Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Nejhorąí gumy
Jednoznačně. Shodou okolností jsem měl Continentaly na dvou autech od předchozího majitele a oboje stály za prd. Oba případy jsem vyřeąil obutím zimáků (pokaľdé to tak nějak vyąlo) nicméně ty Continentaly se tam vrátily aľ kdyľ jsem auto prodával - čili uprostřed léta. Rozdíl i při 30 stupních C je obrovskej v neprospěch Continentalů. Jsou to příąerně tvrdý gumy a pojmenování SportContact je naprosto zcestné. -
« Nejhorší gumy
Jednoznačně Continental, pár automobilek je dává jako standardní gumu a pokud je člověk vyhodí a koupí si něco lepšího má tak o 30-60km/h lepší trakci. Jedinou výhodu mají v objektivně nižší spotřebě (tak o 5-10%), to je ale naprd, pokud kvůli tomu nabourám v zatáčce celý auto, ne? Máte podobnou zkušenost? -
« Re: Test zimních pneu to 1
To: DIM. Pirelli Asimetrico je super volba. Jezdil jsem na nich loňskou zimu (225/60R16) a nebýt Nokianů s vrutama, dám si je tam kdykoliv znova. Předtím jsem zkoušel Michelliny, Dunlopy, Nokiany bez vrutů a Goodyeary a Pirellkám se nic nevyrovnalo. Nicméně jako letní gumy nedám dopustit na Dunlopy SP9000, těm se zase Pirelli P7000, Michelin Pilot Sport nebo Goodyear F1 nedokážou ani přiblížit. -
,,,,,, Tak jsem si z toho svým úsudkem udělal průměr toho, co potřebuju teď : nechci gumu úplně tvrdou a jen na městský nebo dálniční provoz, potřebuju taky vyjet po ránu ze zasněženého parkoviště a někam se ještě vyškrábat . Z toho mi vyplývá : hlavně hodně hlubokých a poddajných lamel. Pak jezdím poměrně hodně po celé naší republice ale nejenom po ní, taky občas po Německu nebo na jaře někam do Alp . Z toho zase plyne : guma musí taky něco vydržet a nesmí být hlučná nebo jinak nepříjemná a musí vydržet víc než 160 km/h ( např. Michelin Q je málo...) Proto mi není po chuti ani příliš hrubý vzorek. Takže to nakonec dopadlo tak, že jsem obul PIRELLI Asimetrico 190, v Ostravě jsem ji našel slevněnou na 3 038,- Kč ( 195/65/15). Mám prvních asi 1000 km, a zatím je skvělá. Dobrý záběr na mokru , v zatáčce drží snad lépe než původní letní Continental, a i při 150 na dálnici žádný nadměrný hukot....ještě si počkám na ten sníh, ale zatím super. A stála jen o malinko víc, než ty Savy.:-))) -
S těmi testy je to opravdu potíž, všude testují tak tři čtyři gumy ve svém rozměru, Rakousko Conti a Kléber, jinde zase něco jiného.... Vycházel jsem nakonec z toho, co je vlastně ten základ celé věci : směs a vzorek . Psal jsem tady už dříve o tom, jak skvěle stoupavé ¨byly SAVY. Když se na ten vzorek člověk potom podívá tak zjistí, že je hluboce a bohatě příčně nalamelovaný a guma je velice měkká. Když jsem pak udělal velice hroznou zkušenost s DUNLOP Wintersport, tak jsem si ji taky dobře prohlédl a zdálo se mi, že je o hodně tvrdší a hlavně lamelování není vůbec poddajné - jen tak lehce se to prstem rozšklebit nedá. Možná je to dobré na vodě nebo na zmrzlém asfaltu, ale na sníh to bylo neuvěřitelně slabé !!! ( 175/65/13 ). -
« Re: Test zimních pneu
Ja koupil u Toyoty (meli slevy) Dunlop Winter Sport 195/60 15" 4ks za 14.000 a jsou pekny uz an nich jezdim a chovaji se velice slusne - hlavne na mokru a rekl bych ze sedi lip nez origos co jsem mel na Meganu (Conti.... 185/60 15") akorat hucej ale to kazdy zimni. -
Nevychazel jsem z tech tvych testu (rok 96 je mne celkem na nic), ale z NOVYCH testu z tohoto roku (mot, ÖAMTC, ADAC apod) a z tech plyne to, co jsem napsal. V T-ecku vychazi Michelin a Conti zhruba stejne, neni pravda, ze Michelin Alpin (neplest s jinejma starsima Michelinama)je nejlepsi jen v neopotrebovavani, vybronej byl i na snehu a mokru (brzdeni, aquaplaning). O neco horsi byl akorat na suchu. Nemuzu si pomoct, ale jako prumer vsech tech novejch testu mne vychazi jako nejlepsi Conti 790 a novej Michelin Alpin, zhruba prsa na prsa. Jestli mas nejakej jinej NOVEJ test, hod sem prosim link (jak se to dela jsem ti prozradil, prinejhorsim to aspon napis a uz to tam natukam sam). Co by sis koupil ty ? -
Ten Michelin vyhrál tak maximálně test životnosti. Jinak průměr až horší průměr. Bridgestone a Firestone v zimních téměř netestovali a pokud ano, tak výsledky ještě horší jak u Michelinu. Podle testů taky nelze jednoznačně vybrat nejlepší pneumatiku na všechny povrchy. Buď jsou vynikající na sněhu a horší na vodě a suchu nebo naopak. Z výsledku si však nejlépe vedou Conti 790, Dunlop Wintersport M2, Good Year G5 a Pirelli Snowsport 210. -
« Bez nadpisu
Je to všechno jen o tom , kdo jak jezdí.Pokud někdo poletí jak prase po sněhu, tak se nemůže divit , že to vysype a může mít gumy jaký chce.Jednoduše řečeno , když se zhorší klimatické podmínky tak musím zpomalit !!! Spousta lidí si myslí ,že když má zimní gumy, tak že je to v pohodě. -
Tak jsem ted par NOVYCH testu cetl, ale jsem z toho dost jelen, jeden test vetsinou odporuje druhymu, jednou vyhra Michelin, jednou Conti, jednou Firtestone, jednou Bridgestone, jednou je ta sama pneumatika hodnocena jako "velmi doporucenihodna" a jednou skonci o dva stupinky nizeji. Je to bordel, vim toho cim dal tim min, bordel taky je, ze pokud nechcu vybehovej typ, tak se na nic jinyho nez na testy spolehat nemuzu, nebot u novejch pneu zkusenosti chybi. taky kazdej prodejce chvali neco jinyho, pak babo rad.
Zatim se rozhoduju mezi novou Michelin Alpin a Conti TS 790. Kompletni cena i s diskama mne vychazi v prepoctu nekde pod 20 tacu - 19 a chlup. (195/65 R 15 T) -
zde jsou linky na testy zimnich pneu:
Autobild 40/96
195/65 R 15 H
[odkaz]
Autobild 44/97
195/65 R 15 T
[odkaz]
Autobild 43/98
195/65 R 15T
[odkaz]
Autobild 43/99
195/65 R 15 T a 205/55 R 16 H
[odkaz]
Drive and Travel
175/65 R 14 Q/T a 155/70 R 13 Q/S/T
[odkaz]
zajemcům mohu zaslat mailem v htm. Ozvete se na residents@centrum.cz
zítra přidám další testy i letní -
« Re: Zimáky na přední bez ohledu na náhon
A to ti poradil kdo? Máš vůbec auto s náhonem na zadní. Já si to totiž vůbec neumim představit - asi bych strávil půlku života v hodinách. Podle mě jsou u auta s náhonem na zadek (jezdim se Sierrou) možný buď všechny gumy zimní nebo letní(i to je podle mě lepší než nějaký kombinace - auto sice klouže, ale tak nějak vyvážeňě). -
« Re: Octavia
Kup si Goodyear UltraGrip 5. Já jezdil na jedněch gumách UG3 tři sezóny. Jenom jednou jsem si před rokem koupil Barumky. Za jednu sezónu jsem je sjel, na suchu byly hlučný a na sněhu a ledu ... Raději nevzpomínám. Byl jsem zvyklý jezdit na těch Goodyearech i 100 km/h a to s Barumama nešlo tak 60 - 70 km/h a konec pak to začalo lítat a taky dost špatně brzdily. Cena těch Goodyearů je v rozměru 13" 155/80 kolem 2250,-Kč ale mylím si, že ty prachy navíc se několikanásobně vrátí.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!