Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.05  08:15

« Re: Re: Re: 185/60 na Fabii

Kromě toho je z hlediska jízdních vlastností extrémně důležitá konstrukce a materiály kostry!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.04.05  01:21

« Re: Re: 185/60 na Fabii

na mokre sa lepsie sprava uzsia pneumatika...takze to bude zmesou, urcite nie sirkou
  • 00 Reagovat !

foto

13.04.05  20:45

« rada co obout

Prosli bych o radu:Potrebuji letni gumy na feldu(60Kw) a byl bych rad, kdybyste se vyjadrily k temto variantam:
    Bridgestone B 330 Evo
    Continental EcoContact 3
    Pirelli P 3000 Energy
    Firestone F 590 FS
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.05  20:23

« Re: 185/60 na Fabii

Tak jsem včera konečně přezul na letní pneu. Koupil jsem Continental Premium Contact 185/60/R14. (Přešel jsem z rozměru 165/70/R14 - Fabia Combi 47kW). A musím říct, že to vypadá dobře.
    Po cca 300 km jsem je sice ještě pořádně neprotáhl (prvních cca 500 km se snažím jezdit v klídečku - "zajíždím :-) " - možná byste někdo mohl napsat o tom zda to má smysl popř. kolik km je vhodné jezdit na "3/4 plynu").
    Mé první pocity: Pneumatiky jsou kapánek hlučnější než jsem byl zvyklý, ale po zajetí se to možná zlepší. Auto se chová jistěji v zatáčkách, ale jak jsem již zmínil žádnou "zběsilost" jsem nezkoušel. Po dálnici jsem jel jen cca 20 km na mokru a vypadá to dobře - což přičítám zejména šíři pneumatiky - chce to ale najet alespoň 100-200 km abych mohl napsat něco relevantnějšího.
    Byl jsem zvědav zda zaznamenám změnu v akceleraci při předjíždění. Naštěstí vše zůstalo při starém :-) . A abych to vzal i z opačné strany, při brzdění je auto klidnější a mám pocit jako bych namontoval nové brzdy (myslím to pozitivně).
    Abych to shrnul: zatím jsem nenašel žádné závažnější nedostatky, a jednoznačně převažují pozitivní pocity (jezdil jsem Barum Brilantis 165/70/R14 se kterými jsem moc spokojený nebyl - nevím zda byl hlavním problémem úzký rozměr nebo kvalita směsi pneumatiky - spíš si však myslím, že to bylo směsí - na zimních BFGOODRICH jsem byl spokojen, i když na dálnici ve 160 km/h jsem plaval jako Mark Spitz (7 zlatých olympijských medailí v plavání z Mnichova 1972 >:D )). Více napíšu po najetí cca 1000 - 2000 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.05  17:42

« Barum nebo Conti

Zdar! Chtel bych slyset vase nazory na
    BARUM BRAVURIS
    CONTI PREMIUM CONTACT 2,
    eventuelne jine pro rozmer 205/60 R15 na slusnou i sportovni jizdu.
    Bravuris jsou o 1/3 levnejsi, takze se daji pripadne menit o neco drive, ale zase jezdim sportovne...je mezi nimi znatelny rozdil?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.05  10:15

« Re: Pirelli nebo Dunlop

to Dang: vzal bych asi ty Pirelli v tomto rozmeru stejne tezko zadny zasadni rozdil nepoznas.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.05  08:06

« Vyhledání pneu

Nevíte někdo náhodou jestli je na internetu někde možnost vyhledání kde bych zadal rozměr pneu a mě by to vyhledalo auta na který se tenhle konkrétní rozměr osazuje? Vím, že se dá vyhledávat na internetových stránkách když zadám konkrétní auto a mě to najde rozměry pneu který jsou pro toto auto možný osadit, ale já bych to potřeboval vyhledat opačně.
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.05  16:28

« Pirelli nebo Dunlop

Rozhoduji se mezi pneumatikou(195/65/15)
    Pirelli P6/P7
    Dunlop SP1
    Prosím o Váš subjektivní názor. Preferuji spíš sportovní jízdu.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.05  10:05

« Re: Letni pneu na Fabii

Já jsem dal na Alfu Dunlop sportmaxx a nestěžuju si. Já moc nemusím asymetrickej dezén a sportmaxxy jsou sportovnější než SP01, ale i tak je to dobrá volba.
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.05  09:05

« Bez nadpisu

omlouvam se predem, jestli budu off-topic, ale potreboval bych vedet, kde se daji na netu sehnat nejake statistiky testu letnich pneu mensich rozmeru.Diky moc
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.05  22:45

« Letni pneu na Fabii

Koupil jsem si nove letni pneu Dunlop Sport01 185/60/R14. Mam 1,4 16V 55kW. Na zimu pouzivam Wintersport M3 se kterymi jsem uz 2 sezony moc spokojen. Letni Klebery Viaxer jsem sjel a v pneuservisu mi doporucili Sport01. Vahal jsem mezi temi a Continental EcoContact 3 za stejnou cenu, ale trochu rozhodla spokojenost se zimnimi tak jsem nakonec dal letnimu Dunlopu prednost. Chtel bych se zeptat jestli s nimi mate dobre zkusenosti. Prednost ma pro mne jizdni vlastnosti za sucha/mokra a jak drzi. To jestli vydrzi 35 nebo 50000 km neni rozhodujici. Za tech par tydnu co bylo jen sucho jsem zaznamenal ze jsou velmi tiche. Sezona teprve zacina tak jsem jeste nemel moc moznosti s nimi nekam vyjet. Pokud to situace dovoluje jezdim spise sportovneji, rad si uziju v horach serpetiny nebo upravene okresky. Na dalnici jen prilezitostne a tam ustalim a jezdim okolo 160.
    Dik za info.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.05  16:06

« Re: Re: Re:

Ajvn: Podobný nájezd s CPC má i můj otec a pokud bych měl doporučit opravdu vyvážené pneu, tak to budou právě Continental Premium Contact.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.05  15:13

« RE: reakce

Mitsi danému oboru docela rozumí - dbejte určitě jeho rad!
    Chtěl bych jenom doplnit, že vlastnosti pneu ovlivňuje kromě rozměru a vozu (a jeho výkonu) také na jaký ráfek (rozměr/hmotnost) pneumatiky obujete, v neposlední řadě také výrobce často inovuje použitou směs, (tzn.pneu s rozdílným ročníkem mohou mít rozdílné jízdní vlastnosti)...
    Testy pneumatik odbor.časopisů jsou pouze vodítkem na trhu pneumatik a nedá se podle nich úplně rozhodovat (každý test je naprosto unikátní).
    ad MICHELIN - všeobecně preferuje u většiny modelů pneumatik nízké opotřebení na úkor jízdních vlastností (především mokro).
    ad BRIDGESTONE RE720 - testoval jsem v rozměru 205/45 R16 V, na vodě za všech okolností vynikající, skvělá přilnavost na suchu, krátká brzdná dráha, jinak výrazně hlučné a málo vydrží
    ad PIRELLI P6/P7 - ve své kategorii patří mezi to nejlepší, co se dá pořídit, opotřebení je naopak trochu vyšší
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.05  11:12

« Re: Re:

shark: S Michelinkama nemam zkusenost, s Conti jo, s CPC, najeto 62tis, ted je budu za kratko menit za novy typ CPC2, takze mi vseho vsudy najedou 64tis km, coz me velmi potesilo. (urcite v tom sve dela i fakt, ze to mam na lehkem presne tunovem aute). Neni to guma cilena do eko segmentu, auto s nima velmi dobre sedi i pri rozumnem zavodeni v zatackach, ale nepodlehni naopak dojmu, ze je to superzavodni pneu, to uz pochopitelne ne. :-) Ja jsem s ni byl maximalne spokojeny a jsou i za velmi priznive ceny kolem 2500kc/kus.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.05  22:52

« Re: SEMPERIT COMFORT-LIFE

Prave som ich objednal. Snad bude Semperit dobra volba.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.05  19:04

« Conti vs Dunlop

Každý výrobce má gumy, které dlouho vydrží (protože jsou z tvrdšího materiálu), a jiné, které se rychleji sjedou, ale (snad) lépe drží na silnici.
    Záleží na tom na co si člověk pneumatiky vybírá - aby mu dlouho vydržely, nebo aby ho držely na silnici při divočejší jízdě.
    Každá pneumatika je kompromis mezi různými požadavky, proto má každý výrobce v jednom rozměru několik různých typů pneumatik.
    Souhlasím s Mitsim, že Michelin, Continental i Dunlop umí vyrobit výborné pneumatiky. Dunlop se sám stylizuje do sportovnějšího ducha, zatímco Michelin rád zdůrazňuje jak dlouho jeho pneu vydrží.
    Ovšem Michelin, který dlouho vydrží, zase rád klouže na mokrém podkladu. Tak si vyberte čemu dáváte přednost.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.05  17:57

« Bez nadpisu

Ale s tymi Continental ma pravdu mam najazdenych 49000km na ECO CONTI 195/65 R15 V je pravda ze predne idu do vymeny maju 3mm ale zadne este prejdu najmenej 10000km
  • 00 Reagovat !

foto

06.04.05  17:23

« Bez nadpisu

mitsi>
    to je moja vlastna skusenost, mozno tie Dunlopy co som mal konkretne Sport 2000 E neboli bohvie co, ale po 20.000 km boli hotove a vyzerali tak ako tie Micheliny co mam teraz po 50.000 km
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.05  17:03

« Re: Re: Re: Re: Re: 185/60 na Fabii

to Mitsi: :-) Díky moc za odpovědi. Nějak se s tím poperu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.05  15:21

« Re: Re: Re: Re: 185/60 na Fabii

To shark: (cit.) "Souhlasíš s touto doměnkou, nebo se nabízejí pneumatiky zcela odlišných vlastností i v rámci jedné obchodní značky?"
    - Ano, s tím rozhodně souhlasím! Prostě od "trakaře" až po "kosmickou loď ".
    - Víš, gumy jsou obrovskou sázkou do loterie a jestli vyhovují Tvému vozu a Tvému stylu jízdy, to se dozvíš, až když na nich začneš jezdit, tj. tu event. chybu už jsi udělal.
    Např. zrovna vloni jsem přezouval 2x letní, 2x zimní gumy (na soukromém i služebním voze) a 1x celoroční (na druhém soukromém voze). V prvních dvou případech jsem vybíral vyloženě podle výsledků testů, přičemž cena vůbec nerozhodovala, a min. 2x jsem se silně sekl a ani ve zbývajících 2 případech nejsem z výsledku svého výběru příliš odvázán.
    Naopak v posledním případě byla stanovena pouze 2 kritéria: "celoročnost" a cena. Jenže tady jsem z výsledku přímo nadšen - i kdyby nebylo té nízké ceny! Říká Ti něco Tigar TG621? Mně to donedávna také vůbec nic neříkalo. Ale teď už vím, že "univerzální guma" opravdu existuje: až na "grip" ve vrstvě sněhu a rychlý úbytek vzorku jí totiž nic nechybí.
    A teď se v tom vyznej...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…