Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 04.08.04 22:13
« pneu Lancer
Díky za Vaše názory, rozměry kol nehodlám měnit,zůstávám na doporučených 13", mě šlo hlavně o Vaše zkušenosti s volbou pneumatik a jejich vlastností. Lancer se mi jeví jako tvrdé auto,proto nechci přejít na nišší profily. nehledě na to, že se u něj hluk od pneumatik dost přenáší do kabiny, proto sháním poznatky o hlučnosti různých pneumatik. -
"-- skrytý --" 04.08.04 15:30
« Jaké pneu?
Na minulém voze jsem měl originál předepsán exotický rozměr 175/70x14. A sjížděly se mi stále středem, přestože jsem je podhušťoval. Bylo to ale spíše příliš úzkým ráfkem, než gumou. Protože se obtížně sháněly a byly dražší, šel jsem do 185/65x14 a širších ALdisků a najednou bylo po problému. Ale taky bych nikdy nešel mimo doporučený rozsah výrobce auta. -
« Re: Re: Re: Jaké pneu 175/70R13
Tak, tak, zostan pri rozmere, ktory ti vyrobca predpisuje. Mne sa tak zda, ze Lancery maju predpisane 195/60R15, pripadne aj 195/50R16. Sirka 175 sa predpisuje 55-66 kW autam s hmotnostou Lancera. Ale ked uz tam mas tie 13'' disky, tak si velmi vyberat nemozes.. -
"-- skrytý --" 04.08.04 00:48
« Re: Re: Jaké pneu 175/70R13
To jsou mi rady! Prostě zůstaň u rozměru, který pro daný vůz předepisuje výrobce a na podobé výlevy "šířkařů" kašli. Kup si slušnou gumu 175/70x13 v příslušné rychlostní kategorii za rozumné peníze, kterážto ti splní účel mnohem lépe, než nějaká superširoká srač..! Šírka gumy musí totiž mj. odpovídat hmotnosti vozu, aby bylo dodrženo optimální plošné zatížení, resp. rozložení sil, a tím i max. využití vlastností pneumatiky. Nemluvě o tom, že každou "šířku navíc" zaplatíš vyšší spotřebou a hlučností. Atd., atd.... -
« Bez nadpisu
RRSS: Nemůžeš mít tvrdou pneumatiku když to ženeš 250 km/h to by ti to taky mohlo v první dálniční zatáčce dost nepříjemně uklouznout či minimálně znervoznit auto. Těch 250 je toretických beru jako že bys mohl takto cestovat protože index to dovoluje. Prostě čím rychleji jedeš tím jsou vyšší nároky na grip. Proto taky na nějakých Barumkách pro Feldu najedeš 60-70 tis km, ale na Pirelli P7 jsi překvapen když měníš až po 30 tis km. -
"-- skrytý --" 02.08.04 21:41
« Jaké pneu 175/70R13
Chtěl bych obout svého Lancera 1.6 83kW novým letním pneu, sháním něco levnějšího s malou hlučností. Váhám mezi Fuldou Linerem a Firestone 590. Jinak toho moc nenajedu cca 10t za rok většinou po obyč. silnicích a dovolená v zahraničí. Co by jste mi doporučili? Dík. -
« Tread wear
Tak jsem šel do Brillantisů. Zaujala mne na nich jedna věc. Mají uveden parametr pro ojíždění "tread wear" s hodnotou 420. Mám 175/70R13 a kolega má Brillantisy na felicii, tj. 165/70R13 a má tam tread wear 280! Ví někdo, jak je to možné? Já myslel, že jeden vzorek musí mít tuhle hodnotu stejnou? -
« Re:
no neviem ale bud si Schumacher, alebo mas dosratu geometriu. Ja som mal SP 200 na Felde 175/65 a po 20 tkm ako nove. Zimne MP55 15 tkm dezen min. 6mm. SP10 som dostal s dezenom 4,5mm a po 12 tkm bolo min. 3,5mm. Inac, ked chces zavodit, nemusel si si kupit Fabiu s 185/60 a tiez sa potom nemozes cudovat , ze zoderies gumy do 25 tkm :). Mne vychdza co 10-12tkm= -1mm dezenu . Inac tatko ma ten isty problem ako Ty. No vlasne podobny, najazdy trosku viac. Ale to je jazda co to dovoli v zakrutach, brzdenie na poslednu chvilu ......... . Tie SP 01 urcite nebudu zle gumy.