Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: !!! VELKÝ ZÁVOD !!!!
Ostrava je právě teď fakt dost dobrá !!! Už asi od večera sype a sype krásný prašan...prostě idylka ! Ale to vám fakt musím říct... i když už jsem to uzavřel...: kolega z vedlejší kanceláře má DUNLOP, pořád říkal že o co mi jde, že mu to ani neproklouzne ...a teď jsem ho musel VYTLAČIT od kraje cesty přes takovou tu závějičku :-))) Jinak EDS +dobré gumy jsou malý zázrak, já zatím při rozjezdech i v hlubokém sněhu ani nevím, že tam ten sníh je. -
No dneska mě pánové stačila cesta do práce, tdy na ostravsku napadlo asi 20 čísel za noc, cestáři jako obvykle to měli na párku. Byl problém vůbec vyjet z garáže, tedy někteří jedinci jej měli, já ne :o))) a pak samotná cesta, pří 70 jsem měl pocit, že jedu jako formule 1, protože ostatní jeli o polovinu pomalejc :o)) Z toho jak je v Ově se dá usuzovat, že v Komorní lhotce by mohlo teď být docela bílo -
Rád se zůčastnim. Ikdyž je to pro mne trochu z ruky. Hoďte sem někdo nějaký mail. Obávám se však, že žádný závod nerozhodne, které gumy jsou nejlepší. Protože by musel se všemi auty jezdit jen jeden řidič. Délka dráhy, kterou automobil urazí do zasněženého kopce je podle mého úměrná:1) kvalitě zimnich gum 2) typu, stáří a stavu auta 3) rukám a nohám daného řidiče 4) hlavě daneho řidiče 5) okamzité hmotnosti a náladě spolujezdce(kyně) 6) tlaku v pneumatikách (ach ty Dunlopy - dva roky jsem se na nich nezabil - ale stačí o 1 bar více a je to v...) -
Ale jinak tedy vyhlásíme uzávěrku přihlášek do naší 1. tradiční internet-výdrap rallye ?? za týden ?? Asi jo-takže do 30.11. přihlášky zde. Uveďte kategorii, nejpřijatelnější termín a místo konání bude někde v ostravsko-beskydském teritoriu. Komorní Lhotka třeba. Ale bude třeba se řídit počasím..... -
« Re: OCTAVIA a sníh...
Dimme mám úplně stejnou zkušenost s Octávií na sněhu... neovedlo se mi dostat smyk, kdyz jsem to loni zkousel, bud jsem byl moc rychlý a nezatočil jsem vubec, pokud předek zatočil, tak zadek už jel, neměl tendenci utíkat ven... Nejideálnější je naplno dupnout na brzdu, pokud tam je ABS a jenom kontrolovat natočení kol, fakt je to v krizi to nejlepší. jinak co říkáš na to zkusit ten výjezd z Komorní lhotky? -
« !!! VELKÝ ZÁVOD !!!!
Tak se to začíná rýsovat :-))) Dobrá cestička je i na chatu Severka na jablunkovsku - myslím k vleku. Potom možná na Martiňák pod Pustevnami. Ale možná by nám i stačil nějaký hodně krátký ale intenzivní kopec - prostě kam až kdo dojede.....nebo sjezdovka ...:-))) Ale ať přijede i někdo na těch Dunlopech , prosím :-))) Já se hlásím s : Octavií 1,8 T Combi, pneu PIRELLI Asimetrico 190, startovní číslo 1 !! ( Jak jinak ). :-))) Nemáte někdo přístup na testovací polygon beztak opuštěné Tatry Kopřivnice ?? To by byl panečku terén !!!! -
« OCTAVIA a sníh...
Tak jsem to včera večer testoval asi hodinu na parádně uježděném parkovišti u ostravské vítkovické haly.( Mimochodem ten hokej tam hrajou hrozně ...) Octavia je více nedotáčivá - alespoň na tom ledě - než jsem myslel. Dostat to do klasického bočního přetáčivého smyku je bez ruční brzdy v podstatě nemožné. V oblouku téměř vždy utíkají přední kola, vytáhnout to pod plynem byl naprosto zbytečný pokus, o něco lépe to drželo stopu při sundání nohy z plynu, ještě lépe při vyšlápnutí spojky ale asi nejlepší řešení pro dodržení stopy bylo, kupodivu, intenzivní brždění ( pochopitelně s ABS). Auto zatáčelo nejlépe a ještě zpomalovalo. Pro kritickou situaci asi ideální. To vše platí pro rychlosti tak do 40 km/h - moc velké zas to parkoviště není...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!