Pneumatiky
"-- skrytý --" 20.12.99 11:02
« Re: Octavia obutí
pánové díky. Na svojí Feldě jsem jezdil v zimě Marangoni (hodně vydrží ale řízení táhlo do boku a geometrí to nebylo), Teď Firestone (myslím 930) a ta je zatím super. Ještě dotaz, ty ráfky raději orig. nebo lze koupit něco levnějšího a přitom bezpečného(kvalitního)? čau LN -
« Re: Octavia obutí
Ráfky stojí kolem tisícovky, puklice skoro taky :-(((( myslím ty originál, ale dají se koupit i noname za asi 400 celá sada. Na to , že se údajně dost kradou a nebo se dají ztratit, tak to stačí. Gumy na 4x4 nemají asi žádné zvláštní požadavky, ale nejvíc záleží na tom, kam s tím budeš jezdit. Ale protože je 4x4 spíš určena na náročnější terény, volil bych asi nějaký hrubší vzorek, aby to jelo třeba i v rozbahněných terénech..... -
"-- skrytý --" 20.12.99 09:14
« Re: Octavia obutí
Ja jsem se uz tady priznal,ze trpim na Micheliny.Ted mam na Octavce Piloty a v rozmeru 195/65 na patnactkach je to nejuzssi rozmer.Pujcili mi nejaky gumy na 50 profilu,ale to bych utrh spoiler nebo jeste neco horsiho.
Uz jsem prvni letosni podzimni kalamitu zvladl,jezdi velmi slusne,ABS+EDS funguje.
Jo cena.Ctyri gumy,cryri disky plus ty zatracene puklice 19.800 Kc.To jde.Kdybych mel Feldu,tak koupim Micheliny za 1900 Kc(bez dane)i pro ni. -
"-- skrytý --" 20.12.99 08:44
« Octavia obutí
Pánové poraďte nejaké slušné obutí na Octavku (4x4). Už jsem se po něčem díval, ale všechny pneu mají na můj vkus strašně široké. Na můj dotaz zdali jsou i užší 15" mi prodejce řekl, že čím širší tím lepší (COž JE PRO ZIMU HOVADINA). Asi bych bral "Mišelinky". (auto budu mít v lednu, do té doby musím něco vybrat, jo a kolik stojí ocel. ráfek?).dík čau LN. -
« Matador MP55 Plus - zkouška
Tak jsem zkoušel "výjezdnost" v asi 8 cm hlubokém sněhu, kde podkladem byly kostky. Kopec měl odhadem tak 20-25°. Nijak jsem to nerozjížděl (jel jsem cca 20 km/h), protože ten kopec je ze zatáčky, takže před ním není moc místa a vyjel jsem asi 60m a dál už to nešlo, protože se to prohrabalo na tom prašanu až na ty zledovatělý kostky. Pak taky "slalom" na zledovatělým asfaltu (byly na tom takové ty ledové "bobky") a šlo to bez smyků cca 50tkou. Tak mi přijdou kupodivu docela slušný. -
« Re: dusík
Pokud jsem četl reklamní prospekt na Secur pneu (dusík), tak je tam uvedeno, že hlavní výhodou je, že jde o čistou směs bez příměsí olejů (huštěním z kompresorů), která je za vyšších teplot hořlavá a poškozuje pneumatiku. Pokud jde o výkyvy tlaku, tak ty jsou způsobeny právě zahořením olejů ve směsi. -
« Re: dusík
TO: GAN - Napsals, jak je to sqělá směs plynů a F1 a letadla s tím plněj svý gumy. Pokud teda o tý "zázračný" směsi něco víš, tak to napiš. Všichni se rádi poučíme! (A pokud nevíš, tak se ...) U tý F1 bych sem řek, že to klidně může bejt i reklamní tah - prachy od takhle nalákanejch spotřebitelů jim to bohatě zaplatěj! A u těch leteckejch společností můžou naopak mít extra nějakou jinou směs, která je zároveň hasicí... Takže otevři studnici svých znalostí! -
« Kormoran
Je to sila, kdyz uz i Michelin se propujci k takovymu humusu jako je kormoran. Ale holt vychodni trh to schrousta a oni se napakujou.
Dnes jde jenom o prachy!!!
Stejnej humus je i DEBICA!!!!
Proti tomu musim rict ze OR54 i OR60 od Barumu
sou za ty prachy super. -
« Re: dusík
Oni v té formuli 1 (a nejenom tam) jsou úplní magoři - jezdí na dusíkatých směsích jen tak a ještě jim to tahá peníze z kapsy. K výčtu "hlupáků" nutno přiřadit i všechny letecké společnosti, které přímo předepisují, čím je dovoleno hustit pneumatiky. Prostě mě štve, když někdo káže bludy a ještě je kdáká do světa.
Kdyby ta dusíková směs prodloužila životnost pneu jen o 1%, tak se to vyplatí - jenže ona ji prodlouží o 10% a víc!!! Pochopitelně, že výrobci gum o dusíkových směsích mluví neradi. -
« Re: dusík
Mě právě říkali, ľe ten "dusík" jak tady tomu říkáte je nějaká patentovaná směs plynů s velkým obsahem dusíku a ľe hlavní výhodou je minimální teplotní roztaľnost - z čehoľ vyplývají výhody jako niľąí opotřebení a lepąí jízdní vlastnosti. Jak jsem slyąel, tak prodávám. Osobně si myslím ľe je to od obojího trochu - moľná to má něco do sebe ale zároveň je to pumpa na peníze.
Jestli je ten zázračný plyn dusík, tak z lidí tahaj docela dost sprostě prachy.