Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Mate nekdo zkusenosti s Michelinem ?
Residente, hod sem prosim te ty linky na testy pneu. Udelas to takto:
(a href="[odkaz]")link(/a)
ovsem namisto "(" napises"". Namisto "link" napis text, ktery se ma zbarvit modre. Dik.
Mimochodem, vcera jsem ve Vidni byl u Michelinu a dozvedel jsem se, ze ty XM+S130 a XM+Alpin, ktere s velkou paradou nabizi v Cesku jsou vybehove typy, ktere pry "mam zapomenout" (uz je ani nevedli). Nabizel mi novej typ, T-ecka asi za 7800 ATS, coz je v kackach 20 tacu, komplet se vsim vsudy. Prej lip sedi na suchu a jsou tissi. Kazdopadne ten vzorek vypadal docela suprove. Dneska se du mrknout na Continentaly a na dalsi. -
« Re: ZIMNÍ GUMY
Tak koukám na tuto diskusi a jentak se krčím v koutku. Přes léto jezdím na michelinách, vlastně co mám auta jenom na nich a jsem s nima spokojenej. No a na zimu jsem koupil, věřte ... Matador SP56 silica. O jízdě na sněhu Vás budu informovat jak příroda dá. Co se týká jízdy v těchto podmínkách, i přes výrazný zimní vzor je jízda vcelku pohodová. Jen je cítit jemné vrnění na volantu,.. nojo, slicky to nejsou. S hlučností to není nijak horší, akustika má pouze hlubší "podtext". Jel jsem s nima max. 140 a slušně sedí. Zkoušel jsem s nima jít na brzdy. Je to o něčem jiném nežli s letníma michelinama. Jako by pod sebou měli 10kg kanagonu. Asi to dělá ta silica. Pro zajímavost mám rozměr 175/70/14" a nové stojí 1650,-. Problém je, že to jsou nové typy a asi se nikdo nebude se mnou moc podělit o zkušenosti. Tak si alespoň počtu o mých oblíbených michelinách. S tím zákonem o zimních pneumatikách souhlasím. Takovejch *, který jezdí na letních na sněhu je mraky. A nakonec to odskáčeme my, protože zastavíme o dobrejch 10m dřív než pitomec se zmrzlejma pukama. -
« Re: Kléber
V ruznych nemeckych testech (odkazy snad najdu, pokud je zajem) se Klébery Krisalp3 umistily v horni polovine testovanych, vetsinou lepe nez treba Dunlop Wintersport nebo Sava Eskimo. Pry vyborne na snehu a ledu... no, proste jsem je koupil, jake opravdu jsou, uvidim tak za mesic...
-
« Re: ZIMNÍ GUMY
Uľ se "těąim" aľ vyjedu v zimě na hory. Vzhledem k tomu, ľe mám offroad, tak tahám auta z příkopu, někdy i jedno kaľdý 1 km. Věřte nebo ne, 95% jich má letní gumy. Já bych zavedl zimní gumy povinně, tak jako to mají v rakousku. Nebo by pojią»ovna neproplácela pojistku, při bouračce na letních gumách v zimě. Ale ono by to stejně nijak moc nepomohlo. Větąina těch co jsem kdy tahal z příkopu blekotala něco ve smyslu "já sem netuąil ľe to tak klouľe, vľdy» jsem jel krokem!". -
« ZIMNÍ GUMY
Tak jsem dnes četl, že 80% řidičů v ČR jsou * -- jezdí totiž i v zimě bez zimních gum. Až to do mě napere zezadu nějaké Š105 s ojetýma celoročňákama v tržní ceně auta 5.000 Kč, tak toho člověka osobně zabiju (protože poškodí auto za x mil Kč). Zimáky by snad měly být povinný, minimálně by člověk co v zimě havaruje s letníma gumama měl platit aspoň 1000x vyšší pokuty. No jo, nevíte kde by se dal sehnat malej (úplně maličkej) tančík ?? -
A mne ta adresa jede, hec !!! :-))))
Melo by se ti objevit nekolik linku a asi uprostred klikni na link ÖAMTC-Reifentest nebo tak nejak, a uz to vali podle rozmeru. V tom nasem rozmeru ale testovali jen H-acko (do 210 kmh). Tak rychle v zime normalne nevalim... :-))) -
Michellin je, alespoň ten levnější, je opravdu Q-t.j. do 160 km/h. Ne, že by to bylo tak málo, ale spíš to hovoří o tom, že jsou určeny spíš do krajin s věčným sněhem . Ale jednu věc vám musím popsat : Měl jsem na Felicii napřed SAVY, pak DUNLOP . A ten DUNLOP to byla naprostá tragedie při jízdě ve sněhu !!! Normálně se stím nedalo ani rozjet !! A vrchol všeho byl, když jsem se v horském stoupání za jízdy pomalu prohrabával až k zastavení ( na upluhovaném sněhu ) a kámoš za mnou musel zastavit taky, já jsem musel couvat dolů a ON SE V TOM MÍSTĚ NORMÁLNĚ ROZJEL !!!! A jak se mi smál :-((( A měl tam ty zmiňované SAVY . Dunlop je na sněhu velice slabý . Místo Losí test v zimě je to spíš oslí test... Možná má jiné přednosti, ale já chci jezdit taky po horách... Takže asi ta SAVA za 2595,- ( 195/65 R15) . MImochodem.: SAVA je hodně měkká a velice intenzivně lamelovaná, všechny servisy ji chválí... NAPIŠTE MI NĚKDO, KDE JSOU K VIDĚNÍ TY TESTY !!! Díky . -
Taky jsem ted chvilku na inetu koukal po testech, a k memu zklamani mne ty Michelinky zase tak dobre nevysly. Na snehu jsou sice spica, a v (ne)opotrebovani nemaj konkurenta, ale na suchu to v tech testech byla docela bida a taky hlucnost nic moc. V tech testech mne zaujaly naopak Continental Winter Contact, vetsinou byly na prvnich mistech a mely velmi dobre vyrovnane vysledky ve vsech hlediscich. Tak jsem si uz myslel, ze mam vybrano, a ted jsem zase na zacatku...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!