Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

29.11.99  13:13

« Re: barum polaris

... to s tym miesanim plati len pre S120. Matadory, kedze su maksie, ovela lepsie brzdili na hladkej ceste. Vzadu sa vsak dost rychlo opotrebovavali, takze tam som dal radsej Barum. Taktiez nemam velmi rad taketo kompromisy, ale ono je to naozaj lepsie, viem o com hovorim ...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.99  13:07

Toz ja sa tedy pytam: Proc je "jeste lepsi" davat dopredu neco jinyho nez dozadu. To mne pripomina metodu "urob si sam".

Taky bych dal k lepsimu nejakou zkusenost s mejma novejma Conti TS 790. Ale sotva jsem je obul, vsechno "jako na potvoru" roztalo :-)))). Tak snad nekdy priste...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.99  12:55

... povodne som chcel kupit vzhladom na podmienky v akych jazdim Barum OR32. Tie sa vsak na Slovensku kupit nedaju a nemam nikoho, kto by mi ich vedel z Ciech priniest, takze som musel vyberat z toho, co bolo po ruke. Klebery som taktiez nezohnal, od Dunlopov ma DIM-ove prispevky odhovorili, tak som sa nakoniec rozhodoval medzi novymi Matadorami a Polarisami (165/70R13 a 165/80R13), obidva s prisadou Silica. Pred samotnym zakupenim som mal moznost na jednych aj na druhych najazdit po cca 1000 km. Testoval som ich na Favorite aj na S120, po nasnezeni okolo 20 cm snehu. Zaver je asi takyto: Matadory su maksie, co sa odrazilo na vacsej opotrebovanosti na S120 ( vzadu), avsak ovela lepsie pristali Favoritu, ktory sa potom dokazal vyskriabat vyssie do kopca ako s Barumami ( jazdil som sam a s tym istym autom, takze mohlo by to byt celkom objektivne). Na mokrej a suchej ceste bez snehu su jednoznacne lepsie Barumy na oboch autach ( auta sedeli lepsie ako s letnymi Matadorami - tie su humus). Na snehu a poladovici uz vsak boli Matadory lepsie. Co sa tyka hlucnosti, tu Matadory obstali ovela lepsie a mal som pocit, ze auto malo aj mensiu spotrebu, no meral som to len priblizne, takze ruku do ohna za to nedam.
    Takze moje zavery: Ak niekto bude roozhodovat medzi tymito znackami, odporucam na lahsie auta s prednym nahonom typu Favorit dat Matadory a na Skodu 120 bud Barumy, alebo este lepsie dozadu Barumy a dopredu Matadory - tak som to nakoniec aj urobil a vysiel som s tym na miesto kde sa to predomnou podarilo len 2 autam: Land Rover a Subaru Impreza, ostatni stali pod kopcom a cakali na pluh:-)))). Ak som na nieco zabudol, pytajte sa ...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.99  12:11

« Re: Nejlepší gumy (pravda, letní)

Co se tyka zivotnosti tech continentalu na oktavce, tak skutecne nic moc, asi tak 40000km pri slusnem zachazeni, zadne hrabani a podobne, trochu me to zklamalo...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.99  11:52

Pokud jsem slyšel od dealeru skodovky, tak ty letni conti na oktavce jsou svedske (mozna je delaji i jinde) a maji dost nizkou zivotnost. Mensi nez barumky. Mimochodem ty zimni Polaris OR 60 me prijemne prekvapily. Kamos je ma na Astra kombi 175/70 R13 a slyset nejsou. Jsou dokonce tissi nez letni Uniroyaly co tam mel.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.99  10:35

« Re: Velky zavod: asi ne...

Pando, to je smůla, doufám , že jsi mu ty dvanáctky otřískal o hlavu..... Ale než zase nasněží, třeba ti to dají do kupy :-))) Nebo ti půjčíme nějakou Tatrovku ...:-)))
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.99  03:06

« Velky zavod: asi ne...

DIM: Tak ja se zcela urcite velkeho zavodu nezucastnim, alespon ne se svym vozem. V patek ve 20:30 me na Prumyslove ulici v Praze nedal na stopce prednost frajer v Kadettem kterej mel v sobe 4 dvanactky a tak jsem ho smetl. Muj Golf Rallye 4x4 to odnesl zrusenym predkem, prorazenym chladicem (doufam ze mezichladic je OK!) atd. Hlavne ze jsem mel nove zimni gumy, vpredu Kleber a vzadu Vredestein...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.99  22:37

Michelin MXV3 jsem na autě měl a fakt je, že byly super,...teda alespoň lepší, než co tam mám teď / Bridgestone/
  • 00 Reagovat !

foto

28.11.99  18:34

« nejlepsi gumy

Nejlepsi gumy krome firmy Durex dela urcite Michelin, na Tranzitu jsem je mel 80kkm, pak jsem tam dal nejake Maloya Cargo (chtel jsem usetrit :-) ) a vydrzely 27kkm. Na Opelu Combo jsme meli Michelinky skoro 95kkm na zadnich kolech, na prednich asi 70kkm. Ale dobre jsou i Pirelli P5000. Nedobre zkusenosti mam s Good Zear Vector 2. Je to univerzalni guma a neni dobra ani v lete ani v zime
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.99  04:48

No to jsou vzdy zajimave postrehy.Ja na Micheliny nedam dopustit,je uz to takova spis nostalgie.Ale Continetaly co se montujou na Oktavky(na ostatni nevim)rozhodne Barum nedela,jsou to origose nemecke gumy a taky se tam delaji.Da se to vycist z vyrobniho cisla-na servru Continentalu je popis znaceni,s uvedenim zemi,ktere maji vyrobni linky.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.99  16:12

« Nejlepší gumy (pravda, letní)

Včera jsem se bavil s jedním maníkem z jednoho pneuservisu, co dřív závodil na klasickejch škodovkách. Na léto řikal jedině Michelin MXV3 (nebo tak nějak), ty prej jsou fakt supr, hlavně prej při přechodu do mokra si "hned" zvyknou (měl je na Peugeotu 205. Na zimu řikal Fuldy, ale to nevim jaký. No a mezi nejhorší řadil Continentaly, ačkoliv je vyráběj v Barumu a ty řikal, že jsou taky hodně slušný. A pak taky řikal Goddyeary, ty prej jsou dobrý na sucho. A mírně zavrhoval Firestony, těm že prej stačí se málo sjet a lítaj na silnici. Mluvil teda o vlastních zkušenostech, které teda taky samozřejmě závisí na stylu jízdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.99  12:00

Nejsou to tak špatné gumy. Vliv Continentalu musí být znát. V lońských testech se umisťovaly vždy někde uprostřed. A to byla ještě verze bez silicy. Já jsem ty Barumky koupil tak trochu z nouze - nemohl jsem sehnat Klebery v mem rozměru 185/65 R14 (Focus) a na pražskou dlažbu jsem nechtěl moc měkkou gumu při zadání vejít se i z diskem do 4 000. Asi to nebudou tak špatné gumy, když je doporučuje i můj dealer Ford a běžně se montují i na Octavie. První dojmy jsou zatím kladné: relativně tiché, drží v zatáčkách, dobře brzdí i akcelerují (zatím sucho, bláto, voda, jinovatka). Uvidím jak se budou držet na sněhu a ledu. Jsou dost citlivé na huštění ale to je u zimáků vhzedem k měkkosti běžné. Otázkou jak se budou chovat na pořádné klouzačce s ABS a v Tvém případě i s EDS.
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.99  11:16

« GOODYEAR

Prodam GOODYEAR USA 2x 235/70 R15 M+S bile napisy, 2x 225/70 R15 M+S bile lemy, jete. 500,-/ks nebo dohodou. mateju@mas.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.99  07:44

« Re: DIM SIM

Podle tveho clanku usuzuji ze MONDEO neni tva znacka ,ale takove VOLSKE SPREZENI,konu by bylo skoda.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.99  23:23

« to: DIM

DIM, Tchajvan ne, je to od jinud, from Džibuti !!
  • 00 Reagovat !

foto

26.11.99  18:07

« barum polaris

no asi nebudou nejlepší, ale na to jaká bývá v praze zima je to lepší než letní na kterejch tady jezdí dost lidí. jinak na feldě mi vyhovovaly, na octavii 1.6 jsem jezdil v zimě na letních continentalech (i na horach a bez problémů) no a teď jsem je vyměnil za letní dunlopy na octavii 1.8T. jsou sice jen do 190, ale myslím, že v zimě mi strach nedovolí jet rychleji než 160. no a nakonec rozhodla taky cena 2.800 vč. disku (bez dph) a protože je mi 25 tak si ani dražší dovolit nemohu.....(no možná ani nepojedu na tu dovolenou jako alex..... ten semá......:-))))
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 26.11.99  15:14

« Re: uľąí gumy na zimu

Můžou být užší, já mám v techničáku minimálně 175/60 R13 a koupil jsem 165/80 R13 a v Toyote (mám Corollu) mi řekli, že tam můžu mít klidně i 155.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 26.11.99  15:11

« Re: Nokian

Doporučuji ti je. Komfort je vynikající (při přejezdu nerovností, kterých je dálnice plná se cítím jako v bavlnce), sedí skvěle a už mě párkrát zachránili před nehodou (to když jeden magor začal předemnou prudce brzdit a jeden cyklista co náhle změnil směr jízdy přímo před moje auto). Průjezdy zatáčkou ve velkých rychlostech jsou taky bezproblémové, auto sedí jako přibité. A jsou velmi tiché (ty letní co jsem měl byli až neuvěřitelně hlučné v porovnání s Nokiany). Zatím ale bohužel pořád chybí test na sněhu. Ale jsem rozhodnut v létě koupit i letní Nokiany, protože zimní jsou super. Já mám rozměr 165/80 R13, které stojí podle dovozce 1720,-, ale tady je mají za 1680,-. Možná i ostatní rozměry mají levnější, ale velký rozdíl to není.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.99  14:33

« Re: Re:All

Snad se Alexovi na těch horách podaří přehodnotit svůj vztek i vůči ostatním ........
    Ale , mimochodem, s jakou sračkou to, GAPO, vlastně jezdíš ?? :-))))))))))) Mondeo.....Mondeo....to je nějakej Tchajvan, ne ?? Každopádně ani Alex to ještě asi nikdy neviděl ...:-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.99  13:59

« Re: !!! VELKÝ ZÁVOD !!!! to Dim

Dime díky za tip, už je mám taky... v krásném obalu...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…