formě "rohlíků" prostě kup a neotravuj.Raději si připlatím a budu k tomu mít zajímavé informace a dobrý pocit... -
« to e-pneu
Člověk, který ze sebe dělá blbce na pandoře.cz, aby vyžebral u ATXe slevu 25% na čip, asi nebude solidní obchodní partner ;o)
BTW, buďte si jisti, že to členství v AHC účelové je. To, že to popírá, u něj neznamená vůbec nic.
V každém případě ale jsem pro, abyste mu slevu dali. Když podniká kroky, jaké podnikl na pandoře nebo v AHC, tak ji asi vážně potřebuje ;o) -
« Re: to EP
Pane Vítoň, dle telefonického sdělení pana V.Zíky nejste zaměstnancem podnikatele provozujícího E-PNEU.cz (což má být jistý p. Carva), ale údajně osobou spřízněnou s AHC. Bohužel nepodepsané emaily z domény e-pneu.cz mi v tom udělaly trochu zmatek.
Vaše nařčení, že jsem cosi _zneužil_ nepovažuji za štastné.
K vaší další větě, která v mém podání zněla takto: "znal jsem AHC.cz již koncem roku 2001, ještě předtím, než existovalo e-pneu" - konec citátu.
Ještě jsem se nesetkal s tím, že bych někde nakupoval a dodavatel se mnou komunikoval prostřednictvím internetové diskuse, ani já se svým zákazníkem a to nenakupuji právě málo. Předpokládám, že to pochopíte správně, tedy tak, že o vaše další reakce zde nestojím.
Rád bych tuto diskusi ukončil a vaše omluva, jakkoliv připomíná cokoliv, budiž přijata. :-) -
"-- skrytý --" 30.04.03 23:46
« to > p.Petr
Moc se Vám omlouvám před všemi v této diskusi (když Vás toto urazilo), že jsem měl jakékoliv pochybnosti o Vašem členství v klubu AHC...když píšete, že jste o členství uvažoval již na konci roku 2001 (a admin Vás zaregistroval až teprve teď)...nicméně i tak jsme Vám slevu nabídli! -
"-- skrytý --" 30.04.03 23:31
« ad Pirelli P5000Drago
špatné nejsou, ale je to kapánek starší model-v obdobné ceně by se měly najít lepší (je to ale mnohdy těžké, protože snad žádná pneu neexceluje ve všech parametrech)-jak už tu bylo několikrát napsáno, že většinou nějaké (+) má proti sobě i (-)...např.ty Bridge RE720 jsou opravdu skvělé na vodě a mají vynikající směrovou stabilitu, ale ten hluk je dost nepříjěmný (možná v případě diesla by to nebylo až tak patrné?...) -
"-- skrytý --" 30.04.03 23:27
« ad Nokian NRVi
v tomto Vám nemohu poradit (nejlépe budou vědět Anděl Export-Import), nicméně je to specialitka, protože profil v oblasti ramen je symetrický/směrový, zatímco prostřední část je asymetrická...tzn.že by se asi mělo rozlišovat pravá a levá, nicméně v praxi to může být trochu jiné (a přesto to funguje!)...princip je sice obdobný jako u asymetrických CPC, CSC2, Dunlop SP01, Pirelli atd., nicméně to, že jsou okraje směrové-to se jen tak nevidí! -
« to RadimH
Právě "drahé" pneu jsou dobré. Venturu tam ale neřaď. Je to low-end od Goodyearu.
Já ale neříkám, žes neudělal dobře. Já kladu na pneu možná dost enormní nároky a stále hledám kompromis mezi cenou a vlastnostmi. Po mém dlouhém bádání jsem zatím žádnou pneu, která je dobrá a levná, neobjevil.
Teď mám objednanou nejvyšší třídu Falkenů (FK451 225/35R17) a uvidíme. Je to poslední pokus o nalezení kompromisu. Pokud nebude objeven, seru na experimenty a jdu do P-Zero nebo S-03 Potenza, které jsou drahé, ale nemají konkurenci. -
« Re: Nokian
turboleon: Potenza 720 má vcelku dobré výsledky v testech a asi s nimi chybu neuděláš. Je již však o cca 600,-Kč dražší než NRVi a uvádějí, že je hlučná. Měl jsem BRIDGESTONE Turanza ER30 a protože byly hlučné, vyzkouším Nokian. Původně jsem uažoval o Fuldach, také mají vcelku dobré testy. Prostě každá pneu má nějaké +/-. -
« Re: Nokian
To Huf: konrétně v zimních pneu v 205/55 R16 byly Nokiany WR jedny z nejlepších dle myslím renomovaných testů. Proto se ptám na ty NRVi. S Potenzou RE720 neudělám chybu, ale co když je ta NRVi mimořádně povedená a je to bomba ? Zajímám se o ní právě díky dobré zkušenosti s tou WR. -
« Re: Nokian
HUFNAGL: že jsou Nokiany *? Z čeho tak usuzuješ. Já jsem měl kdysi na autě Good. Ventura a pak Barum Bravura. Jediný rozdíl, který jsem poznal, bylo rychlejší opotřebení. Vzhledem k tomu, že Barumy nestály ani 50% Goodyear, tak mi to moc nevadilo. Nokiany jsem vybíral také vzhledem k ceně. Zatím mě žádna drahá pneu nepřesvědčila o tom, že za ty peníze stojí. Ale proto se vyrábí tolik druhů. aby si lidi mohli vybrat dle svého rozumu. Možná ti dám časem za pravdu, ale nyní jsem přesvědčen, že vzhledem k ceně jsem udělal dobře. -
« Re: pneu 205/55 R15V
turboleon: Je to novinka, takže vcelku nejsou žádné testy. Já na nich ujel zatím 20 km, ale první dojem je dobrý, zejména co týče hluku. Loni jsem měl Bridge (nepamatuji si model), ale byly strašně hlučné. NRVi jsou pěkné, v žlábku mají modré pruhy a byly za přijatelnou cenu. Podrobné informace na www.nokiantyres.cz -
« Re: pneu 205/55 R15V
e-pneu.cz: prosím o odbornou informaci. Koupil jsem pneumatiky NOKIAN NRVi a v pneuservisu mi obuli na levou i pravou stranu stejné. Nikde jsem nenašel, zda se NRVi vyrábějí levé a pravé. Na www.nokiantyres.cz uvádějí, že levé a pravé pneu se dělají pouze NRV. Nemáte zkušenost, zda jsou NRVi rozlišené na levé a pravé. Předem díky. -
« pneu 205/55 R15V
Potrebuji prezout ze zimnich, ale nevim na jaky! Do ted jsem jezdil na CEC a byl maximalne spokojenej, ale cenove mi prijdou porad jedny z nejdrazsich. Ve hre jsou jeste Conti Premium contact, ale v testech patri k prumeru a nebo Uniroyal Rallye 540, ktera jsou levnejsi v testu lepsi nez CPC!? -
"-- skrytý --" 23.04.03 19:53
« ad slevy
udělali jsme "zvýhodnění" (slevy) pro AHC členy díky skvělé spolupráci s "Pajou" a vypadá to, že se to "obrací proti nám"...proto nevylučujeme možnost, že slevy budou pouze množstevní, případně ještě "věrnostní" (a to po registraci, kt.zřejmě v nejbližší době zavedeme i na našich stránkách) => slevu pak přidělíme my (nikoliv zákazník) -
« Re: to Petr
TAK TAK.Nevím kde všichni přišli na to,že by mělo být všechno zadarmo.Viz. SMS z internetu,je to prostě nějaký produkt,který něco stojí a já si raději tedy zavolám než SMS něbo pošlu maila,který mi vyhovuje.SMSkuji dost okrajově,ale tipnu si,že hromadě lidí to vadí?Proč?Taky nepracujeme zadarmo... jak se říká "nechci slevu zadarmo" já ani nevím,že nějaká sleva po registraci v AHC je a přesto jsem u e-pneu nakoupil,protože cena není všechno!!! -
"-- skrytý --" 23.04.03 16:29
« to e-pneu: dík
8.4. mi dorazily B.Potenzy, chvíli jsem ještě užíval zimní sezony, teprv ted o víkendu jsem je obul. A natáčel prvních 500km. (zatím piánko aby se ojela separační vulkanizační vrstva). Přes noc mi 1 pneu utekla, ale viník byl asi synovec, který pulíroval liťáky a povolil ventilek.
"-- skrytý --" 23.04.03 16:18
« to Petr
Vážený pane Petr, žádný "Privacy statement" nemáme-mail o potvrzení objednávky je zasílán automaticky přímo z obchodního/objednávkového systému a proto je na konci uvedeno "S pozdravem / www.e-pneu.cz"
pod přezdívkou "e-pneu.cz" vystupuje J.Vitoň (ostatně řada lidí, kt.mě slušně oslovili toto vědí, nicméně nepřikládám nějakou speciálníé důležitost přidávat ke každému příspěvku mé jméno)...v této diskusi jste nás(mne) oslovil, proto jsem Vám odpověděl též v této diskusi
jinak Vámi požadovanou slevu Vám přiznáme, nicméně jste nás přivedl k tomu, že se dá "jakýmsi způsobem" zneužít registrace v AHC klubu, a proto ode dneska dáváme další slevy jen těm členům klubu AHC, kteří jsou zaregistrovaní déle jak 3 měsíce a vyhrazujeme si právo na to, abychom v případě jakýchkoliv pochybností tuto slevu odmítli přiznat
přeji Vám příjemný den
bez ochrany ráfku
s ochranou ráfku
nejvýraznější chránič (až 10mm) pak mají většinou japonské pneumatiky (Bridgestone/Firestone/Falken/Toyo/a další)