Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Saab 23.11.99 09:26
« Re: Nokian
Dneska už jsem najel na Nokianech prvních 70 km. Cesta převážně po dálnici a městě. Komfort je vynikající a konečně slyším i motor, protože ty letní italský šmejdy (firma Renova - ty jsem koupil i z autem) jsou strašně hlučný. Stopu drží taky skvěle. Takže jsem s nima nadmíru spokojen. Teď už jen počkat až napadne sníh (tady na jižní Moravě není žádný) a otestovat jejich chování na sněhu. Na suchu jsou skvělé. Mám 165/80 R13 83T Hakkappellita NRW (auto Toyota Corolla 1.3). -
« Re: Plechace vs. elektrony na zimu
Ok, tak kdy dáme tu vyřazovací jízdu do kopce??? Hlásím se se svými KLEBERkami Krisalp 3 a navrhuji trať z Komorní Lhotky na Horský hotel Ondráš. Ta trasa na montér je moc krátká!!! Komu to bude málo může pokračovat až na Ropičku! :o)) -
Byl jsem se taky projet na DUNLOPECH Win.sport M2
s moji Felicii,rozmer 165/70R13 a musim rict,ze
DIM ma asi neco s pazourama nebo malo zkusenosti.
Ta pneumatika sedi jako vino,vzorek je 8mm,je
mekka dost a da se sni slusne vyjet i zabrzdit!
Tak nevim kamo!Zdilis tenhle nazor asi sam a kdyz
to rikaji i odbornici,mozna bude zakopanej pes
nekde jinde!CAU -
« Re: Jaky disky na zimu ?
No ona stojí něco méně než 700,-- kč, myslím že 688,- nebo tak nějak. Ale stejně je to dost....nehledě k tomu, že ony navíc ještě nejsou !!!! A taky si prodejci a servisy ztěžujou, že je problém koupit od Škody plecháče. Raději už jsem se neptal za kolik... -
« Re: Jaky disky na zimu ?
Jen pro zajimavost, kdosi tady psal, ze jedna origos puklice na Otavku stoji 700 Kc. Ptal jsem se ve Skodovce tady ve Vidni, a stoji 249 silasu, coz mne v prepoctu vychazi zhruba nekde kolem 650 Kc. Chape nekdo, proc je skodovacka puklice venku levnejsi nez doma ? -
Honzo, ty jsi někde z ostravska ?? Že znáš Montér a přístupovou cestu ?? Každopádně, mně se EDS líbí , včera jsemto dokonce zkušebně rozjel na sněhu i se zataženou ruční brzdou ! A Pirelli Asimetrico tahá taky dobře....mimochodem v tom testu byly sice Pirelli, ale Direzionalle - tudíž úplně jiná guma !! -
Ty testy v Motorsportu jsem četl taky. Nutno dodat, že se jednalo o rozměr 185 mm široký. Zatím jsem ale v žádném testu neviděl nic o pneumatice SAVA !Copak neumějí udělat nějaký test i naše časopisy ??? Všechno se přebírá..... Já už k mým zkušenostem s DUNLOPEM nemám co dodat. Prostě jsem se záběrem na sněhu byl HRUBĚ zklamán !! ( na Felicii v rozměru 160/75/13.) Možná že na jiných autech nebo jiných rozměrech je to jiné. A hlavně měl jsem možnost to srovnat v naprosto stejné situaci dvou stejných aut ve stejném kopci na stejném sněhu.....HOWGH nebojaksetopíše. A´t tady pak dají své zkušenosti i jiní. Hlavně zkuste srovnávat i s něčím jiným........ -
Ty testy v Motorsportu jsem četl taky. Nutno dodat, že se jednalo o rozměr 185 mm široký. Zatím jsem ale v žádném testu neviděl nic o pneumatice SAVA !Copak neumějí udělat nějaký test i naše časopisy ??? Všechno se přebírá..... Já už k mým zkušenostem s DUNLOPEM nemám co dodat. Prostě jsem se záběrem na sněhu byl HRUBĚ zklamán !! ( na Felicii v rozměru 160/75/13.) Možná že na jiných autech nebo jiných rozměrech je to jiné. A hlavně měl jsem možnost to srovnat v naprosto stejné situaci dvou stejných aut ve stejném kopci na stejném sněhu.....HOWGH nebojaksetopíše. A´t tady pak dají své zkuš"Right">
« Dunlop WinterSport M2
Vcera jsem byl projet novy Dunlopy na snehu. Docela jste me tu vystrasili s tim ze jsou spatny. Ale jsem maximalne spokojenej - stejnou trasou jsem jezdil obcas s Formanem na zimnich Matadorech a ted Meganem na Dunlopech se mi jelo daleko lip - mel jsme pocit vetsiho bezpeci. Neklouzou, prijemne vedou a to jak na snehu ujetem i na neujetem.
"-- skrytý --" 22.11.99 01:47
To DIM: tak jsem zas vyjel na Montera jako kazdy rok,vloni na Dunlopech M2 WinterSport,letos Michelin Pilot.Jeste kdyz mela moje zena Favorita,nebyla schopna se tam na stejnejch gumach dostat.Ale ani na M55,ktere byly tenkrat novinka.Ted s tou tezkou Oktavkou tam vyjedu,je fakt,ze mi prokluz ridi automatika,ale zazrak to moc neni.
Vite,co by me zajimalo,co jsou to za "disky z lehkeho kovu" na Oktavkach,kdyz kazdy poradny elektron odstipnu na rafku,ten muj se jenom ohnul,jako z plechu.(Po pecce do diry,kde zarvala jak guma,tak geometrie i ten zmineny disk).Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
- Abarth
- Acura
- Alfa Romeo
- Alpina
- Alpine
- Aston Martin
- Audi
- Avia
- Bentley
- BMW
- Bugatti
- Buick
- Cadillac
- Caterham
- Chery
- Chevrolet
- Chrysler
- Citroën
- Dacia
- Daewoo
- DAF
- Daihatsu
- Dodge
- DS
- Ducati
- Ferrari
- Fiat
- Fisker
- Ford
- Geely
- GMC
- Harley-Davidson
- Honda
- Hummer
- Hyundai
- Infiniti
- Isuzu
- Iveco
- Jaguar
- Jeep
- Kawasaki
- Kia
- Koenigsegg
- KTM
- Lada (Vaz/Žiguli)
- Lamborghini
- Lancia
- Land Rover
- Lexus
- Lincoln
- Lotus
- MAN
- Maserati
- Maybach
- Mazda
- McLaren
- Mercedes-Benz
- MG
- Mini
- Mitsubishi
- Morgan
- MV Agusta
- Nissan
- Opel
- Pagani
- Peugeot
- Pininfarina
- Pontiac
- Porsche
- Qoros
- Renault
- Rolls Royce
- Rover
- Saab
- Scania
- Seat
- Setra
- Smart
- Spyker
- SsangYong
- Subaru
- Suzuki
- Škoda
- Tata
- Tatra
- Tesla
- Toyota
- Trabant
- Volkswagen
- Volvo
- Yamaha
- Zetor

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…
Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…
Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…
Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…
Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…
Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…
Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…
Reflex.cz
Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…
Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…
Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…
Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…

500 tis. km už mohu , opatrně, i hodnotit to, jestli už jsem jel nebo nejel na lepších nebo horších pneumatikách ( je mi 33....). Já už tu Felicii nemám, těžko si to můžu s někým znovu porovnat.