Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« BMW 320 - zimni gumy
Na podzim jsem se udelal radost a koupil stare BMW 320i. Ted musim prezout. Muze mi nekdo poradit. BMW má motor v predu, nahon na zadni. hmotnost cca. 1500kg, gumy maji rozmer 195/60/R14 (pro leto) a uz jsem dokazal udelat fantasmagoricke hodiny na uplne rovne ceste s mirnym popraskem snehu pouhym prerazenim ze 4 na 3. To me uplne rozhodilo a ted se detailne rozhoduji co koupit za zimni gumy. Samozrejme uz shanim nejakou litinovou desku do gufru tak cca. 100kg - to bude asi nezbytnost. Ale co za gumy ... -
« Re: !!! VELKÝ ZÁVOD !!!!
PANDA : Berem všechny, i Alexe, ale ti co mají 4x4 (... a ještě Klebery ) budou muset mít zataženou ruční brzdu...!! :-))) Jinak bych se vážně hrozně rád dostal na ten tatrovácký zkušební okruh, do pátku bych mohl vědět, snad. Jenom jestli ještě bude sníh. Jinak včera jsem se už vyléčil z toho, že vyjedu všude a vždy, když jsem večer hned několikrát velice těžce vyjížděl ze zapadaných parkovišť, dokonce mě museli i potlačit ...:-))) já jsem je sice nežádal, ale stejně jsem pak odjel do Bauhausu a koupil za 690,- řetězy...:-))) ( Dobrá cena !! ) Teď to vezmu přes Potštát na Olomouc a Svitavy... To víš, Alexi, jsem se zastyděl a jedu za prací :-))) Až budu vědět víc o tom polygonu, dám vědět. Myslím, že by to bylo to nejlepší !!! A můžem pozvat i třeba Svět motorů, když nejsou schopni nějaký test sami udělat . Mimochodem : MF Dnes bude mít nějaký test pneu příští středu !!! fakt brzo . Asi čekali, kde nějaký obšlehnou.... -
Ostrava je právě teď fakt dost dobrá !!! Už asi od večera sype a sype krásný prašan...prostě idylka ! Ale to vám fakt musím říct... i když už jsem to uzavřel...: kolega z vedlejší kanceláře má DUNLOP, pořád říkal že o co mi jde, že mu to ani neproklouzne ...a teď jsem ho musel VYTLAČIT od kraje cesty přes takovou tu závějičku :-))) Jinak EDS +dobré gumy jsou malý zázrak, já zatím při rozjezdech i v hlubokém sněhu ani nevím, že tam ten sníh je. -
No dneska mě pánové stačila cesta do práce, tdy na ostravsku napadlo asi 20 čísel za noc, cestáři jako obvykle to měli na párku. Byl problém vůbec vyjet z garáže, tedy někteří jedinci jej měli, já ne :o))) a pak samotná cesta, pří 70 jsem měl pocit, že jedu jako formule 1, protože ostatní jeli o polovinu pomalejc :o)) Z toho jak je v Ově se dá usuzovat, že v Komorní lhotce by mohlo teď být docela bílo -
Rád se zůčastnim. Ikdyž je to pro mne trochu z ruky. Hoďte sem někdo nějaký mail. Obávám se však, že žádný závod nerozhodne, které gumy jsou nejlepší. Protože by musel se všemi auty jezdit jen jeden řidič. Délka dráhy, kterou automobil urazí do zasněženého kopce je podle mého úměrná:1) kvalitě zimnich gum 2) typu, stáří a stavu auta 3) rukám a nohám daného řidiče 4) hlavě daneho řidiče 5) okamzité hmotnosti a náladě spolujezdce(kyně) 6) tlaku v pneumatikách (ach ty Dunlopy - dva roky jsem se na nich nezabil - ale stačí o 1 bar více a je to v...) -
Ale jinak tedy vyhlásíme uzávěrku přihlášek do naší 1. tradiční internet-výdrap rallye ?? za týden ?? Asi jo-takže do 30.11. přihlášky zde. Uveďte kategorii, nejpřijatelnější termín a místo konání bude někde v ostravsko-beskydském teritoriu. Komorní Lhotka třeba. Ale bude třeba se řídit počasím.....
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
nemuze byt nikdy objektivni!Rad bych prijel,ale na
Dunlopech tak vysoko nedojedu!Jak,ze se ten buranov jmenuje Horni Dolni nebo jak?A taky Ostravaci maju kratke ptaci,takze bych tam byl king a vsechny samice by me chteli!!!