Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

02.12.99  11:02

« Co to kecám.

Já chtěl na jiný téma.Má tady vůbec někdo zkušenosti se zimníma Firestonkama?V případě nouze beru i informace z druhý(trětí) ruky.Jedná se o 175/70/13.Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.99  10:38

« Re: Oktanové číslo a benzín

U starších motorů docházelo při větších teplotách k samovznícení benzinu s nižším o.č. Benzín s vyšším číslem tomu zabraňoval, takže motory šly pravidelněji a to mělo vliv na výkon,spotřebu a hlavně opotřebení(šály,pouzdra ,čepy aj).Hodnoty se u každého motoru liší,takže ať si každý rozhodne jestli se ta vyšší cena vyplatí.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.99  21:14

Já jsem tam zapomněl nějak zvýraznit tohle: v benzínu hoří jen ten isooktan a ten heptan to mírně přidušuje. S tim tlakem jak psal gapa je to tak, že záleží na tlaku, při kterém byl ten benzín vyroben - to taky ovlivňuje podíl isooktanu - ne na tom, jaký tlak je v motoru. Jinak, když se ten benzín vyrábí, tak nejdřív vylezou primární benzíny, který maj o.č. kolem 55 a pak se musej ještě reformovat (nějaký další chemický úpravy benzínů), aby měly vyšší o.č.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.99  12:13

Jste naky nastvany,skoro jsem brecel kdyz jsem to
    cetl!OK,ale stejne si prectes co ja napisu!DIMe
    uz mas Oktavku v *,co!To je ta tvoje prechytralost o tom oktanovym cisle,nebo to co
    jsi koupil jako laciny benzin byla vlastne nafta
    z benzinem!Cau kamosi!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.99  10:55

Co je to lepší benzin ?? Že lépe hoří ?? Nebo je výbušnější ?? Myslím, že GAPA měl kus pravdy......
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.99  01:10

« Re: Alexv

Alexi to bylo dost slabý, že byti docházel dech???
    :o)
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.99  18:13

« Oktanové číslo a benzín

Oktanový číslo u benzínu značí procentuální podíl 2,2,4-trimethylpentanu (nesprávně isooktan) v benzínu. Ten ještě obsahuje heptan (kterej tam nějak nejni žádanej jak jsem pochopil), což bylo položeno za standad s okt. č. 0. Takže 95 natural má 95% "isooktanu" a 5% heptanu. A čím vyšší o.č., tím lepší benzín. Jo a do naturálu se místo tetramethylu olova používa butylmethyléter - mimo jiné pro zvýšení okt. č. - tolik z literatury.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.99  14:41

« Re: Re:All

Tak mám teď asi na dva dny náhradní vůz z autosalonu ( Octavia Combi 1,8 ) a má obuté fungl nové gumy Debica. A v pohodě, gumy neslyším - ale možná je to tím, že motor 1,8 bez turba je celkově výrazně hlučnější .....Sníh už skoro není, takže jiné parametry těžko posoudím.
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.99  13:29

« UNIROYAL

Koupil jsem zimni Uniroyal, docela vyhodne. Vite nekdo, jak se chovaji na snehu (ledu)? Abych vedel, na co se mam tesit. Na suchu nejsou nejtissi, ale da se to.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.99  10:24

« Re: Huštění

Mě to v servisu natlačili na 2,1, ale jak poznat, na kterém měřáku to pak ověřit, když každý měří jinak :-((( . Jinak , GAPO, s tím benzínem budeš mít asi kus pravdy.Můj otec - chemik - mi vždycky tvrdil, že oktanové číslo není úpravami zvyšováno, ale snižováno, a že tudíž je méněoktanový benzín výrobně vlastně dražší .... Nesouhlasil bych ale s tím, že by mohlo nespálené palivo projít motorem. Tomu by totiž měla zabránit sonda měřící složení vyfukovaných plynů - a v případě nespáleného benzínu by mělo dojít k okamžitému snížení bohatosti směsi na vstupu. Proto mi připadá logické, že výkon to asi moc neovlivní, ale spotřebu by to ovlivnit mohlo .....
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.99  10:14

VYZÝVÁM VŠECHNY, CO SI CHTĚJÍ JEN TAK O NĚČEM POKECAT AŤ IGNORUJÍ TY OSTATNÍ - V TOMTO PŘÍPADĚ ALEXE. TŘEBA MU TO DOJDE.........NEBO AŤ SI ZALOŽÍ SVOU RUBRIKU, KDE SE MŮŽE VYZVRACET JAK CHCE ......TADY SI HO JÁ UŽ VŠÍMAT NEBUDU :-((( . SBOHEM, ALEXI, ....
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.99  09:33

« Huštění

Obecně platí, že zimní gumy by se měly hustit o 0,1 až 0,2 více než letní při stejném zatížení. Ptal jsem se prodejce pneu na přesné huštění a ten mi řekl: používat doporučené tlaky výrobcem vozu, ale nepřekročit max. tlak uvedený na plášti (mém případě 3.0). Ta citlivost se v mém případě (Focus+OR 60 Polaris 99)projevuje takto: Když tam dám to samé co v létě např 2,2, Tak doslova cítím, jak řízení plave (na suchu, mokru). Fakt je, že v zatáčce trochu povolí a potom se chytí. Kdo na to má mít ale nervy. Budou mít asi ale lepší záběr, než více nahuštěné. (To je zase zkušenost Felicia + Dunlop WS - ty ale tak citelně neplavaly, když byly podhuštěné.) Od 2,3-2,4 výše "plavecký" efekt mizí, ale už je cítit každá díra a hůř to brzdí i akceletuje (zase perfektně sedí v zatáčkách)od 2,6 už citelně (můj výrobce doporučuje rozmezí tlaků od 2,2 do 3,2 podle zátěže a rychlosti...).
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.99  08:00

DIM: Dulezite je presne husteni ? OK, ale co je to presne husteni ? Kolik tam davas ?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.99  07:59

Hele DIME neni tam snih,tak jsem to vzdal,ale radsi se neser do toho cemu nerozumis!(urcite gumam)Jinak neni snih a jeden prablb tam visel na
    1cm snehu s Oktavii na Krisalp3,tak jsem ho vytah!
    Hele Gapo chorej mozek ale vlastnis ty,kdyz jsi
    nasral prachy starymu Fordovi za ten verk,nebo
    taky nemas prachy a peres celou skvaru do leasingu!Mimochodem DIMe,jak od sebe poznas dva
    benziny s ruznym okt.cislem!Mas misto nosu chobot
    ne!!!Tak to uz chapu,osklivej clovek musi mit
    alespon peknou karu,aby si vylecil mindraky!!CHA!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.99  00:00

To: Alexv. Alexi nevěděl jsem, internet je nyní dostupný i v ústavech pro choromyslné. Jako cholerik se samozřejmě potřebuješ vyřádit, takže nezbývá než tě tolerovat a lehce se usmívat :o) .
    To: DIM. S tím benzínem je to údajně tak: to oktanové číslo udává tlak, při kterém dochází k zažehnutí paliva. Vyšší okt.číslo=vyšší tlak. Tudíž benzín s vyšším oktanovým číslem je vhodný pro sportovní motory, kde jsou tlaky ve válcích daleko vetší než u bežných motorů. Tudíž když použiješ tento benzín ve svém autě, fakticky se téměř nic nestane, maximálně by mohlo dojít k tomu, že palivo bude nedostatečně spalováno. Naopak do vysokotlakých motorů, klasický benzín použít nemůžeš, došlo by k předčasnému zážehu (díky nižšímu bodu vzplanutí)....... pokud se mnou nesouhlasíte, tak mně nekamenujte, jak jsem pořídil tak prodávám.....Mimochodem, když byl s kamarády začátkem roku v Austrálii, tak si jeden místní (emigrant) stěžoval, že máme lepší benzín (95 a 98) a oni mají jen 91 a 93. Tehdy jsem to ještě netušil, ale vypadá to, že zrovna ten jejich je "plnotučný"..... a ještě jedna zajímavost: nafta tam je o 50% dražší než benzín!!!
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.99  20:16

« Ceny benzinu

DIM: No tak to je *, za 24,80 v Praze nekoupis ani N95, ten je za 26,90 a N98 tusim za 29,90!
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.99  19:03

« barum polaris

praha je suchá a tak přechod z letních dunlopů na zimní barumy je trochu nepříjemný. alespoň na těch dírách je to o něco pohodlnější. jen nevím jestli mi prodali ten letošní model se silicou. jinak taky v praze je to fakt fajn, do mě zase nalít nějakej nervózní frajer s tigrou a ujel (lepil se mi tak dlouho za zadkem až to pak neubrzdil) já mám trochu prasklej nárazník a jemu se sypalo sklo, ale ujel tak nevím..... jinak na durexi je prej lepší víc hustit :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.99  15:18

..Alex se zase našel :-))) Gapo, tak proč sis vlastně nekoupil tu S 100 ?? Vyjde tě to určitě levněji než 4 zimní kola na to Mondeo !!! :-)) Alexi, mám pocit, že už ses trochu vyčerpal, ale jak si popsal ten průběh toho závodu, to je fakt můj sen.... a sen i mého leasingového partnera :-))) Jo, neměl jsi být náhodou na horách ?? Můžu si typnout ?? Ty jsi tam na těch Dunlopech nevyjel ?? :-))) Ale po těch úvahách o tom, že jsou zimní gumy citlivé na přesné huštění jsem udělal docela blbou zkušenost : Tlakoměry u pump se liší tak až o PĚT desetin !!!! Byl jsem na třech těsně za sebou, protože se mi to nějak nezdálo, a ono to ukazovalo : na 1. pumpě 2,1, na druhé 1,6 ( !! ), na třetí potom zase 2,2....:-(((( Ale mělo to zase jednu výhodu : zjistil jsem, že JET v Ostravě prodává v rámci výprodeje ( asi se jim kazí :-)) ) natural 98 za cenu 95 - 24,80 Kč !!! Dost dobrá cena ! Tak jsem to tam nalil a teď budu čekat, co to udělá se spotřebou. podle Škodovky by se to nemělo poznat na výkonu ale trochu na spotřebě. A když to stojí stejně .......
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.99  13:20

« Re: barum polaris

Najlepsie su na kazdom kolese ine gumocky!Na leven
    kleberky,na pravom barumy a na zadnych su najlepsie letne aby sa to dobre vyrovnavalo v zakrutach!Caute somari!
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.99  13:17

Nicse nemeni!Mondeo je kram kramu a je na urovni S120,100!Mel jsem tu cest snim jet a to me dostalo!To s tym Pandou je taky dobra *,nez tam dojedete tak tam bude genius na zimni pneu DIM asi sam tocit na snehu s Oktavkou kterou ma vypucenou od naky lizinkovky!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…