Pneumatiky
"-- skrytý --" 31.12.99 11:39
« Re: Nejlepší jsou na ledu :-)
To Saab:mam vzdy radost,kdyz je nekdo s necim spokojeny.Moje reakce byla na radu volby pneu Nokian s absolutne neunosnym rozmerem 165x15.Na teto sirce a rafku 18 se jezdi Finska Rallye.Ovsem pneu se normalne koupit nedaji,jsou jen pro sport.Na index nosnosti se zapomina a bouchnout gumu na suche ceste(vetsina jizd v zime u nas) jsem uz videl dost.Jinak Finove vedi,co delaji,jezdil jsem tam na hrotech(to tam maji vsichni).Michelin Pilot taky neni k zahozeni(az na tu cenu) a diky EDS se mi jeste nikdy nestalo,ze bych nevyjel :-)) -
"-- skrytý --" 30.12.99 10:23
« Re: Octavia obutí
to hop: konečně jsem se dostal do garáže: takže Marangoni Meteo 165/70R13 79T M+S. Moje první zimní gumy na Feldě. !!Hodně!! vydržely, ale byl problém s řízením. Na suché cestě to táhlo do strany (geometrie to nebyla), na sněhu bezva gumy hrabalky. Jinak subj. dojem Firestone FW930 je lepší(ale jen o ten problém s řízením jinak trakce zhruba stejná)dokonce jsem si přečetl že by to měla být směs se silicou? čau LN. -
« Pneumant na Octavii 1,6
Jezdim ted na 15' zimnich Pneumantech tusim typu P+M (Dunlop Wintersport M2 s upravenym dezenem - distribuovany Dunlopem) a jsem s nima celkem spokojen. Nezklamaly ani o vanocich na horach. I cena je prijemnejsi. Mate s nima nekdo nejake zkusenosti? -
Saab 27.12.99 12:25
« Nejlepší jsou na ledu :-)
to HonzaP: pokud máš index 91, tak musíš použít širší a větší pneu.
Dneska jsem Nokiany otestoval na ledu a jsou super. Všechny auta se dneska ráno snažila marně vyjet do práce, ale moje Nokiany vyjeli bez problému. Většinou taky měli letní :-) Ale vytahoval jsem dneska jednoho se zimními Michelinkami :-) Jinak v pohodě drží směr, i brždění a akcelerace byli OK. Pak jsem zaparkoval na parkovišti (silně namrzlém) a taky bez problémů, alespoň dokud jsem nevystoupil a nepoznal led zblízka :-) Kdyby Nokiany byli i boty, tak si je koupím :-) -
« TAK UŽ NASNĚŽILO :-)))) Tak jak to jede ??
Tak už se to dá pomalu hodnotit ?? Já musím říct, že se mi na zimních gumách tak o 0,5 l zvýšila spotřeba, gumy hlavně na mokru trochu sviští, valivý odpor je znatelně vyšší při dojíždění s vyřazenou rychlostí...... už aby bylo léto :-)))) Na sněhu to zatím bylo docela dobrý, na ledě to ale klouže tak jak tak ...... ( Pirelli Asimetrico ) -
"-- skrytý --" 23.12.99 07:47
« Re: Octavia obutí
No ja nevim,teorie je neco jineho a praxe taky.U Nokianu momentalne nedodavaji nic s indexem nosnosti v rozmeru 165x13,175x14 apod.Vsechno je pod 88 a jeste tridy Q.Muzu se smirit s rychlosti 160 km/hod,ale nezlobte se,pokud mam jezdit bezne na plastich s indexem nosnosti 91,tak to tam neni pro srandu.Jen pro zajimavost u TDI 66 kW by to znamenalo zmenu dovolene nosnosti 55 kg na 1 kolo!! Rozdil mezi 88 a predepsanymi 91 je presne 55 kg.Kdo vi,jak ma diesel tezky cumak,asi mi da zapravdu,ze tech 110 kg tam bude zatracene znat.
Nesudme podle finskych rallye jezdcu,to je jina sorta ridicu i pneumatik.Na Http://www.nokian.cz jsou podrobnosti. -
to: Novak
Jaký si měl ty Marangoni? Já mám METEO ESC 185/65-14. Zatím dobrý, ale na sněhu jsem jeątě nebyl. Jediný kde klouľou jsou omrzlý dlaľky, ale neznám gumu která ne ;-) Kdyľ je porovnáą s těma Firestone, jak na tom jsou? Já jsem vybíral právě mezi Firestone a Marangoni a nakonec jsem zvolil ty Marangoni. -
"-- skrytý --" 20.12.99 11:02
« Re: Octavia obutí
pánové díky. Na svojí Feldě jsem jezdil v zimě Marangoni (hodně vydrží ale řízení táhlo do boku a geometrí to nebylo), Teď Firestone (myslím 930) a ta je zatím super. Ještě dotaz, ty ráfky raději orig. nebo lze koupit něco levnějšího a přitom bezpečného(kvalitního)? čau LN -
« Re: Octavia obutí
Ráfky stojí kolem tisícovky, puklice skoro taky :-(((( myslím ty originál, ale dají se koupit i noname za asi 400 celá sada. Na to , že se údajně dost kradou a nebo se dají ztratit, tak to stačí. Gumy na 4x4 nemají asi žádné zvláštní požadavky, ale nejvíc záleží na tom, kam s tím budeš jezdit. Ale protože je 4x4 spíš určena na náročnější terény, volil bych asi nějaký hrubší vzorek, aby to jelo třeba i v rozbahněných terénech..... -
"-- skrytý --" 20.12.99 09:14
« Re: Octavia obutí
Ja jsem se uz tady priznal,ze trpim na Micheliny.Ted mam na Octavce Piloty a v rozmeru 195/65 na patnactkach je to nejuzssi rozmer.Pujcili mi nejaky gumy na 50 profilu,ale to bych utrh spoiler nebo jeste neco horsiho.
Uz jsem prvni letosni podzimni kalamitu zvladl,jezdi velmi slusne,ABS+EDS funguje.
Jo cena.Ctyri gumy,cryri disky plus ty zatracene puklice 19.800 Kc.To jde.Kdybych mel Feldu,tak koupim Micheliny za 1900 Kc(bez dane)i pro ni.

Pneumant-Trabant :-).
Happy New Year.