Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
Mám na Fabii pneu R 14 186/60. První pneu Matador jsem sjel po 14 tis. km. Zimní pneumi mi vydržely 20 tis. km a teď mám Dunlopy SP 1, najeto 10 tis. km a zbývá 3,5 mm vzorku (přední kola). Mám pocit, že se pneu velice rychle sjíždějí. Kolegové jenž mají širší pneu najezdí více km na pneu. Nevíte o nějakém testu, kde se vyhodnocuje opotřebení pneu v závislosti na šíři pláště a váze vozu ? Máte někdo podobnou zkušenost? -
« zimna 195/65/15 vs 205/55/16
Ja som zastancom , ze zimna ma byt tensia ako letna, teda pre Megane II Grandtour 195 a 185 by bola tiez dobra. Mam ale v ponuke 205/55/16 M Alpin nove za 3000,- Co radite ? Zobrat ci nie. Brzdit by mohla lepsie, rozbeh lepsi(az na hlbohy sneh) . Aspon myslim. Co ostatne vlastnosti, ovladatelnost rovny smer, zakruta ? Poradte ci stoji za to usetrit asi 1t/ks na gume a 2t/ks na plechacoch ? Alebo radsej kupit disky a 195/65/15. Len rychlo, lebo dlho v ponuke urcite nebudu. Bezne stoja od 7000 a viac -
"-- skrytý --" 23.06.04 10:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ake zimne gumy
No ty naše řetězy praskly v prudkém stoupání se zatáčkou, kde byl led na silnici led se štěrkem - podmínky to byly extrémní, ale řetěz nevydržel ani dvacet metrů. Mimo tento úsek řetězy nebyly potřeba - dobré gumy a lehká noha stačily. -
« Re: Re: Re: Re: Re: ake zimne gumy
Este k retaziam - lacne sa nam roztrhli iba raz. Ale bolo to possobene spatnou montazou a pretrhla sa napinacia guma, retaz samotna vydrzala. Inak su v pohode (a to vyuzivame retaze casto). BTW su to retaze z rakuskeho Metra za cca. 20EUR, takze nie sunty za 300SKK; aj ked si nemyslim, ze rozdiel v kvalite bude v tejto cenovej relacii priepastny >:-[] -
« Re: Re: Re: Re: Matador MP15
Miro - lenze MP55 su: 1) zimne a teda velmi makke a necuduj sa, ze v BA, kde zima ani nie je sa rychlo ojazdia; 2) bez siliky, takze prilanvost sa dala dosiahnut iba jej makkostou a 3) stary model, takze to uz nemusi platit pre novsie modely. Mal som MP58, najazdil som na nich 40tis a zadne su vhodne na este jednu sezonu (nikto sa neobtazova menit predok/zadok na sluzobaku). Moje pocity z nich su skvele, na lepsich zimnych gumach som este nejazdil. -
"-- skrytý --" 22.06.04 16:46
« Re: Re: Re: ake zimne gumy
Co se týče řetězů - doporučuji vyhnout se velkým obloukem tomu zázraku co se prodává v supermarketech za cca 300 až 500 Kč - plastová krabice s nápisem Razant, nebo tak nějak. Když byly řetězy opravdu potřeba, tak se přetrhly a škoda na autě byla skoro 10 000 Kč :'-( .
Je fakt, že ten kousek silnice byl příšerně strmej, ale na jiných úsecích řetězů nebylo třeba. -
"-- skrytý --" 22.06.04 14:37
« Re: ake zimne gumy
Zimní gumy doporučil bych 195/65/R15 - vyjdou výrazně levněji než 205/55/R16. Za ušetřené peníze se dají koupit ocelové disky pro tento rozměr. Já obojí bral z www.epneumatiky.cz
Navíc nízkoprofilové gumy víc drncají a v zimě je díky námrazkům silnice hrbolatější. Ale vše záleží na stylu jízdy :-)
Na zimu mam v tomto rozmeru dobre zkusenosti s Dunlop Wintersport M3 a ani nepatrily k nejdrazsim, spíš naopak, a v testech dopadly poměrně dobře, ikdyž na hory to stejně chce do kufru řetězy :-)