Pneumatiky
"-- skrytý --" 23.01.07 15:52
Riskol som, objednal som 2 pneumatiky u Delti, zaplatil kartou a po 6 dnoch mi gumy kurier doviezol az domov. Rovnaky vzor, rovnaky DOT, vyrobene v 40 tyzdni 2006. Cena perfektna. Goodyear Eagle F1 195/50-15. Pred zimou si gumy objednam zase u nich. -
"-- skrytý --" 20.01.07 18:43
Když se tady bavíme o pneu tak jaký názor máte na zn.Nankang letní.NS-1,NS-2,XR611,EX601,EX500,CX668 a další.Jezdím občas do Němec a tam se to pneu objevuje celkem dost a koukam na kvalitních vozech jako Mercedes A160,Seat toledo a vždy hned z výroby a řidiči jsou spokojeni,aspon ty,kterých jsem se ptal.Tuto značku znají velmi dobře.U nás zatím neznáma. :'-( Co vy na to. :-) Dík -
kostey 17.01.07 17:19
shi: ja osobne jsem 16" kola na "XRku" nemel, ale vsude slycham ze s 15" kolama ty auta jedou lip. Nevic jsem taky chvili jezdil se Sierrou co mela 16ti palcovy kola a sirku 205 ale nejezdilo se mi stim dobre. Proto chci 15"
Asi vyzkousim ty Pirelli P7 a pak vam poreferuju, jak se mi snima jezdi... Diky -
"-- skrytý --" 14.01.07 20:15
No ono se něco podobného vykládá třeba i o baterkách v mobilech. :-)
Dole se vedla debata o šmejdech nakoupených z internetu. Např. na nejlevnejsipneu lžou, protože tvrdí, že pokud jim ukážete levnější pneu, tak slevní. V praxi to není pravda, kámoš jim dal odkaz na reálný a funkční internetový obchod a cenu odmítli snížit. Mají problémy i s dodávkou - např. pošlou jenom 2 místo 4 a musíte urgovat ap.
Já jsem jinde na Feldu koupil Polaris2 v akci, ty byly rok a měsíc staré. Pravdou je, že 2 trochu házely, musely se dát dozadu, ale servisák říkal, že to není až tak strašné. A Klebery byly doslova čerstvé. Tak nevím. -
"-- skrytý --" 14.01.07 18:10
V tomhle rozměru asi moc pneu na supersporty nenajdeš, ale vyborný gumy v tohle rozměru jsou např. Continetal Premium Contact 2. Jinak s těma Pirelkama bys taky asi neudělal chybu. Teď mám Pirelli P Zero Nero, ale 17" a rychl.index Y - opravdu se sjíždějí rychleji než Contíky , ale přikládám to právě většímu rychl.indexu. Jinak fakt výborný gumy.
V testech velice dobře dopadají Bridgestony. Spousta lidí , který je maj z výroby na OII na ně sice nadává , ale někde jsem četl , že to není to samý jako gumy , který se prodávají zlášť. Tak nevím co je na tom pravdy. -
"-- skrytý --" 14.01.07 14:59
Kostey: Vzhledem k tomu, že je tvůj dotaz bez odezvy, tak zkusím já přispět se svou trochou do mlýna:
V tomto rozměru máš mezi rychlýma prémiovýma gumama na výběr tak leda mezi:
1) Michelin Pilot Exalto New
2) Pirelli P7
Oboje to budou dobrý gumy. Na tvém místě (do mokra) bych asi vzal ty P7 v rychlostním indexu W.
S ani jednou z výše uvedených jsem nejezdil, ale co znám Michelin tak ten se vždy chlubí malým opotřebením, které se ale nutně projevuje tak, že to na mokru víc klouže. -
kostey 13.01.07 19:44
Cau, potreboval bych poradit od nekoho kdo ma zkusenoti s vicero pneumatikama. Schanim co nejlepsi letni pneu v rozmeru 195/50R15
Projizdel jsem na netu hodne stranek a vsechny takove ty fakt dobre pneu ktere by se mi libily se delaji bohuzel az od napriklad rozmeru 205/... R16
Na cene ani moc nezalezi. Co mi doporucite?
Jo a je mi jedno jak hlucne budou, chci aby byly dobre na suchu i na vode. Preci jen tady v GB prsi docela casto... -
"-- skrytý --" 23.10.06 12:16
Písemnou objednávkou se můžeš samozřejmě částečně krýt, ale ne každý to tak dělá... Zvlášť v případě e-shopů. Samozřejmě, pokud objednáváš písemně s jasnými požadavky, tak vědí, že Tě raději nemá cenu pokoušet. Já jsem hovořil o tom, že se často setkávám s lidmi, kteří přivezou 2 a více let staré pneu a navíc s pomíchanými DOT. To je ta realita u mně... Co se týká komínů, tak jsem nebyl v každém e-shopu abych to kontroloval, ale byl jsem u svých dodavatelů, od kterých pneumatiky nakupuji. Nevím, jestli existuje nějaký pneuservis, který odebírá od internetového obchodu, ale já to rozhodně nejsem. Cena 400 Kč je za plecháče. Je v tom sundání i nandání na auto, prostě komplet přezutí. Alu kola jsou dražší, neboť lepená závaží jsou dost drahá :-)
Jak poznaj příčinu defektu pneumatiky přesně nevím, ale je to podobné, jako když spadne letadlo. Přestože je na hadry, tak většinou tu příčinu havárie najdou. Nárok na reklamaci samozřejmě byl a také jí uznali. Zdravím! -
Uzovko, pises ze prevzeti je problem, pokud se ti neco nelibi. Ja problem nikdy nemel a to proto, ze si davam vzdy pisemnou objednavku ve ktere uvedu, STEJNE DOT a nesmi byt starsi nez 1rok (pri objednavce 4ks). Pak se opravdu neni o cem dohadovat. To jen naokraj jak predejit dohadum. Pokud to takto nedelas zijes patrne na jine planete ty....
Kominy - ty jsi byl osobne u vsech internetovych dodavatelu, spise u jejich zahranicnich dodavatelu, ze si troufas tvrdit ze kominy nejsou bezny zpusob skladovani? Jiste ze jsou vyjimky, kde maji trubkovy regaly, ale zatim jsou to opravdu vyjimky.
No a tech 400,-Kc za demontaz, montaz a vyvazeni je za elektron (lepene zavazi), nebo plechac s olovenym zavazim (ktere se uz na zapade nesmi montovat)? A je to vcetne sundani z auta a nandani na auto? Pokud ano, budu jezdit jenom k tobe a budu tam posilat i sve zname, myslim to uprimne... ;-)
Musim ale uznat, ze me tesi, ze se najde "pneuservisak" ktery si stoji za dobrou cenou a kvalitou uskladneni pneu. Vetsina tech co opravdu takto pracuji si vetsinou za sundani sady z auta, demontaz a montaz elektronu v Praze berou kolem 800,- az 1000,-Kc. A to mi pripada hodne nadhodnocene.
Jo, me praskla Pirelka ve 190km/h na audi - leve predni. Pul hodiny jsem musel cekat nez elektron schladnul :P , kazdopadne doslo k separaci behouno od bocnice - proste byla na hadry. Pokud tvuj znamej mel defekt ve 140 musela ta guma vypadat podobne, nevim jak nekdo mohl zjistit pricinu defektu. Kazdopadne mel asi narok na reklamaci...ze jo.
Preji hodne kseftu v nadchazejici zimni sezone.