Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  13:39

« Re: !!! VELKÝ ZÁVOD !!!!

Rád se k vám přidám. Mám tam sice protektory, ale rád bych to zkusil (Ford Sierra 1,8 TD kombi).
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  13:09

« Re: Kléber/Dunlop

Kleberky by meli prodavat v Michelinackejch prodejnach. V Brne treba [odkaz] Puvodne jsem u nich chtel kupovat Michelinky, ale nakonec jsem se rozdodl pro Conti.

Na Dunlopy je tady expert Dim... :-))).
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.99  11:46

« Kléber/Dunlop

Nevíte někdo kde se ještě dají splašit pneu na zimu Kléberky. Nikde je nemůžu sehnat. Slyšel jsem na ně docela chválu.
    Máte někdo zkušenost v porovníní zimních Kléber a Dunlop
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  11:14

« Re: OCTAVIA a sníh...

Dimme mám úplně stejnou zkušenost s Octávií na sněhu... neovedlo se mi dostat smyk, kdyz jsem to loni zkousel, bud jsem byl moc rychlý a nezatočil jsem vubec, pokud předek zatočil, tak zadek už jel, neměl tendenci utíkat ven... Nejideálnější je naplno dupnout na brzdu, pokud tam je ABS a jenom kontrolovat natočení kol, fakt je to v krizi to nejlepší. jinak co říkáš na to zkusit ten výjezd z Komorní lhotky?
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.99  11:14

« !!! VELKÝ ZÁVOD !!!!

Tak se to začíná rýsovat :-))) Dobrá cestička je i na chatu Severka na jablunkovsku - myslím k vleku. Potom možná na Martiňák pod Pustevnami. Ale možná by nám i stačil nějaký hodně krátký ale intenzivní kopec - prostě kam až kdo dojede.....nebo sjezdovka ...:-))) Ale ať přijede i někdo na těch Dunlopech , prosím :-))) Já se hlásím s : Octavií 1,8 T Combi, pneu PIRELLI Asimetrico 190, startovní číslo 1 !! ( Jak jinak ). :-))) Nemáte někdo přístup na testovací polygon beztak opuštěné Tatry Kopřivnice ?? To by byl panečku terén !!!!
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.99  11:08

« OCTAVIA a sníh...

Tak jsem to včera večer testoval asi hodinu na parádně uježděném parkovišti u ostravské vítkovické haly.( Mimochodem ten hokej tam hrajou hrozně ...) Octavia je více nedotáčivá - alespoň na tom ledě - než jsem myslel. Dostat to do klasického bočního přetáčivého smyku je bez ruční brzdy v podstatě nemožné. V oblouku téměř vždy utíkají přední kola, vytáhnout to pod plynem byl naprosto zbytečný pokus, o něco lépe to drželo stopu při sundání nohy z plynu, ještě lépe při vyšlápnutí spojky ale asi nejlepší řešení pro dodržení stopy bylo, kupodivu, intenzivní brždění ( pochopitelně s ABS). Auto zatáčelo nejlépe a ještě zpomalovalo. Pro kritickou situaci asi ideální. To vše platí pro rychlosti tak do 40 km/h - moc velké zas to parkoviště není...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  11:00

« Re: Plechace vs. elektrony na zimu

ALEXi, já už se k tomu fakt nechci vracet, všechno k mým zkušenostem s Dunlopem jsem už napsal..... Jediné, co bych Ti doporučil je zkusit se svést - NA SNĚHU A LEDU - taky na něčem jiném. Zkušeností mám, myslím si, že ve své asi 15 leté řidičské praxi a po ujetí cca.
    500 tis. km už mohu , opatrně, i hodnotit to, jestli už jsem jel nebo nejel na lepších nebo horších pneumatikách ( je mi 33....). Já už tu Felicii nemám, těžko si to můžu s někým znovu porovnat.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  10:24

« Re: Nokian

Na Nokianech jsem jezdil pred-minulou zimu (taky Hakkapilitta NRW) na Volvu se zadnim nahonem a drzelo to na silnici lepe jak mnohe ctyrkolky. Na Nokiany nedam dopustit, lepsi pneu na zimu (podle moji praxe) se snad ani nedelaj.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 23.11.99  09:26

Dneska už jsem najel na Nokianech prvních 70 km. Cesta převážně po dálnici a městě. Komfort je vynikající a konečně slyším i motor, protože ty letní italský šmejdy (firma Renova - ty jsem koupil i z autem) jsou strašně hlučný. Stopu drží taky skvěle. Takže jsem s nima nadmíru spokojen. Teď už jen počkat až napadne sníh (tady na jižní Moravě není žádný) a otestovat jejich chování na sněhu. Na suchu jsou skvělé. Mám 165/80 R13 83T Hakkappellita NRW (auto Toyota Corolla 1.3).
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  07:44

« Re: Plechace vs. elektrony na zimu to Gapa

Hmm, ja se hlasim s timtez, akorat je mam uz jednu sezonu jete .. krisalp 3 195/65R15 jinak ta trasa nezni spatne a navic to mam kousek :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  00:00

Ok, tak kdy dáme tu vyřazovací jízdu do kopce??? Hlásím se se svými KLEBERkami Krisalp 3 a navrhuji trať z Komorní Lhotky na Horský hotel Ondráš. Ta trasa na montér je moc krátká!!! Komu to bude málo může pokračovat až na Ropičku! :o))
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 22.11.99  22:32

Po týdnu čekání jsem se jich konečně dočkal, takže zítra na nich vyjedu. Pak ti napíšu jak jedou. Mám typ NRW.
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.99  19:13

« Nokian

a co byste řekli třeba Hakapeliittě od NOKIANu.Nemáte někdo zkušenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  14:24

Byl jsem se taky projet na DUNLOPECH Win.sport M2
    s moji Felicii,rozmer 165/70R13 a musim rict,ze
    DIM ma asi neco s pazourama nebo malo zkusenosti.
    Ta pneumatika sedi jako vino,vzorek je 8mm,je
    mekka dost a da se sni slusne vyjet i zabrzdit!
    Tak nevim kamo!Zdilis tenhle nazor asi sam a kdyz
    to rikaji i odbornici,mozna bude zakopanej pes
    nekde jinde!CAU
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  14:21

Proc ne... ale chtelo by to stejne auta... at je to objektivní... je fakt ze EDS treba u rozjezdu na zledovatelem snehu hodne pomuze... Zkus rict nejakou trasu, treba to tam budu znat...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  14:08

No na Montér jenom někdy , jsou ještě jiné, zajímavější trasy ...Tak nějakou navrhni, jestli ji znám....a vůbec, neuspořádáme 1. historický závod do vrchu SAVA proti DUNLOP, PIRELLI proti KLEBER.....atd. vyřazovacím způsobem ???
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  13:59

« Re: Jaky disky na zimu ?

No ona stojí něco méně než 700,-- kč, myslím že 688,- nebo tak nějak. Ale stejně je to dost....nehledě k tomu, že ony navíc ještě nejsou !!!! A taky si prodejci a servisy ztěžujou, že je problém koupit od Škody plecháče. Raději už jsem se neptal za kolik...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  13:57

Ha Dime, ty jezdis na Monter? Pred dvema rokama jsem tam byl jeste s Renckem.. na zimnich Barumkach a vyjelo to taky... ted jsem tam nebyl v posledni dobe... ale je to docela zabavna cesta.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  11:33

« Re: Jaky disky na zimu ?

Jen pro zajimavost, kdosi tady psal, ze jedna origos puklice na Otavku stoji 700 Kc. Ptal jsem se ve Skodovce tady ve Vidni, a stoji 249 silasu, coz mne v prepoctu vychazi zhruba nekde kolem 650 Kc. Chape nekdo, proc je skodovacka puklice venku levnejsi nez doma ?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.99  11:29

Honzo, ty jsi někde z ostravska ?? Že znáš Montér a přístupovou cestu ?? Každopádně, mně se EDS líbí , včera jsemto dokonce zkušebně rozjel na sněhu i se zataženou ruční brzdou ! A Pirelli Asimetrico tahá taky dobře....mimochodem v tom testu byly sice Pirelli, ale Direzionalle - tudíž úplně jiná guma !!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…