Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.11.04  00:02

« Re: Re: typy dezénů

Ale zvlaste na vode to opravdu funguje - bohuzel vsak jaksi protismerne...! Tahne to totiz ke strane. A cim rychleji se jede, tim vice to tahne.
    Kde asi udelali soudruzi z NDR chybu...?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.04  20:58

« Re: typy dezénů

ano, ale "opak" je pravdou...opravdu to funguje!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.04  20:53

« Re: Re: typy dezénů

To mi pak připadá, že se tvar dezénu pneu velmi přeceňuje. Když si představím pneu jako je Conti Premium Contact, tak ta má de facto velmi směrový dezén (na rozdíl třeba od té Michellinky EA nebo i starší XH1), i když se označuje jako asymetrický. Na levé straně auta pak máte vlastně pneu obráceně než na pravé. Laik by řekl, že to nebude dělat dobrotu ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.04  16:02

« Re: typy dezénů

asymetrický dezén všechny pneu jsou stejné, určena strana pneumatiky, která patří vně auta (příkladem Michelin Energy E3A, Conti Premium Contact, Dunlop SP01)
    asymetrický směrový dezén > pravá a levá pneumatika, která má určenou stranu vně auta i směr otáčení (dnes prakticky nikdo nevyrábí)
    směrový dezén > všechny pneu stejné, každá pneumatika má určen směr otáčení (Dunlop SP9000, Goodyear F1, Toyo T1-S)
    symetrický nesměrový dezén > všechny pneu stejné, bez jakéhokoliv určení (lze nasadit jakkoliv na ráfek)
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.04  09:40

« Prosba o radu

Chci koupit Michelin Energy E3A, ktera ma asymetricky desen. Znamena to ze, budu potrebovat 2 a 2 gumy ( na pravou a levou stranu ) anebo jsou vsechny 4 pneu na auto stejne.
    diky.
    p.s. blby dotaz, ze ?
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.04  13:48

« Zimaky na Corollu

Zdravim, chci si poridit zimni gumy 165/70 R 14 na rafky 5,5J x 14 E39 pro Toyota Corolla Sedan 1,4 VVTI r.v. 2000. Moc toho nenajezdim, nechci nejlepsi, chci dobrej pomer cena/vykon. Poradite nekdo? Diky. A nemate nekdo 4 tyhle Toyota rafky? Abych nemusel prezouvat...
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.04  23:50

« Re: Vyber

Semperity - v rozměru 185/60R14 byly druhé v loňském testu ADAC/OAMTC/TCS. Fakt je ten, že jiný rozměr se může chovat trochu jinak.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.04  16:48

« Re: Re: výměna pneu

Moment dotiahnutia je zaujimavy predovsetkym pri liatych kolach, ktore sa viac rozpinaju po zahriati. Date si par kol na okruhu so silne zatiahnutym diskom a ten vam nabere od brzd teplo a vytrha stify.
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.04  20:32

« Hrdza

Uz sa vam stalo, ze ste mali plechac tak prihrdzaveny, ze nesiel dole po udskrutkovani matic ? Ja som na jar dokonca musel pobehat autom po parkovisku s povolenymi maticami, no hrdza to aj tak nepustila.
    Nakoniec som to nejako vypacil a napodiv tam skoro ziadna viditelna hrdza nebola...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.04  19:53

« Re: výměna pneu

Potřebné momenty:
    - plech 80 Nm
    - "elektrony" 120 Nm
    Momenťák není zadarmo ale vyplatí se, slušné servisy momenťák ny kola používají...
    PS: kdysi před lety jsem měnil na Š1203 kolo, které bylo tak zarezlé že klíč se ohýbal, pomohla trubka, jen jsme ji museli dovézt jiným autem 8-s
    K
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.04  14:27

« Re: Re: DAYTON

nejde povolit sroub na kole ? Nekdy staci pres nejaky mezikus klepnout po srouby kladivkem, takovy jemny kratky stredne intenzivni klep. Pak neni mozne nepovolit, zkus na ten klic slapnout nohou, oprit se o karoserii a zkus se zhoupnout v kolenou. Pak uz pomuze ten klic prodlouzit o trubku a docilit vetsi paky, pokud se aleklic ohne asi nezbyva nic jineho nez servis. Takze good luck !
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.04  13:47

« Re: DAYTON

Já jsem je včera nafasoval na služební auto. Překvapilo mě, že vůbec nehučí. Je to výrobek Bridgestone, nějaký low-end. Za tu cenu bych se nebál, furt lepší než dva roky staré noname protektory z hypermarketu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.04  12:01

« Re: Re: Re: Re: výměna pneu

To ne. Správně má být závit namazán grafitovou nebo ještě lépe měděnou vazelínou, mazadlo však v žádném případě nesmí být na kuželové dosedací ploše!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.04  11:50

« Re: Re: Re: výměna pneu

bral som to tak, ze budu zakusnute a takto by mali ist lahsie . Ked pojdu nazad ,vytret do sucha .
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 26.10.04  11:27

« Re: Re: výměna pneu

to Miro: WD-eckom? No, neviem, ci je to dobry napad... Musi to ist aj normalne. Po odsrobovani by som tie sroby len nasucho precistil.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.04  11:21

kuchar: skus si tie sroby den dopredy ospricnut WD-ckom a urcite to povoli. Ja si menim kola tiez sam. Je to istejsie. Len teraz co mi menili v servise kotuce, tak to dotahovali v servise. Som zvedavy ako :-)
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 26.10.04  11:19

to kuchař:
    Silne utiahnutym srobom na kolesach sa vyhnes jedine tak, ze si ich budes utahovat sam. Takze menit svojpomocne a este Ti ostane aj na bublifuk. ;-)
    Aj ked to mas silne utiahnute, ide to rucne povolit. Len sa "trochu" narobis. Strhnuteho srobu sa neboj - ak ho mas strhnut, strhnu ho aj v servise pistolou.
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.04  10:59

« výměna pneu

poradte, jak to delate vy. Menite si pneu v garazi, nebo si to nechate udelat? Chci si vymenit zimni pneu za letni, ale mam kola ze servisu fest prisroubovany vzduchovou pistoli. :*)
    Jelikoz mam zimni pneu na vlastnich discich, chtel jsem dat kola dolu a zas na auto sam, dnes vecir, ale koukam, asi to nezmaknu. :shock:
    Letos v lete se mi pri jedny takovy akcicce strhnul sroub na kole, takze toho proted asi necham...
    nevite, kolik se plati v servisech za kola dolu a zas nahoru? koukal jsem na web, ale nevim, jestli chteji 500 nebo 150 za 4 kola.
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.04  10:46

« Oprava Pneu Polaris

Na nové pneu poskytuje Barum záruku+pojištění 2 roky. Sám jsem to už jednou využil. Probrdzil jsem před srnkou. Přední pneu měli plošky. V Barumu vyměnili. Takže se to vztahuje i na tenhle tvůj případ. Doplatí se rozdíl ve vzorku oproti nové pneu.
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.04  23:45

« Matadory

Kdyz tu ctu o Matadorech,neda mi to se nepridat.Zkusenosti mam a dost negativni.Nikomu bych nedoporucil.Na zimnich MP55 plus po 2 mesicich na boku pneumatiky silny nerovnosti a rekl bych az nabeh na "boule".Kdyz jsem se probral internetem a i nemeckym,kde jsou fakt renomovany testy,tak jedny z nejlip vychazeji (teda v rozmeru 195/65/15 T) Goodyear Ultra Grip 6,Michelin Alpin A2 a Dunlop SP Winter Sport M3. Je nutno rict,ze se tahle jmena objevuji na prednich pozicich i v jinych rozmerech.A ceny mi prijdou prijatelny.Zkuste treba www.nejlevnejsipneu.cz Ja osobne pujdu asi do M3.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…