Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

12.10.04  14:19

« 185/65 R14

... jakákoliv zimní guma (myšleno ne moc stará a nesjetá na kord od některého zavedeného výrobce) je v zimě rozhodně lepší než letní. Na 323 SDN 1.5i 97 jsem jezdil dřív na Barum Polaris, teď tam mám Polaris 2(pozor, jsou výrazně měkčí a rychleji se sjedou). Já na zimních gumách jezdím někdy od roku 92 a rozhodně bych to už jinak nedělal. Koncem listopadu se přezouvá. Sám vyzkoušíš a uvidíš ...
    PS: Jsem z Vysočiny a tak občas dochází i na řetězy. Zlaté Š 120 >:D
    Karel
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.04  13:33

« Re: Re: Re: životnost

Já bych to asi řešil telefonátem k prodejci s upozorněním, že jinak pneu vrátím. S rozumným a to e-pneu je,určitě bude domluva možná. Při převzetí na dobírku si zkontroluješ DOT a máš jasno.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.04  13:23

« Re: Re: životnost

Jasný, lákají mě ceny e-shopu. Myslíte že je nějaká naděje se to dovědět ještě než mi to přivezou? Na internetových stránkách takové info myslím neuvádějí.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.04  13:16

« Re: životnost

Datum výroby je na pneu uvedeno takto DOT xxyy kde xx je týden a yy rok výroby. To DOT najdeš na jedné straně blízko patky pneu.
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.04  12:51

« životnost

Ještě mi není jasná jedna věc a to jest, koupím přes e-shop pneu a z nějakého jejího výrobního čísla vyčtu stáří. Říká se, že mají nějakou životnost, pak guma strácí své vlastnosti. Je tato doba dobou užívání + skladování? (mysím třeba čtyři kr. zima a zbytek času uschována) Jde mi o to, abych nekoupil levný pneu na které dá prodejce cenovku s akční slevou nebo doprodej, pak zjistím ře už mu dva roky tvrdne na skladě, a že jí můžu za další dva měnit. Abych z neznalosti nenaletěl nějakému vychytralému prodejci a nkoupil ve slevě nějakej neprodejnej výrobek.
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.04  12:15

« 185/65 R14

Dobrý den,
    potřebuji koupit zimní pneu na své autíčko, jelikož nechci ohrožovat sebe ani ostatní (jako minulej rok) a myslím, že už je ta pravá doba. Rozměrově by to mělo být 185/65 R14 na Mazdu 323F obj. 1.8. Jelikož se všude říká, že životnost je 4 roky, přemýšlým o nových a pak je buď prodat bude-li zájem, nebo dojezdit jako letní (jestli je to dobrej nápad). Ročně najezdím tak 8tis km. Myslíte, že mi bude stačit když si na e-pneu vyberu ty nejlevnější? Nebo je i pro začátečníka pocítit rozdíl v jednotlivých cenových kategoriích zimních pneumatik, když nemá srovnání a zatím vždy jezdil jen na letních barumkách? Předem děkuji za případnou radu. Tomáš
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.10.04  09:17

« Re: Re: Re: Firestone SZ80

...ale hlavně v jízdních vlastnostech!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.04  08:02

« Re: Re: Firestone SZ80

vaha pneumatik by sa tiez mohla uvadzat ako jeden dolezity parameter a nielen u pneumatik, ale aj u diskov. Len neviem aky velky je ten rozdiel. 300g nic neznamena, ale ak je na "15-17" rozdiel 1- viac kg, je to uz zaujimava, hlavne ked sa kupia aj lahsie disky. Potom celkove odlahcenie 3kg by auto s mensim obsahom pekne pocitilo v pruznosti, akceleracii.
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.04  07:03

« Firestone FH SZ80

to:e-pneu : Vzorek má tato pneu zajímavý,otázkou je km průběh. Jen pro zajímavost ,mě vydržely FH 700 (made in Spain) pouhých 25 000 km. Dost málo na to abych si jich užil a to se nepovažuji za závodníka. Tak co mám si zase koupit FIRESTONE ? ;-) ;-) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.04  18:08

« Re: Firestone SZ80

to ne, Pirelli P6000 jsou min.o kategorii níže, hodně také záleží na rozměru, rychlost.kat.a především na voze!
    Nicméně je zajímavé například srovnání hmotnosti (v rozměru 225/40 R18), kdy Firestone SZ80 je výrazně lehčí než Bridgestone S03PP (podobné technologie i prvky dezénu)...stejně tak Falkeny patří k jedněm z nejtěžších pneumatik!
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.04  13:17

« Re: ad Firestone SZ80

A sakra, pískání. Bude to jako Pireli P6000 ? Ty mi řvou skoro permanentně. Auto sice sedí ,ale psychologickej efekt toho pískání je hroznej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.04  12:04

« ad Firestone SZ80

jednoduše se zatáčky projíždí pomaleji než na zimních pneu (Vredestein Wintrac, taktéž 225/40 R18) a to ještě za doprovodu mírného pískání...toto chování je ale na limitu, věřím, že většina lidí se tam nikdy nedostane...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.04  11:53

« Re: to RV

Co znamená horší vlastnosti v zatáčkách ? Sklon k nedotáčivosti, nebo díky silnému středovému žebru "špatně zatáčí" a musí se k zatočení více nutit ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.04  11:32

« to RV

ad 165/70 R13 zimní
    v tomto rozměru asi moc velké rozdíly nepoznáte - nejlepší poměr výkon/cena asi bude u Semperit Wintergrip a Firestone Winterhawk, doporučil bych ale klidně Conti780, Michelin AlpinA2, Pirelli Snowcontrol
    ad 215/45 R17 letní
    na Falken FK451 jsem jezdil přímo v tomto rozměru, jsou velmi dobré na vodě, ovšem velmi dlouhá brzdná dráha na suchu i mokru, trochu hlučnější a neskutečně tvrdé bočnice, tj.žádné tlumení nárazů
    na Firestone SZ80 (225/40 ZR18) jezdím teď, a kromě horších vlastností v zatáčkách k nim nemám výhradu
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.04  10:51

« Re: Re: Bridgestone Potenza RE720

Na Vašich stránkách jsem viděl u týhle gumy fotky asi Vašeho auta. Jak si tyhle gumy vedou. Co byste vybral v rozměru 215/45 R17 ? Favority jsou Falken FK 451,Yokohama A539,Firestone SZ 80 a jako eko varianta Kumho 712. Preferuju jízdní vlastnosti na suchu.
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.04  09:04

« zimní 165/70 R 13

Co byste doporučily v tomle rozměru jako kompromis cena/výkon. Auto Renault Megane 1.4, jizdní styl spíše klidný. Dost často cesty na hory, takže jsou dost důležitý vlastnosti na sněhu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.04  00:13

« Re: Bridgestone Potenza RE720

ano - vysokou hlučnost a tvrdost bočnic mohu také potvrdit z vlastní zkušenosti, na vodě jsem měl s nimi ale docela dobré zkušenosti (teď jezdím na Firestone SZ80, 225/40 ZR18 Y, které jsou opět o další "kus" lepší)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.04  15:54

« Re: to:Mitsi - Bridgestone Potenza RE720

Absolutne se nemaji rady s vodou, hlavne pri jizde v primem smeru: zatacku jsem schopen na vode projet rychleji, nez tentyz usek po rovine (aquaplaning). Rovnez "grip" na vlhkem povrchu je problem. O spatnem drzeni stopy v primem smeru jizdy, citlivosti na vyjete koleje a bocni vitr, nepohli a hlucnosti radeji ani nemluvim. Zato na suchu v zatackach jsou neprekonatelne!
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.04  12:14

« to:Mitsi - Bridgestone Potenza RE720

Proč tě sklamaly Bridgestone Potenza RE720 ? Já je nedávno objednal 195/60 R15 a příští sezonu zahájím na nich. Tak jsem zvědavý ... ;-) ;-) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.04  12:09

« Re: zimne pneu

Z osobní zkušenosti s tímto rozměrem doporučuji SAVA Eskimo, které byly úplně super. Možná se trochu více sjižděly, ale jízdní vlastnosti byly výborné. Když jsem kupoval nové, tak mě v pneuservisu vnutili Firestone FW930. Prý SAVA už není co bývala. Musím říst, že Firestone jsou mnohem horší. Několikrát jsem dostal smyk, a to jak na mokré vozovce tak v rozježděném sněhu. Letos to ještě vydržím, příští rok koupím něco jiného.
    Paja
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…