Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.06  00:57

« Re:

Dovolil bych si reagovat... Vzhledem k tomu, že do pneumatik dělám poměrně dlouho, troufám si tvrdit, že do oboru vidím o něco víc, než prostý zákazník. Pokud tvrdíš, že z internetu Tobě, nebo známým nikdy nepřišly staré pneu, nebo pneu s různým DOT, tak patrně žijete na jiné planetě... Já se s tím setkávám pravidelně... Samozřejmě, že některých e-shopů se to týká více, jiných méně. Případné nepřevzetí zásilky je sice pěkná věc, ale v reálu ne až tak jednoduchá. Ať tak, či onak, platíte dopravu zpátky k dodavateli a někdy ještě různé poplatky... V době, kdy člověk potřebuje nové pneu (zejména v zimě), není moc času se s někým handrkovat, takže většina lidí sklapne a berou to co je... Cena v pražských pneuservisech - jak říkám, stačí hledat... Já mám malou provozovnu v Praze a musím říct, že kompletní přezutí, tzn. montáž, demontáž, vyvážení provádím za 400 Kč (s dokladem) a to jsem ani ne 2 minuty autem od centra. >:D Likvidace starých pneu (i ty které jsem neprodal já) je samozřejmě zdarma... Stroje v dílně mám nové SICAM, takže ani tady to nešidím. Jinak ceny pneumatik u mně na provozovně - zajistím jakéhokoli výrobce za ceny o cca 5% vyšší, než na tady neustále opěvovaném pneunetu. Podotýkám, že často jsem i levnější... Připadá Ti to na pražský zkažený pneuservis drahé? Já myslím, že to je hodně solidní! Zároveň však přiznávám, že pokud za mnou přijde pán s papírkem v ruce, který tvrdí, že ty a ty pneumatiky viděl někde "támhle" na netu za tolik a tolik a abych mu je za tu cenu prodal a ke všemu ještě zdarma přezul, rychle mu ukážu, kde jsou dveře. Co se týká roztrhlé UG7, tak tu posílali na reklamaci k dodavateli, který k tomu poslal jasné stanovisko... Také není pravda, že běžný způsob skladování pneumatik je v "komínech" a podobně. Tedy záleží na tom, odkud ty pneumatiky berete, samozřejmě...
  • 00 Reagovat !

foto

21.10.06  23:50

« Bez nadpisu

Do roku 89 jsem bral gumy v Barum prodejne v Karline. Byly tam takovy podzemni prostory - zajimavy. Pak jsem bral gumy primo od Barumky v Bubnech. Mel jsem slevu na firmu kolem 20 az 30%. Od roku 96 jsem bral vyhradne z Vlachova Brezi - Autokola. Pak vzniklo E-Pneu. Nikdy jsem od nich nevzal ani dusi, problem - cena. Z prichodem E-shopu jsem zacal shanet pouze na internetu - ruzne. Nikdy me ani mym znamym neprisly gumy s ruznym DOT, natoz starym DOT. Navic nejsem idiot a umim cist a proste bych je neprevzal a fertig. V Praze zasadne do pneuservisu nejezdim. Naposled jsem si nechal provizorne ucpat diru v pneulandu (Za 80,-Kc - levneji to snad nejde ani na vesnici). Ceny prazskych pneuservisu se mi opravdu nezdaji vysoke, ale NESMYSLNE!!!! Je fakt ze mam svyho pneuservisaka daleko od Prahy kam jezdim na vikendy. Breci - internetovy obchod ho ubiji. Ale on to ma spis jako hoby a ne na obzivu. Za obuti elektronu (4ks), vyvazeni a montaze na auto si jeste nikdy nevzal vic jak 400,-Kč. No holt pracuje na venkove kde lidi nemaj penize a neni zkazenej Prahou. Kdyz mu rikam jaky jsou v Praze ceny, tak se jenom chechta. Rika: To vis muj sortiment jsou protektory a vybouchavani rezavejch plechacu na 120ky kladivem. Taky ho moc pobavila ta novinka husteni plynem. ;-)
    Jo a oprava pichle bezdusovky, sundani z auta, zalepeni zaplatou, vyvazeni a montaz zpet - 150,-Kč. Zato v Praze reknou akorat tak: "BREJ DEN, TAK CO TO BUDE!!. Ten kdyz objednava nekomu novy zahranicni znackovy 16ky na ochcavku, tak vo tom jeste 2mesice povida. No holt na vesnici frci protektorovane pneu znacky Vranik. To ale asi uzovka nezna, nebo ano??? Kdopak delal posudek na tu UG7ku co bouchla ve 140v dusledku spatneho uskladneni - TUV ? Prosimte nestras lidi a podivej se na cem jezdej prazsky taxikari - to je teprve horor. No a nic se nedeje.
    Jo a taky bych chtel videt jedinej "poctivej" pneuservis, kde skladujou gumy vedle sebe ane v kominech. Leda tak ve stojanu na ukazku lidem :P
    Dyt ty gumy jsou nastosovany v kominech uz v centralnich skladech. Jak asi vypada ta uplne dole?? No a ty budes strasit nekoho nekvalitou. No a ty Barumky za 599,- meli loni. Letos zatim jeste zadna poradna akce neprobehla. Ovsem v jednom mas pravdu, jsou ruzni vykukove co se snazej cloveka napalit a ne jen v teto branzi. Holt, kdo tomu nerozumi ma smulu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.06  14:38

« Re:

Canon : Tak to je mrzutý. Podobnou zkušenost jsem udělal s nejlevnejsipneu.cz . Po uplynutí doby kdy měly pneu dojít jsem volal zda se vůbec dočkám. Ujišťovali mě že do týdne budou ať nemám strach. No další zase nic , tak jsem volal znovu , a že pneu nemají a nebudou , snad za měsíc. 8-s
    Jasně stane se , že něco není , ale pokládám za seriózní dát aspoň včas vědět a případně navrhnout něco jiného.
    S tímto mám velice dobré zkušenosti z www.e-pneu.cz , kde jsem bral ALU disky. Do hodiny po odeslání objednávky zavolali , že disky zrovna nemají skladem a budou do 10 dnů , jestli to nevadí. Me to nevadilo. Kolega to samé, ale tomu to vadilo a tak si vybral jiné a do tří dnů je měl. Tomu říkám super přístup.
    Jinak pneu beru od www.pneunet.cu a zatím spokojenost (3x). Když loni nebyli Goodyear UG7, volali že nejsou a budou až tak za tři týdny, tak jsem vzal Dunlopy WS 3D.
    A to pneunet patří k těm levnějším. Takže se dá koupit i levněji s dobrými službami.
    A pak taky přece není problém si pneu při převzetí prohlédnout, zkontrolovat DOT a případně poslat zpátky.
    Když Ti v pneuservisu chtějí prodat starý gumy tak je taky přece nekoupíš.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.06  13:56

« Bez nadpisu

Je příjemné vidět, že existují lidé, kteří nepropadnou euforii nad super nízkou cenou, ale dokáží si spočítat všechna pro a proti. Já mám provozovnu v Praze a myslím, že do oboru docela vidím. Proto mě děsí někteří prodejci (ať už na internetu, nebo řetězce), když sleduji co vlastně nabízejí. Vzhledem k tomu, že v dnešní době na internetu prodává pneumatiky snad úplně každý a konkurence je obrovská, snaží se všichni tlačit ceny dolů. Dnes už to však jde jen na úkor kvality. Všichni musí být co nejlevnější a to proto, že např. internetový obchod nemá krom nízké ceny co nabídnout. Jediný způsob, jak toho dosáhnout, je shánět šunt. Jde například o pneumatiky z tzv. demontáží, které pneuservisy hodily svému dodavateli na hlavu, neboť je není možné ani vyvážit. Někdy "hází" tak, že se tomu ani nedá věřit. Na trh se dostávají dokonce pneu, které byly původně určeny k likvidaci. O pneumatikách třeba dva až tři roky starých ani nemluvě. Dnes se dokonce pozměňují, nebo odstraňují DOT kódy, takže nevíte, jak stará daná pneumatika je... Špatně skladované pneumatiky se také dají sehnat hodně levně. Na tom, že mají zdeformovanou kostru přece nezáleží... :-) Výsledek? Rok stará Goodyear UG7 explodovala známemu na dálnici a to nejel ani moc rychle (140 km/h). Toto je ta skrytá tvář co nejlevnějších nákupů. Je dobré si to uvědomit...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.06  13:23

« Bez nadpisu

Dříve jsem nakupoval na Pneushop.cz ale loni mi poslali pneu za 3týdny a každý vzorek pneu byl jinačí než ten druhý,myslím šířku drážky a pneu bylo přes rok staré,2ks výroba Španělsko a 2ks Romania,Bridgestone B390 195/65/15 91V.Nebylo to poprvé co mě sklamali,ale už naposled.Proto raději dražší ,ale kvalitní. :P
    Nejlevnější není vždy nejlepší.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.06  09:47

« Re: Re:

Dokonce bych řekl , že "bestpneu" patří k těm dražším obchodům. :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.06  09:46

« Disky/Elektrony

Viem, ze sa tu preberaju pneu, ale disky snad tiez nebudu od veci... ;-) Doporucite nejaky e-shop prip. servis (Praha a okolie) so slusnym vyberom diskov/elektronov (za rozumne ceny)? Elektrony vacsinou nebyvaju problem, ale najst shop na plechace, s podrobnejsimi udajmi (o plechoch) bol dost problem...
    Nakolko zalezi na znacke elektronov/diskov?
    Este otazka - sli by ste do pouzitych diskov/elektronov? Boli mi ponuknute elektrony (za rozumnu cenu), ale neviem, ci to nie je riziko... Chcem ich na zimu, poskodene by nemali byt, ale kedze som voci pouzitym elektronom skepticky, nekontroloval som ich...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.06  08:55

« Re:

Díval jsem se na tu stránku a musím konstatovat, že výběr mají skutečně bídný a ceny naprosto srovnatelné s jakoukoli konkurencí. Prostě nezajímavý odkaz.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.06  07:51

« Bez nadpisu

musím jedině souhlasit s užovkou.V hypermarketech je pneu nekvalitně několik měsíců skladované a potom v servisech se snaží něco vymyslet at ta pneu moc neháže akdyž se jim to podaří tak stejně závaží dlouho nevydrží.Několik mojich kamarádů takdhle dopadlo před několika lety a dnes se jenom smějí když vidí nakupující občany s pneu třeba v ........ >:D Pneu o velikosti 13-14palců je tak nízko že prodejce na internetu nemá skoro nic a to musí platit ještě za dopravu většinou.Ja nakupuji jedině pro svoji firmu na www.bestpneu.cz je to rychlé a hlavně nové pneu.Kvalita něco stojí,ale tady jsem spokojen. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.10.06  23:03

« Re: Re: Opravdu levné nové gumy - KDE?

Myslím, že ceny pneumatik v dnešní době jsou tak nízko, že víc to ani nejde. Co se týká pneuservisů v Praze, tak je třeba hledat a né brečet, že je to tam drahý. Pokud jsi campagnolo viděl barumky v rozměru 155/70 R13 v Cerrefouru za 599 Kč, tak si je tam jdi koupit a nehledej je na internetu... >:D Jen bych rád upozornil, že tyto lákavé nabídky mají jeden, či více háčků. To samé platí i pro extra levné internetové obchody. Je dobré si uvědomit, že levně koupíte jedině šunt. to platí vždycky! Buďte si jistí, že ta barumka z obchodního řetězce nebude to samé, jako barumka od poctivého pneuservisu. Vím o čem mluvím... Doporučuji koukat krom na cenu také na původ pneumatiky, její stáří, zda nemá pozměněný či nečitelný DOT a tak dále. Je toho víc, kdyby měl někdo zájem, můžem pokecat...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.06  14:57

« Re: Opravdu levné nové gumy - KDE?

Hele Viados, ty asi budes v baliku - tak mi litr prispej :D
    Ferin -diky, koukal jsem na to, ale Delti je defacto Pneushop.cz a to druhe je na urovni ostatnich.
    Me se zatim jako celkem stravitelny zda pneunet.cz, ale i tak... :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.06  14:39

Na to se dá říct jediné: Jakpak je ti Česko? TESCO! Ale LIDL je levnější ... Mimochodem, je i způsob, jak mít cokoliv zadarmo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.06  14:34

Nevím, co chceš lepšího. Víc než 50% slevy z obvyklých cen ti nestačí? Jasně, že neznačkový pneu seženeš ve velkých sítích v akcích levněj, ale značkový nehrozí. Zadarmo ti ale gumy nikdo nedá. Zvlášž značkový, kde mají právě tyhle strányk smysl především. Jinak eště zkus pneu-servis.cz nebo německý delti.com, neznačkový tam mívají levnější, než u nás.
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.06  14:23

« Opravdu levné nové gumy - KDE?

Nemate nekdo nejaky tajny link na opravdu levne pneumatiky?
    Stranky typu: e.pneu, autokola, k+k, pneushop, nejlevnejsipneu, levnegumy atd. me moc neberou. Zvlaste pokud se daji neznackove pneu sehnat v akcich hypermarketu za par penez a oni je nabizeji za nesmyslne ceny. Konkretne shanim 155/70 R13 a davat 800 a vic za Barumky na vyse zminenych strankach se mi nechce. Zvlaste co je vloni nabizel carrefour za 599,-Kc vc. DPH pri odberu 4ks. Chapu ze prichazi sezona a s prvni snehovou vlockou lide zacnou brat pneusirvisy utokem, ale zbytecne nikomu vylepsovat zivotni uroven nechci. O pneuservisech ani nemluve. No a o prazskych se da snad prohlasit jedine - haha hihi hoho
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 18.10.06  11:17

« Re: Šířka pneu

no Kosik bude pres zimu v garazi a pokud bude prset tak snim ven nepojedu. takze asi tak.
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.06  00:17

« Šířka pneu

Pánové, jezdil jsem jak 235/40 R18 tak 195/65 R16 a můžu říct jediný...
    Kostitřas je super na kvalitní silnici, se super gumama není problém ani na mokru... na zimu rozhodně úzký, vysoký - pohodlí, pohoda... ostra jizda i v zime... Takže tak... www.epneu.cz :-)
    Když máte jet v kalamitě 800km přes Alpy v noci, tak kvalitní úzkou gumu oceníte :-) Samozřejmě ve dne na sluníčku při city street racing jsou široký placky k nezaplacení :-) Jinak na divočinu po okreskách je to tak 50/50 jestli nechcete přijít o ráfky (z ráfků vajíčka), tak na plackách pojedete po dírách pomalu, na úzkejch a vysokech je to jako subaru - a ráfky se ani nezapotí :-)
    Enjoy your riding!
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 17.10.06  23:03

« Re: Re:

na 3 strankach jsem nasel ze maji 235. Sem myslel ze najdu spis min nez 225. Ja si myslim ze 225 uz je fakt hodne. myslim ze 215 by melo stacit. A pouziti rafku se v serii urcite odviji od pouzitych brzd, ale do seriovejch 15" 330mm kotouce proste nenacpu. Proto tam chci dat 17" kdyz vidim Golfa s 19" kolama tak nechapave kroutim hlavou...
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.06  21:01

« Bez nadpisu

No o zimních ti nic neřeknu, ale letní jsou úplně v pohodě. Nechci se rouhat, ale předtím jsem měl osobní auto s pneu 185 a tyto 225ky mi příjdou stabilnější. Ono to ale asi bude tím náhonem všech kol.
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.06  20:49

« Bez nadpisu

Docela by me zajimalo jak se auto s 225kama chova na "vode" za deste.
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.06  20:35

« Zimní pneu

Může mi prosím někdo poradit, jaké zimní pneu si mám pořídit na nové auto? Mám Kiu Sorento 4x4 rozměr by měl být asi 225/75 R16. O peníze celkem nejde, hlavně o kvalitu. Díky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…