Pneumatiky
« Re: OCTAVIA a sníh...
Dimme mám úplně stejnou zkušenost s Octávií na sněhu... neovedlo se mi dostat smyk, kdyz jsem to loni zkousel, bud jsem byl moc rychlý a nezatočil jsem vubec, pokud předek zatočil, tak zadek už jel, neměl tendenci utíkat ven... Nejideálnější je naplno dupnout na brzdu, pokud tam je ABS a jenom kontrolovat natočení kol, fakt je to v krizi to nejlepší. jinak co říkáš na to zkusit ten výjezd z Komorní lhotky? -
« !!! VELKÝ ZÁVOD !!!!
Tak se to začíná rýsovat :-))) Dobrá cestička je i na chatu Severka na jablunkovsku - myslím k vleku. Potom možná na Martiňák pod Pustevnami. Ale možná by nám i stačil nějaký hodně krátký ale intenzivní kopec - prostě kam až kdo dojede.....nebo sjezdovka ...:-))) Ale ať přijede i někdo na těch Dunlopech , prosím :-))) Já se hlásím s : Octavií 1,8 T Combi, pneu PIRELLI Asimetrico 190, startovní číslo 1 !! ( Jak jinak ). :-))) Nemáte někdo přístup na testovací polygon beztak opuštěné Tatry Kopřivnice ?? To by byl panečku terén !!!! -
« OCTAVIA a sníh...
Tak jsem to včera večer testoval asi hodinu na parádně uježděném parkovišti u ostravské vítkovické haly.( Mimochodem ten hokej tam hrajou hrozně ...) Octavia je více nedotáčivá - alespoň na tom ledě - než jsem myslel. Dostat to do klasického bočního přetáčivého smyku je bez ruční brzdy v podstatě nemožné. V oblouku téměř vždy utíkají přední kola, vytáhnout to pod plynem byl naprosto zbytečný pokus, o něco lépe to drželo stopu při sundání nohy z plynu, ještě lépe při vyšlápnutí spojky ale asi nejlepší řešení pro dodržení stopy bylo, kupodivu, intenzivní brždění ( pochopitelně s ABS). Auto zatáčelo nejlépe a ještě zpomalovalo. Pro kritickou situaci asi ideální. To vše platí pro rychlosti tak do 40 km/h - moc velké zas to parkoviště není... -
« Re: Plechace vs. elektrony na zimu
ALEXi, já už se k tomu fakt nechci vracet, všechno k mým zkušenostem s Dunlopem jsem už napsal..... Jediné, co bych Ti doporučil je zkusit se svést - NA SNĚHU A LEDU - taky na něčem jiném. Zkušeností mám, myslím si, že ve své asi 15 leté řidičské praxi a po ujetí cca.
500 tis. km už mohu , opatrně, i hodnotit to, jestli už jsem jel nebo nejel na lepších nebo horších pneumatikách ( je mi 33....). Já už tu Felicii nemám, těžko si to můžu s někým znovu porovnat. -
Saab 23.11.99 09:26
« Re: Nokian
Dneska už jsem najel na Nokianech prvních 70 km. Cesta převážně po dálnici a městě. Komfort je vynikající a konečně slyším i motor, protože ty letní italský šmejdy (firma Renova - ty jsem koupil i z autem) jsou strašně hlučný. Stopu drží taky skvěle. Takže jsem s nima nadmíru spokojen. Teď už jen počkat až napadne sníh (tady na jižní Moravě není žádný) a otestovat jejich chování na sněhu. Na suchu jsou skvělé. Mám 165/80 R13 83T Hakkappellita NRW (auto Toyota Corolla 1.3). -
« Re: Plechace vs. elektrony na zimu
Ok, tak kdy dáme tu vyřazovací jízdu do kopce??? Hlásím se se svými KLEBERkami Krisalp 3 a navrhuji trať z Komorní Lhotky na Horský hotel Ondráš. Ta trasa na montér je moc krátká!!! Komu to bude málo může pokračovat až na Ropičku! :o)) -
Byl jsem se taky projet na DUNLOPECH Win.sport M2
s moji Felicii,rozmer 165/70R13 a musim rict,ze
DIM ma asi neco s pazourama nebo malo zkusenosti.
Ta pneumatika sedi jako vino,vzorek je 8mm,je
mekka dost a da se sni slusne vyjet i zabrzdit!
Tak nevim kamo!Zdilis tenhle nazor asi sam a kdyz
to rikaji i odbornici,mozna bude zakopanej pes
nekde jinde!CAU -
« Re: Jaky disky na zimu ?
No ona stojí něco méně než 700,-- kč, myslím že 688,- nebo tak nějak. Ale stejně je to dost....nehledě k tomu, že ony navíc ještě nejsou !!!! A taky si prodejci a servisy ztěžujou, že je problém koupit od Škody plecháče. Raději už jsem se neptal za kolik... -
« Re: Jaky disky na zimu ?
Jen pro zajimavost, kdosi tady psal, ze jedna origos puklice na Otavku stoji 700 Kc. Ptal jsem se ve Skodovce tady ve Vidni, a stoji 249 silasu, coz mne v prepoctu vychazi zhruba nekde kolem 650 Kc. Chape nekdo, proc je skodovacka puklice venku levnejsi nez doma ? -
« Re: Plechace vs. elektrony na zimu
Honzo, ty jsi někde z ostravska ?? Že znáš Montér a přístupovou cestu ?? Každopádně, mně se EDS líbí , včera jsemto dokonce zkušebně rozjel na sněhu i se zataženou ruční brzdou ! A Pirelli Asimetrico tahá taky dobře....mimochodem v tom testu byly sice Pirelli, ale Direzionalle - tudíž úplně jiná guma !!