Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  11:28

« Re: Plechace vs. elektrony na zimu

Ty testy v Motorsportu jsem četl taky. Nutno dodat, že se jednalo o rozměr 185 mm široký. Zatím jsem ale v žádném testu neviděl nic o pneumatice SAVA !Copak neumějí udělat nějaký test i naše časopisy ??? Všechno se přebírá..... Já už k mým zkušenostem s DUNLOPEM nemám co dodat. Prostě jsem se záběrem na sněhu byl HRUBĚ zklamán !! ( na Felicii v rozměru 160/75/13.) Možná že na jiných autech nebo jiných rozměrech je to jiné. A hlavně měl jsem možnost to srovnat v naprosto stejné situaci dvou stejných aut ve stejném kopci na stejném sněhu.....HOWGH nebojaksetopíše. A´t tady pak dají své zkušenosti i jiní. Hlavně zkuste srovnávat i s něčím jiným........
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  11:28

Ty testy v Motorsportu jsem četl taky. Nutno dodat, že se jednalo o rozměr 185 mm široký. Zatím jsem ale v žádném testu neviděl nic o pneumatice SAVA !Copak neumějí udělat nějaký test i naše časopisy ??? Všechno se přebírá..... Já už k mým zkušenostem s DUNLOPEM nemám co dodat. Prostě jsem se záběrem na sněhu byl HRUBĚ zklamán !! ( na Felicii v rozměru 160/75/13.) Možná že na jiných autech nebo jiných rozměrech je to jiné. A hlavně měl jsem možnost to srovnat v naprosto stejné situaci dvou stejných aut ve stejném kopci na stejném sněhu.....HOWGH nebojaksetopíše. A´t tady pak dají své zkuš"Right">

• « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  11:10

« Re: Plechace vs. elektrony na zimu to HonzaP

Ty disky na Oktávce budou hliníkové - z hlíníkového plechu.
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.99  08:44

« Dunlop WinterSport M2

Vcera jsem byl projet novy Dunlopy na snehu. Docela jste me tu vystrasili s tim ze jsou spatny. Ale jsem maximalne spokojenej - stejnou trasou jsem jezdil obcas s Formanem na zimnich Matadorech a ted Meganem na Dunlopech se mi jelo daleko lip - mel jsme pocit vetsiho bezpeci. Neklouzou, prijemne vedou a to jak na snehu ujetem i na neujetem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.11.99  01:47

To DIM: tak jsem zas vyjel na Montera jako kazdy rok,vloni na Dunlopech M2 WinterSport,letos Michelin Pilot.Jeste kdyz mela moje zena Favorita,nebyla schopna se tam na stejnejch gumach dostat.Ale ani na M55,ktere byly tenkrat novinka.Ted s tou tezkou Oktavkou tam vyjedu,je fakt,ze mi prokluz ridi automatika,ale zazrak to moc neni.
    Vite,co by me zajimalo,co jsou to za "disky z lehkeho kovu" na Oktavkach,kdyz kazdy poradny elektron odstipnu na rafku,ten muj se jenom ohnul,jako z plechu.(Po pecce do diry,kde zarvala jak guma,tak geometrie i ten zmineny disk).
  • « 00 Reagovat !

foto

21.11.99  21:36

« Re: Matador MP55 Plus

My mame na Punte uz cely rok 2 Matador MP55 {vpredu} a su fakt tiche a dobre zaberaju {mam pocit, ze sa ani velmi nederu}
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.99  19:31

« Re: Matador MP55 Plus

Teď jsem zjistil, že jsou jen do 160km/h. Tak to nebudu moct jezdit po D1čce, ale jen po okolních polních cestách. :-(
  • 00 Reagovat !

foto

20.11.99  18:25

« Matador MP55 Plus

Dneska jsem je obul (stály mě 1400) na Corollu ve 165/70-13 a zkoušel jsem je na takovým tom tvrdým zledovatělým sněhu - dá se rozjet úplně normálně, aniž by hrábli, brzděj taky docela slušně, uvidim, jak to bude až napadně víc. A na normální silnici dobře vedou a jsou strašně tichý. Uvidím, až budou mít tak o 1500 km víc, to už budou zajetý.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  22:34

TESTY PROVEDENY NA VOZE FORD FOCUS HATCHBACK
    Podle nového testu Auto-motor a sport, budu řadit od prvního místa: 1. Continental Winter contact TS 780, 2.Dunlop SP Winter Sport M2, 3.Goodyear Ultra Grip5 4.Michelin Alpin, 5.Pirelli Winter 190 Direzionale, 6.Toyo Snowprox S940, 7.Semperit Top Grip SLG2, a poslední Fulda Kristall Gravite. ----------------------------------------… /> a k doplnění slabší stránky jednotlivých pneumatik: Continental-na sněhu hůře brzdí Dunlop-Trakce na sněhu a podélný aquaplaning Goodyear-horší ovladatelnost na mokré a suché vozovce Michelin-Dlouhá brzdná dráha na suchu Pirelli-Dlouhá brdná dráha na mokru a suchu, valivý odpor a valivý hluk Toyo-Brzdná dráha na mokru, podélná aquaplaning, malé boční vedení na sněhu Semperit-dlouhá brzdná dráha na mokré vozovce, valivý hluk, podélný aquaplaning, komfort Fulda-nejdelší brzdná dráha na mokré vozovce ze všech těchto pneu, příčné zrychlení při aquaplaningu. ----------------------------------------… A kde jsou mé MATADORY MP 56 silica???? Jezdím na nich s maximální spokojeností, jóóó asi mají hrachy, že by ostatní přebyly. Tak co tomu všemu říkáte?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  17:14

Je nejsem policie, abych se pidil, kde to ten clovek vzal.

A kdyz neco kupuju, tak si to samozrejme prohlidnu a necham roztocit na vyvazovace a elektron jen tak sam od sebe nepraskne (kolik jste videl prasklych elektronu? ja ani jeden a bouranych jsem jich videl i mel dost) bez toho aby byl hodne bourany.
  • 00 Reagovat !

foto

19.11.99  17:10

« obutí

příští týden budu mít auto v servisu (Jarov) a kromě jinýho se nechám přezout (na O 1.8T), takže jestli tu kromě dohadů neuslyším něco fundovanýho tak si hodim kostkou..... (na feldě sem měl barumky a zdály se mi fajn)
  • 00 Reagovat !

foto

19.11.99  17:05

« levný elektrony

díka, ale nechci, buď budou poškozený nebo kradený a nebo ti je dá někdo pro tvoje hezký oči. ale hlavně kradený věci mi smrdí protože ty šmejdy zlodějský podporovat nebudu!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  14:56

To DIM mas recht kradeny bych taky nechtel a natlouct si jen proto ze ti prasken pochybnej "elektron" taky nechci - jezdim na plechovejch - i kdyz pekny elektrony by se mi taky libily
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  14:56

Celý ten nechtěný test s mým známým proběhl na upluhované čerstvě posněžené, naprosto neposypané cestě do poměrně prudkého stoupání asi 5 km ( v Beskydech z Ostravice na chatu Montér, kdo to znáte ). To nebyla otázka jednoho vyhlazeného místa, měto prostě za neustálého klouzání vyjelo tak asi do poloviny, kdežto on se za mnou hlasitě smál, a když se kvůli mě musel taky zastavit tam, kde už mi to nejelo, tak se pak bez problémů rozjel a vyjel až nahoru ! POdle mě je Dunlop sice lamelovaný, ale lamely jsou poměrně drobné a guma je dost tvrdá, takže se to asi tak nerozšklebí. Felda je na tu gumu asi dost lehká.....
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  14:47

SAVA nemá sice tak hrubý vzorek, ale má asi nejvíce siliky ve směsi - proto je velice měkká ( zkus po ní přejet prstem...) a má velice hluboké a poddajné lamelování. Proto asi na sněhu tak neuvěřitelně drží. O odvodových šípových drážkách si myslím své a nejmodernější a nejdražší vzorky (např Good Year...) se nápadně podobají právě běhounu Savy, po nějakém šípovém dezénu ani stopy .... Odjezdil jsem s pneumatikami v rozměru 165/70/R13 asi 250 tis km, tak 2/3 z toho na Formanu a Felicii Combi. Fakt byly ty Dunlopy nejhorší !!! V servisech tvrdí, že v testech všechno vyhrávají a že jsou nejlepší, ale já to prostě nemohu potvrdit ani náhodou. Nevím jak si vedou v testech na aquaplaning, na mokru, na suchu a pod. , ale na sněhu jsou v záběru slaboučké. To jsem si ověřil. Nevím, jak v širších rozměrech... Ale na Feldu už nikdy, jestli nechcete jezdit na hory z řetězy už z domu. A jsem zvědav, jestli se mi to tady potvrdí.....
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  14:36

no prave ze ty Dunlopy moc dobre neodvadeji.. mame je na felcce, uplne nove se tam lino daly, a na snehu nejsou psatne,, ale jak je brecka, tedy tajici snih, tak je to prvotridni smejd... mluvim o rozmeru 165/70R13. to neni jenom muj nazor, ale i ostatnich, kteri s tim autem jezdi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.99  14:15

« Re: to:DUNLOP

Diskuse o DUNLOPECH jen ukazuje,jak je dulezite vybrat nejen znacku gumy,ale sladit ji s autem.To je dost kumst.Zatimco Felda je lehci na predek,diesly ruznych znacek na teto gume sedi velmi dobre.A rozmer pneu taky neni od veci,testy netesty,v ruznych rozmerech,na ruznych autech byl vzdy jiny vitez.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  14:10

Ja mam ale rozmer 165/70R13!Nerikej,ze Sava je
    lepsi!Zkus se jenom na tu gumu podivat,Dunlop ma
    velke a hluboke ryhy na odvod vody a snehu,smerovy
    dezen,primes silicy a je celkove drsnejsi oproti
    Save ktera se zda na prvni pohled jako spis letni
    guma.Spis si myslim,ze za tvymi problemy byli
    jine okolnosti,kdyby kamos se Savou projel uplne
    stejne misto mozna by byl taky v pr....!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  11:16

Možná že se dá hodně věcí koupit po burzách a pod. za velice dobrou - až podezřele dobrou- cenu. Takže děkuji, nechci....!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.99  11:14

« Re: to:DUNLOP

........tu Savu sjetou středem mám na mysli v rozměru 195 a širším....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…