Pneumatiky
« Re: Jaky disky na zimu ?
Hliníkové disky ?? asi 4-5 tis Kč. Ale ocelový ráfek 15 " jsem koupil za asi 1 100,- Kč, a tu pitomou puklici mají za 700,- !! Asi koupím u pumpy nějaké noname za 500,- sadu :-)) Jinak jsem jezdil s feldou normálně na těch hliníkových i v zimě, a nic se jim nestalo.... Ale tady díky té ceně jsem to vyměnil . Ušetří se tím taky přezouvání.....Začíná lejce sněžit, tak už to možná brzo vyzkouším. Zatím to je v pohodě ( Pirelli Asimetrico ). -
« Re: Jaky disky na zimu ?
Já jsem dal taky disky z plechu....ale jedna originál poklice Škoda 15" stojí skoro 700,- Kč !!! A co si myslíte o údajně moderním šípovém dezénu ?? Není to jen reklamní nesmysl ?? Navíc ty nejdražší a nejnovější vychvalované dezény žádné šípy nepoužívají...... -
« Index zatížení
Přidávám se k předchozímu příspěvku, že index zatížení je dost důležitý. U nás v práci si jeden trouba dal na auto místo originálních 175/70 R13 13" elektrony a na ně 195/50. Nejen, že to na Meganu dost blbě vypadalo (malá kola jak na nějakého fiátka), ale vzhledem k podstatně nižšímu indexu zatížení ty gumy sjel po 15 tis. km a to byli Michelinky. Pak se rozkřikoval co mu to prodali za šmejdy v akci a přitom ho kvůli tomu rozměru varovali. Převodní tabulka náhrad mu byla totiž úplnou neznámou (175/70/13 - 185/60/14 - 195/50/15 atd.). -
"-- skrytý --" 14.11.99 23:45
« Re: Nejhorší gumy
Nekolikrat jsem cetl,Continental je nejhorsi,davaj ho jako standardni gumy,nejsou nic moc.Vyhodit e.t.c.Totez o Dunlopech,Michelinech,jedina znacka neprosla.To,co jednomu vyhovuje,druhemu vadi.
Zacinal jsem pred mnoha a mnoha lety na Pneumantech-ano,to jsou Trabantici.Vyjet na letnich kopec u nas chtelo koberecky a lopatu.Casy se meni,cernou kralovnou pro mne zustava Michelin Pilot,na zimu obouvam Dunlop Winter Sport M2.Obcas ctu testy,hlavne Nemci je maji dobre,Italove nic jineho nez Pirelli nepripusti,je to az srandovni.Vsimli jste si,ze ANI JEDEN vyrobce nikdy neuspel v testech ve vsech rozmerech pneumatik?Ano,zalezi na typu auta,zda je tezky na cumak,ABS nebo ne a osobne si myslim ridicova noha.Kazdy rok,kdyz napadne prvni snih,je u nas na obrovskem parkovisti bez aut mejdan.Prijedou stari znami,kteri se rok nevideli a jdou si zaklouzat.Reknu vam,ze takove "testy" nikde nemaj.Klouze to vsem,ti sbehlejsi umi vracecky,kontrolovany smyk a dalsi lahudky.Vsichni si ale uvedomuji,ze snih je tady,a je dobre poznat,co to auto,ktere jsem v lete tak vyhodne koupil na tom snehu hlavne vyvede.Mi znami temer unisono tvrdi,ze sednout si do jineho,byt se zimnima gumama,je totez jako bobova draha.Pamatuji na lonsky rok,kde znamy tvrdil,ze na letnich zimu odjezdi,prece nebude davat hrisne prachy na zimni gumy.Druhy den to neubrzdil na cervenou,auto nema,pojistku nemel ani predtim.Radsi ho nedrazdim.
Takze si myslim,jakekoliv zimni gumy jsou lepsi nez zadne-to samozrejme vite-,a pokud pocitam s jizdou kolem 180 i v zime-sic?-,pak kvalitni a nove s indexem nosnosti podle tlaku na napravu(zridka se to sleduje),ono je to ve vyssich rychlostech docela slusny press. -
« Ja jsem už vybral
Tak jsem koupil přes annonci Klebery Kristalp 3 185/55 R15 za 1500 kus. Cool cena, vzhledem k tomu, ze jsou skoro nejety, pry 1500 km (maj jeste ty dubliky jako novy gumy). Jeste schrastit prachy na rafky 6Jx15 a mam za 10000 komplet novy obuti za 1/2 cenu nez z obchodu. -
« Re: Nejhorąí gumy
Já jsem bral rychlosti podle toho na kolik jsou zkoušený a každá guma, i ta nejhorší, je zkoušená na rychlosti přes 200, takže by aspoň těch pár minut ve 180měla vydržet. Ale k něčemu jinému - máte někdo nějaký zkušenosti s Barumkama zimníma (já zrovna nevim, který teda přeně dělaj). Chci teď nějaký koupit (rozměr 175/70-13), a řikám si, že když letní jsou dobrý, tak proč by musely bejt špatný zimní. -
« Re: Nejhorąí gumy
K MATADORKÁM. Mám je 14 dnů, konkrétně nové MP56silica. NAjeto 1500km. Z toho polovina na nule a vodě. Jezdím s nima max. 150 a pokud to porovnám s mojema letníma michelinama, není v nich rozdíl. Velice dobře sedí v zatáčce a hlučností jsou na tom dobře. Nezažil jsem s nima, že by mi auto utíkalo. A musím se přidat k příspěvku podemnou. Nepotřebuju si honit triko gumama za 6 000,- když i tadyty za 1 650,- jsou dost dobrý. No a k poznámce o potrhaným vzorku. Je to těžké, osobně prodávám barvy a někdo když neodmastí a dá na to balakryl je "překvapen", že se mu za týden sloupne. Tak si nejdřív přečti, kolik km ty gumy snesou ok? Že by 180??? Tomu nevěřím. A všem ostatním, hlavně si ňáký zimáky kupte, protože budeteli off jenom proto, že máte o třídu horší obutí než Váš soused, to si je asi nekoupíte nikdy. Neboť vývoj jde dál a co je dnes dobrý, zítra je jen průměr.... jako je to se vším. -
« Matador
Nejazdim 150 na rozmacanom snehu, mal som MP55 3 roky na Favorite a nikdy som nemal problem vyhrabat sa zo snehu alebo dostat sa na hory na lyze. Zijem pri B.B., kde je v okoli snehu bohate. Ak by som si mal vyberat pneu podla uvedenych testov, dosial jazdim na letnych. Davat 6000.- za gumu len preto, ze lepsie drzi na snehu pri 180-ke je podla mna blbost. Manzelka ma na VW Passate tiez MP56, jazdi zima/leto denne cca 200 km do firmy a nikdy si nestazovala. Su to podla mna perfektne gumy ( a su 3xlacnejsie ako napr. Michelin). -
« Re: Nejhorąí gumy
Ještě bych možná přidal matadorky. Daljsem je "omylem" (prostě musely bejt nový, a jiný než matadorky nebyly) na přední (poháněný) kola na Corolle (rozměr jak na feldu 165/13, vzorek MP12, tedy stejný jako Barum Brilliant) a zkoušel jsem, jak se s nima jede. Jel jsem s nima asi 5km 180, pak jsem zastavil u baráku a koukám - měl jsem mírně potrhanej vzorek, jako kdyby nějakej šikula vzal kudlu a začal ho pomalu ale jistě odřezávat. Takže bych jí asi nedoporučil :-). Jinak myslím, že vcelku dost slušný gumy jsou Barum Bravura. Vcelku vydržej dýl než Bridgestonky a vedou dost slušně. Pak taky mám na tý corolle už asi čtvrtým rokem pirellky p1000 a ty narozdíl od těch matadorek maj vzorek furt vcelku slušnej.