Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: to:DUNLOP
Mě ty DUNLOPY taky všude doporučovali !!! Já si myslím, že prostě sklamaný budeš, a jestli ne tak jenom proto, že jsi nic jiného nezkusil. Já musím znovu opakovat, že tam, kde jsem se z jízdy v kopci na sněhu proklouzal až k zastavení, tam se kámoš normálně ROZJEL A ODJEL ( na Savách ). Už jsem to tady psal asi třikrát. Ta guma v tom rozměru 175 na sněhu prostě nezabírá. A za tím si stojím, měl jsem možnost to porovnat na stejném autě, nová guma ( žádné 2 mm....) A k těm Savám : schválně si najděte někoho, kdo má Savu Eskimo S2 alespoň druhým nebo třetím rokem . Bude ji mít sjetou středem, pokud něco najezdil i po asfaltu !!!! -
« Plechace vs. elektrony na zimu
Sleduji vas debatu o volbe kola na zimu. Ja muzu mit plechace 6Jx15 3 ks a 600 a 4 dokoupit za 2000, tzn. 3800 Kc a ted mi nekdo nabizel elektrony 6,5Jx15 za 4500 vsechny. Takze nez jezdit celou zimu na hnusnym plechu, tak si 700 Kc prisolim a budu mit elektrony. A to mam prosim dost atypickyho Golfa Rallye kterej musi mit 15" a kvuli zimakum 6J, takze se ten rozmer dost blbe shani (7Jx15 uz je moc, gumy mam 185/55 R15). Mit Felicii tak ani nemluvim, tech jsou mraky, takze sehnat jety elektony musi bejt dilem jednoho dne. -
« Re: to:DUNLOP
Co blabolite za nesmysle ze DUNLOP wintersport M2
je guma na h...!Kdyz na nich mas vzorek 2mm tak
mozna,ale to stoji za h... vsechny zimni gumy.Ja
jsem se osobne setkal jenom s pozitivnima reakcema
naopak mne byla vsude doporucena a tak jsem je
hodil na zimu na felicii a az napadne snih doufam,
ze se nezklamu! -
« Re: to: DIM
Jaký rozměr ?? Na normální Feldě - 175/65/R13........ No fakt byl ten DUNLOP na h.... Proti Savě to snad bylo ještě horší....teď mluvím o možnosti někam vyjet nebo se prostě na sněhu rozjet . Ale že se sjíždí středem je jisté. Alespoň v tom rozměru 195. A jsem přesvědčen, že to je především tou měkkostí ( sorry, Gapo ).Myslím si, že se ten běhoun při akceleraci a brždění prostě natahuje a je tak víc namáhán právě ten střed. O těch různých testech snad nemá ani cenu moc mluvit, každý chválí něco jiného. Pirelli jako nebezpečné jsem fakt nikde neviděl. Za to na prvních třech místech je celkem často. Zkoušel jsem včera na takové zledovatělé plotně v kopci záběr ( mám právě Pirelli Asimetrico ), a zjistil jsem hlavně to, že EDS, které mám, pochytá prokluzy hned v začátku a člověk se moc ani nesklouzl. Ale gumy asi dobrý. Mimochodem, nevíte někdo, do jaké rychlosti ještě EDS funguje ??? -
« to: DIM
Čoveče, jakejs to měl rozměr a na čem. Tatík měl loni přitěch "kalamitách" na CariněE Dunlop WinterSport ve 175/70-14 a všude, kde už ostatní měli řetězy (zledovatělej sníh atp.), tak jel bez řetězů a seděly dost dobře (akorát v květnu trochu plavaly :o)). Nevim jak v nějak výrazně hlubokym sněhu (ve větší hloubce než 15 cm se s tim stejně moc jet nedá, protože už dost drhneš břichem a stačí nějaká zasypaná díra a visíš :o)). -
« Savy
Jezdim na Savach eskimo s2 uz treti rok (rozmer 185/60 14) a jsem s nima naprosto spokojenej a nemam zadne problem y s nepravidelnym sjizdenim. Minulej rok se mi poved dobrej kousek v Marianskej lázních. Prijizdeli jsme tam v noci a hledali jsme chatu na ubytovani, projel jsem to cik-cak a nikde volno, tak jsme se vydali takovou "pěknou" cestou k posledním pár chatám, které nám byly doporučeny. Šinu si to tedy cestou do vršku a asi po pětistech metrech mi začalo být divný, že se to nejak začíná bořit, no jel jsem ještě asi sto metrů a pak zastavil, vystoupil jsem a co nevidím, ta správná cesta byla o kus níž. Takže zpátečka a znovu a lépe. Nakonec jsme se tam ubytovali. Druhej den ráno se u provozovatele chaty zastavil maník s rolbou, že ještě neviděl magora, kterej by s autem dojel třista metrů do sjezdovky a taky se sám vrátil. Těď že jsou tam díry jako prase a musej to zahazovat. Ani já jsem druhej den nevěřil, že jsme dojeli tak daleko a že se to dokázalo vyhrabat zpátky, nebudu říkat, že úplně v klidu ale podařilo se bez cizí pomoci. Myslím, že ty Savy jsou docela dost dobrý. Na závěr podotýkám, že mám dost výkonný auto, ale nikoli čtyřkolku, náhon jen předek. Mějte se a Savy zas tak moc nezatracujte. Pavel -
« Re: Zimaky
Pridam svou zkusenost.. loni v nemecku delali test 195/65R15 zimnich gum a vyhral Continental, pred Kleberem, vychvalovane micheliny nic moc, goodyeary taky, pirelli propadak.. skoro je nazvali nebezpecnymi.. byl to myslim automotosport... porad tady probirate vyrobce, ale nikde jsem nevidel diskusi o smesi, mozna nekde v minulosti... je treba si uvedomit, ze kdyz nekdo dneska kupuje zimni gumu, mel by trvat aby byla ze siliky, ktera mam daleko lepsi prilnavost v zime... vzorek rozhoduje na hrubem neujetem snehu, na ujetem snehu nebo na naledi rozhoduje prilnavost a tu dava smes... mam osobni zkusenost s Dunlopy Wintersporty na Felicii a je nedobra, zvlaste na brecce to je hruza... Savy sedely lip... Jinak na octavii jsem loni dal Kleber Krisalp 3, jedna stala kolem 2800 a nemuzu si stezovat, vyjel jsem vsude, nekdy tam nevyjely ani felicie s retezy... co se kol tyka. na zimu je elektronu skoda, staci obycejny plechac a komu se to nelibi, tak muze dat kryt at to vypada lip.. podl eme jde hlavne o ucelnost a ne o krasu... -
« Re: re: SAVY
No s tím tlakem máš jistě pravdu, ale to by musel mít gumy trvale přehuštěné, a takový diletant zas není :-))) To, že se Savy sjíždějí středem už říkali i některé pneuservisy....a u kolegy jsem si to ověřil, fakt tam má kolíbku velice patrnou i okem.....možná to není jenom tím, že jsou evidentně měkkoučké, ale může to být taky vzorkem nebo celkovou konstrukcí. Ale na Felicii to bylo v pohodě, u rozměrů na Octavii je to prostě viditelné. Ještě zkusím najít ještě nějaké jiné auto se Savami.... -
DIMe, DIMe, zamysli se trochu, než vypustíš nějaký blud. Kde jsi přišel na to, že pneumatiky se sjíždějí středem proto, že jsou měké???? Kdyby si tvůj kamarád koupil pořádný měřák (tlakoměr), tak by je neměl přehuštěné a nesjížděly by se mu středem!!! Jinak se zimními SAVAmi nemám zkušenosti, ale co vím naprosto přesně z vlastní zkušenosti: letní SAVY - RAPIDEX nebo i EXACT nestojí vůbec za nic. To už si raději obuji Barumky nebo Matadorky........brrrrrr, co to říkám.......raději budu šetřit na něco pořádného! -
DUNLOP NEDOPORUČUJI !!!! Aspoň ne na Felicii apod. !!! Vím co říkám, na sněhu to prostě vůbec nejde rozjet !!! Měl jsem je jednu sezonu a tam kde ostatní ( třeba na Savách ) jeli, já už jsem couval !!! Záběr na sněhu byl s Dunlop Wintersport naprosto o ničem !!! Na Feldu je SAVA ideální. Asi to souvisí i s tím, že to auto není moc těžké a že tvrdší guma se asi nepromáčkne tak jak má, a lmely jsou pak k ničemu....DUNLOP NEJEDE !!! Fakt !!! -
« Re: Pirelli
No, Savy stojí normálně 2 595,- Kč, ale dají se koupit i tak za 2 300,-. PIRELLI Asimetrico 195/65/R15 T stojí 4 038,-, ale v Ostravě jich někdo loni koupil příliš a teď se jich zbavují ve stylu akce 4 za 3 - takže mě přišla jedna asi na 3 tisíce..... Mimochodem zbavují se taky pneumatik Bridgestone i Fireston stejným stylem.... SAVY jsou rozhodně velmi dobré gumy, zvlášť v rozměru pro Feldu, 195 se ale díky své měkkosti sjíždějí středem, což jsem si u kolegy ověřil. Uprostřed má gumu sjetou tak o 50 % víc než po obvodu, ale taky je fakt, že je tam dal už na třetí sezónu, takže se zas tak moc nesjíždějí....
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!