Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Povinně zimní pneu
Kdybych mohl, tak bych místo neustálého zvyšování povinného ručení zavedl v zimě povinně zimní pneumatiky. Jednak by se snížil počet havárií (a tím i pojistných událostí a zranění) a dále by nebylo nutné používat takové množství posypových materiálů ať již chemických nebo inertních. Zrychlil by se i celkově provoz, protože by snad také ubylo 40-50km/h jízd mimo obec z důvodů opatrné jízdy na letních gumách.
-
« Re: PIRELLI x Michelin
Je jasné, ľe ceny Michelinek jsou vysoké, ale dají se sehnat i jeté za solidní cenu a jeątě na nich najedeą dost. Nebo zimní protektory se vzorkem Michelin M+S. Pokud nemáą zrovna nějaké výkonné fáro, tak proč zbytečně utrácet. Jinak solidní nabídku měl nedávno Dunlop SP Wintersport a Michelin MX, ale jen R13 165/70 na ©kodovky, kdy např. Micheliny stály 1.600 Kč. Jak mi řekli v servisu, tak např. jedna autoąkola na nich najela 90 tis. km. Akce vąak byla jen na nejroząířenějąí gumy u nás. Např. 145 na Pandy, Maluchy a podobný prdítka stály skoro dvojnásobek. Jinak dobré nákupy jde udělat venku. Kamarád tam jezdí a např. loňské modely desénů (obdobně je to tak se vąím - lyľe atd.) tam stojí o dost míň jak u nás. Např. koupil komplet obutí na Hondu od Dunlop (nízkoprofilovky 15, 205/50) včetně elektronů za 12 tis. -
Musíš se taky dívat při koupi zimních pneu na jakou rychlost jsou dány . Dají se pořídit i na rychlost 195 km Micheliny , ale cena není malá .
Jinak Poláci dělají teď licenční Micheliny , ale zrovna mi vypadlo jejich jméno . Já mám Bridgestone 205/70 R15 . Jsou dobré . -
Pokud si najel jen 7 tisíc na Michelinkách, tak to buď jezdíą jak to prase stylem brzda - plyn s hrabáním nebo máą jeątě totálně v * geometrii a sjíľdějí se ti gumy, téľ moľná ąpatně vyváľená kola. Rozhodně vąak na Micheliny nejedeą spoustu kilometrů. Sám je mám na Fordu Sierra 1,8 TD Kombi, coľ je dost těľké auto a mám na M+S 100 najeto 60 tis. km a to nebyly nové, protoľe jsem je jiľ koupil s autem (měli vzorek 7 mm, nové mají 10 mm). Vzhledem k tomu, ľe teď mají 2,5 mm tak počítám, ľe jeątě aspoň 20 tis. ujedu. A to s nima jezdím v létě, v zimě. Zato Barumky Dynamic (dnes se ten typ nedělá, byly před brilantama a bravurama) vydrľely jen 25 tis. km.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!