Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« pneumatiky
ja vim ze se opakuji ,ale jedno z mych aut je mazda mx5,protoze ji mam je tak na soboty a nedele
a jen ne blbnuti zvolil jsem pirelli p5000 drago,
obul jsem 205 55 15 nechtel jsem jit z profilem pneumatiky moc nizko protoze mazda ma dost tvrdy
podvozek,duvodem proc jsem zvolil pirelli p5000
je duvod nebo spise ucel na co je to auto urceno,
accelerace,prilnavost v zatackach,velice dobre vlastnosti i za mokra,take pirelli ma hlubsi
vzorek 8.5 mm o proti 8.0mm u vsech ostatnich.
takze vydrzi dele nez ostatni,za predpokladu
caste kontroly tlaku v pneumatikach to je totiz faktor c.1 pri rychlem opotrebovani pneumatok. -
« Re: Pneu na S120
To Pavel_001: Poslal som mail do IGTT a.s. a poprosil som ich o blizsie info o tychto gumach spolu s cenami. Ked budem vediet nieco blizsie urcite sa ozvem, mozno to bude zaujimat aj dalsich zaujemcov. Skoda vsak, ze ich robia len v rozmere 155, ale to by nebol az taky problem. -
To: Mustang > Je mozne, ze v Barumu uz na to zapomeli - ostatne od te doby co jsou manufaktura Continentalu....
Nicmene IGTT to skutecne asi jeste dela, ale nevim, kolik by za to chteli. Zkus tohle
Nabidka pneu z IGTT
Mimochodem - je to vlastne byvaly Barumacky vyvoj, ktery dnes dela pro kdekoho. -
TO>Pavel_001
Dik za radu, to by bolo presne to co potrebujem. Hned po precitani Tvojho prispevku som telefonoval priamo k distributorovi Barum pre Slovensko, no tam mi povedali, ze tento vzor este nevideli ( netvrdili vsak ze neexistuje - aby si to nepochopil zle)a ani mi ho nevedia zohnat. Poradili mi jedine Polarisy za nejakych 1660 Sk. Kedze pneu Dunlop sa daju zohnat len o 90 Sk drahsie, tak teraz naozaj neviem. Este asi pockam, ci sa mi nepodari zohnat cenu aj na tie Klebery. No uvidime. Aj tak vdaka za radu :>) -
Jestli chces na zimu perfektni gumy, tak naprosto vazne doporucuji Barum - se vzorkem OR 32. Resp - nevim, zda to jeste dnes Barum dela, ale urcite je delali na objednavku v IGTT Zlin. Jsou to puvodne gumy vyvinute pro souteze, na kterych se nesmely pouzivat hrebiky.
Na snehu (nebo i sotoline) maji perfektni zaber, da se s nimi jezdit i temer na cistem ledu.
Maji ovsem jednu nevyhodu - pokud s nimi budes jezdit po asfaltu, tak ne rychleji jak asi 100 km/hod, jinak straaaasne rychle ubyvaji (jsou prilis mekke). -
Nezalezi mi az tak na komforte, skor na jazdnych vlastnostiach. Min. 3/4 z kilometrov kt. som uviedol jazdim v kopcovitych terenoch ( viac ako 12% kles. alebo stup.). Su to vsak dost frekventovane cesty a tak sa sneh na nich velmi rychlo ujazdi a vznika poladovica, na ktorej mi retaze uz nie velmi pomahaju, tam by sa zisli skor dobre gumy. -
Kleber "Krisalp 3" jsou výrobkem koncernu Michelin. V testech jsou na stejné úrovni s Dunlopkami. Mluvim o loňském testu v AMS, kde byly nejlepší pneu Continental, Goodyear, Kleber a Dunlop. Naproti tomu v testu nebyly nic moc Michelin, Pireli atd., které jsou zdažší než Dunlop nebo Kleber. Přeji šťastnou ruku při výběru.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!