Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.06  17:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letne pneu 205/55 R16

Můj oblíbený dodavatel pneu, mi tvrdil, že Pirelli jsou super, ale občas se stane, že nejdou vyvážit. Až sjedu Micheliny (což očividně bude trvat dlouho), brousím si zuby právě na Dunlop MAXX.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.06  17:11

« Pneu 205/55 R16

Ahoj. Plánuji koupit na Octavii nové letní pneu. Rozhoduji se mezi Pirelli P7 a Goodyear Excellence. Kterým by jste dali přednost?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.06  16:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letne pneu 205/55 R16

Přesně tak!
    Pirelli je ideálním mixem vlastností, ovalita je horší, relativně brzy puchří u patek (bez újmy na vlastnosti).
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 08.08.06  16:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Letne pneu 205/55 R16

No, to nie je fakt na zahodenie. Plus udajne vyssia vydrz (aj ked pises, ze iste dezeny su nachylne na predcasnu vymenu).
    A co Pirelli?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.06  15:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Letne pneu 205/55 R16

I zcela vyvážené pneumatiky mohou házet: ne kvůli špatné vyváženosti, ale kvůli špatné ovalitě! A u Dunlopů máš prostě (téměř) jistotu, že pokud jsou dobře vyvážené, tak neházejí, což vůbec není k zahození...
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 08.08.06  15:34

« Re: Re: Re: Re: Letne pneu 205/55 R16

Mitsi:
    :) Co je teda pozitivnym dosledkom ovality pneu Dunlop?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.06  15:31

« Re: Re: Re: Letne pneu 205/55 R16

To si, bohužel, už nepamatuji - mne se netýkalo, ale řešili to někteří moji kolegové s prvomontáží (na nových vozech).
    "Ovalita" je prostě "kulatost".
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 08.08.06  15:28

« Re: Re: Letne pneu 205/55 R16

Mitsi:
    vies aj, ktore dezeny su to?
    Co myslis pod ovalitou?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.06  15:24

« Re: Letne pneu 205/55 R16

Dunlopy tradičně vynikají parametrem "ovalita". Ale bacha na některé dezény: už při sjetí jen z poloviny se projedou/zmizí propojovací kanály mezi podélnými drážkami, a na vrstvě vody se na nich pak nedá jezdit, resp. si to rychle vynutí předčasnou (z hlediska hloubky vzorku) výměnu gum.
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 08.08.06  14:44

« Letne pneu 205/55 R16

Ake mate skusenosti so znackami Dunlop a Pirelli v rozmere 205/55 R16? Dunlopy mam zimne (Wintersport M3) a som spokojny.
    Dunlop ponuka sirsiu paletu modelov (SP SPORT 2000E, SP SPORT 2020E, SP SPORT 9000, SP SPORT 01, SP SPORT MAXX, SP SPORT 3000A, SP SPORT 01 DSST) a dost tazko sa v nich orientuje. Mozno su niektore z nich vybehove.
    Pirelli to ma jednoduchsie (Zero Nero, P7, P6000, P6000 Powergy), ale ...
    Dik za skusenosti, prip. rady. :)
    Este dodam, ze je to na Avensis 1.8 VVT-i.
  • 00 Reagovat !

foto Ghost007

Ghost007 23.04.06  21:36

« Cena za vymenu pneu

Ahoj, v sobotu jsem se pokousel sehnat na vesnici servis na vymenu kol zimni/letni. Kupoval jsem dve gumy na netu a byl prekvapen, ze po me bylo pozadovano 250 za kolo nove a 120 za kolo stare (jako za montaz).
    To jsem samozrejme odmitl akceptovat. je normalni, ze nove kolo se plati vic nez 2x tolik?
    Kolik normalne platite a kde (mesto/vesnice)?
    Mam 175/70/13.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.06  16:23

« Al kola

Zdarec chlapi, nekoupí někdo Al kola na Ford SIERRA. Jsou to 13' a taky prodám střešní nosič. Ozvěte se na mail: knezek.m@seznam.cz :P
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.06  12:15

« Re: Re: Goodyear EXCELLENCE

Jo a kupoval jsem je na stejných stránkách jaké uvádíš i ty, bez problémů a bezkonkurenční cenu.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.06  12:13

« Re: Goodyear EXCELLENCE

Pjotr: koupil jsem GY Excellence, před nima jsem měl výborné Pirelli Zero Rosso. S GY mám najeto cca. 400 km, za sucha a mírně mokra, zatím velmi spokojený. Ale mám trochu jiný rozměr.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.04.06  10:03

« Matador Hectora

Zdravim, nemate niekto skusenosti s letnymi pneu rozmer 225/45R17 Matador Hectora,ako drzia na vode,hlucnost,zivotnost.Prip. neviete nieco dobreho poradit za rozumnu cenu.Vdaka
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.06  00:05

« Re:

Kromě Marangoni - italská [odkaz] a
    PNEUMANT - bývalá DDR značka jak Barum, dnes pod Dunlopem
    COOPER - výrobce offroad pneu
    je to všechno z Asie
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.06  20:19

« Bez nadpisu

vedeli by ste mi niekto povedat co su zac tieto nasledujuce znacky? tazko sa o nich hlada nejake info a zaujimalo by ma kam patria pod akeho vyrobcu a co je to za kvalitu:
    NANKANG
    FATE
    COOPER
    MARANGONI
    PNEUMANT
    WANLI
    GT RADIAL
    MAXXIS
    je to nejaky supermarketovy tovar alebo co to su za derivaty?
  • 00 Reagovat !

foto

16.04.06  20:15

« Bez nadpisu

odně málo se sjíždí např. Michelin Pilot Premacy, ale na mokru rozhodně není nic extra.
    100% suhlas, mal som ich v rozmere 195/55 R15 najazdil som na nich presne 54.000 km a zjazdil som ich na 3 mm.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.06  13:47

« Pirelli P 6000

Chci si koupit pneu Pirelli P 6000 205/50/16 - co na ne rikate?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.06  17:54

« Bez nadpisu

shark: Čím méně se pneu sjíždí, tím více (obvykle) klouže na mokrém povrchu. Pneumatika je vždy kompromis. Hodně málo se sjíždí např. Michelin Pilot Premacy, ale na mokru rozhodně není nic extra.
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.06  15:46

« Goodyear EXCELLENCE

Plánuju koupit letní pneu 185/65-R15 88V a nejvíce se mi líbí Goodyear EXCELLENCE.
    Máte s nima někdo praktický zkušenosti (dobrý i špatný) ? Napište.
    PS : navíc teď je mají za super cenu (podle mě) 2.276,-Kč na [odkaz]
    Pjotr
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.06  11:18

« Bridgestone ER 300 vs. Conti PremiumContact

Zajímal by mě názor na tyto dvě pneumatiky Bridgestone ER 300 a Conti Premium Contact. Loni jsem jezdil na Continentalech a byly výborné - jen vydržely cca 23000 km. Bridgestone by snad měly vydržet víc ???
    Pokud někdo máte zkušenost, zajímaly by mě i jízdní vlastnosti. Dají se tyto pneumatiky srovnat? Dezén mají podobný, ale směs asi bude u BR tvrdší.
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.06  11:51

« pneu na feldu 1,6 kombi

Uvažuji o 14" alu a váhám nad těmito pneu 175/60 R14:
    Bridgeston Potenza RE71 (4-pneu.cz 1768,-)
    Conti Premium Contact (pneu-servis.cz 1695,-)
    Dunlop SP200 (pneu-servis.cz 1695,-)
    Hankook K701 (pneushop.cz 1331,-)
    Kleber Viaxer AS (pneu-servis.cz 1360,-)
    Michelin Energy E3A (pneu-servis.cz 1755,-)
    Pirelli P6000 (pneu-servis.cz 1495,-)
    Toyo Proxes CF1 (pneushop.cz 1533,-)
    Které za málo peněz hodně muziky:-)
    Osobně se mi libí ty Pirelli P6000.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  09:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:to Tehac

jj: kecas ;-)
    No vidis, me zase tvrdili, ze co dodava Alcar je kvalita; technickej říďa co byl v Sube dělá teď u nich a maj to na to homologovaný >:D >:D >:D >:D
    Takže každej říká to, co se mu hodí do krámu :roll:
    Já bral tyhle, protože se mě celkem líbí (na Legacy vypadaj líp, protože je opticky menší) a hlavně mají rozměr přesně podle TP, takže nemusím lítat po úřadech a shánět povolení :-!
    PS: jako prase zase nejezdím, kromě zimy kdy si to užívám >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.06  22:58

« Re: Re: Re: Re: Re:to Tehac

tehac: člověče, od té doby co máš SuVBaru, tak okupuješ všechny diskusky ;-)) Nokiany asi ok, ale ty Enza, nevím nevím. Měl jsi vzít něco kvalitnějšího. Zejm. s tvým stylem jízdy a terénem. "Enza jsou blato" to tvrdil serviceman z alu-servisu, když jsem mu před 3 lety svá EnzaO dovezl na opravu. říkal "Enza, to tu mám furt..". Buď dražší (OZ, BBS...) a kované a s pertlem, nebo originály od výrobce. Dej vedět za jak rychle jsi je v nějakém driftu na polňačce romáčk' :-) Asi jsem Tě nepotěšil ;-))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.06  11:27

« Bez nadpisu

To Sccoty: Barum Bravuris som mal na O1. V porovnani s Matadormi v podobnej cene mi vysli lepsie prave Bravurisy. Mal som 195/65 R15. Ich konstrukcia (sipovity dezen) je dobra hlavne na vodu. Oproti Matadorom v tejto cene zacinali pri tej istej rychlosti piskat neskor, taktiez pozdlzny aquaplaning lepsie ako Matador (napamatam si zial typ). Cize podla mna nie su az take zle. nemal som vsak moznost porovnat s niecim lepsim. Teraz mam na O2 Bridgestone B390, kedze vsak O2 ma iny podvozok tazko porovnavat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.06  09:09

« Re: Re: Re: Re:to Tehac

Přesně tak, jen na auto se si to namontoval sám...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.06  19:50

« Re: Re: Re:to Tehac

Ty 2.000.- na gumě je teda super úspora, to gatuluju.
    V té ceně 577,- je teda obutí 4ks, jejich vyvážení a potřebná závaží? To je docela slušné, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.06  10:15

« Re: Re:to Tehac

Me namontování obutí v Obnově (ne montáž na auto) přišlo na 577,- Nejdražší z toho byly závaží, protože už nesmí být olověný, dle EU.
    A to mi napařili největší tarif, protože sem "interneťák" a nekoupil to u nich... ale zase sem ušetřil 2.000 na gumě >:D
    U toho odkazu ale ty gumy stojí víc (v mým rozměru), než na pneushop.cz , ale v tvým sou zase levnější :roll: Výhoda je, že to máš v XL...
  • 00 Reagovat !

foto

01.04.06  12:06

« Bez nadpisu

Jo to jsou ty gumy co mám teď na autě a táhne mi to řízení to do leva >:D akorát že mám 195/50 R15 nevim jaký jsou to ukáže teprve čas ale na pohled nevypadaj špatně :-) jen jsem slyšel že se rychleji sjížděj
  • 00 Reagovat !

foto

01.04.06  11:58

« Barum Bravuris 195/60 R15 H88

Jaký máte názor na tyto pneu? Jsou opravdu tak špatné jak se o nich píše? Zakoupil jsem je na doporučení a pak se dostal na net. Mám je teprve den a ještě jsem je nestihl pořádně vyzkoušet. Naštěstí nebyly zas tak drahé.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.06  23:25

« Re:to Tehac

Díky moc za info.
    U toho Subaru jsou zajímavé odkazy, ještě si popčtu a porovnám.
    Taky jsem mezi tím ještě hledal, kde se za kolik Nokian NRVi 205/50 R17 prodávají a našel jsem je v [odkaz] , a jsou tam za 3180,-Kč, což už stojí celkem za to. V tom K&K dávají na zboží u nich objednané sice montáž zdarma, ale asi je objednám viz výše, zaplatím montáž a budu i tak zajímavě v plusu. Kolik tak může stát jejic montáž na elektron? Do 200,-/ks by se to mohlo vejít, ne??? To už by pak stálo za to.
    Tak zatím, Ivo.
  • 00 Reagovat !

foto

31.03.06  14:39

« Bez nadpisu

Dík za radu zkusim to přehodit uvidíme.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.06  13:51

« Re: Re:

S největší pravděpodobností je to způsobeno rozdílným valivým odporem pneu, což vůbec nemusí být "vada" v pravém slova smyslu, ale prostě důsledek toho, že se nyní některá z pneu točí opačně, než na co byla "zvyklá" (u radiálních pneu se v žádném případě nemá měnit směr otáčení). Takže zkus přehodit kola na přední nápravě (levé za pravé a naopak), a pokud to potáhne na opačnou stranu, je příčinou právě tohle. Pak Ti ovšem asi nezbyde, než ty gumy vyhodit a koupit si jiné.
    PS: Tohle patří mezi řadu dobrých důvodů, proč bych jeté gumy nikdy nekoupil, i kdyby byly "sebenovější".
  • « 00 Reagovat !

foto

31.03.06  13:35

« Re:

Zdravim všechny měl jsem přes zimu normální plecháče s pneumatikama 175 a řízení mi lehounce táhlo do prava říkal jsem si , že to bude chtít geometrii podvozku, ale teď jsem tam dal starší litáky co jsem koupil přes inzerát s pneu. 195 a řízaní mi táhne na jednou do leva dost znatelně. Myslíte , že je rozhozená geometrie? Nebo to může být těma litákama nebo gumama?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.06  11:04

« Bez nadpisu

Mám teď čerstve obuto, rozměr 215/60 R16... Zatím nemůžu porovnat, ale drží... Na zimu sem měl WR a max. spokojenost! :-!
    Foto viz: [odkaz]
    Doporucuju koupit na www.pneushop.cz, tam jsou nejlevnější 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.06  09:16

« Nokian

Slyšeli jste pánové někdo o pneu NOKIAN NRVi?
    V K&K pneu mi to doporučovali jako velice slušný průměr na rozměr 205/50 R17 (cca 3.600,- Kč).
    Nemáte prosím zkušenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.06  07:39

« Re: otazka

Marcelino: Tímto způsobem je označeno místo "nevyváženosti" - pneu by se na ráfek měla namontovat tak, aby ventilek byl co nejblíže oné tečce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.06  07:37

ace2: V Rakousku se na řadě modelů BMW jako prvomontáž objevují často právě P7! Leda, že by je tam obouvali sami rakouští prodejci, o čemž silně pochybuji... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.06  07:35

« Re: Aky rozmer?

lacoh: Tato změna Ti kromě zvýšené spotřeby a hluku nepřinese vůbec nic!
  • 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 31.03.06  00:57

« otazka

mam otazku, ci nahodou niekto neviete co znamenaju na pneumatike "žlte kruzky" - kupil som pneu Toyo Proxes CF1 R15 185/60 a na kazdej pneumatike je na bocnici jeden maly zlty kruzok :?: dost to kole oci - na cernej pneu zlta farba, aj ked je to malicky kruzok - nema priemer ani 1cm.
    inak na pneu je vyrazene aj "made in japan" ...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.03.06  20:02

« Re:

P7 MB BMW a to další nepoužívá, nemají potřebný výkon. Když Pirelli tak je tam vždy P Zero Rosso
  • 00 Reagovat !

foto

30.03.06  18:40

« Aky rozmer?

Kupujem nove pneu na Octaviu, rozmyslam o kupe 205/60 R15. Aky mate na to nazor, pacia sa mi sirsie gumy. Ma to nejake podstatne nevyhody?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.06  10:43

« Bez nadpisu

Dobré ceny pneu Pirelli i jiných a bezproblémové jednání podle vlastní zkušenosti. I pro zákazníky ze Slovenska. www.pneu-servis.cz
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.06  10:38

« Bez nadpisu

P6 jsou také dobré pneumatiky, akorát jsou určeny pro nižší kategorie vozidel, zatímco P7 obouvá BMW 7, BMW 5, WV Phaeton a podobně.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 28.03.06  10:37

« Re: Re: Re:

P6-ky som este nemal, takze viem o nich len z testov, kde pravidelne obsadzuju miesta v 1. 3-ke
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.06  09:13

Dik za info.
    Inak co hovoris na Pirelli P6, cena vyzera zaujimavo, a aj v testoch boli celkom dobre hodnotene.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 28.03.06  08:17

« Re:

tak tento rozmer R15 195/65 kupis na internete do 3000,-Kc prakticky cokolvek -z tych najlepsich pocnuc Bridgestone a Pirelli a konciac najdrahsim Michelinom...
    mne sa osvedcil www.pneumatikypriamo.sk
    ...a niektori tu kupuju aj cez www.najlacnejsie-pneu.sk - u tychto som si ale nic neobjednal - ani sa mi neunuvali odpovedat na e-mail >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.06  02:08

« Bez nadpisu

Co se týká zpětného odběru pneumatik, tak tato povinnost se týká i internetových obchodů. Doporučuji pečlivě vybírat nějaký seriózní a nenechat se napálit na super mega zaručeně nejlevnější ceny, protože tam se Vámi požadovaných pneumatik jen stěží někdy dočkáte... Samozřejmě těžko pochodíte se zpětným odběrem pneu u maníka, který "obchoduje" s pneumatikami ze svého 1+kk bytu, to je snad jasné. Takže pozor na to.
    Jinak na dotaz jestli vzít Bridgestone RE720, nebo Pirelli P7 - berte jednoznačně P7, prodal jsem jich už dost velké množství a zákazníci si je nemohou vynachválit. Bridgestone je velmi dobrá na mokru, ale jinak sotva průměr... Navíc se nyní P7 dají sehnat přímo od Pirelli CZ za dobré peníze, což by se mělo odrazit i na cenách pro koncové zákazníky. Když budete mít štěstí, tak vám je prodejce nechá v podstatě za cenu barumek, takže není proč váhat. :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.06  23:29

« Bez nadpisu

Idem kupovat nove letne pneu a mam par otazok:
    1. Co robievate so starymy pneu? Ja mam 3 v podstate dobre, stvrta je poskodena a nepouzitelna (vraj), tvrdili v pneuservise pri vymene za zimne. Mozno by sa dali predat (lepsie ako spalit na antiglobalistickej demonstracii >:D ).
    2. Viete mi odporucit nejake dobre pneu do ~3500CZK, rozmer 195/65 R15? Ide mi hlavne o nizku hlucnost (hlavne do tych 140-150km/h), a dobre vlastnosti na vode. Doteraz som pouzival Matador MP14 (lepsie povedane boli na aute ked som ho dostal).
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.06  13:54

« odběr použitých pneu

Nevíte někdo jak to je se zpětným odběrem použitých pneu při koupi na internetu. Neni to povinnost ze zákona?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.06  12:25

« Re: Jaký rozměr pneu?

TO T8M: :idea: Rozměr 185/65R14 je cenově přiznívější a rozdíl v přilnavosti k vozovce a ovládatelnosti vozu při jízdě subjektívně nepoznáš. Ale hlavně drž se rozměru, který je uveden ve velkém TP :!:
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.06  21:05

« to: dolnyp

Prve 2 pneu su spickove, uz je na tebe pre co sa rozhodnes. Skus pozriet tento link: [odkaz] a pozri si tie videa......ja mam golf IV a pirelli p7 205/55/16, ale mam na nich iba 100 km, takze nemozem povedat objektivne ake su.....ale podla testou vynikajuce.
    Dano
    sabikeuk@yahoo.com
  • 00 Reagovat !

foto toomovich

toomovich 26.03.06  19:06

« Jaký rozměr pneu?

Budu kupovat nové letní pneu i s disky. Podle techničáku mám na výběr rozměry 185/65R14 nebo 195/60R15. Poraďte mi prosím, který rozměr je vhodnější. Nenajezdím ročně moc, ale sportovnější styl jízdy mě baví. Na druhou stranu doposud jsem tam měl rozměr 185/65R14 a bojím se, že při přechodu na širší pneu s menším profilovým číslem bude na našich rozbitých silnicích auto i posádka víc trpět a také nevím o kolik se změní spotřeba k horšímu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.03.06  16:12

« @ jozok

Poslal jsem ti info na SZ, ze kterých jsem vycházel. Nechci to tady zaplácnout dlouhým příspěvkem. Pokud budeš reagovat, tak také na SZ.
    Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.06  10:57

« Bez nadpisu

Jedná se o to, že jsem si po internetu objednal Micheliny. Vyjdou cca o 1.800,- (sleva cca 20%) levněji na jednom kusu oproti kameným pneuservisům. Převezmu si je osobně, ale nerad bych, aby tato úspora byla na úkor jakosti gum, protože celkově je ta částka pořád vysoká.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.06  10:21

« Re:

Beaver2000, chlapče, čo to tu meleš. Ani jediná veta, čo si tu napísal, nemá so skutočnosťou nič spoločné. Pokiaľ nemáš 100% istou, že je niečo pravda, tak radšej nič nepíš.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.06  19:47

« Bez nadpisu

@ xmeda
    Pravděpodobně se jedná o jakostní kategorie (ne obchodní), tak pokud se dobře pamatuji, jsou 4 = A/B/C/D. Je posuzována hlavně technologická kázeň při výrobě = přesnost položení běhounu, bočnic, kordu, kvalita nánosu (rovnoměrnost) vrstvy gumy na kord a uložení lanek a následně kvalita materiálu = homogenita směsi běhounu a odchylka od předepsané váhy běhounu, rovnoměrnost kordu a ještě další kritéria, nevím už přesně. Toto bývá zakódováno do čísla na bočnici pneu. Převážná většina pneu Barum a Matador na trhu CZ a SK má jakostní třídu B (85%), A (10%), C a D zbytek v akcích v super/hyper-marketech. Ty bych si nekoupil ani za stovku. I ty repasované (protektory) jsou lepší, ale stojí taky za h...o :(
    Jestli máte, lidi, rádi svůj život a životy svých bližních, tak těmto "akčním gumám" se vyhněte.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.06  17:43

« Bez nadpisu

Kategorie 1: Dobře známé, renomované značky pneu ;-)
    Kategorie 2: Vysoce kvalitní pneu od předních evropských výrobců (za snížené ceny) 8-s
    Kategorie 3: Ekonomické pneu, velmi nízké ceny, většinou Evropská výroba Kategorie 4: Levné pneu, nejlepší nákup všech běžných velikostí pneu :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

21.03.06  17:33

« 1. a 2. jakost pneu

Slyšel jsem, že údajně existuje 1. a 2. jakost u nových pneu. Nevím, jestli to je nesmysl, popř. jak se to pozná? Díky...
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 21.03.06  13:50

« Re: Re: jake pneu....?

este cena tych Toyo proxes CF1 bude nejak okolo 2500,-Sk v pneuservise - na nete sa daju kupit este lacnejsie (napr.: www.najlacnejsie-pneu.sk )
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.03.06  13:43

« Re: jake pneu....?

dolnyp: Zkus si v archivu v mých starších příspěvcích vyhledat, co jsem napsal ke srovnání P7 a RE720 - vyjadřoval jsem se k tomu na několika místech...
    PS: RE720 bych si už sám nikdy znovu nepořizoval!
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 21.03.06  13:34

« Re: jake pneu....?

v tomto teste boli tvoje pneu: GuteFahrt (DE) 2006 - 205/55 R16
    vysledky su ale "troska" ine nez byva zvykom u ADAC testov ;-)
    tu je link: [odkaz]
    ja som si na 185/60 R15 vybral Toyo Proxes CF1
  • 00 Reagovat !

foto

21.03.06  13:29

« jake pneu....?

zdravim! jezdim na octavii RS a chystam se zakoupit nove letni pneu, uz by pomalu bylo dobre mit neco vybranyho... zvazuji Pirelli P7, Bridgestone RE 720.. nebo nejlevnejsi variantu Matador MP 45 Hectora... v tomhle poradi jak jsem to napsal tak i uvazuji... jak by jste se rozhodli vy...? diky moc! rozmer je standardni 205/55 R16 ten menit nechci :)
  • 00 Reagovat !

foto

17.03.06  11:30

« Continental

Už někdo využil slevu 25 % (kupon možno získal na Shell za natankované množství) při nákupu pneu Continental? Je např. v Barumu něco slušného ve 195/65x15?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.06  10:03

« Re: je cas

Ono to chce taky místo Monroe a podobných super značek trochu zainvestnout, a dát tam KYB, KONI ši SACHS :o)))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.06  09:57

« Nové testy letních pneumatik 2006

Nové testy letních pneumatik 2006:
    ADAC (DE) 2006 - 225/45 R17
    ADAC (DE) 2006 - 185/60 R14
    AutoMotorSport (DE) 2006 - 225/45 R17 RFT
    AutoZeitung (DE) 2006 - 185/60 R14
    GuteFahrt (DE) 2006 - 205/55 R16
    ÖAMTC (AT) 2006 - 225/45 R17
    ÖAMTC (AT) 2006 - 185/60 R14
    více na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.06  00:04

« je cas

Ne problem je ze mi praskly tlumic(nase cesty jsou opravdu kvalitni) :-( ponicil gumu a musel jsem menit a nechtelo se mi resit schaneni jedne gumy, tak jsem dal uz letni uplne nove yokohamy. Ve meste je to uz pohoda, pres den kolem 5 stupnu, akorat na hory uz nemuzu svym autem.Tam zatim bez zimnich ani ranu a pritom jsem chtel jeste lyzovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.06  23:38

« Re: je cas

Kaskadere !!!!!!!!! :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.06  22:40

« je cas

Ja prezul uz dneska.Zima je pryc at zije jaro :D
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.06  20:52

« Re: Už přezouváte? Nebo je ještě čas?

nalpak: bezpochyby budou minimalne do konce brezna lepsi sjete zimni s 3 mm vzorkem nez letni. Prezouvat ted na letni je nerozum
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.06  09:46

« Re: Už přezouváte? Nebo je ještě čas?

Ted přezouvat? Šílenost....
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.06  09:40

« Už přezouváte? Nebo je ještě čas?

Nejraději bych už přezul. Se zimníma už jsem letos najel 30tis, pudou do kopru, potřeboval bych už přezout a hlavně vyvážit - mám dilema jestli dojezdit s tím 3 mm vzorkem zima ne bo dát nový letní teď nebo za 14 dní. Díval jsem se na předpově´d do konce března nemá být víc než 5 stupňů. Letní se doporučují až od šesti.... A to jsem z jižní Moravy, loni jsem přezouval přesně 16.3, ale tady je pořád sněhu po k...t
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.06  17:23

« GoodYear Excellence 205/55 R 16

Nemáte někdo zkušenost s těmito pneu? Hlučnost,jízní vlastnosti sucho*mokro atd.? Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.03.06  19:51

« Re: Co by ste vybrali vy a PRECO?

Luf, ja mam rozmer 215/55/16.
    Gumy som po kadejakom zvazeni kupil Continental Conticontact II
    Sportcontacty som nechcel, lebo som sa obaval nizkeho km vykonu a okrem toho moj jazdy styl nevyzaduje sportovu gumu.
    Na gumach mam najazdenych za leto 9.000km, na gume nevidim opotrebenie.
    Co sa tyka jazdnych vlastnosti, tak mozem porovnavat iba so sjazdenymi Michelinami Pilot sportami, s ktorymi som auto prevzal. Najvacsi rozdiel je v jazde na mokre, kde su Contintaly fakt dobre. (tie Micheliny su na mokre fakt zle a to mam odskusane nielen v tomto rozmere ale aj v 15" a 17" rozmeroch)
    Na suchu su tiez vyborne. Ked som gumy "zabehal" tak som troska skusal co dokazu (napr od vajnorskeho kruhaku smerom na racu je na konci prudka lavotociva zatacka) a fakt som nechapal co ten citroen zvladne s dobrymi gumami :)
    Brzdi to tiez vyborne, spotreba nieje vyssia ako s Michelinmi, hlucnost je na dobrej urovni (ale myslim ze Micheliny boli troska tichsie)
    Fazit: keby som mal kupovat teraz letne gumy, zasa zoberiem tieto Continentalky
    PS: rozmyslal som aj nad P6000 ale stali rovnako co tie Continentaly, pricom Conti bola novinka a P6000 je v podstate stara guma
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.03.06  16:05

« Bez nadpisu

V tomto rozmeru je jeste super pneu Pirelli P6,potom Goodyear Excellence,Nokian NRHi,Dunlop SP Sport 01.Ale Bridgestone Turanza ER300 je asi nej. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 14.03.06  11:42

« Toyo vs. Briggeston

No teraz mam dilemu - na Bridgeston ER300 R15 185/60 mi vsade ponukaju na internete ceny od 2600,-Sk do 2900,-Sk ale nikde ich nemaju skladom - musim cakat min 10dni... 8-s
    Tak som bol v pneuservise u nas v Nitre - maju ich, ale za cenu okolo 3500,-Sk avsak ponukaju mi ako nahradu alternativu TOYO proxesCF1 za cenu okolo 2540,- Sk inak dezem vyzera byt verna kopia tych ER300 ;-)
    mate s nimi niekto skusenosti ?
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.06  15:11

« Co by ste vybrali vy a PRECO?

Potrebujem letne gumy v rozmere 205/50R17 89V, rozhodujem sa medzi Bridgestone Potenza RE040, Dunlop SP Sport 9000 a Continental SportContact 2 (pripadne poradte nieco ine v cene okolo 4.000CZK za kus). Predchadzajuce gumy boli prave tie Continentalky a bol som s nimi dost spokojny prvych 20-30t km, potom prestali ubudat a prestali aj drzat, nakoniec som s nimi najazdil 48t km. Hladam hlavne vyvazene a komfortne gumy, aby boli dobre na vode z hladiska brzdenia aj z hladiska odolnosti voci aquaplaningu. Ak mate nejake osobne skusenosti, podelte sa. Napiste tiez, kolko km vam tie gumy vydrzali.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.06  13:27

« Bez nadpisu

Kupoval jsem u nich také pneu, jak cena tak i dodání bez problémů, klidně doporučuji
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.06  11:49

« Bez nadpisu

ak svokor jazdi na gumach co maju skoro 20rokov, kludne moze kupovat aj protektory z Tesca, budu urcite bezpecnenjsie a lepsie ako to co tam mal. Zrejme jazdi velmi malo preto by som odporucal skor aj tie najlacnejsie pneu ale menit aspon raz za 5-6rokov (odporucane kazde max. 4roky)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…