Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.04  22:47

« Re: Auto-moto-sport - nový test pneu

Tak jsem nasadil ty Nokiany WR 205/55-16 94V a zatím jsem po prvním cca 100km naprosto spokojen (prošly zatím mokrem a trochu suchem hned po nasazení, což nebyla ani sjetá konzervační vrstva, tak to jsem ještě nebral jejich chování za směrodatné), fakt mají boční vedení jako letní, brzdí taky jako letní, tak uvídíme, jak se budou chovat dál. BTW: jsem na vážkách, jestli mám na Corolle na zimu dát ty UG6tky, když zatím na mokru, nasmrklu i suchu i když je pod nulou mi současné letní Nokian NRT2 sedí líp... ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

17.11.04  18:28

« Auto-moto-sport - nový test pneu

Tak jsem si se zájmem přečetl v prosincovém čísle AMS test zimáků v rozměru 205/55 R16 - docela zajímavé čtení a hlavně jednotlivé údaje
    z měření. Já mám M3 (mimo jiné vítěz testu) - ovšem propadly při brždění na mokru - takže se podle toho zařídím ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

16.11.04  13:01

« Bez nadpisu

ok diky ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.04  09:45

« Povolené rozměry

Povolené rozměry pneumatik a disků najdeš ve velkém techničáku.
    Popis pneumatiky např:
    195/60 R14 H
    195 - šířka pneu
    60 - profilové číslo - poměr šířky pneu a výšky bočnice
    R14 - průměr disku v palcích
    H - rychlostní index
    Popis ráfků např.:
    6Jx14 ET39 5/100/55
    6 - šířka ráfku
    J - tvar plochy ráfku přiléhající k pneumatice
    ET - 39 - udává jak moc ráfek bude trčet ven z pod blatníků
    5 - počet děr na šrouby
    100 - průměr kružnice na které jsou šrouby [mm]
    55 - průměr středícího otvoru
    Možná ten příklad není úplně přesný, ale platí, že bys měl dodržet to, co je doporučeno velkým techničákem. Všechno totiž souvisí se vším a když nedodržíš něco, čemu nerozumíš, tak si můžeš zadělat na potíže technického rázu i potíže na STK.
    Sakra, já se s tím vymejšlím a tady je to hezky popsáno:
    [odkaz] - v menu Technická podpora
  • 00 Reagovat !

foto

16.11.04  09:29

« Bez nadpisu

moc se v tom nevyznam, proto se ptam ;)
    jak teda poznam jakou pneumatiku muzu pouzit? momentalne mam 195/60/r14 a potrebuju prezout na zimu
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.04  14:13

« Re:

To ne! Záleží totiž i na šířce ráfku, tedy mimo jiné...
  • 00 Reagovat !

foto

15.11.04  13:43

« Bez nadpisu

měl bych dotaz, asi blbej ale přesto se zeptám:
    na 14" plechový kola můžu "tereticky" dát jakýkoliv pneu s vnitřním rozměrem 14"? jde mi hlavně o šířku pneu :o)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.04  16:21

« Pneu

Johan: plynem
  • 00 Reagovat !

foto

14.11.04  12:04

« Pneu

Mám pneu ze servisu naplněné plynem.
    Musim je dofukovat plynem nebo stačí vzduchem?
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.04  13:12

« ani rovnake pneumatiky nie su rovnake

Zdar,
    vzdy som mal nazor, ze je uplne zbytocne vyberat si pneumatiky. Staci, ked si clovek nekupi gumu z hypermarketu, ktora zmeni tvar hned po par sto kilometroch.
    Ja som si vzdy zohnal gumy, ktore som dovtedy nemal, odsledoval som si, ake su na suchu, na mokre a ake pri roznych teplotach a podla toho som jazdil.
    No naposledy som si kupil Kleber Viaxen a po jednej sezone som ich dostal do stavu, ked prava predna ma ovela mensi grip nez lava. Pri rozbiehani mi presmykne len ta prava, pri brzdeni je zase ta prava ihned v smyku. Kym ta lava si zachovala velmi dobre vlastnosti, prava je na odpis, aj ked okom rozdiely nie su badatelne, dezen je opotrebovany rovnako. Na aute je geometria OK.
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.04  12:29

« GY UG6

No Mitsy,to jsi me moc nenadchnul.Ale zalezi na rozmeru!!!Stejna pneumatika v rozdilnych rozmerech ma odlisne vysledky v testech!!!Ja jsem si ted poridil UG6 v rozmeru 195/65/15 91T.Ty vychazeji v TOMTO ROZMERU jako nejlepsi,nebo jedna z nejlepsich.Pouze na predni napravu.Dve na zadni mam temer zanovni jine znacky.Mam je na aute od stredy a hned ten den jsem na nich udelal na zatah Wroclaw a zpet.Z Kralup.S ruznym vyrizovanim kolem Prahy asi 750km.Je pravda,na povrchu prevazne suchem,ale i na vode a nemuzu rict jedinou negativni vec.V Polsku byla v jednom kopci i namraza a prekvapive bez problemu.Ale to je jen zacatek zimy.Stabilita dobra a to to porovnavam s letnima,kde mam 225/45/17.Kazdopadne beru na vedomi.Jsem zvedav na dalsi zkusenosti hlavne v nasledujicich 3 mesicich.Rozhodoval jsem se jeste mezi M3 a A2.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.04  13:55

« Testy

Například v testu 205/55 ÖAMTC právě vidím, že v celkovém výsledku maj vlastnosti na suchu váhu 15%, na mokru 30%, na sněhu 20%, komfort má 3%, hluk 2%, opotřebení 10% ... takže můžete se přít, ale není pravda, že promlouvaj všechny hodnoty do výsledku stejně.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.04  11:53

« Re: Re: Re: Matador MP58

zle skladovanie uvidis okom. Teda vyrazne zle, dake doformacie a tak.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.04  11:42

« Re: Re: Matador MP58

to Miro: to, ze to preverim = kontrola DOT ;-)
    Myslel som ale na ine veci, napr. ci sa da spoznat zle skladovanie a pod. Aj ked pokial budu fakt uplne nove (povedzme DOT 4004), tak to asi odpada.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.04  11:39

« Re: Matador MP58

daj si pozor na DOT-datum vyroby
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.04  11:38

« Re: testy

Ja som zase na to isiel heuristickejsie. Proste som sa pytal naokolo, ako su spokojni so svojim gumami. Potom som zohladnoval, ake auto maju, ako jazdia a pod. Tiez som zvolil Dunlop M3, ale rozhodla cena. V uzsom vybere boli aj Blizzak LM-22, Pirelli Snowsport a aj UG-6. Gottseidank, ze som nesiel do tych Goodyearov.
  • 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.11.04  11:31

« Matador MP58

Tak som sa rozhodol. Idem do nich. Teda nie ja, ale "svokor". Nasiel som na ne zaujimavu akciu priamo v BA - cena 1444,- Skk za kus. Vraj su nove, co ale preverim pri odbere. Mam si dat pri preberani na nieco pozor? Idem po ne dnes...
    Este maju pneu Daytona DW 500 (1600,-/ks) , ale nic o nich neviem, takze ...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.04  11:26

« testy

tak ja som postupoval nasledovne. Hladal som testy s konkretnym udajom v metroch, sekundach ...... a nie priemerne cislo na mokru, suchu .... ako napr ADAC. Potom zalezalo na tom, na akom aute boli testy. Test na 1500kg BMW pre mna nema hodnotu. Moje auto ma o 300kg menej. No a podla toho som vyberal. Hladal som pneumatiku dobru na vodu a brecky, potom aby sa nestratila na snehu, potom nasledovala cena a nakoniec ostatne udaje uz boli doplnove . Preto vyhrala DUNLOP M3 :-).
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.04  11:25

« Sava Eskymo S2

Sava Eskymo S2, jakej je vas nazor na tyhle gumy??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.04  11:23

« Re: RE: Testy - GY UG6

Nedá mi to nezareagovat, neboť jsem nedávno opět přezul na GY UG6, proto jsem ještě "plný dojmů" (oproti loňsku dokonce částečně nových): při rychlé jízdě nedokážu udržet přímý směr a motám se po silnici jako ožralý; "nasazení" správného poloměru oblouku pro plynulé projetí zatáčkou je problém, gumy hlučí při jízdě rychlostí pod 60 km/h (to v loňské zimní sezóně nebylo), nad 60 km/h už to nevnímám; problémy s trakcí na suchu a mokru (sníh zatím letos nebyl); mimořádně kloužou, když "neprší dostatečně intenzivně"; pohodlí (oproti letním Bridge Potenza RE720 - to zůstává); bídné brzdné schopnosti (příliš brzy se aktivuje ABS - rovněž zůstává).
    A ještě pár poznatků z loňské zimní sezóny pro jízdu ve sněhu: trakce je OK, jenže když už dojde k sebemenšímu prokluzu hnacích kol, tak se auto (předohrab) nekontrolovaně sune bokem po směru příčného sklonu vozovky; s tím souvisí neschopnost pneu držet "lajnu", resp. zvolený směr, a to zejména při jízdě rovně.
    Závěr: Někdy od r. 1993, kdy jsem jezdil zimní Yokohamy S480, snad nejhorší zimní gumy, které jsem používal. Jenže tehdy byla technologie zimních gum ještě téměř "v plenkách" (samozřejmě s určitou dávkou nadsázky) a ty Yokohamy tehdy zase nebyly o moc horší, než konkurence.
    PS: Proti zn. Yokohama rozhodně nic nemám, jejich letní S707 z poloviny 90. let dokonce považuji za to vůbec nejlepší, na čem v létě jezdil.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…