Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 29.09.04 09:07
« Re:
Avon CR 75 (max. v rychl. kategorii T) a CR 85 (nižší profily ve vyšších rychl. kat.) rozhodně patří k tomu nejlepšímu, na čem jsem měl příležitost v zimě jezdit - navzdory výsledkům všemožných testů! Jen u CR 75 jsem zaznamenal větší projíždění/opotřebení středu běhounu, a to u všech pneumatik na voze a nedalo se to eliminovat změnou huštění. Jelikož ale měním gumy (obzvláště zimní) poměrně brzy, tak jsem s tím neměl žádný problém. -
"-- skrytý --" 28.09.04 22:07
« novinky zima 2004
Po menší odmlce v tomto fóru se Vám opět budeme snažit poradit se vším, co se týká pneumatik a ráfků!
Rádi bychom Vás upozornili na několik nových modelů pneumatik pro nadcházející sezónu (především Bridgestone Blizzak LM-25, LM-20, Continental WinterContact TS-810, TS-810 Sport, Pirelli Winter Sottozero) a na nové testy zimních pneumatik ADAC (DE) a ÖAMTC (AT) v rozměrech 205/55 R16 a 165/70 R14 (odkazy najdete na našich stránkách). Výše zmíněné novinky samozřejmě obsadily špičku - hodnocení *** "obzvláště doporučujeme"!
S pozdravem
J.Vitoň (administrator "e-pneu") -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: e-pneu
Problém asi není přechod ze 14' na 16' ale se změnou profilového čísla v závislosti na šířce plenu. Já přešel (díky koupi nového vozu) ze pneu 185/65 R14 na 205/50 R17 - což je absolutně snížení výšky bočnice o cca 2 cm a mohu žíci že i na takovém to profilu se na našich silnichích jezdit dá a to i na delší vzdálenosti, než je 200 km - představuje to ovšem mít podvozek (zejména tlumiče) v pořádku.
Ovšem u tebou požadovaném rozměru 195/40 je to o další 2 cm méně a to už bych si asi moc rozmýšlel :'-( -
modus ponens 27.09.04 12:56
« Zimne pneu 165/70 R14
to all:
Necital som prispevky dozadu, a preto sorry, ak sa pytam na nieco, co uz bolo riesene. Potreboval by som vybrat zimne pneu pre Punto III v rozmere 165/70 R14. Mate nejake osvedcene znacky, najlepsie vlastne skusenosti?
Cena je dost dolezity faktor, ale zase nie jediny a ani najdolezitejsi. -
« Re: jake pneu/disky
to Rabukate: na Mazde 6 jsme ted v 40 tis. km menili gumy, jsou to Bridgestone potenza 215/45/17 a boky pneu jsou dost oholeny. Avsak za super jizdni vlastnosti a celkovou estetiku auta je dobre si priplatit. Jinak na Foresteru mam pneu 205/70/15 a jizdni vlastnosti jsou jeste lepsi. -
« jake pneu/disky
to jsem mel presne na mysli, jake jsou skusenosti. Kdysi mi nekdo tvrdil ze pri 17" strasne trpi podvozek, tlumice, cepy, rizeni, silentbloky odchazeji mnohokrat rychleji a pod. Jezdi tu nekdo na litakach aspon 16" dlouhodobe tak 50 000km, jak se sjizdeji sirsi gumy s nizkym dezenem proti normalnim???? -
« Re: Re: Re: Re: Re: e-pneu
Ked uz tu Rabukate riesi dilemu 15 - 16, tak ja sa pridam: Moze tu niekto popisat dojmy a zazitky po prechode z napr. 14 palcov na 16 palcov ? Ja by som rad presiel na nieco ako 195/40 R16. Vybijem si zuby na nasich cestach ? Ake unavne je prejst na takych kolesach 200km ?