Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

22.05.99  10:31

« rada

zdravicko, co by jste doporucili za gumy v rozmeru 205/50/16, na dvoutunovy auto. Zajima mne co je nejtissi a nejlip sedi. Nevite nekdo ?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.99  14:15

« Re: Bravury - kolik vydrľí km?

Dynamic byly opravdu sunty. Mechanik v pneuservisu
    pomluvil moje Savy (moc navydrzi,nachylne k prurazu..) a rekl ze dvakrat lepsi jsou Bravury (nic jsem u neho nekupoval, jen jsem hodil rec).
    Zatim jsem najel na nich asi 12 tis. bez problemu.
    Tak jestli jsou Bravury jeste lepsi, tak by mely byt dobre. Bavil jsem se s klukem, co mel Kleber
    na VW Tranzit a nemoh je vynachvalit. Najel na nich 100 tis a to jezdil pry i po pousti....Jedna vec by me ale zajimala, jestli zivotnost u pneu neni na ukor jizdnich vlastnosti...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.99  12:18

« Bravury - kolik vydrľí km?

Zajímalo by mě, kolik vydrľí ty Bravury a podobné levnějąí značky (Sava, Debica, Stomil, Pneumat, Kumho atd.). Má s Barumkama ąpatnou zkuąenost (30 tis. km na Barum Dynamic). Za to s Michelin M+S jsem najel zatím 65 tis. km a to nebyli nové. Kdyľ jsem začal na nich jezdit (mám je celoročně), tak měli 7 mm a teď 2 mm. Takľe odhaduji, ľe nové by najeli skoro 100 tis. km. To se raději vyplati připlatit za kvalitu. Přitom Barum uľ cenově konkuruje celá řada značek a v nejpouľívanějąích desénech na ©kodovky (165/70, R13) jsou výhodné akční ceny Michelinu i Dunlopu. U větąích rozměrů jsou jiľ větąí cenové rozdíly, ale i tak má zde Barumka řadu konkurentů, kteří stojí za zváľení (Uniroyal, Semperit, Bridgestone, Firestone, Kléber). Jaké máte zkuąenosti s Kléber? Tato značka ze skupiny Michelin by měla být něco mezi Michelin a Barum, alespoň podle ľivotnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.99  12:01

« Re: ADAC test - to bobor

Podle mě jsou lepąí Uniroyal 580 neľ 540. 580 mají skvělý ąípový desén.
  • 00 Reagovat !

foto

20.05.99  17:29

« Semperit

Minulý týden jsem si koupil nové pneu SEMPERIT SPORT 185/55/R14 za 2000/ks s výměnou zdarma.
    Jsem s nimi hodně spokojený, perfektně drží, nejsou hlučné, ale ještě jsem je neodzkoušel na vodě . A jsem docela zvědavý, protože maj pěknej vzorek s jednosměrným odváděním vody. Myslím si, že za ten peníz je to výborná kvalita !!!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.99  17:01

« Re: Něco na obyčejná auta

Jezdim na pneu Barum Bravura 175/70 R13 uz 2. rok a vubec se mi nezda, ze by to byly "hucaky". Podle mne maji Bravury dobrý pomer kvalita/cena a osobne je doporucuji. Ale nezkousejte na nich jezdit v zime!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.99  15:01

« Re: ADAC test

AMS som cital, aj v Autobilde som nasiel nieco. Prave tam ma zaujali Uniroyal R540. Potrebujem 195/60 R14. Ale chcel by som si este pozriet test ADACu, lebo je asi najvacsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.99  11:33

« Re: ADAC test

Mám nejrůznějąí testy pneumatik staľene z autobild.de (vyhledat ve starých číslech). Záleľí jaký rozměr máą na mysli. Byli tam testy letních i zimních 195/65 R15 a 205/55 R16. V posledním českém Auto moto a sport byl test levnějąích (Barum, Pneumat, Debica, Sava atd.) 175/70 R13.
  • 00 Reagovat !

foto

20.05.99  11:18

« ADAC test

ADAC testoval v 03/99 asi 30 druhov pneu. Ma niekto vysledky tychto testov?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.99  22:02

No ja jsem na feldu obul CONTINENTAL (uz nevim presnejsi oznaceni) 175/65 R13 a byl jsem spokojenej. Nizsi hlucnost, spotreba se nezvysila a ani tolik nepiskaly. Urcite lepsi nez Barum, ale drazsi. Vydrzeli mi pres 30000, pak jsem auto prodal i s gumama. Ale byl na nich jeste vzorek na 10000 km.
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.99  19:52

« Test letních pneu

V posledním AMS je test letních pneu s nižší cenou, jako Barum, Matador, Pneumant, Sava,... Z výsledků vyšly Barumky velmi dobře ještě s Pneumantem (Dunlop). Ostatní gumy na tom byly podstatně hůř.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.99  06:26

MATADORY 165 SR 13, MP4 mám obuté na své Š120 sotva měsíc a zatím v pohodě. Co jsem se tu dočetl, tak zatím je všichni označili jako nekvalitní pneu. Má někdo jiné zkušenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.99  01:49

měl bych taky jeden tip: velkým, ale opravdu velkým obloukem se vyhněte pneumatikám zn."SAVA". Nechal jsem se ukecat a na svoje "vozítko" jsem si koupil tuším RAPIDEX 195/60 R15. Jsou to strašné "hučáky" něco jako ty bravury.
  • 00 Reagovat !

foto

18.05.99  22:57

« Něco na obyčejná auta

Chtěl bych v této debatě přispět i něčím pro obyčejné škodovkáře - co se týče 13" gum používaných např. na Fáčkách a Feliciích, tak co bych rozhodně nedoporučoval, je Matador MP 11. Je to totální * z hlediska výdrže - vepředu tak 15.000 km, kvality - z 5 gum na autě mi jedna udělala bouli na boku, druhá byla totálně nepovedená, měla nepravidelný desén a po čase mi při dojíždění na Š 120 propíchla duši prolezlým drátem - musel jsem ji shodit, protože už začaly lézt dráty i z boku desénu. Pro toho, kdo nejezdí jen na zpevněných silnicích a občas jede na chatu nebo do lesa, bych doporučil Barum OR 52 All Wheater - mají sice o něco málo vyšší valivý odpor, ale dobrý záběr na všech površích a velmi slušnou výdrž. Vůbec Barumky jsou z hlediska poměru cena/kvalita poměrně velmi slušné gumy. Bratranec má ma BMW 16" Bravury a je s nimi velice spokojený. Co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.99  14:30

« Re: Nejlepsi 18

Osobne bych zvolil Pilot Sport, protoze maji oproti Dunlopum meksi smes. Take lepe drzi stopu jak na suchu tak na mokru...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.99  08:02

Diky za odpoved. To auto je A8 4.2 Quattro,
    Potenzy jsem na nem mel a nebyl jsem spokojen
    prave s trakci na vode. Ted zkousim sipovite
    Dunlop Sport 9000 a jsou na tom lepe.
    Pirelli se mi zdaji z jinych aut dost "tvrde",
    oproti napriklad Michellinu. Takze upravena
    otazka zni, je pro A8 lepsi Michelin Pilot
    Sport nebo Dunlop 9000?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.99  22:58

Podla mna Bridgestone Potenza S-02,alebo Goodyear Eagle F1,Pirelli P7000-tie maju hlavne vyborne hodnoty pri priecnom aquaplaningu-v zakrutach.
    Na sluzobnom aute mame Bridgestony na diskoch 9,5x18 s pneu 245/40 ZR 18 a vzadu 11x18 s pneu 295/35 ZR 18,ale to auto je o 55mm znizene a awd.Na vode drzi ale fyzika mu jednoducho nedovoli dosahovat take rychlosti na vode ako s uzsimi gumamy,tie siroke gumy nestihnu vytlacit tolko vody von. Na suchu je to ale super.cau
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.99  19:19

Jednoznacne Michelin Pilot Sport nebo Pilot SX MXX3, jeste bych uvazoval i o Pirelli P Zero, musis vsak pocitat, ze vydrzi tak 20 000 km maximalne..
  • « 00 Reagovat !

foto

04.05.99  18:51

Nevím, nevím, jestli můľou mít nějaký gumy tohohle rozměru alespoň nějakou trakci na vodě. Na vlhký silnici jeątě jakľ-takľ, ale v kaluľích vody asi ne. Doufám ľe je to alespoň na A8, protoľe na menąí auto nemaj vůbec takovýhle gumy smysl. I na tu A8 je to dost.
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.99  19:28

« Nejlepsi 18" gumy

Mate nekdo zkusenosti s 18" gumami
    (245 / 40 R18), ktere maji zejmena
    *dokonalou* trakci na vode?
    Dejte vedet, diky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…