Pneumatiky
« Re: Kleber Viaxer nebo dunlop SP 30?
SP 30 s uz 6 mesiacov doma a tatko hned spozoroval vyrazne stisenie hluku oproti Matadorom. S Klebrom skusenosti nemam. Tatko je stylom zavodnik a kedze este nikde nevyletel zo zakruty, budu nozaj celkom dobre. Dunlopom chybu neurobis. Ja som bol velmi spokojny aj s SP 200, len na feldu sa "13" rozmer neroby. Mal som 175/65/14. Nemohol som sa stazovat, boli super. -
"-- skrytý --" 12.10.04 20:07
« doporučení pneu
to timi > 185/65 R14 (v ceně do 2500,-)
zužit výběr na tyto kvalitní pneu:
Bridgestone LM20
Dunlop M3
Goodyear UG6
Pirelli Snowsport
to Lubos1 > 195/65 R15
z níže uvedeného byste měl být spokojen v každé volbě, k užšímu výběru bych klidně ještě přidal Dunlop M3, Conti 810, Pirelli Snowsport
špatné zkušenosti s GY UG6 jsem zatím slyšel pouze od Mitsi, já s nimi mám zatím jen dobré zkušenosti (konkrétně testováno na Golf IV 1.9TDi 195/65 R15) -
"-- skrytý --" 12.10.04 19:57
« DOT - stáří pneu
všechny pneumatiky nabízené na e-shopu jsou nejaktuálnějšího data výroby, neboť jsou přímo od distributora, pokud by se jednalo o výprodej se starším DOT, musí být na to samozřejmě zákazník upozorněn
ad akční ceny - máme je i na novinky jako Bridge LM25, Conti 810, atd., které se začaly vyrábět teprve tento rok! -
"-- skrytý --" 12.10.04 19:03
« Re: Re: Levné pneu
Mitsi já souhlasím, že levné neznamená automaticky mizerné a drahé naopak automaticky výborné. Já jen chtěl naznačit, že kupovat levné pneu je jako kupovat levné víno. A kupovat drahé pneu je jako kupovat drahé víno. I mezi drahými víny může být nepitelná břečka. No a nejlevnější vína jsou velmi často nepitelné břečky.
UG6 jsem nikdy nezkoušel. Ale podle toho co píšeš, tak asi bude patřit mezi výrobky, jejichchž kvalita je nepřímo úměrná množství reklamy v TV :shock: .
Za zimní já zatím zvolil Continetal TS780 (165/70R13 T) a Dunlop Wintersport M3 (195/65R15 H) a v obou případech jsem navýsost spokojen a příjemně překvapen. -
"-- skrytý --" 12.10.04 17:48
« na novém autě gumy s DOT 4102 - 2 roky staré...
před tejdnem jsem koupil auto a prodejce mi jej předal - viz předmět...jedná se o pirelli 205/55 R 16....je to normální, bezpečné? Gumy, který se válely 2 roky někde na skladě?? Mám jim to hodit na hlavu? Dík za názory... :? -
« Re: Levné pneu
Mne se libi z tech levnych napr. Savy Eskimo S3, dle testu ADACU ziskaly 2** ze 3, 3*ze3 mely tusim jen 4 typy pneu, mimo jine Michelin Alpin 2. Ty Savy me vskutku prekvapily, vyrovnaly se v souhrnu vetsine slovutnych znacek. Celkem testovali cca 15 druhu pneu +- Posledni 2 mista obsadily nejake protektory. -
"-- skrytý --" 12.10.04 17:41
« Re: Levné pneu
shi: Ale totez prece plati i na opacne strane spektra! Za uplne nejhorsi zimni gumy, na nichz jsem kdy jezdil, si dovolim smele oznacit GoodYear Ultra Grip 6, a to navzdory vsem vysledkum testu (ve vetsine se umistily na spicce) i cenove hladine (nekde nad prumerem az mezi drazsimi). Krome pohodli, tichosti a vzhledu totiz neni nic, zac bych je mohl pochvalit...
PS: Osobni zkusenost se dvema rozmery (vyrobenymi ve dvou ruznych zemich, vcetne SRN) na dvou ruznych vozech... -
"-- skrytý --" 12.10.04 16:54
« Levné pneu
Mitsi, ale ono je to opravdu jako s vínem - i mezi levnými víny člověk občas narazí na poklad. Ale pokud chci někam přijít se slušným vínem, nemám spolehlivý zdroj informací o jednotlivých vínech a nehodlám experimentovat a riskovat, že to nebude k pití, tak si vyberu něco spíš ze středu cenové hladiny.
Většinou když vybírám pneu, tak nemám možnost si je osobně vyzkoušet přímo na autě, na kterém s nimi budu jezdit, takže holt kouknu na testy pneu v podobném rozměru, zamyslím se nad svými prioritami (u mě obvykle brzdná dráha na mokru), vytipuji pár favoritů, kteří nemají výrazné slabiny a pak si vyberu podle ceny.
Já jen chtěl onoho tázajícího se upozornit, že jít pouze po ceně se nemusí vyplatit. -
« Nokian HKPL NRW
Jaké máte zkušenosti s pneumatikami Nokian? Mám na mysli jízdu především na sněhu, co se stability v zatáčkách a záběru týká. Já používal HKPL NR 10 a byl jsem velmi spokojen. Podle jednoho kámoše, jsem na nich se Subaru dokázal zajet na sněhu jednu hodně zatáčkovitou trasu rychleji, než jí zajede většina lidí na suchu v létě.
Bohužel se NR 10 přestaly v mém rozměru vyrábět, tak jsem přešel na směrovky NRW a ty mě docela zklamaly. Auto jde mnohem dříve do smyku než předtím a celkově se mi zdá méně stabilní i když pořád je to lepší než Vredesteiny co mám na druhém autě. Máte někdo nějakou zkušenost s HKPL NRW? -
"-- skrytý --" 12.10.04 16:15
« Re: Re: 185/65 R14
To shi: Jen tak pro zajimavost Ti sem zkopiruji muj nedavny prispevek v ramci jine rubriky (Zkusenosti s Meganem Grandtour) letec: (cit) "Dobry pneu to je zaklad, takze nejaky Avony apod. nepripadaj v uvahu."
- Avon CR 75 a CR 85 bylo zatím to nejlepší, na čem kdy v zimě jezdil. A to jsem vyzkoušel (uvedu pouze značky zimních gum, které jsem kdy dlouhodobě používal): Barum, Continental, Dunlop, GoodYear, Hankook, Maloya, Michelin, Nokian, Uniroyal, Vredestein, Yokohama. Snad jsem žádnou neopomenul a když, tak jako ilustrace toho, co mám na mysli, to snad stačí, ne? Kvalita, resp. souhrn vlastností pneumatiky, totiž není o její PRODEJNÍ CENĚ!!!
PS: Ve vyctu jeste chybi zn. Semperit, s jehoz zimaky jsem rovnez mel prilezitost "stravit sezonu". Kratkodobe zkusenosti s dalsimi znackami do toho radeji vubec ani nepocitam! -
"-- skrytý --" 12.10.04 15:06
« rozmer pneu
Chtel jsem se zeptat, kupujete zimni pneu stejny rozmer jako letni? Mam 195/65 R-15 a uvazuji jestli 195 nebo uzsi?
Jak psal, ze maji zivotnost jen 4roky? To neni nic moc, pokud to nejaky cas lezi na sklade. Pokud maji akcni slevy, da se predpokladat ze nebudou vyprodavat nove pneu. Mate nekdo zkusenost, ze by opravdu 5 rok ta pneu mela viditelne horsi jizdni vlastnosti? Nehlede k tomu ze uz bude trochu sjeta, teda pokud neprijde uz 5 let stara guma :shock: -
Lubos.1 12.10.04 14:56
« Zimne pneu na Mazdu 6
Poradte, na Mazdu 6 v rozmere 195/65/R15:
- Michelin Alpin A2
- Brigestone LM 25
- GoodYear UG 6
Doteraz som mal na P307 Michelin Alpin A2 a bol som spokojny. Cena vsetkych troch je prakticky rovnaka. V testoch su zhruba na rovnakej urovni. jazdim vacsinou v zime na suchej ceste.
Ktore doporucite?