Pneumatiky
"-- skrytý --" 19.10.04 13:07
« Re: Zimne gumy 4 alebo 5
Musíš si říct, jak velký riziko je pro tebe defekt. Tak třeba já jsem za 150 tis. km nepíchnul a nikdo z mých známých ani příbuzných (za posl. 4 roky). A to mnozí najezdí 50 tis. km ročně. Jen z doslechu vím o jednom (známej kámoše), kdo byl na dálnici vytlačen a rozbil LP a LZ kolo o obrubník. A tomu zase byla rezerva k ničemu, když přišel o 2 pneu naráz ... -
modus ponens 19.10.04 10:38
« Re: Zimne gumy 4 alebo 5
Zalezi, kolko stoji jedna. ;-)
Statisticky sa Ti neoplati kupovat 5 kusov, pretoze po max. 6 rokoch ich aj tak musis vsetky vymenit. Jedine, ze:
- dost jazdis a vyjazdis aj 5 kusov
- potrebujes fakt aj v pripade defektu rychlo vymenit a ist dalej, t.j. nestracat cas zachadzanim do servisu
Letna rezerva v zime nie je az taky problem, pokial sa nejedna o extremne podmienky. Mnohi jazdia na letnych aj v zime (myslim normalnymi rychlostami), takze ak v pripade defektu pojdes na rezerve pomaly do najblizsieho servisu, nudzovo sa to da. -
« Barum Polaris, kluzká vozovka a obrubník
Zdravím vás všechny,
dneska se mi povedlo kromě jiných věcí, na mokré nerovné dlažbě, naškubnout pneu :'-( . Podjížděl jsem troleják a odbočoval doprava, zadek se mi svez a vzal obrubník :shock: . I když to nebylo v nějaké velké rychlosti, tak to pneumatika odnesla malou trhlinkou :-( . Zatím nějak neutíká, ale asi spravit nepůjde.
Takže jestli má někdo na prodej jednu BARUM POLARIS 165/70 R13] se vzorkem 3mm a víc, tak se mi ozvěte na skoda93@volny.cz
Nebo jestli mi navrhnete něco jiného, nepříliš finančně nákladného
Díky
« Re: ad ceny ropy
diky, za nazor. Nehcam to asi na jaro, teprve letos jsem zaznamenal vetsi boom prodeje pneu na internetu a predpokladam i vetsi tlak konkurence. Pockam na nejakou akci, skoda, ze zrovna Michelin Energy E3A jsou zrovna na e-pneu.cz za tusim 3700,-; zatimco jinde byvaji i pod 3 000 Kc. -
modus ponens 17.10.04 11:38
« Vyber
Po vyberovom konani, ktore bolo ovplyvnene viacerymi faktormi, som dospel ku dvom adeptom na zimne pneu v rozmere 165/70 R14:
Matador MP58 a Semperit WinterGrip - oboje v kategorii 81 T.
Matadory su za cca 1650,- Skk a Semperity za cca 1800,- Skk. Ktore by ste odporucili a preco? -
"-- skrytý --" 15.10.04 19:10
« ad ceny ropy
Ano, určitě se v tomto segmentu trhu nějakým způsobem projeví růst cen ropy, otázka je jak moc a hlavně kdy?
Ve srovnání s loňským rokem ceny od výrobce vzrostly o cca 5-10%, distribuce se však snaží ceny udržet na stejné úrovni - uvidíme, jak dlouho to bude únosné?! -
chci na jare koupit letni gumy, ale mam obavu, aby mi kvuli drahe ropy nezdrahly treba o 20% od dnesnich cen. Co si o tom myslite ? Mam v planu jit do Michelin Energy E3A, vim, ze na ne nemate nejlepsi nazory, ale laka mne vysoka zivotnost a nejnizsi valivy odpor. -
Ještě počkej co ti na to řeknou ostatní. Já mám na gumy zcela opačné požadavky (záběr a stabilita v zatáčkách na sněhu), takže nejsem úplně objektivní. Třeba někdo jiný řekne, že to jsou "traktory do terénu" a na MX se nehodí. Tak abys mě pak neproklínal. Ale moje předchozí Nokiany HKPL NR 10 byly prostě drsnější.