Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

07.01.00  13:49

« Re: Ještě jednou DUNLOP Wintersport na Feldě...

Já nerad, ale musím......Já jsem ty gumy nevyráběl, ale zaplatil jsem za ně . Takže někdo jiný toho může být ušetřen . Tvoje super je sice pěkné, ale já ( a teď už nejen já ) vím svoje. Sorry.
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.00  12:29

« zimni pneu na Felici

Ja mam na zimu (nove) Semperit SLG2, na snehu perfektni a na lede dle rychlosti.

Nevite jakou max. sirku pneu muzu dat na oreg. plechovej disk S. Felicia ?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.00  12:07

« Re: Ještě jednou DUNLOP Wintersport na Feldě...

Tva osobni onanie a tahani spiny na Dunlopy uz
    nikoho nebere!Ja osobne jsem je vyzkousel a nic
    jineho nez super rict nemohu!!
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.00  11:38

« Ještě jednou DUNLOP Wintersport na Feldě...

Kdo si ještě pamatuje, jak jsem tady nechválil zimní Dunlopy na Felicii tak bych to ještě doplnil. Felicii ( Combi 1,3 ) jsem prodal i stěmi gumami ( měly 1 sezonu ) známému, který dělá u horské služby v Orlických horách. Včera jsem s ním mluvil a potvrdil mi totéž . Tam kde ostatní ještě normálně jezdí, on už musí dávat řetězy !!! Stejně jako jsem to musel já !!! Takové špičkové gumy ............
  • « 00 Reagovat !

foto

05.01.00  12:35

« Re: Pneumant na Octavii 1,6

Časy se mění. Dnes vlastní Pneumat Dunlop a dělají celkem povedené pneu. Četl jsem spoustu testů a letní Pneumat Tritec tam dopadly velice dobře (3. místo za Dunlop 9000 a Michelin Pilot). Jejich desény byly dost podopné Dunlopu. V zimních však dost zaostávají. Nejhorší v posledním Testu (převzato od Stiftung Warentest).
  • 00 Reagovat !

foto

04.01.00  19:31

« Bez nadpisu

Pořídil sem si Firestone Top grip za 1700 Kč.Protože nemám s čím srovnávat,mohu uvést pouze subjektivní dojmy.Byl sem s nimi v Krkonoších a jel sem s nimi i přes Českou Sibiř 26.prosince, když byla ta sibérie a jsem spokojený. Dokonce jsem jednu chvíli jel za offroadem a měl jsem dojem, že můžu jet rychleji. Každopádně můžu srovnat s letníma Continentalama, protože jsem s nimi zakusil sníh před přezutím a je to nebe a dudy. Dokonce mám i pocit, že jsou snad i tišší ty zimní.Je to snad tím, že ty Continentaly stojí za prd? Každopádně potvrzuji tvrzení, že i nejhorší zimní je lepší, než sebekvalitnější letní(v 95% případů). Mám je obutý na Cliu, takže jestli se k tomu někdo vyjádří, předem děkuji za příspěvek. AHOJ.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.12.99  14:09

« Re: Pneumant na Octavii 1,6

No ja nevim,jeste dneska mam zafixovano spojeni
    Pneumant-Trabant :-).
    Happy New Year.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.12.99  11:39

« Re: Nejlepší jsou na ledu :-)

To Saab:mam vzdy radost,kdyz je nekdo s necim spokojeny.Moje reakce byla na radu volby pneu Nokian s absolutne neunosnym rozmerem 165x15.Na teto sirce a rafku 18 se jezdi Finska Rallye.Ovsem pneu se normalne koupit nedaji,jsou jen pro sport.Na index nosnosti se zapomina a bouchnout gumu na suche ceste(vetsina jizd v zime u nas) jsem uz videl dost.Jinak Finove vedi,co delaji,jezdil jsem tam na hrotech(to tam maji vsichni).Michelin Pilot taky neni k zahozeni(az na tu cenu) a diky EDS se mi jeste nikdy nestalo,ze bych nevyjel :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.12.99  10:23

« Re: Octavia obutí

to hop: konečně jsem se dostal do garáže: takže Marangoni Meteo 165/70R13 79T M+S. Moje první zimní gumy na Feldě. !!Hodně!! vydržely, ale byl problém s řízením. Na suché cestě to táhlo do strany (geometrie to nebyla), na sněhu bezva gumy hrabalky. Jinak subj. dojem Firestone FW930 je lepší(ale jen o ten problém s řízením jinak trakce zhruba stejná)dokonce jsem si přečetl že by to měla být směs se silicou? čau LN.
  • 00 Reagovat !

foto

28.12.99  21:35

« Pneumant na Octavii 1,6

Jezdim ted na 15' zimnich Pneumantech tusim typu P+M (Dunlop Wintersport M2 s upravenym dezenem - distribuovany Dunlopem) a jsem s nima celkem spokojen. Nezklamaly ani o vanocich na horach. I cena je prijemnejsi. Mate s nima nekdo nejake zkusenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.99  15:57

« zkušenost

BFGoodrich (=Michelin) na 4x4 zcela v pohodě...
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 27.12.99  12:25

« Nejlepší jsou na ledu :-)

to HonzaP: pokud máš index 91, tak musíš použít širší a větší pneu.

Dneska jsem Nokiany otestoval na ledu a jsou super. Všechny auta se dneska ráno snažila marně vyjet do práce, ale moje Nokiany vyjeli bez problému. Většinou taky měli letní :-) Ale vytahoval jsem dneska jednoho se zimními Michelinkami :-) Jinak v pohodě drží směr, i brždění a akcelerace byli OK. Pak jsem zaparkoval na parkovišti (silně namrzlém) a taky bez problémů, alespoň dokud jsem nevystoupil a nepoznal led zblízka :-) Kdyby Nokiany byli i boty, tak si je koupím :-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.12.99  11:53

« TAK UŽ NASNĚŽILO :-)))) Tak jak to jede ??

Tak už se to dá pomalu hodnotit ?? Já musím říct, že se mi na zimních gumách tak o 0,5 l zvýšila spotřeba, gumy hlavně na mokru trochu sviští, valivý odpor je znatelně vyšší při dojíždění s vyřazenou rychlostí...... už aby bylo léto :-)))) Na sněhu to zatím bylo docela dobrý, na ledě to ale klouže tak jak tak ...... ( Pirelli Asimetrico )
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.12.99  11:16

OK to je přesně to co jsem chtěl vědět díky..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.12.99  07:47

No ja nevim,teorie je neco jineho a praxe taky.U Nokianu momentalne nedodavaji nic s indexem nosnosti v rozmeru 165x13,175x14 apod.Vsechno je pod 88 a jeste tridy Q.Muzu se smirit s rychlosti 160 km/hod,ale nezlobte se,pokud mam jezdit bezne na plastich s indexem nosnosti 91,tak to tam neni pro srandu.Jen pro zajimavost u TDI 66 kW by to znamenalo zmenu dovolene nosnosti 55 kg na 1 kolo!! Rozdil mezi 88 a predepsanymi 91 je presne 55 kg.Kdo vi,jak ma diesel tezky cumak,asi mi da zapravdu,ze tech 110 kg tam bude zatracene znat.
    Nesudme podle finskych rallye jezdcu,to je jina sorta ridicu i pneumatik.Na Http://www.nokian.cz jsou podrobnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 22.12.99  22:46

Nokiany doporučuji, já je mám a konečně jsem je otestoval i na sněhu a připadá mi jako by ten sníh ignorovali, prostě jedou tam kam potřebuji bez ohledu na to jestli tam je nebo není sníh :-)
    Na 15" mají nejužší rozměry 165 R15 86Q nebo 175/70 R15 86T.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.99  12:56

Pokud chceš užší kola na oktávku, tak proč tam nedáš ty šílený obludy 175/80 R14 co mají LX v sérii.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.99  10:38

musím se mrknout do garáže, už jsou dole (sjetý) z hlavy si přeně nepamatuji typ.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.99  09:29

to: Novak

Jaký si měl ty Marangoni? Já mám METEO ESC 185/65-14. Zatím dobrý, ale na sněhu jsem jeątě nebyl. Jediný kde klouľou jsou omrzlý dlaľky, ale neznám gumu která ne ;-) Kdyľ je porovnáą s těma Firestone, jak na tom jsou? Já jsem vybíral právě mezi Firestone a Marangoni a nakonec jsem zvolil ty Marangoni.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.12.99  07:23

To maxipes: zase tak moc atypickej být nechci.. Ahoj LN
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…