Pneumatiky

"-- skrytý --" 06.04.04  22:56

« doporučení pneu 205/55 R15 pro Renault Scenic 2.0

z těch levnejších, ale zároveň trochu sportovnějších:
    FIRESTONE SZ-80 (skvělý poměr kvalita/cena)
    TOYO Proxes T1-S
    z těch trochudražších pak:
    BRIDGESTONE Potenza RE720 (sportovnější, ale hlučná)
    CONTINENTAL Premium Contact (vynikající kompromis)
    DUNLOP SP Sport 9000/9090 (sportovnější, docela tichá)
    PIRELLI P7 (tichá)
    ryze ekonomické pneumatiky se v tomto rozměru prakticky nevyrábí, proto bych jako nejlepší volbu doporučil PIRELLI P7 nebo CONTINENTAL Premium Contact

"-- skrytý --" 06.04.04  21:53

« Re: pneu/spotřeba

rádi bychom tento údaj doplnili, ale je to "nad lidské síly"...

06.04.04  18:09

« vas nazor

zdravim,
    aky mate nazor na pneu lassa, konkretne lassa impetusII ?
    diky moc :)

05.04.04  21:04

« Re: Ake pneu pre Renault Scenic 2.0?

Conti Premium Contact, napr.

05.04.04  10:53

« Ake pneu pre Renault Scenic 2.0?

Poradite mi niekto ake pneu najlepsie pre Renault Scenic 2.0? Rozmer je 205/55 R15 a ocakavam hlavne tichu, pohodlnu a ekonomicku jazdu, ziadne sportove vykony. A zaroven by nemali byt moc drahe...
    Dakujem za radu.
    Boledo

05.04.04  08:37

« Re: Re: Rozdíl mezi pneu

hm - no váhu pneu pochopitelně nevím, ale fakt je, že mě poněkud zarazilo, že pocitově (při manipulaci) se mi ta kola zdála o dost těžší. Ten nárůst spotřeby je oproti zimním Firestone FW 930 po výměně za letní Pirelli P5000 Drago (teď nevím, jestli je těch 5000 OK, ale DRAGO na nich je určitě). Například při parkování - zatáčení na místě - jde volant citelně více ztuha.

"-- skrytý --" 05.04.04  08:05

« Re: Rozdíl mezi pneu

Přijedeš do pneuservisu s jedním vozem, necháš ho přezout na jiné pneu - a odjedeš s úplně jiným autem! I takový může být rozdíl mezi pneumatikami. Jen se strefit do těch správných vzhledem k typu vozu, ale i "typu řidiče"...

05.04.04  06:18

« Re: pneu/spotřeba

Výrobci by měli uvádět ještě u pneu její hmotnost.Tento údaj je veeeeelmi důležitý,aniž bychom si to mnozí uvědomovali. Nedoplníte tyto údaje na své stránky e-pneu ??? :D

05.04.04  03:44

Zdravím, >:D mám dotaz, sháním letní pneu 175/-70/-R13/-82 T a nemůžu se rozhodnout, co koupit. Nevím jestli Barum nebo Pirelli nebo Conti Eco Contact 3 nebo nějakou exotickou značku (sebring, Fulda, apod.)
    :?:
    Je vůbec nějaký rozdíl mezi pneumatikama, nebo si výrobci jen vymýšlí ale nic převratného v tom není? díky za info :roll: >:D :D

"-- skrytý --" 04.04.04  21:15

« Re: pneu vs spotřeba

Obecně se traduje, že co 10 mm na šířce pneu navrh, to 0,5 l na průměrné spotřebě nahoru. Dalším faktorem je samozřejmě valivý odpor pneumatiky, který se může výrazně lišit i v rámci stejného rozměru pneu.

"-- skrytý --" 04.04.04  00:41

« pneu/spotřeba

na změnu (snížení/zvýšení) spotřeby může mít samozřejmě vliv změna rozměru pneu/ráfku, ale také třeba volba konkrétní značky/modelu pneumatiky...
    uvedu příkad:
    pneumatiky Falken FK-451 jsou zhruba 1,5krát těžší než ve stejném rozměru Dunlop 9000 (je to způsobeno především kostrou a složení směsi) -> je tedy jasné, že s pneu Falken FK-451 bude spotřeba vyšší! pokud se k tomu přidá i zvětšení ráfku, pak se spotřeba může změnit klidně i o uváděný litr na 100km

"-- skrytý --" 03.04.04  13:26

« Re: pneu vs spotřeba

to by mne taky zajímalo,chci 175/70/13 vyměnit za 195/50/15

03.04.04  13:11

« pneu vs spotřeba

Je možné, aby se osazením širších pneumatik výrazně zvýšila spotřeba?? Jaké máte kdo zkušenosti? Vyměnil jsem 185/60/R14 na 5,5J Discích za 195/50/R15 na 7J discích a spotřeba šla dost výrazně nahoru. Styl jízdy je srovnatelný, ale spotřeba vylezla z průměru 7,5 na 8.8, což mi přijde dost.

"-- skrytý --" 01.04.04  10:58

ano, buď CONTINENTAL Premium Contact nebo DUNLOP SP Sport 01

01.04.04  08:13

« to e-pneu / 185 65 R 15

Diky za odpoved. Takze byste doporucoval upustit jeste nejakou tu korunu navic a jit spise do Continental Premium Contact?

"-- skrytý --" 31.03.04  23:44

potom bych tedy doporučil asi tyto (do 3000,-):
    kategorie výkonných (preference spíše kvalitních jízdních vlastností)
    DUNLOP SP Sport 01
    GOODYEAR Eagle Ventura
    kategorie cestovních (vyvážené veškeré vlastnosti, včetně hluku, val.odporu, atd.)
    BRIDGESTONE B330 EVO
    BRIDGESTONE Turanza ER70
    CONTINENTAL Eco Contact 3
    FIRESTONE TZ200
    TOYO RoadPro R610
    lehce nad zmíněnou cenou jsou pak CONTINENTAL Premium Contact, které patří určitě k těm nejlepším v dané kategorii!

31.03.04  15:33

« 185 65 R 15 H,T to e-pneu

Nepreferuji konkretni vlastnost, nejaky rozumny stred (sucho/vlhko/odpor/opotrebeni/hluk), asi do 3000 Kc. Diky

"-- skrytý --" 31.03.04  10:46

« to vita123 / pneu 185/65 R15

Musíte specifikovat, jaké jízdní vlastnosti preferujete a jakou cenu by měly mít pneumatiky?

30.03.04  16:55

« Pneu 185 65 R15 H,T

Prosim o radu, jake pneu byste mi doporucili z techto znacek: Bridgestone Turanza ER70, B330EVO, Pirelli P6000, Continental EcoContact3, Michelin E3A. (Nebo nejake jine). Auto Nissan Almera 1.8 HB. Dekuji. Vita

29.03.04  12:57

« Re: to FordFocus / GY NCT5 195/60 15

Posli mi mail na lufik@hotmail.com, mam z e-pneu kola dovezene na Slovensko. Vysvetlim ti co a ako.

29.03.04  10:56

« Re: Re: Re: to FordFocus / GY NCT5 195/60 15

OK, vdaka za odpovede.
    Inak malo by sa to naozaj zmenit, studujem si novy slovensky zakon o DPH, platny od 1.5.2004, kde sa pocita s tym, ze firmy z inych statov EU budu posielat do SR tovar na dobierku.

"-- skrytý --" 28.03.04  22:51

« Re: Re: to FordFocus / GY NCT5 195/60 15

Na Slovensko nelze tak snadno posílat zboží na dobírku, proto je nejlépe zboží zakoupit přes někoho v ČR, resp.zboží vyzvednout v ČR. Po vstupu do EU se to možná změní, to ale ještě uvidíme jak?...

28.03.04  17:42

« Re: to FordFocus / GY NCT5 195/60 15

e-pneu: Zasielate Vas tovar aj na Slovensko ? Predpokladam ze nie, takze vie si obcan zo SR nejako sikovne kupit Vas tovar ?

"-- skrytý --" 27.03.04  23:55

« to FordFocus / GY NCT5 195/60 15

ano, GY NCT5 patří spíše do kategorie "ekonomických" pneu, kde je kladen hlavně důraz na komfort, tichost, malé opotřebení - stejně tak dopadá většina pneu, které se dávají do "prvovýroby" (výjimkou jsou rychlá/sportovní/drahá vozidla)
    ad naše stránky: díky…

27.03.04  23:39

« Goodyear NCT 5 195/60 15'

Na novom Focuse som dostal z vyroby v titulku uvedene gumy. Mate s nimi nejake skusenosti ? Podla testov su udajne slabe za mokra...
    To e-pneu - mate super stranku !

"-- skrytý --" 27.03.04  17:57

« to Zdenek_C / 195/65R15

V tomto rozměru/nízké ceně bych doporučil poohlédnout se ještě po Bridgestone B330 Evo, Firestone F590, FH700, TZ200...z Vámi vybraných bych pak asi volil Fulda Carat Attiro!

26.03.04  20:21

« Re: Potvrzuji

Já mám zase Barum Polaris v rozměru 195/50 15 palců made in Germany.
    Pro zajímavost v Barumu Otrokovice se vyrábějí nakladní pneu v určitém
    rozměru se stejných směsí a pod značkami Continental
    a Matador.Samozřejmě se prodávají za různé ceny.Nákladní divizi pneu Matador vlastní Continental.
    Potom se vyznejte ve výrobcích pneu a taky věřte testům.

26.03.04  13:38

« Poraďte

Zdravím, prosím o radu, které pneu v rozměru 195/65 R15 byste mi doporučili z uvedených: Fulda Diadem Linero, Fulda Carat Attiro, Sava Intensa, Dayton D 200, Semperit S/L M811, Barum Bravuris, Kumho KH 11, Kumho KH 11MFS. Vůz Fiat Stilo. Osobně se mi líbí ty Kumho - a mimochodem, víte někdo, jaký je rozdíl obou typů ??? Děkuji.

25.03.04  17:31

« Potvrzuji

Mám také Barum Polaris 2 Made in Romania. Zatím se točí... >:D
    Karel.

"-- skrytý --" 25.03.04  09:45

« Re: Re: Re: Re: Fulda Carat Extremo

tak to je super. Presne, vyborne drzej stopu a na vode je to pohodka..jen mi prislo, ze trochu hur brzdi na vode.? Nevim, mozna subjektivni pocit jak jsem presedlal ze zimnaku na letni..a vcera jsem dobrzdoval z prudciho kopce na hladkem mokrem asfaltu. Jinak jsou super.. a tichucke, presne..nadherne tiche.. Diky! PS Nechal jsem si dobre poradit ;-)

25.03.04  09:41

« Re: Re: Re: Fulda Carat Extremo

morfikus: kupoval som ich po minulej zime, jadzil som ich minulu sezonu, cca 10tis km, nejaky vyrazny ubytok vzorku na nich nepozorujem. Za par dni ich znova nahodim namiesto terajsich zimnych. Paci sa mi na nich ze krasne drzia stopu na vode a to ze su tiche. Ta mazda ja dost citliva na hlucne pneumatiky, takze tiez som chvilu vyberal :-) Ja som spokojny a tebe takisto blahozelam k vyberu :-)

"-- skrytý --" 25.03.04  00:07

Osobně se domnívám, že stále ještě není jedno, kde se co vyrábí. Např. jsem koupil 4 Bridgestony RE720, přičemž 2 byly z Polska a 2 z Francie. Rozdíl je patrný na první pohled i první ohmatání!

24.03.04  22:18

« Re: BARUMKY se vyrábí v Rumunsku?

každý rozměr se vyrábí jinde 205/50/15 jsem měl ze švédska a nějakej rozměr na felicii byl zase z rakouska. dneska je to už asi jedno kde se to dělá

24.03.04  21:16

« BARUMKY se vyrábí v Rumunsku?

Dnes jsem přes web koupil 4 pneu Barum Brilantis 165/70/13-79T. Když jsem se díval, kdy byly vyrobeny, tak jsem si na nich všiml nápisu "MADE IN ROMANIA"... Hned jsem začal litovat, že jsem je radši nekoupil v normálním pneuservisu, i když by byly celkem o 1200,- Kč dražší. Když mi je pak v pneuservisu přezouvali, tak jsem se jich ptal, jestli ty jejich pneu jsou vyrobené také v Rumunsku. Okamžitě se ohradili, že ne... Přesto jsem se jim podíval do regálu na tenhle rozměr a typ - a samozřejmě - také je měli vyrobeny v Rumunsku. Shodou okolností jsem pak byl ještě v jiném pneuservisu, tak mi to nedalo - a také na nich měli "Made in Romania". No nic, doufám, že rumunská kvalita je už někde jinde, než jaká byla svého času třeba u těch jejich OLTCITů...

"-- skrytý --" 24.03.04  17:00

« Re: Re: Fulda Carat Extremo

to scuderia99 : ja je mam na mx6 2,5V6 ;-) Jo, jsou super. ted jsem dal 120km po okreskach v peknym slejvaku, vyjete koleje plne vody a sedelo to jak pribite i v dost vysokych rychlostech. Jsou supr. Jak dlouho je mas, jak ubyva vzorek?

24.03.04  12:47

« Re: Fulda Carat Extremo

Mam ich na svojej 626 2.5V6 a maximalna spokojnost. Tiche, stabilne jak na suchu tak aj v dazdi.

"-- skrytý --" 24.03.04  11:58

« Fulda Carat Extremo

Ahoj, tak jsem si nakonec poridil Fuldy Carat Extremo 205/55/15 a jsem celkem spokojen. Pneu jsou tiche, celkem tvrde a dle meho nazoru sedi velice dobre. Jeste jsem zvedavy, jak rychle pujdou do haje. Mate s nimi nekdo zkusennosti? Dik

"-- skrytý --" 23.03.04  20:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Yokohama A539 či Nokian NRHi?

Tak nakonec asi ty nokiany vezmu (taky jsou líp k sehnání).
    Mitsi: k tomu vzorku a "vypadajícnosti" - co píšeš, je fakt -> obecně se však takovéhle tvary drážek používají pro směrování proudění. Problém je ale v tom, že se "jejich účinnost" je dost závislá na úhlu náběhu a současně rychlosti proudění, a tak třeba v některých okamžicích můžou být naprosto nevyhovující :o( I když já bych tedy předpokládal, že to snad mají spočítané na největší rozsah použití, jak se to běžně dělá ;o)

23.03.04  09:29

« Re: Re: Re: Re: Yokohama A539 či Nokian NRHi?

prave protoze byly v testu nejtissi, sem je bral...na vode jsou oproti pisticim barumkam opravdu tiche-i pres kilo, ale na suchu se mi moc tiche nezdaji(mozna je mezi testovanymi 185 a mymi 175 nejaky zasadni rozdil 8-s )...jinak mam pocit, ze auto ztvrdlo, neplave toliko a malinko ozivlo pri rozjezdech(subj. pocit a zase jen oproti barumkam, jiny gumy sem redtim nemel)l

"-- skrytý --" 22.03.04  23:30

« Re: Re: Re: Re: Yokohama A539 či Nokian NRHi?

Našrot: I já mám pocit, že čím ojetější jsou ty GY UG6, tím lepší. Ale možná je to jenom tím, že jsem si prostě zvykl. Pokud jde o Nokiany NRHi, ty chválili mj. za výjimečnou tichost. A co se týče Yokoham, tak typ S707 byl kdysi nejlepšími letními gumami, na jakých jsem kdy jezdil, a kdyby byly v prodeji dnes, klidně bych je koupil zase. Jenže nejsou a tak si kladu otázku, kde je vlastně ten pokrok... PS: Podle vzhledu vzorku bych na vlastnosti neusuzoval. Je to stejné jako u aerodynamiky: To, co aerodynamicky vypadá, nemusí být nutně aerodynamické!

"-- skrytý --" 22.03.04  19:44

« Re: Re: Re: Yokohama A539 či Nokian NRHi?

Mitsi: no právě po zkušenostech s GY UG6 a jejich umístění v testu už na testy "renomovaných skopčáků" nedám, proto se radši ptám. I když, když jsou až třetí, tak by nemusely být špatné ;o) BTW: čím sjetější ty UG6 jsou, tím mi přijdou lepší :o)
    jan: s tím hučením je to zajímavé - právě v jednom testu si pochvalovali, jak jsou tiché...
    obecně: na těch Yokohamách mě docela zaujal ten vzorek (např. jeden typ mokrých pneu pro formule má podobný :o) ), který by mohl vykazovat skoro ideální vlastnosti v zatáčkách na mokru.. ovšem taky záleží na tom, jaká je směs, a to se z obrázku člověk těžko dozví :o) ...

22.03.04  15:41

« Re: Re: Yokohama A539 či Nokian NRHi?

na nokianech jezdim tyden, akorat v rozm. 175/65 R14, na mokru mi prijdou lepsi nez na suchu, v rychlosti nad 130 celkem huci, to ale asi vsecky :?

"-- skrytý --" 22.03.04  10:56

« to globemaster / Ford Focus

Ve 195/55 R15 bych doporučil pneu Firestone SZ40/80, Bridge RE720, ContiPremCont, Dunlop SP01, Pirelli P7, Toyo Proxes T1-S.
    Goodyer F1 GSD2 mají spíše jen efktní tvar dezénu, ale kvalitou nijak nepřevyšují výše zmíněné, přestože jsou výrazně dražší! Pokud Vám jde o co nejsportovnější dezén za "rozumné/nevyhozené" peníze, pak doporučuji zauvažovat o Toyo Proxes T1-S, případně Firestone SZ40/80.

22.03.04  07:11

« re: ford focus

To: e-pneu. Hmmmm,tak nevím,já mám v TP napsáno 15" 195/55 (195/60),ale to je vcelku jedno. 16" kola nejsou na focuse vhodná díky našemu "kvalitnímu" stavu vozovek.Osobně znám několik případů,kdy to "odesr...." čepy po několika t. km. Ta auta se třásla jako kostitřasy,nicméně na pohled byla hezká. >:D Rozhodl jsem se pro rozměr 195/55 R15,rozměr 195/50 mi padnul do oka při hledání pneu,ale po nahlédnutí do TP jsem od něj upustil.S největší pravděpodobností koupím GOODYEAR Eagle F1 GSD2.Můžete mi sdělit podrobnější (nejlépe osobní zk.) info o této pneu?Díky za info.

"-- skrytý --" 21.03.04  22:07

« Re: Yokohama A539 či Nokian NRHi?

Pro našrota: Rozhodně ber Nokiany, Yokohomy už dávno (ve srovnání s konkurencí) nejsou, co bývaly (vlastní zkušenost)! Jen tak mimochodem, právě v rozměru 185/60x14 H se Nokiany NRHi nedávno umístily v testu AutoBildu mezi třemi nejlepšími ze 13 testovaných gum. Pravda, Yokohamy nebyly zastoupeny...

"-- skrytý --" 21.03.04  21:52

« to Lancer / volba pneu

Pokud jezdíte trochu "sportovněji" (jak uvádíte 200 km/h), pak bych radši vybíral pneumatiky z jiné kategorie než "ekonomické", tedy v jiném (větším) rozměru. Ve 175/70 R13 lze doporučit ContiEcoContact3, Bridgestone B330 Evo, Firestone F590, Pirelli P3000 Energy!

"-- skrytý --" 21.03.04  21:34

« to globemaster / Ford Focus

doporučené pneu pro Ford Focus jsou v 15" pouze 195/60 nebo alternativně 195/55 pro slabší motor (napsáno v TP)
    menší 195/50 rozhodně ne, neboť auto bude jezdit hodně při zemi (jako na dojezdových rezervách), akcelerace se moc nezlepší, bude nižší rychlost při stejných otáčkách motoru, což povede ke zvýšení spotřeby...ve finále by auto neprošlo technickou prohlídkou a zřejmě by byl přoblém i při případné nehodě!
    pokud chcete méně "balónovitý" rozměr, pak zvolte 205/50 R16

"-- skrytý --" 21.03.04  20:16

« Yokohama A539 či Nokian NRHi?

Neslyšel jste někdo něco o výše uvedených pneu (nepředpokládám, že na nich už někdo jezdil, vzhledem k tomu, že jsou novinkou 2004 ;o) )? Případně jestli jste někdo jezdil na podobných pneu? Ideálně v rozměru 185/60-14. Ty Yokohamy mají velmi zajímavý a možná i dost funkční vzorek a prý mají nějakou novou směs, jenže nenanšel jsem o nich nikde nic neoficiálního...
    A ještě jen tak mimochodem - nechcete se někdo zbavit hliníkových kol 6x14, 4x100 rozteč a ET 35-40?

"-- skrytý --" 21.03.04  10:39

« Pneu na Octavii

Mel bych dotaz:
    Jakou mi ddoporucite pneu na oktavku 195/65 R15 do cca 2000 Kc/ks. Nejsem zadny zavodnik, hledam rozumny pomer cena vykon. Nasel jsem na netu znacky CEAT, DEBICA, BARUM.
    Dik za odpoved.

20.03.04  22:03

a nejdou tam čistě teoreticky kotouče z MB, ty držej velmi dobře a to jen tak pro představu likviduju destičky každých 15 tis km.... to jsou právě ty dobrždování za kamiony... takže rozhodně nemají lehký život a přesto jsou i po 50 tis km stále bez výhrad.

"-- skrytý --" 20.03.04  08:29

Zkus švýcarskou firmu Bremsa (www.bremsa.ch). Pri opakovaném dobržďování z 250 sice také začnou kopat, ale po mírném vychladnutí se zase srovnají. A abych nezapomněl: nedá se s nimi jezdit v zimě - dokud se neohřejí, zrovna moc nebrzdí. Naopak čím rozpálenější, tím větší brzdný účinek, ale pak zase (bohužel) kopou do volantu. PS: Nutno koupit současně kotouče i desky. Pokud tam dáš jiné desky, brzy o ně přijdeš...

20.03.04  02:14

« Re: Re: rozdíl

Jiri: Kmitajicí volant dělají na 90% zvlněné brzdové kotouče.
    Jinak trochu od tématu: Kdyby měl někdo nějakou slušnou radu, jaký kotouče na ty těžký bavorácký žebřiňáky dát, tak bych to rád slyšel. BMW origo se kroutí, ATE obyč se kroutí, ATE powerdisk se kroutí, BOSCH se kroutí, Zimmermanny se kroutí, všechny se kroutí jako prase a to nezávisle na tom, jestli jezdí můj otec svoje piánko nebo já občas palbu. Jiným autům vydrží kotouče pomalu celou životnost auta. Já vím, že třeba Peugeoty 106 1.1 tak často ze 250 km/h za náklaďák nedobržďují, ale pokud uvažuju alespoň trochu logicky, auto má mít brzdy, které k němu pasují ať už má 300 nebo 30 koní. Díky za nějakou radu a ještě jednou se omlouvám za vybočení mimo téma.
    oddie: Když tě tady vidím co píšeš o své pneumatikové politice, jsem přece jen rád za své jednu až dvě sezóny jeté letní na léto a zimní na zimu :D

"-- skrytý --" 18.03.04  10:14

Paneboze, uz jsi nekdy na tech Semperitech, Hankoocich ci Kumho gumach jezdil? A jezdil jsi na stejnem voze (typu vozu) ty "slavne" Barumky, ze si troufas smahem odsoudit neco jen kvuli znacce a neco jineho naopak vychvalit do nebe jen kvuli znacce? Ostatne i vysledky zahranicnich testu casto svedci o uplnem opaku: viz napr. predposledni cislo nemeckeho AutoBildu, kde se Bravuriska BEZPECNE umistila na tretim miste od konce (z cca 12 testovanych gum) pred absolutnimi "no-namy" (jejich nazvy jsem do te doby nikdy v zivote neslysel). Proto vrele doporucuji truchu vice soudnosti v udelovani tzv. zarucenych rad!!!

"-- skrytý --" 17.03.04  15:43

« Re: rozdíl

To globemaster: U Charouze chteji za VARIO Y necelych 4500 Kc. Koncem roku byly za 4200 a pak pry zdrazili ND. Ty CPC tu pred casem chvalil Huf, tak jsem dal na nej. Auto ma najeto 55 000 a az na kmitajici volant pri brzdeni pri vyssich rychlostech (asi od 120) - a zrejme jen na nerovne dalnici - jsem zatim jiny problem nemel. Predni kotouce a desticky se menily pri 40 000, pritom zadne opotrebeni na nich patrne nebylo; technik rikal, ze asi nebrzdim. Nicmene po vymene (u Charouze) to kmitani vymizelo. Po dalsich 6000 km se to objevilo znovu. neni to nic dramatickeho, ale stve mne to. Nechal jsem si zkontrolovat brzdy na podzim pri 10000 km po vymene. Samozrejme se zaverem ze brzdy jsou v poradku a stalo mne to petikilo. Jakym zpusobem probehla ta kontrola nemam tuseni.

17.03.04  13:53

« rozdíl

to:Jiří : o Continentalu neuvažuji,moc mě nenadchli jejich dezény pneu.Vím,že se umisťují na předních místech,ale ten kdo má info z jiného zdroje,ví proč tomu tak je >:D >:D >:D . Ale to je jedno,už jsem se rozhodl pro Goodyear F1 GSD 2 or 3. Teď už jenom hledám nejnižší cenu.O rozměru xxx/60 neuvažuji,zdá se mi to již "balónové" kolo >:D .Ale to je věcí názoru,nic proti. Za kolik ti nabídli Vario Y u forda? Ten design mě taky docela bere.Cenu však neznám,vzpomínám si ,že když jsem kupoval focuse,tak stáli něco přes 5t./ks. Jak je tomu dnes?A vůbec,jak jsi spokojen s Tvým vozem?

"-- skrytý --" 17.03.04  13:27

« RE: rozdil

To Globemaster: O rozmeru 195/60 R15 jsi neuvazoval? Ja prechazim jeste z puvodnich CEC CP 185/65 R14 na plechacich k CPC 195/60 R15 na elektronech Vario-Y od Forda (Focus Kombi 1.8i).

"-- skrytý --" 17.03.04  12:17

Ja pevne verim, ze prezuji zitra. Jelikoz jedna zimni prorizla, misto ni dojezdovka...takze tam dam fungl nove leto a jsem spokojenej. Pak jen sehnat tu polarisku 195/65/15 a jsem ready i na dalsi zimu.

"-- skrytý --" 17.03.04  11:40

« Re: Re: Re: Rozdíl

Hm, tak s Focusem nemám pražádnou zkušenost, bohužel...

17.03.04  10:46

« Re: Re: Rozdíl

Jezdím s focusem. Chci kvalitnější pneu,než co tam byly při koupi auta.Letní Firestone Firehawk FS 700 se začali hoooooodně rychle sjíždět po 25000 km,brzy půjdou pryč.Navíc neuvažuji,že bych to auto prodal po 3 letech.Jsem s ním spokojený,plně mi vyhovuje.

"-- skrytý --" 17.03.04  10:13

« Re: Rozdíl

Globemaster: a co je to za auto?

17.03.04  10:03

« Rozdíl

Rozměr 195/55 R15 je dražší než 195/50 R15. Více méně mě láká cena,ale nedokážu posoudit,jestli jsou natolik rozdílné vlastnosti "chování" vozu za jízdy. Jak je rozdílné "stvrdnutí" >:D auta obutého na 195/50 R15 a 195/55 R15 ??? Dnes jezdím na 185/65 R14 a jelikož budu brzy přezouvat,uvažuji i o záměně kol.

"-- skrytý --" 17.03.04  10:03

Mfilip: vážně to chceš vědět? Já zejtra. Zimní gumy už jsem stejně totálně doničil, už dávno nefungujou jako zimní, a eště k tomu jsem včera jednu píchnul. Tak jsem sebral druhé auto, a na tohle zejtra hodím letní... asi jen dvě na předek, a ty zbylé jakž takž zimáky na zadek. A když náhodou ještě nasněží, seberu auto ségře, tak jsou zimáky fungl, to ještě přezouvat nebudu, ještě pojede na hory... Docela mě s..e, že na svoje budu tedy muset nakoupit výhledově obě sady - jak komplet letní, tak komplet zimní, zvažuju, jestli to mám udělat hned a najednou, vzít i zimáky teďka z výprodeje zbytků...

17.03.04  09:56

Tak co, kdy budete prezouvat na letni ?

"-- skrytý --" 16.03.04  21:55

« pro CAVARA

Dík za odpověď,ale musím to trochu upřesnit.Vůz je Mitsubishi Lancer 1,6
    o výkonu 83kW a protože nevím jaké byli původní obuté pneu při prodeji nového vozu,přiklonil jsem se k těmto značkám proto,že jsem to koupil na Pneumantech PN550 ale v rezervě jsem měl Semperit TopSpeed 2 a gumaři mi přesvědčují o kvalitách Fulda Attiro Karat a úplném propadáku KUMHO.Chtěl jsem nějaké praktické zkušenosti.Moje s těmi Pneumanty není špatná,ale při koupi byla výše vzorku asi 6mm a po ujetí asi
    18 000km jsou total.Jinak auto jede bez problémů přes 200km/h(tachometrově)možná by stačily i ty T éčka,ale přeci jen se občas rád svezu a nechci riskovat nějaký problém,ale jinak dík za názor na SEMPERIT.

16.03.04  21:12

Nic v zlom ale uvazujes ako "vychcany slovak" pri nakupe v rakuskom metre.
    Vyberas si znacky ktore su to najhorsie na trhu vobec.
    Do vyvoja Semperitu (ktory vlastni CONTINENTAL - tak ako BARUM) nebolo investovane A ANI NEBUDE ani nepamatam lebo bude sluzit iba ako domaca znacka pre Rakusko...........nebudem tu rozvadzat skolenia v Barumke -Otrokovice, a tie ostatne je to iste...
    Takze nepozeraj po H-ckovej (na 210 km/h) lebo asi ti to vzhladom na ten rozmer ani tolko nechodi a pozeraj T (do 190km/h).
    Tak > Barum Brilantis - za malo penazi vela ....
    a potom sa radsej pozeraj po Michelin, Conti., Dunlop... nikto sice nevyraba daku prekopanu pneu v tomto rozmere ale zivotnost je vacsia.

16.03.04  21:02

« Re: Rozdíl

1. Stvrdne ti to poriadne (nie to ale auto)
    2. Sediet to bude na mepoznanie, ale citis kazdu jamku (opriti 185/65 ak nie si nauceny na tvrde jazdenie)
    3. Mensi polomer by mal zlepsit zrychlovanie z pokoja ale vdaka vacsej sirke asi tazko.
    Preco neuvazujes o 195/55 R15
    A F1-ky su perfektne!!!!! Na mokrom to ide ako na suchom!! Az tomu nebudes verit.

16.03.04  20:55

« Re: Jete pneu

Jazdene pneu je vzdy riziko. Co usetris na pneu nestoji za tie trable ked ostanes niekde vyset alebo si rozmlatis auto.
    A chybu bez namontovania na rafik nespoznas!! a ked je namontovana tak to je len tak na 60% a ked na nej jazdis tak to uvidis uz sam :-))

16.03.04  19:46

« Jete pneu

Jakej mate nazor na kupovani jetejch pneu? Me to prijde hodne podivny... Vzorek maj vsechny dost slusnej a cena je podstatne nizsi nez novy. Da se nejak poznat, kdyz neni natazena na rafku, jestli nema povoleny bocnice ci jinou vadu?

16.03.04  07:24

« Rozdíl

Jaký bude mít vliv na jízdní vlastnosti vozu změna rozměru pneu,když je rozdíl poloměru -10mm a rozdíl na obvodu -63mm t.j. -3,36% ?
    Přemýšlím o náhradě 185/65 R14 za 195/50 R15. Máte někdo praktické zkušenosti s pneu GOODYEAR Eagle F1 GSD3 ? Co je to za pneu,je pravdou to co píší v testech ? Dík za info.Přeju hodně km bez nehod.

"-- skrytý --" 13.03.04  22:56

« Polaris I

Ahoj, nemate nekdo nejakou zanovni ci novou Barum Polaris 195/65/15? Ja mam vsechny 4 nove a dnes rano jsem zjistil, ze mi jednu kdosi prorizl >:-[] :*)

"-- skrytý --" 13.03.04  18:28

Jaký pneu zvolit v rozměru 175/70 R13 82H poraďte.uvažuji o Fuldě ATTIRO CARAT,PNEUMANT PN550,SEMPERIT .... :?: Nejsou někde nějaké testy tohoto rozměru pneumatik?Zatím jsem hledal marně.

13.03.04  13:39

« Re: Re: Re: Ceny po vstupu do EU

RV: Na co vyčkáš? Až ti z gum polezou kordy? :D

12.03.04  14:47

« Re: Re: Ceny po vstupu do EU

Jasně, že jsem myslel změnu sazby DPH. Ještě asi vyčkám, každopádně dík za odpovědi.

"-- skrytý --" 12.03.04  10:41

« Re: Ceny po vstupu do EU

Opět si netroufám odhadnout, záleží na dodavateli! Rozhodně by to ale nebylo dramatické - řádově jednotky procent. Co by ale možná výrazněji ovlivnilo ceny, by bylo snížení DPH ze stávajících 22% na ??%!

12.03.04  09:16

« Ceny po vstupu do EU

E-pneu: Chystáte nějaké změny cen po vstupu ČR do EU ?

"-- skrytý --" 11.03.04  21:09

« RE: dodávky na Slovensko

Je to dost možné, ještě uvidíme...bude to také záviset na podmínkách přepravy zboží!

foto matuS

matuS 11.03.04  14:13

« Re: Re: Vredestein a Kumho

budete po vstupe do EU dodavat gumy aj na slovensko?

"-- skrytý --" 11.03.04  11:23

« Re: Vredestein a Kumho

Ceny KUMHO a VREDESTEIN jsou zatím pouze na dotaz, kompletní ceník jsme ještě od dodavatele bohužel neobdrželi! Ceny očekáváme během týdne! Pro rozměr 215/45 R17 jsou již ceny na webu!
    Ceny KUMHO se budou pohybovat na úrovni cen značek PNEUMANT/MARSHAL/FALKEN, takže budou velmi zajímavé, VREDESTEIN Ultrac bude pak téměř cenovou špičkou, asi na podobné úrovni jako BRIDGESTONE S03 PP!
    Nicméně i tak bych preferoval značku FIRESTONE před KUMHO! Ano, správně tušíte, že SZ40 je více sportovnější (podobné k BRIDGESTONE S02 PP), SZ80 je spíše všestranější (jako BRIDGESTONE RE720)...oba modely jsou zatím na trhu současně, SZ40 v některých rozměrech už není k dodání, cenové snížení Vám však slíbit nemohu!

11.03.04  10:07

Sakra, symbolicky ne simbolicky :shock:

"-- skrytý --" 11.03.04  09:56

« Re: Fulda Rotego

Hmm..zda se ze to jsou zimnace ;-)