Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Dunlop SP Sport 01
Dunlop SP Sport 01 ma jednej strane behuna take sikme V. Po bokoch gumy je vyznacena vnutorna a vonkajsia strana, a cakal by som, ze bude oznaceny aj smer otacania, no nie je. Takze ked si tu gumu date na jednu stranu auta, tie V-cka budu dopadat na cestu svojim uzsim koncom, na druhej strane auta zase tym sirsim. Je to normalne ?undefined -
« Bez nadpisu
Pneu BFGoodrich patří k legendární americké značce v rámci koncernu Michelin. Profiler2 je novinka tohoto koncernu.Touring G je výběhový typ. Proto doporučuji Profiler2. Rozdilny je taktez dezen...vychazi z vysokorychlostnich pneumatik s pridanim lamel. Jedna se spíše o sportovnější pneu. Mrkni na www.osobnipneu.cz. -
« Re: Re: A True story...
Pridam jednu skusensost z pneuservisu - obuvali mi zimne gumy na hlinikace a davali ich na auto. Je to maly rodinny podnik, s majitelom sa poznam a je to pan, ktory sa do obuvania a vyvazovania vyzna. Velmi ma prekvapilo, ked mi obuval kolesa na auto a vobec sa netrapil tym, na kolko nafukat gumy. Ked som sa ho na to spytal, tak odpoved bola: Vam dam trosku viacej, tak 2.1 atmosfery, mate tazke auto. Samozrejme na poziadanie ich dofukol, len mi trosku behal mraz po chrbte ked som si pomyslel, ze by isla do servisu neznala manzelka. A trosku ma mrazi, ked viem, ze po okoli jazdi vacsina aut prezutych prave v tomto pneuservise.
BTW velmi malo ludi ma cit pre auto. Casto vidim na cestach auta, ktore maju viditelne nerovnako nafukane gumy vpravo/vlavo. A potom vam budu tvrdit ake skvele jazdne vlastnosti ma ich auto. Robit pre beznych uzivatelov auta, ktore maju namakany podvozok a presne riadenie je zbytocne. Hlavne aby malo ich auto vela tocaku v nizkych otackach :'-( -
"-- skrytý --" 30.05.05 10:07
« Re: A True story...
Loop: Ti, kdož foukají dusíkem, si obvykle velmi pochvalují, jak pohodlným se jejich autíčko stalo. Jak by také ne, oni totiž jezdí na podhuštěných pneumatikách!!!
Jde v zásadě o to, že výrobci aut velmi dlouho testují, aby našli optimální huštění. Jenže předpis o huštění se vztahuje na "studené gumy" (za takové jsou považovány jen do momentu ujetí cca 600 metrů) a nikde se nic nepíše o tom, kolik má potom taková guma např. při rychlé jízdě po dálnici. A přesně tady ja "zakopán pes": výrobce vozu moc dobře ví, na jakou úroveň stoupne za daných podmínek tlak v pneu a počítá s tím, resp. tomu přizpůsobuje předpis pro "studené" huštění. Jenže ten, kdo fouká dusíkem, fouká rovněž na předepsanou "studenou" hodnotu, ovšem tlak při jízdě pak může mít mnohem nižší, než je ten potřebný... -
« A True story...
No,zajimavy poctenicko.Bohuzel,takhle funguje velmi mnoho pneuservisu.Pokud tomu clovek nerozumi,tak je fakt v haji.Bohuzel se muze stat,ze i v urnovem.(nikomu nepreju - tfuj,tfuj,tfuj)Z e-shopu doporucuju www.pneushop.cz - parkrat uz jsem osobne vyzkousel a maximalni spokojenost!!!Vcetne rychle odpovedi v ceskem jazyce na mailovy dotaz,trebaze se jedna o firmu z Hannoveru.Mimo jinne,zaujalo me,jak Mitsi pise o zvysenem tlaku v pneumatikach pro provoz nad 160km/h.Dotaz A:Mas k tomu nejaky konkretnejsi klic???Nad tuto hranici se pohybuji dost casto,ale pneu mam na tlak podle vyrobce na hodnotu pro dalnicni provoz/plne zatizeni.Dostacujici???Dotaz B: Nafoukani pneu plynem.Na jakou hodnotu?Vyhodou by melo byt,ze se tolik nemeni (nezvysuje) tlak v pneumatice v zavislosti na jizde (teplote).Ale,neni s tim zvysenim tlaku uz pocitano?Priklad (zcela hypoteticky!):mam v pneu tlak 2 atm. a pri jizde po zahrati 2,6 atm. S plynem bude hodnota asi mensi....... -
"-- skrytý --" 27.05.05 11:22
« Re: Re: A True Story...
R.Bar.:
- Železnou tyč s sebou nevozím, třebaže rovněž mám hliníkáče. Kola si totiž přehazuji sám a utahuji s vlastním "kvalifikovaným odhadem", třebaže momentový klíč vlastním.
- To auto nestálo půl mega, ale nejmíň mega. Na měřák i kompresor samozřejmě má, jenže u něj by vlastnictví těchto předmětů bylo stejně zcela zbytečné...
Albatros:
- Spei na Proseku.

Ještě mi to vysvětlete s tím huštěním dusíkem, pokud se dusíkem nahustí na "studenou hodnotu" tlak se za jízdy sníží???
S tím huštěním je to naprostá pravda, jen jedenkrát se mi stalo, že mi sami od sebe pneu v pneuservisu nahustili na plnou zátěž dle tabulky ve víčku nádrže a rozměru pneu :))
Servisy zásadně utahují vzduchem "na fest" nebo "halabala". Na fest - nebýt mého otce s metrovou trubkou nikdy bych nepřehodil kola zimní-letní, matky naprosto zarvané, tři týdny jsem se děsil defektu, neb jsem byl po operaci a výměnu kola bych nezvládl. Halabala - švagrovi v pneuservise měnili zimní za letní, po vyjetí na dálnici pocítil vibrace - naprosto volné matky na předních kolech (dvě z pěti šly lehce sundat rukou).opět vyjímka - jednou jsem pozoroval mechanika(ten o mě nevěděl), nasadil kolo, našrouboval rukou matky, dotáhl vzduchem, konečné dotažení kol provedl ručně klíčem........kdyby použil monentový, byl bych max. spokojený, ale i tak se mi to líbilo.
Jo ještě si vzpomínám, známému do feldy naprali šrouby přes závit, v zahraničí měl defekt a pronášel ta nejhorší slova v lidské i zvířecí oblasti na adresu servisu na která si jen vzpoměl,.........alespoň to tvrdil :)))))