Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Pneu Road King
Jsou tusim korejske a ja osobne bych se podobnych znacek rozhodne vyvaroval. To uz si radsi priplat par stovek a ziskej kvalitni gumu, aspon neco jako Barum, kdyz mas napr. Skodovku a tudiz maji tvuj rozmer (coz neni muj pripad). Me osobne se dost libej gumy od TOYO, zvlastne nejnovejsi letni Proxes T1! A jsou za super ceny. -
« Re: pneu na předku
O penize sice jde, ale na druhou stranu, to co dnes date do zimnich pneu usetrite castecne tim, ze o to mene sjedete ty letni. A pokud si clovek chce obcas zajet na lyze, tak by mel asi zimaky mit. Ted jde o to vybrat ty prave... Svinska prace !!! :-)))) -
Můj otec si na 405ku koupil protektory ve stylu polaris. není to jen na vzorku, ale na směsi. Je fakt, že zimní pneu by byly ideální na obě nápravy a taky bych to nikdy jinak neudělal. Podle mě je 80% toho co v zimě vyjedu a nevyjedu na tom jaký mám pneu a ne jestli je to bmw, nebo něco s předním náhonem. V jeseníkách se prostě zimní "musí" dát. -
Dovoluji si odhadnout, ze predni pneu u auta s prednim nahonem delaji tak 2/3 jizdnich vlastnosti, takze podle toho vypada i jizda s obutim jen jedne napravy. Ja jezdim se zimaky na predku a na zadku se zimnimi protektory (jsou trochu slabsi)a docela v pohode. -
Dneska už bych to asi neudělal, ale na favoritu jsem taky dával zimní jenom dopředu. Je jasné že je to ta důležitější náprava, jak při rozjezdu, tak při brždění i při nájezdech do zatáček. Jiná věc je to, že zadek potom může v zatáčce klouzat a že i to brždění není tak intenzivní. na druhé straně dřív jsem jezdil na Fiatu 125 v zimě v létě pořád na nějakých běžných letních a se mnou 90 % ostatních lidí taky. Takže než žádné, alespoň ty přední, pokud jezdíš jen občas .... -
"-- skrytý --" 09.11.99 04:30
To je dost zvlastni mysleni,zimni gumy vpredu nebo vzadu,doporucuji se vzdy dozadu-rozjet se a zabocit nebo prohrabat se a nezabocit?Je to dilema,kdy jde samozrejme o penize,ale jeste vice jde o hubu.To auto se musi chovat naprosto nepredvidatelne,at jsou gumy vpredu,nebo vzadu. -
« Testy pneu
Tak jsem invetsoval 45 silinku do casaku MOT (cislo 23), kde (krome 4 stranek o nove Fabii - pod titulkem: Nejlepsi auto za 20.000 marek !) testovaly nove gumy pro letosni rok v "mem" rozmeru 195/65 R 15. Absolutnim vitezem se stal Conti Winter Contact TS 790 v H-ackovem provedeni (do 210 kmh). Mezi T-eckama (do 190kmh), ktere mne zajimaly vic, byly nejlepe hodnoceny novy Michelin Alpin a Conti Winter-Contact TS 790 (T). -
« NOkian
Nokiany jsou skvělé zimní gumy, viděl jsem test, kde překonaly Pirelli Winter Sport 210 (jinak hodnocené většinou jako absolutně nejlepší gumy). Jejich Nokian Hakkapillita 1 jsou asi to nejlepší, co se na auto dá obout, a pokud to má navíc "vruty", není co řešit -- Nokian pro všechny, co chtěj se zadním náhonem jezdit 250km/h i v zimě :-)