Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: mate neco jineho
no 390 nebo takzvane TRX gumy se u nas nedaj sehnat novy skoro vubec. Snad jedine Michelin je priveze. Spravne jak rikas je to neco mezi 14 a 15. Daj se sehnat dobry jety z ciziny. Takovej Pneuservis Retro60 v praze dejvicich je schopnej je dopravit. moje kola by tam staly kolem 2000 za jedno. (190/65 a podobne). Jestli s tim autem mas naky uvahy do budoucna a budes prezouvat minimalne aspon dvakrat, fakt se ti vyplati koupit rafky 14 nebo radeji 15 podle sirky co pises a normalni gumy. Ty kola i s gumama pres annonci za nakej peniz prodat.
Radim ti z vlastni skusenosti s 390 gumama.
-
« test pneu 205/60, R15, V
Doporučuji aktuální výborný test na autobild.de, kde jsou mimojiné testovány Barum Bravura, Bridgestone ER30, Dunlop SP Sport 200E, Goodyear Eagle Ventura, Kleber Dynaxer HP, Nokian NRV, Pirelli P6000, Pneumat PN 550, Uniroyal Rallye 540, Yokohama TRW1-V. Vyhrála Goodyear. -
« pneu
poraďte co se dá obout na disk 5 1/2Jx14,co se týče šíře a profilu.O kolik se asi rozhodí tachometr při použití snížených pneu či při přechodu na 15" ráfky např.195/65/15 oproti 185/70/14.Existuje nějaký fígl při koupi starších elektronů jak poznat vadné(vibrace)Dík RIKY
-
« Re: Pneumatiky na rafek
Jestli ty 195ky jsou správná velikost (odhadem to tak sedí), tak by tam mohly jít i 215ky. Musíą ale pouľít niľąí profil. Jestli budeą kupovat nový, tak větąí průměr ráfku, ąirąí běhoun a niľąí profil je vľdycky draľąí.
Na téhle adrese najdeą kalkulačku pro výpočet alternativních velikostí. -
« "Geometrická házivost" pneu BARUM Polaris
Mám na zimu 4 kola s Barum Polaris a u některých z nich se vyskytuje něco, co by snad šlo nazvat "geometrická házivost". Když jsem je měl na přední nápravě, tak mi při rychlosti okolo 120 km/h trochu cukal volant. V pneuservisu mi řekli, že to není špatným vyvážením, ale tím, že obvod pneumatiky není dokonale kruhový či co (možná by to taky mohlo být špatným ráfkem). Tak jsem alespoň ty nejhorší dal na zadní nápravu a tím jsem dočasně problému s cukáním volantu zbavil. Máte někdo podobnou zkušenost?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
zavodnich gum z INDYANOPOLIS 500 JE TO UPLNE STEJNA GUMA,JEN VE MENSI VALIKOSTI JEDNA S NEJLEPSICH NA TRHU V TOMTO CASE.MA SPOUSTU VYHOD P PROTI OSTATNIM ALE TO JE DLOUHE POVIDANI.
JESLI TE TO ZAJIMA OZVY SE JA TI TO VYSVETLIM.
JINAK FIRESTONE KOUPILA FIRMA BRIDGESTONE.
AHOJ OZZY.