Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.05  15:07

« Re:

To swift: (cit.) "ak si kupis napr. Michelin alebo Continental spravis s nimi v klude 50.000 km aj viac, ak si kupis Dunlop alebo Toyo alebo podobne tak tie uz budu po 20-30.000 km hotove..."
    - Nezlob se, ale tohle prostě pravda není!
    PS: A pokud už chceš dělit gumy podle segmentů, tak zn. Dunlop mezi gumy tzv. "prémiového segmentu" rozhodně patří. Já osobně bych tam podle svých dosavadních praktických zkušeností naopak nikdy nezařadil zn. Michelin, ale uznávám, že můj názor je v tomto ohledu spíše ojedinělý.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.05  13:29

« SEMPERIT COMFORT-LIFE

Planujem kupit letne pneu, kupili ste niekto teraz pneu Semperit COMFORT-LIFE? (novinka pre sezonu 2005)??
    Alebo sa este rozhodujem medzi pneu Fulda Diadem Linero
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.05  11:41

« Re:

toSwift: Ale jaké Micheliny nebo Continentaly koupit?
    Např. Micheliny na mokru totálně propadly (v testech).
    co třeba: Continental PremiumContact ???
    nebo GOOD YEAR Hydragrip ???
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.05  11:34

« Re: Re: Re: 185/60 na Fabii

toMitsi: tzn. 30 - 40 000 km se na nich nalítat dá (P P6).
    Máš kromě Pirelli P6 jiný "tip" na kvalitní pneumatiky, řekněmě s "dlouhou" životností (vím, že jeto dáno stylem jízdy).
    Předpokládám, že sice jezdíš silnější auto(a), ale marketingové filozofie jednotlivých značek se asi promítají do celého spekta výrobků (tzn. někdo sází na životnost, někdo na jízdí vlastnosti, jiní na cenu ...)
    Souhlasíš s touto doměnkou, nebo se nabízejí pneumatiky zcela odlišných vlastností i v rámci jedné obchodní značky?
    Jinak moc děkuji za rady a komentáře - asi máš dost praxe na různých strojích :-).
  • 00 Reagovat !

foto

06.04.05  11:24

« Bez nadpisu

ak si kupis napr. Michelin alebo Continental spravis s nimi v klude 50.000 km aj viac, ak si kupis Dunlop alebo Toyo alebo podobne tak tie uz budu po 20-30.000 km hotove...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.05  10:59

« Re: Re: 185/60 na Fabii

Životnost je "průměrná" (vztaženo k mému stylu jízdy): ani extrémně nízká, ani potěšujícím způsobem dlouhá.
    Pozn.: Tyto extrémy v mém případě znamenají obměnu celé sady všech 4 gum po 20, resp. 50 tis. km.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.05  10:01

« Re: 185/60 na Fabii

Jak to vypadá s životností takovýchto "sportovních" pneumatik? Vím, že Micheliny vydrží hodně. Jak je to u Pirelli?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.05  09:24

« Re: Re: Re: Re: 185/60 na Fabii

Bridge RE720: extrémně tvrdá guma (cítíš každý kamínek, citlivost na boční vítr, vyjeté koleje atd.), na suchu v zatáčkách bezkonkurenční, ale v přímém směru špatně drží stopu, velmi špatná na vodě v přímém směru - jakkoli se to zdá paradoxní, zatáčku na vodě jsem schopen projet rychleji než rovný úsek!!!
    S Pirelli P6 sice osobní zkušenost nemám, ale vzhledem k tomu, že by se mělo jednat o trochu horší variantu P7 (které mám), mezi těmito dvěma bych rozhodně volil P6 - pro vyrovnanost vlastností, což RE 720 absolutně postrádá.
    Continentaly ECO3 považuji za gumu z úplně jiné kategorie: zatímco ty shora uvedené bych jednoznačně zařadil mezi "sportovní", ECO3 je vyloženě "turistická" guma, která možná déle vydrží, bude pohodlnější, ale to je asi tak všechno, co se od ní dá očekávat - záleží pak samozřejmě především na tom, co kdo vlastně očekává...
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.05  20:34

« Bez nadpisu

rozhodne to blbost nie je ale rozumna investicia na spravnom mieste pricom 185/60 R14 je pri fabii taktiez dobre kompromis medzi jazdnymi vlastnostami aj rozumnou spotrebou + cenou pneu
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.05  20:21

Myslíte si, že je blbost přecházet z 165/70/R14 na 185/60/R14?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.05  20:20

O Barumkách jsem samozřejmě uvažoval, ale na adresu B Bravuris jsem zatím moc chvály neslyšel a ani z testů na internetu se mi moc nelíbí. Výsledky testů B Barvuris vcelku odpovídají i mým subjektivním pocitům na B Brilantis (podotýkám ale že v rozměru 165/70/R14), tzn. na suchu nic moc (jak jsem již psal docela rád se i trochu svezu v zatáčkách). V zimě jezdím BFGOODRICH WINTER G a nedá se to srovnat - zejména na suchu jsou dle mého subjektivního názoru velmi dobré.
    Co se týče podpory domácí značky, tak je to úplně jedno, protože v Otrokovicích se vyrábí téměř vše. >:D
    Jinak děkuji za názory a klidně pokračujte dál. ;-)
    Co si myslíte o Bridgestone RE720 vs. Pirelli P6 event. již níže zmíněné Continentaly ECO 3 (které ve všech testech vycházejí velmi dobře).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.05  18:52

« Re: Re: 185/60 na Fabii

To TomasS: (cit.) "Bral bych Barum Bravuris.V tomhle rozměru už určitě plavat nebudou a podpoříš domácí značku"

Tak tomuhle rozhodně nevěř! Klíčové z hlediska jízdních vlastností jsou především vlastnosti samotných pneumatik, nikoli jejich rozměr! Širším / nízkoprofilovějším rozměrem nikdy nedoženeš to, co ztratíš špatnými vlastnostmi / špatně zvolenou pneumatikou, zvláště pokud nejsou rozdíly mezi šířkou / výškou profilu nějak markantní, což je právě tento případ.
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.05  18:50

« Bez nadpisu

no ten dezen na tych Pilot Primacy je uz uplne nezrovnatelny s povodnym, mam totiz aj rezervu v rovnakom obuti a ked porovnam rezervu kde je este novy dezen s tymi co mam obute, tak to vyzera ako ina guma :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.05  18:47

« Re: kolko mm maju nove pneu?

Nové letní gumy mívají tak 7,5 - 8,5 mm, zimní o další cca 1 mm více.
    Na otázku, dokdy (do jaké hloubky dezénu) možno jezdit bezpečně na vodě, neexistuje žádná univerzální odpověď: znám gumy, kde to bylo o hubu už při zbytkové hloubce 5 mm, u jiných ještě při 3 mm v pohodě. Hodně totiž záleží na konfiguraci dezénu, resp. na tom, jak se mění v souvislosti s opotřebením.
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.05  18:00

« kolko mm maju nove pneu?

Ahoj!
    Aky vysoky je dezen na novych pneu?
    Michelin Pilot Primacy, ktore mam uz po 48.000 km dosluhuju dezen maju vzadu 3 mm, dopredu som nechal lepsie co maju 4 mm, dokedy sa na tom da este jazdit? Na vode uz moc nedrzia musim chodit fakt pomaly ked prsi :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.05  17:55

Bral bych Barum Bravuris.V tomhle rozměru už určitě plavat nebudou a podpoříš domácí značku :-) Navíc určitě máš teď nanejvýš nějaký Brillant nebo Brillantis.Bravuris-to je jiný café-osobně vyzkoušeno.Zdála se mi stejná,jako ContiEcoContact 3 za úplně jiný peníz...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.04.05  16:12

« Re: Re: co ve 195/50/15 he?

dneska som s nimi presiel aj troska zataciek (na suchu) a drzia v pohode. su troska hlucne, ale da sa s tym zit. brzdenie som este neskusal
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.05  15:44

Z toho, co jsi uvedl, tak jedině Pirelli P6!
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.05  14:00

« 185/60 na Fabii

Dobrý den,
    mám Fabii Combi (1,2 HTP - 47 kW), která se mi mimochodem vůbec nezdá tak špatná jak o ní většina lidí v diskuzích píše. Naopak jsem příjemně překvapen jak je dynamická. Samozřejmě to není žádné Ferrari ale na 1,2 ji hodnotím velmi kladně.
    Abych se dostal k věci. Rozhodl jsem se na léto přejít z původního rozměru 165/70/R14 na 185/60/R14 a potřeboval bych radu jaké pneumatiky zvolit. Ročně najezím cca 50 000 km. Poměrně často jezdím po dálnicích, kde při rychlostech nad 140 km/h původní 165 (Barumky) plavou. Mimo dálnice jezdím spíše sportovněni, ale žádné šílenosti.
    V pneuservisu mi doporučili Micheliny E3A, o kterých jsem se však dočetl, že jsou na mokru úplně marné. Takže nevím.
    V testech dobře vychází Continentaly ECO 3 event. Pirelli P6 (nebo navrhněte).
    Co myslíte ??? :D
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.04.05  14:19

« Re: co ve 195/50/15 he?

zajtra mi tie premiumcontacty2 obuju, ale 215/55/16, napisem
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…