Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« životnost
Ještě mi není jasná jedna věc a to jest, koupím přes e-shop pneu a z nějakého jejího výrobního čísla vyčtu stáří. Říká se, že mají nějakou životnost, pak guma strácí své vlastnosti. Je tato doba dobou užívání + skladování? (mysím třeba čtyři kr. zima a zbytek času uschována) Jde mi o to, abych nekoupil levný pneu na které dá prodejce cenovku s akční slevou nebo doprodej, pak zjistím ře už mu dva roky tvrdne na skladě, a že jí můžu za další dva měnit. Abych z neznalosti nenaletěl nějakému vychytralému prodejci a nkoupil ve slevě nějakej neprodejnej výrobek. -
« 185/65 R14
Dobrý den,
potřebuji koupit zimní pneu na své autíčko, jelikož nechci ohrožovat sebe ani ostatní (jako minulej rok) a myslím, že už je ta pravá doba. Rozměrově by to mělo být 185/65 R14 na Mazdu 323F obj. 1.8. Jelikož se všude říká, že životnost je 4 roky, přemýšlým o nových a pak je buď prodat bude-li zájem, nebo dojezdit jako letní (jestli je to dobrej nápad). Ročně najezdím tak 8tis km. Myslíte, že mi bude stačit když si na e-pneu vyberu ty nejlevnější? Nebo je i pro začátečníka pocítit rozdíl v jednotlivých cenových kategoriích zimních pneumatik, když nemá srovnání a zatím vždy jezdil jen na letních barumkách? Předem děkuji za případnou radu. Tomáš -
« Re: Re: Firestone SZ80
vaha pneumatik by sa tiez mohla uvadzat ako jeden dolezity parameter a nielen u pneumatik, ale aj u diskov. Len neviem aky velky je ten rozdiel. 300g nic neznamena, ale ak je na "15-17" rozdiel 1- viac kg, je to uz zaujimava, hlavne ked sa kupia aj lahsie disky. Potom celkove odlahcenie 3kg by auto s mensim obsahom pekne pocitilo v pruznosti, akceleracii. -
« Firestone FH SZ80
to:e-pneu : Vzorek má tato pneu zajímavý,otázkou je km průběh. Jen pro zajímavost ,mě vydržely FH 700 (made in Spain) pouhých 25 000 km. Dost málo na to abych si jich užil a to se nepovažuji za závodníka. Tak co mám si zase koupit FIRESTONE ? ;-) ;-) ;-) -
"-- skrytý --" 11.10.04 18:08
« Re: Firestone SZ80
to ne, Pirelli P6000 jsou min.o kategorii níže, hodně také záleží na rozměru, rychlost.kat.a především na voze!
Nicméně je zajímavé například srovnání hmotnosti (v rozměru 225/40 R18), kdy Firestone SZ80 je výrazně lehčí než Bridgestone S03PP (podobné technologie i prvky dezénu)...stejně tak Falkeny patří k jedněm z nejtěžších pneumatik! -
"-- skrytý --" 11.10.04 11:32
« to RV
ad 165/70 R13 zimní
v tomto rozměru asi moc velké rozdíly nepoznáte - nejlepší poměr výkon/cena asi bude u Semperit Wintergrip a Firestone Winterhawk, doporučil bych ale klidně Conti780, Michelin AlpinA2, Pirelli Snowcontrol
ad 215/45 R17 letní
na Falken FK451 jsem jezdil přímo v tomto rozměru, jsou velmi dobré na vodě, ovšem velmi dlouhá brzdná dráha na suchu i mokru, trochu hlučnější a neskutečně tvrdé bočnice, tj.žádné tlumení nárazů
na Firestone SZ80 (225/40 ZR18) jezdím teď, a kromě horších vlastností v zatáčkách k nim nemám výhradu -
« Re: Re: Bridgestone Potenza RE720
Na Vašich stránkách jsem viděl u týhle gumy fotky asi Vašeho auta. Jak si tyhle gumy vedou. Co byste vybral v rozměru 215/45 R17 ? Favority jsou Falken FK 451,Yokohama A539,Firestone SZ 80 a jako eko varianta Kumho 712. Preferuju jízdní vlastnosti na suchu. -
"-- skrytý --" 08.10.04 15:54
« Re: to:Mitsi - Bridgestone Potenza RE720
Absolutne se nemaji rady s vodou, hlavne pri jizde v primem smeru: zatacku jsem schopen na vode projet rychleji, nez tentyz usek po rovine (aquaplaning). Rovnez "grip" na vlhkem povrchu je problem. O spatnem drzeni stopy v primem smeru jizdy, citlivosti na vyjete koleje a bocni vitr, nepohli a hlucnosti radeji ani nemluvim. Zato na suchu v zatackach jsou neprekonatelne! -
« Re: zimne pneu
Z osobní zkušenosti s tímto rozměrem doporučuji SAVA Eskimo, které byly úplně super. Možná se trochu více sjižděly, ale jízdní vlastnosti byly výborné. Když jsem kupoval nové, tak mě v pneuservisu vnutili Firestone FW930. Prý SAVA už není co bývala. Musím říst, že Firestone jsou mnohem horší. Několikrát jsem dostal smyk, a to jak na mokré vozovce tak v rozježděném sněhu. Letos to ještě vydržím, příští rok koupím něco jiného.
Paja

PS: Jsem z Vysočiny a tak občas dochází i na řetězy. Zlaté Š 120 >:D
Karel