Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Bravury - kolik vydrľí km?
Dynamic byly opravdu sunty. Mechanik v pneuservisu
pomluvil moje Savy (moc navydrzi,nachylne k prurazu..) a rekl ze dvakrat lepsi jsou Bravury (nic jsem u neho nekupoval, jen jsem hodil rec).
Zatim jsem najel na nich asi 12 tis. bez problemu.
Tak jestli jsou Bravury jeste lepsi, tak by mely byt dobre. Bavil jsem se s klukem, co mel Kleber
na VW Tranzit a nemoh je vynachvalit. Najel na nich 100 tis a to jezdil pry i po pousti....Jedna vec by me ale zajimala, jestli zivotnost u pneu neni na ukor jizdnich vlastnosti... -
« Bravury - kolik vydrľí km?
Zajímalo by mě, kolik vydrľí ty Bravury a podobné levnějąí značky (Sava, Debica, Stomil, Pneumat, Kumho atd.). Má s Barumkama ąpatnou zkuąenost (30 tis. km na Barum Dynamic). Za to s Michelin M+S jsem najel zatím 65 tis. km a to nebyli nové. Kdyľ jsem začal na nich jezdit (mám je celoročně), tak měli 7 mm a teď 2 mm. Takľe odhaduji, ľe nové by najeli skoro 100 tis. km. To se raději vyplati připlatit za kvalitu. Přitom Barum uľ cenově konkuruje celá řada značek a v nejpouľívanějąích desénech na ©kodovky (165/70, R13) jsou výhodné akční ceny Michelinu i Dunlopu. U větąích rozměrů jsou jiľ větąí cenové rozdíly, ale i tak má zde Barumka řadu konkurentů, kteří stojí za zváľení (Uniroyal, Semperit, Bridgestone, Firestone, Kléber). Jaké máte zkuąenosti s Kléber? Tato značka ze skupiny Michelin by měla být něco mezi Michelin a Barum, alespoň podle ľivotnosti. -
« Semperit
Minulý týden jsem si koupil nové pneu SEMPERIT SPORT 185/55/R14 za 2000/ks s výměnou zdarma.
Jsem s nimi hodně spokojený, perfektně drží, nejsou hlučné, ale ještě jsem je neodzkoušel na vodě . A jsem docela zvědavý, protože maj pěknej vzorek s jednosměrným odváděním vody. Myslím si, že za ten peníz je to výborná kvalita !!! -
« Re: ADAC test
Mám nejrůznějąí testy pneumatik staľene z autobild.de (vyhledat ve starých číslech). Záleľí jaký rozměr máą na mysli. Byli tam testy letních i zimních 195/65 R15 a 205/55 R16. V posledním českém Auto moto a sport byl test levnějąích (Barum, Pneumat, Debica, Sava atd.) 175/70 R13. -
« Re: Něco na obyčejná auta
No ja jsem na feldu obul CONTINENTAL (uz nevim presnejsi oznaceni) 175/65 R13 a byl jsem spokojenej. Nizsi hlucnost, spotreba se nezvysila a ani tolik nepiskaly. Urcite lepsi nez Barum, ale drazsi. Vydrzeli mi pres 30000, pak jsem auto prodal i s gumama. Ale byl na nich jeste vzorek na 10000 km. -
« Něco na obyčejná auta
Chtěl bych v této debatě přispět i něčím pro obyčejné škodovkáře - co se týče 13" gum používaných např. na Fáčkách a Feliciích, tak co bych rozhodně nedoporučoval, je Matador MP 11. Je to totální * z hlediska výdrže - vepředu tak 15.000 km, kvality - z 5 gum na autě mi jedna udělala bouli na boku, druhá byla totálně nepovedená, měla nepravidelný desén a po čase mi při dojíždění na Š 120 propíchla duši prolezlým drátem - musel jsem ji shodit, protože už začaly lézt dráty i z boku desénu. Pro toho, kdo nejezdí jen na zpevněných silnicích a občas jede na chatu nebo do lesa, bych doporučil Barum OR 52 All Wheater - mají sice o něco málo vyšší valivý odpor, ale dobrý záběr na všech površích a velmi slušnou výdrž. Vůbec Barumky jsou z hlediska poměru cena/kvalita poměrně velmi slušné gumy. Bratranec má ma BMW 16" Bravury a je s nimi velice spokojený. Co vy na to? -
« Re: Nejlepsi 18
Diky za odpoved. To auto je A8 4.2 Quattro,
Potenzy jsem na nem mel a nebyl jsem spokojen
prave s trakci na vode. Ted zkousim sipovite
Dunlop Sport 9000 a jsou na tom lepe.
Pirelli se mi zdaji z jinych aut dost "tvrde",
oproti napriklad Michellinu. Takze upravena
otazka zni, je pro A8 lepsi Michelin Pilot
Sport nebo Dunlop 9000? -
Podla mna Bridgestone Potenza S-02,alebo Goodyear Eagle F1,Pirelli P7000-tie maju hlavne vyborne hodnoty pri priecnom aquaplaningu-v zakrutach.
Na sluzobnom aute mame Bridgestony na diskoch 9,5x18 s pneu 245/40 ZR 18 a vzadu 11x18 s pneu 295/35 ZR 18,ale to auto je o 55mm znizene a awd.Na vode drzi ale fyzika mu jednoducho nedovoli dosahovat take rychlosti na vode ako s uzsimi gumamy,tie siroke gumy nestihnu vytlacit tolko vody von. Na suchu je to ale super.cau -
Nevím, nevím, jestli můľou mít nějaký gumy tohohle rozměru alespoň nějakou trakci na vodě. Na vlhký silnici jeątě jakľ-takľ, ale v kaluľích vody asi ne. Doufám ľe je to alespoň na A8, protoľe na menąí auto nemaj vůbec takovýhle gumy smysl. I na tu A8 je to dost.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!