Pneumatiky
« Re: Re: Re: Lacne pneumatiky
kamos takto gumy kupoval na golfa a v pohode, akorat ze si pro ne radeji dojel. objednal je sice pres net, ale dal tam poznamku ze si prijede. Dojel a oni ze nemaji, tak je tam serval jak male kluky a oni mu za stejnou cenu daly novy typ s lepsimi vlastnostmi co meli o 800 drazsi...
ale nevim ktery to byl obchod, ale prodavali to pres inet... -
« Re: Barum Polaris 2 a prijatelna nahrada do 2000 KC.
Ja mam Polarisy II na Octavii a jsem s nima hoodne spokojen. Pravda, nejsem odbornik na slovo vzaty, ale v cene do 2000 Kc jsou podle mne nejlepsi. Mel jsem kdysi zkusenosti s Polaris I, Debicemi a Kormorany, ale Polarisy II jsou vyrazne tissi, s lepsimi vlastnostmi. Tam kde jsem uz na ujezdenem snehu tancoval, jedu s Polarisy v pohode. -
« Re: Re: Pneu
Cena naštěstí není prioritou, zajímá mě která pneumatika bude na tuto sezonu nejlepší. Vždy se snažím dát na auto to nejlepš co gumárenský trh nabízí, auto musí prostě zatáčet a brzdit jak nejlépe jen svede a k tomu všemu musí umět přenést výkon na vozovku.
Minulou zimu sic na jiném autě, jsem měl Conti WinterContact tu lepší verzi s indexem do 240. Excelentní pneumatiky a nemůžu na ně říci křivé slovo, rozhodně jsem nepoznal nějakou změnu v chování vozu. Skutečně excelentní gumy a též na sněhu se to chovalo v rámci fyzikálních možností až překvapivě jistě. Nicméně a to je právě ta hlavní otázka mám dát na zimu rozměrově identický rozměr s letníma, nebo volit něco užšího s větším profilem (pro zachování obvodu). Jde o to zda opravdu široká pneumatika na autě s pohonem všech kol bude na sněhu dělat nějaký problém, nebo při dnešní kvalitě pneu to bude naopak výhoda. -
« Re: Pneu
nejlepsi budou asi CONTINENTAL WinterContact ,PIRELLI Winter 210 Snowsport nebo od MICHELINU znamy Alpin, ale ta cena je celkem u vsech velka, ja nastesti si na forestru necham 15-tky s 205/55/15, kde vyska kola je priblizne stejna jako tvuj rozmer, akorat guma je vyzsi a lepe tlumi razy a hlavne jsou o polovinu levnejsi, zalezi taky hlavne jake mas auto -
« Pneu
Zdravím a přeji pěkný den, potřeboval bych profesionálně odbornou radu. Jaké zimní pneumatiky na auto s pohonem všech kol, kde jsou letní 245/45/17. Na zimu se mi totiž tenhle rozměr šířky zdá asi až možná moc široký. Nicméně dle DUNLOPa bych měl naopak využít jeho speciálně vyvinutých širokých zimních pneumatik, protože a to má pravdu ve sněhu průměrné auto jezdí 5% celkového nájezdu v zimě zbytek je na suchých či mokrých vozovkách. Well, osobně bych rozdejchal šiřku 225 kterou jsem měl minulou zimu na jiném autě a fungovalo to relativně dobré spokojenost. -
« Barum Polaris 2 a prijatelna nahrada do 2000 KC.
Mate niekto skusenosti s Barum Polaris 2 ( Opotrebovava sa, hlucna ... ) Pripadne mozete poradit pripadnu prijatelnu nakradu do 2000 KC. ( BRIDGESTONE Blizzak LM-18, FIRESTONE FW930 Winter, FULDA Kristall Montero ? Mam Fiesta 04, 175/65 R14 a rozmyslam cim by som to na zimu obul. -
"-- skrytý --" 17.09.04 10:12
« Re: Re: Re: Debica versus Barum
Ano, mel jsem na mysli Kleber Viaxer. Videl jsem je ted v akci za cca 1000 Kc. Tohle je ovsem prvni postreh, ze se nekomu sjizdeji rychle. Co jsem prochazel diskuse, tak si vetsinou pochvalovali velkou vydrz kolem 50 000 km. Ale asi do nich pudu - mely by byt lepsi i nez barum brillantis. -
« Re: Re: Debica versus Barum
Tie Klebery Viaxer uz mam jednu sezonu obute, no nezda sa mi, zeby sa nejako vyrazne opotrebovavali. Kupil som si ich za lacny peniaz, aby som ich mohol kludne rychlo znicit (o co sa aj snazim), no nedari sa mi to. Ako rychlo sa opotrebovali tebe ? -
« Re: Debica versus Barum
Burza: Jestli myslis Kleber Viaxer, tak to je dle mych zk. velmi slusna pneumatika, ale dost rychle se sjizdi. Ja bych ti doporucil Contieco contacty. Jsou sice cenove mezi drazsima pneu, ale stoji za to. Navic vydrzi dost km oproti konkurenci. -
"-- skrytý --" 15.09.04 11:36
« Debica versus Barum
Kterou z těchto značek (letní) by jste mi doporučili na felicii? Debica passio stojí cca 900 a barum brillantis cca 1100. Matadorky se prej rychle sjíždějí, tak ty jsem zavrhl. Ještě jsou hodně doporučovány klebbery, ale jsou taky drahší.

K