Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 11.11.04 09:43
« Re: Re: Re: Re: Co máte za zimáky? ... už nevěřím testům...
Nasrot: ad "letni vlastnosti" u Nokianu WR - je jen malo zimnich gum, jejichz vlastnosti se tolik blizi letnim gumam. Pritom to jsou opravdu kvalitni zimaky s jednou vyhradou - slaba trakce ve vrstve snehu. -
modus ponens 11.11.04 09:01
« Pneu v CZ
Pani, mozte mi doporucit nejaky cesky internetovy obchod na pneumatiky, ktory robi zasielky aj na Slovensko? Kupa zimnych pneumatik pre "svokra" sa mi necakane priblizila a tym padom aj skomplikovala :'-(
Pripadne este poradte, ake pneu v rozmere 165/70 R14 vybrat... -
modus ponens 11.11.04 08:15
« Re: Re: Re: Re: Co máte za zimáky? ... už nevěřím testům...
to našrot:
Neviem, ci nepisem neskoro, ale tot moja skusenost. Na svojom Avensise mam letnaky Michelin Premacy 205/55 R16 (asi ako aj Ty). Na zimu som kupil Dunlopy M3 v tom istom rozmere. Predvcerom som prezul a musim skonstatovat, ze okrem mierne "ladnejsieho" pohybu auta na ceste (zimny dezen je makksi) je auto spozorovatelne tichsie + tichsie a lepsie zvlada prechody nerovnostami. Je to na prvykrat poznat. Myslim, ze bud tie Premacy nie su nic moc, alebo som spravil M3-kami dobre rozhodnutie.
Este na zaver dodam, ze hlboky sneh som s nimi este neskusal (ak si pamatam). -
"-- skrytý --" 10.11.04 20:47
« Re: Re: Re: Co máte za zimáky? ... už nevěřím testům...
Jezdím hlavně po Praze (tedy přes zimu hlavně v břečce, suchu a nebo 40cm závějích ;o) ), ale taky docela často mimo do míst, kde není jisté, co bude za povrch. Je to na Avensise a nerad bych jeho dokonalý podvozek zkazil horšími pneumatikami.. tedy potřebuju hlavně takové, co mají dobré boční vedení kdekoliv, rychlost sjíždění mě víceméně nezajímá.
Mitsi: co myslíš těmi "letními vlastostmi" u Nokianů WR? -
"-- skrytý --" 10.11.04 20:09
« ad rozměr pro Fabii
na Fabii jsou doporučené oba rozměry - konkrétně na 1.2HTP jsou snad právě jen ty 165/70 R14 díky slabému motoru, jinak je dobré dodržet doporučené ocelové ráfky: pro 165/70 R14 (5Jx14), pro 185/60 R14 (6Jx14)
při změně z 185/60 R14 na 165/70 R14 není potřeba samozřejmě žádné přenastavování počítače! -
"-- skrytý --" 10.11.04 17:21
« Re: Re: Co máte za zimáky? ... už nevěřím testům...
Z toho, co jsi vyjmenoval, bych šel do Avonů CR85. Nemají sice tak "letní" vlastnosti, jako Nokian WR, ale zase jsou super na sněhu. Yokohamy stojí za prd, Dunlop M3 je sázkou na osvědčenou, ale bohužel již poněkud překonanou kvalitu (za dost vysokou cenu), Micheliny nejsou gumy na rychlou/ostrou jízdu, na Klébery jsem slyšel jen samou kritiku, Pirelli je nepohodlná, Kumho má naprosto supet design běhounu, ale žádnou osobní zkušenost s nimi nemám.
PS: Alespoň "jednosezónní" vlastní zkušenost mám s Avony, Nokiany a Dunlopy; "příležitostnou" pak s Pirelli, Micheliny a Yokohamami; žádnou s Klébery a Kumho. -
"-- skrytý --" 10.11.04 15:35
« Co máte za zimáky? ... už nevěřím testům...
Sháním slušné zimáky v rozměru 205/55-16 a nevím nevím, co vybrat (po zkušenosti s výběrem dle testů a zakoupením GY UG6 si sice testy prohlédnu, ale...). Takže zatím jdu podle ceny a vybírám z následujících:
- Avon CR85 (kategorie V) - 3029 Kč
- Dunlop M3 (H) - 3499 Kč (kdysi dávno jsem taky měl prapředchůdce, který byl mimo sníh docela fajn)
- Kléber Krisalp HP (H) - 2880 Kč (měl jsem kdysi Klébery Viaxer letní a byly docela slušné)
- Kumho KW17 (H) - 2897 Kč (taky jsem měl KW7400 - docela šly na silnici a ujěžděném sněhu, jinde to chtělo řetězy ;o) )
- Nokian WR (H nebo V) - 3083 nebo 3179 Kč (měl jsem NRW-T, bez problémů kdekoliv, ale rychle se sjely.. teď mám letní NRT2, které jsou na mokru nic moc)
- Pirelli W210 (H) - 3390 Kč
- Yokohama AVS V901 (H) - 3495 Kč
Tak budu rád, když někdo dáte vědět (a asi budu muset bohužel přezout ještě dneska ;o( ). -
"-- skrytý --" 10.11.04 14:59
« Re: Vhodné rozměry pneu na zimu
Pokud je rozmer 185/60x14 skutecne ekvivalentem 165/70x14 co do obvodu +-5%, tak do toho klidne jdi a ani nemusis nic menit na kalibraci tachometru. Pravdepodobne usetris na cene novych pneu i na spotrebe, nebot ty uzsi maji urcite mensi valivy odpor. Krome toho si uzijes i vice pohodli a na jiznich vlastnostech specialne u Fabky 1,2 HTP nic moc neztratis. Pozor ale na zatezovy index (LI) pneu, ktery by nemel byt mensi, nez ten minimalni predepsany v TP! -
« Vhodné rozměry pneu na zimu
Vážení zkušení řidiči,
dovolte mi otázku.
Mám onu slavnou Fabii bez motoru (1.2 HTP) - jak tu bývá s oblibou označována - a potřebuji na ni koupit zimní pneu. Letní mám v rozměru 185/60 R14. Slyšel jsem v rádiu doporučení koupit zimní raději v rozměru 165/70 R14. Táži se proto zda byste pro zimní pneu doporučili raději ten užší rozměr a za druhé zda při takovéto změně budu muset nechat přenastavit počítač proto aby správně počítal ujetou vzdálenost a rychlost. Děkuji za případné názory. -
"-- skrytý --" 04.11.04 14:33
« Pirelli
Nemáte někdo zkušenosti s Pirelli PZero Nero? Zajímali by mě názory na tuhle pneu. Třeba i ve srovnání s Dunlopem (Sport Maxx, 9000, 9090). Na Sport Maxxu jsem tohle léto najezdil několik tisíc kilometrů a zdály se mi bezkonkurenční, zatím nejlepší pneu co jsem kdy měl. No a když jsem koukal na testy, tak ty Pirellky by měly být snad ještě lepší. -
« Re: Re: Re: Re: Re: typy dezénů
budem sa opakovat ked poviem, ze u mna su tie gumy na vodu prepadak. Zozaciatku mi ustreloval predok, tak som do zakrut zvolnil. Proste sa mi dost smykaju a na vode im neverim. Dojazdim a vymenim!!
Ale tie gumenne el. prejazdy som este neskusal. Obcas idem z Rianskeho ku kukuricaku a odbocujem do prava smer na Bajkalsku, a tam mi to za mokra tiez par krat uslo aj pri pomalsej jazde, ale len zlahka. Ale nestihol som si vsimnut, co je tam na priecesti. Proste si davam na mokru hodne bacha. -
modus ponens 04.11.04 10:34
« Re: Re: Re: Re: typy dezénů
to Miro: neskusal si so svojimi Premacy (tusim mas tiez 16" 205/55) tie akoby gumenne elektrickove prejazdy (napr. pred Polusom)? Minule prsalo, isiel som tade (odbocoval dolava) a pekne mi to islo do smyku. Zeby to robilo na kazdej gume? :'-( -
« Re: Re: Re: typy dezénů
to iste plati pre Michelin Premacy, aj som spravil v Renaulte bordel, ze mi odovzdali auto nielen podhustene 1.6 - 1.8, ale au gumy mi nedali lave a prave :-) . Potom som odisiel s hambou, ale aj tak mam pocit, ze na mokru mi auto taha do prava. Inac najskor som citil tahanie a potom som kukol na kolesa. Naskor som zistil zle tlaky a potom mi nesedel dezen. Talze placebo to nebolo. Plus bolo este nahovno nastavene riadenie. Ale aj po nastaveni to na vode citit. Na suchu uz nie.