Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

05.08.04  11:38

« Re: pneu Lancer

Niko & RRSS: Tak teda sorry, ze vas tu blbnem. Novsie Lancery maju naozaj tie 195-ky od 15 palcov. Tie vase su asi nejaky starsi rocnik, no aj tak je to cudne, staci sa pozriet na akukolvek konkurenciu v tejto triede od 90-tych rokov...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.08.04  22:13

« pneu Lancer

Díky za Vaše názory, rozměry kol nehodlám měnit,zůstávám na doporučených 13", mě šlo hlavně o Vaše zkušenosti s volbou pneumatik a jejich vlastností. Lancer se mi jeví jako tvrdé auto,proto nechci přejít na nišší profily. nehledě na to, že se u něj hluk od pneumatik dost přenáší do kabiny, proto sháním poznatky o hlučnosti různých pneumatik.
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.04  17:21

« 2niko

Mám taky Lancera 1.6 kombi, t techničáku jsou 175/70R13 a 185/?R14 nic víc. Ovšem dá se tam i přidat, že >:D . Jezdím 175/70 a je to pro normální používání v pohodě. Je ovšem pravda, že když prudčeji brzdíš z vysoké rychlosti, není to zrovna moc v pohodě.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.08.04  15:30

« Jaké pneu?

Na minulém voze jsem měl originál předepsán exotický rozměr 175/70x14. A sjížděly se mi stále středem, přestože jsem je podhušťoval. Bylo to ale spíše příliš úzkým ráfkem, než gumou. Protože se obtížně sháněly a byly dražší, šel jsem do 185/65x14 a širších ALdisků a najednou bylo po problému. Ale taky bych nikdy nešel mimo doporučený rozsah výrobce auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.04  10:55

« Re: Re: Re: Jaké pneu 175/70R13

Tak, tak, zostan pri rozmere, ktory ti vyrobca predpisuje. Mne sa tak zda, ze Lancery maju predpisane 195/60R15, pripadne aj 195/50R16. Sirka 175 sa predpisuje 55-66 kW autam s hmotnostou Lancera. Ale ked uz tam mas tie 13'' disky, tak si velmi vyberat nemozes..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.08.04  00:48

« Re: Re: Jaké pneu 175/70R13

To jsou mi rady! Prostě zůstaň u rozměru, který pro daný vůz předepisuje výrobce a na podobé výlevy "šířkařů" kašli. Kup si slušnou gumu 175/70x13 v příslušné rychlostní kategorii za rozumné peníze, kterážto ti splní účel mnohem lépe, než nějaká superširoká srač..! Šírka gumy musí totiž mj. odpovídat hmotnosti vozu, aby bylo dodrženo optimální plošné zatížení, resp. rozložení sil, a tím i max. využití vlastností pneumatiky. Nemluvě o tom, že každou "šířku navíc" zaplatíš vyšší spotřebou a hlučností. Atd., atd....
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.04  21:12

« Re: Jaké pneu 175/70R13

Coze ? Lancer 1.6 a len 175/70R13 ? Tam by som cakal aspon 14 palcov a sirku 195... Naozaj to tak mas v technicaku ?
  • 00 Reagovat !

foto

03.08.04  11:21

« Bez nadpisu

RRSS: Nemůžeš mít tvrdou pneumatiku když to ženeš 250 km/h to by ti to taky mohlo v první dálniční zatáčce dost nepříjemně uklouznout či minimálně znervoznit auto. Těch 250 je toretických beru jako že bys mohl takto cestovat protože index to dovoluje. Prostě čím rychleji jedeš tím jsou vyšší nároky na grip. Proto taky na nějakých Barumkách pro Feldu najedeš 60-70 tis km, ale na Pirelli P7 jsi překvapen když měníš až po 30 tis km.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.08.04  21:41

« Jaké pneu 175/70R13

Chtěl bych obout svého Lancera 1.6 83kW novým letním pneu, sháním něco levnějšího s malou hlučností. Váhám mezi Fuldou Linerem a Firestone 590. Jinak toho moc nenajedu cca 10t za rok většinou po obyč. silnicích a dovolená v zahraničí. Co by jste mi doporučili? Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.04  16:37

« Re: Re: Re: Re: Tread wear

Dík za info, tím to možná bude, ale neporovnával jsem rychlostní indexy. Nicméně nesouhlasím s předchozím vzorcem. Právě naopak bych čekal, že vyšší rychlostní index = tvrdší směs = vyšší treadwear, ne? :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  18:21

« Re: Re: Re: Re: Tread wear

Ze by teda mekci smes????
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  12:28

« Re: Re: Re: Tread wear

ano.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  11:56

« Re: Re: Tread wear

predpokladam, redbarone, cim vetsi index rychlosti, tim mensi kilometrovy vykon.... ????
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  11:48

« Re: Tread wear

RRSS: Pro každý rychlostní index se dělá jiná bočnice a jiná směs běhounu.
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.04  11:33

« Good Year GT2

Vzhledem k tomu ze se zavadi nove GT3 od Good Year, tak kdo mate v oblibe tento typ tak nevahejte a nakupujte, protoze je vetsinou davaji s minimalne 20% slevou!!!
    Ja obul cely Rover za 6700 (175/65 R14)
  • 00 Reagovat !

foto

17.07.04  13:55

« je to dobrá pneumatika?

Na adrese www.pneunet.cz prodávají BARUM BRAVURIS 195/50 R15V za 1370,- což se mi zdá velmi dobrá cena. Nemáte někdo zkušenosti s touto pneumatikou?
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.04  16:56

« Tread wear

Tak jsem šel do Brillantisů. Zaujala mne na nich jedna věc. Mají uveden parametr pro ojíždění "tread wear" s hodnotou 420. Mám 175/70R13 a kolega má Brillantisy na felicii, tj. 165/70R13 a má tam tread wear 280! Ví někdo, jak je to možné? Já myslel, že jeden vzorek musí mít tuhle hodnotu stejnou?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.04  12:18

« EXCENTRICKE SROUBY

Prosim o nazor na pouzivani excentrickych sroubu, ktere mi umozni na 4x98 roztec namontovat kola 4x100. Neni to nebezpecne? Diky!
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.04  10:35

« AVON ZV3

Chtěl bych se zeptat, zdali má někdo zkušenost s novinkou firmy AVON, konkrétně s letními pneumatikami typu ZV 3.
    Děkuji
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.04  08:29

« Re:

no neviem ale bud si Schumacher, alebo mas dosratu geometriu. Ja som mal SP 200 na Felde 175/65 a po 20 tkm ako nove. Zimne MP55 15 tkm dezen min. 6mm. SP10 som dostal s dezenom 4,5mm a po 12 tkm bolo min. 3,5mm. Inac, ked chces zavodit, nemusel si si kupit Fabiu s 185/60 a tiez sa potom nemozes cudovat , ze zoderies gumy do 25 tkm :). Mne vychdza co 10-12tkm= -1mm dezenu . Inac tatko ma ten isty problem ako Ty. No vlasne podobny, najazdy trosku viac. Ale to je jazda co to dovoli v zakrutach, brzdenie na poslednu chvilu ......... . Tie SP 01 urcite nebudu zle gumy.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…