Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Velky zavod: asi ne...
DIM: Tak ja se zcela urcite velkeho zavodu nezucastnim, alespon ne se svym vozem. V patek ve 20:30 me na Prumyslove ulici v Praze nedal na stopce prednost frajer v Kadettem kterej mel v sobe 4 dvanactky a tak jsem ho smetl. Muj Golf Rallye 4x4 to odnesl zrusenym predkem, prorazenym chladicem (doufam ze mezichladic je OK!) atd. Hlavne ze jsem mel nove zimni gumy, vpredu Kleber a vzadu Vredestein... -
« nejlepsi gumy
Nejlepsi gumy krome firmy Durex dela urcite Michelin, na Tranzitu jsem je mel 80kkm, pak jsem tam dal nejake Maloya Cargo (chtel jsem usetrit :-) ) a vydrzely 27kkm. Na Opelu Combo jsme meli Michelinky skoro 95kkm na zadnich kolech, na prednich asi 70kkm. Ale dobre jsou i Pirelli P5000. Nedobre zkusenosti mam s Good Zear Vector 2. Je to univerzalni guma a neni dobra ani v lete ani v zime -
"-- skrytý --" 28.11.99 04:48
« Re: Nejlepší gumy (pravda, letní)
No to jsou vzdy zajimave postrehy.Ja na Micheliny nedam dopustit,je uz to takova spis nostalgie.Ale Continetaly co se montujou na Oktavky(na ostatni nevim)rozhodne Barum nedela,jsou to origose nemecke gumy a taky se tam delaji.Da se to vycist z vyrobniho cisla-na servru Continentalu je popis znaceni,s uvedenim zemi,ktere maji vyrobni linky. -
« Nejlepší gumy (pravda, letní)
Včera jsem se bavil s jedním maníkem z jednoho pneuservisu, co dřív závodil na klasickejch škodovkách. Na léto řikal jedině Michelin MXV3 (nebo tak nějak), ty prej jsou fakt supr, hlavně prej při přechodu do mokra si "hned" zvyknou (měl je na Peugeotu 205. Na zimu řikal Fuldy, ale to nevim jaký. No a mezi nejhorší řadil Continentaly, ačkoliv je vyráběj v Barumu a ty řikal, že jsou taky hodně slušný. A pak taky řikal Goddyeary, ty prej jsou dobrý na sucho. A mírně zavrhoval Firestony, těm že prej stačí se málo sjet a lítaj na silnici. Mluvil teda o vlastních zkušenostech, které teda taky samozřejmě závisí na stylu jízdy. -
« Re: barum polaris
Nejsou to tak špatné gumy. Vliv Continentalu musí být znát. V lońských testech se umisťovaly vždy někde uprostřed. A to byla ještě verze bez silicy. Já jsem ty Barumky koupil tak trochu z nouze - nemohl jsem sehnat Klebery v mem rozměru 185/65 R14 (Focus) a na pražskou dlažbu jsem nechtěl moc měkkou gumu při zadání vejít se i z diskem do 4 000. Asi to nebudou tak špatné gumy, když je doporučuje i můj dealer Ford a běžně se montují i na Octavie. První dojmy jsou zatím kladné: relativně tiché, drží v zatáčkách, dobře brzdí i akcelerují (zatím sucho, bláto, voda, jinovatka). Uvidím jak se budou držet na sněhu a ledu. Jsou dost citlivé na huštění ale to je u zimáků vhzedem k měkkosti běžné. Otázkou jak se budou chovat na pořádné klouzačce s ABS a v Tvém případě i s EDS. -
« barum polaris
no asi nebudou nejlepší, ale na to jaká bývá v praze zima je to lepší než letní na kterejch tady jezdí dost lidí. jinak na feldě mi vyhovovaly, na octavii 1.6 jsem jezdil v zimě na letních continentalech (i na horach a bez problémů) no a teď jsem je vyměnil za letní dunlopy na octavii 1.8T. jsou sice jen do 190, ale myslím, že v zimě mi strach nedovolí jet rychleji než 160. no a nakonec rozhodla taky cena 2.800 vč. disku (bez dph) a protože je mi 25 tak si ani dražší dovolit nemohu.....(no možná ani nepojedu na tu dovolenou jako alex..... ten semá......:-)))) -
Saab 26.11.99 15:11
« Re: Nokian
Doporučuji ti je. Komfort je vynikající (při přejezdu nerovností, kterých je dálnice plná se cítím jako v bavlnce), sedí skvěle a už mě párkrát zachránili před nehodou (to když jeden magor začal předemnou prudce brzdit a jeden cyklista co náhle změnil směr jízdy přímo před moje auto). Průjezdy zatáčkou ve velkých rychlostech jsou taky bezproblémové, auto sedí jako přibité. A jsou velmi tiché (ty letní co jsem měl byli až neuvěřitelně hlučné v porovnání s Nokiany). Zatím ale bohužel pořád chybí test na sněhu. Ale jsem rozhodnut v létě koupit i letní Nokiany, protože zimní jsou super. Já mám rozměr 165/80 R13, které stojí podle dovozce 1720,-, ale tady je mají za 1680,-. Možná i ostatní rozměry mají levnější, ale velký rozdíl to není. -
« Re: Re:All
Snad se Alexovi na těch horách podaří přehodnotit svůj vztek i vůči ostatním ........
Ale , mimochodem, s jakou sračkou to, GAPO, vlastně jezdíš ?? :-))))))))))) Mondeo.....Mondeo....to je nějakej Tchajvan, ne ?? Každopádně ani Alex to ještě asi nikdy neviděl ...:-))))) -
« Re:All
Krasne jsem si vas otypoval!To GAPA:Mondeo neni
auto,ale pekna sracka!Nic osobne!To MARTY:ty jsi
peknej magor a asi rad chlastas a kouris sam,co?Ja
osobne jsem nekurak a pijak jen vyjimecne,ale
normalni clovek vi ze se tim neda nasetrit na novou karu kamo!To SMISAK:Ja nezavidim!A nakonec
to nejlepsi.DIM je frajer a klobouk dolu!Nenechal
se znervoznit a dokonce na me ani nezanevrel,Diky!
Rad bych se vasi souteze zucastnil,ale bohuzel
nemohu odjizdim do hor na dovolenou!Cau -
« Re: !!! VELKÝ ZÁVOD !!!! to Dim
Tak já bych to štěkání, přátelé, už zkusil zakončit. Takže pro vaši zvědavost : Mým oborem je strojírenství, jsem ing
( to tady píšu fakt jen na vaší nepřímou žádost ), vedu v ČR výhradní zastoupení pro jednu specializovanou Německou firmu.... Akcie mám leda tak z kupónovky........ Octávii 1,8 T Combi jsem si vybral pro svou práci - tudíž je, pochopitelně na leasing a na firmu , i když s ní jezdím i soukromně, Začínal jsem s Formanem a pak s Feldou. Doma mám ( maželka ) Formana Solitaire........No ještě něco jsem zapomněl ?? Už jsem úplně donaha :-))) Jo, krátké ptáky :-)) No comment . Alexi, už to uklidni. Já jsem to stěmi Dunlopy tak nemyslel :-))) Přijeď na polygon....Ostatním :ještě vydržte, fakt bych to měl brzo vědět, jak to s tou Tatrou vypadá. Objektivní to snad ani být nemusí, naopak sníh být musí, a ten teď mizí před očima, takže budeme mít chvilku čas, než zase napadne ... -
« Re: !!! VELKÝ ZÁVOD !!!! to Dim
BUNNY, ty řetězy jsou částečně univerzální - vždy asi pro cca 10 rozměrů. Rozměr 195/65/15 asi není ten nejběžnější, čekal jsem, až to dovezou, a fakt stály 695,- Kč, v tom solidním plastovém obalu. V Bauhausu v Ostravě..... ale asi i kdekoliv jinde. BAUMAX měl totéž za 1300,- !!! -
"-- skrytý --" 26.11.99 09:34
« Re: to: Alexv a zlodeji/podnikatele na Ostravsku
Ono to uz tady vazne prestava patrit!CO VAM TI OSTRAVACI UDELALI.Ze tu maj smradlavej vzduch,kupu nezamestnanych,hroutici se ocelarny a doly?To JA vidim spise podnikatele(bez toho titularniho osloveni,jak je u nas zvykem),kteri cely zanedbany stred Ostravy dali do poradku,ze je z toho luxusni mestske centrum,to zadna radnice nebo Praha nepostavila.A nejezdim sem za zajimavymi namety a kupovat nejake akcie.Vidite jenom draha auta,a podobne nesmysly.
Misto rozumnych a vtipnych slov ted tady kape jenom hnusny sliz.Vcetne tech mych slov.Ale DIMa se zastat musim,jenom me zere,ze takto by mu to nikdo do oci nerekl.