Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Ještě jednou DUNLOP Wintersport na Feldě...
Kdo si ještě pamatuje, jak jsem tady nechválil zimní Dunlopy na Felicii tak bych to ještě doplnil. Felicii ( Combi 1,3 ) jsem prodal i stěmi gumami ( měly 1 sezonu ) známému, který dělá u horské služby v Orlických horách. Včera jsem s ním mluvil a potvrdil mi totéž . Tam kde ostatní ještě normálně jezdí, on už musí dávat řetězy !!! Stejně jako jsem to musel já !!! Takové špičkové gumy ............ -
« Re: Pneumant na Octavii 1,6
Časy se mění. Dnes vlastní Pneumat Dunlop a dělají celkem povedené pneu. Četl jsem spoustu testů a letní Pneumat Tritec tam dopadly velice dobře (3. místo za Dunlop 9000 a Michelin Pilot). Jejich desény byly dost podopné Dunlopu. V zimních však dost zaostávají. Nejhorší v posledním Testu (převzato od Stiftung Warentest). -
« Bez nadpisu
Pořídil sem si Firestone Top grip za 1700 Kč.Protože nemám s čím srovnávat,mohu uvést pouze subjektivní dojmy.Byl sem s nimi v Krkonoších a jel sem s nimi i přes Českou Sibiř 26.prosince, když byla ta sibérie a jsem spokojený. Dokonce jsem jednu chvíli jel za offroadem a měl jsem dojem, že můžu jet rychleji. Každopádně můžu srovnat s letníma Continentalama, protože jsem s nimi zakusil sníh před přezutím a je to nebe a dudy. Dokonce mám i pocit, že jsou snad i tišší ty zimní.Je to snad tím, že ty Continentaly stojí za prd? Každopádně potvrzuji tvrzení, že i nejhorší zimní je lepší, než sebekvalitnější letní(v 95% případů). Mám je obutý na Cliu, takže jestli se k tomu někdo vyjádří, předem děkuji za příspěvek. AHOJ. -
"-- skrytý --" 31.12.99 11:39
« Re: Nejlepší jsou na ledu :-)
To Saab:mam vzdy radost,kdyz je nekdo s necim spokojeny.Moje reakce byla na radu volby pneu Nokian s absolutne neunosnym rozmerem 165x15.Na teto sirce a rafku 18 se jezdi Finska Rallye.Ovsem pneu se normalne koupit nedaji,jsou jen pro sport.Na index nosnosti se zapomina a bouchnout gumu na suche ceste(vetsina jizd v zime u nas) jsem uz videl dost.Jinak Finove vedi,co delaji,jezdil jsem tam na hrotech(to tam maji vsichni).Michelin Pilot taky neni k zahozeni(az na tu cenu) a diky EDS se mi jeste nikdy nestalo,ze bych nevyjel :-)) -
"-- skrytý --" 30.12.99 10:23
« Re: Octavia obutí
to hop: konečně jsem se dostal do garáže: takže Marangoni Meteo 165/70R13 79T M+S. Moje první zimní gumy na Feldě. !!Hodně!! vydržely, ale byl problém s řízením. Na suché cestě to táhlo do strany (geometrie to nebyla), na sněhu bezva gumy hrabalky. Jinak subj. dojem Firestone FW930 je lepší(ale jen o ten problém s řízením jinak trakce zhruba stejná)dokonce jsem si přečetl že by to měla být směs se silicou? čau LN. -
« Pneumant na Octavii 1,6
Jezdim ted na 15' zimnich Pneumantech tusim typu P+M (Dunlop Wintersport M2 s upravenym dezenem - distribuovany Dunlopem) a jsem s nima celkem spokojen. Nezklamaly ani o vanocich na horach. I cena je prijemnejsi. Mate s nima nekdo nejake zkusenosti? -
Saab 27.12.99 12:25
« Nejlepší jsou na ledu :-)
to HonzaP: pokud máš index 91, tak musíš použít širší a větší pneu.
Dneska jsem Nokiany otestoval na ledu a jsou super. Všechny auta se dneska ráno snažila marně vyjet do práce, ale moje Nokiany vyjeli bez problému. Většinou taky měli letní :-) Ale vytahoval jsem dneska jednoho se zimními Michelinkami :-) Jinak v pohodě drží směr, i brždění a akcelerace byli OK. Pak jsem zaparkoval na parkovišti (silně namrzlém) a taky bez problémů, alespoň dokud jsem nevystoupil a nepoznal led zblízka :-) Kdyby Nokiany byli i boty, tak si je koupím :-) -
« TAK UŽ NASNĚŽILO :-)))) Tak jak to jede ??
Tak už se to dá pomalu hodnotit ?? Já musím říct, že se mi na zimních gumách tak o 0,5 l zvýšila spotřeba, gumy hlavně na mokru trochu sviští, valivý odpor je znatelně vyšší při dojíždění s vyřazenou rychlostí...... už aby bylo léto :-)))) Na sněhu to zatím bylo docela dobrý, na ledě to ale klouže tak jak tak ...... ( Pirelli Asimetrico ) -
"-- skrytý --" 23.12.99 07:47
No ja nevim,teorie je neco jineho a praxe taky.U Nokianu momentalne nedodavaji nic s indexem nosnosti v rozmeru 165x13,175x14 apod.Vsechno je pod 88 a jeste tridy Q.Muzu se smirit s rychlosti 160 km/hod,ale nezlobte se,pokud mam jezdit bezne na plastich s indexem nosnosti 91,tak to tam neni pro srandu.Jen pro zajimavost u TDI 66 kW by to znamenalo zmenu dovolene nosnosti 55 kg na 1 kolo!! Rozdil mezi 88 a predepsanymi 91 je presne 55 kg.Kdo vi,jak ma diesel tezky cumak,asi mi da zapravdu,ze tech 110 kg tam bude zatracene znat.
Nesudme podle finskych rallye jezdcu,to je jina sorta ridicu i pneumatik.Na Http://www.nokian.cz jsou podrobnosti. -
-
to: Novak
Jaký si měl ty Marangoni? Já mám METEO ESC 185/65-14. Zatím dobrý, ale na sněhu jsem jeątě nebyl. Jediný kde klouľou jsou omrzlý dlaľky, ale neznám gumu která ne ;-) Kdyľ je porovnáą s těma Firestone, jak na tom jsou? Já jsem vybíral právě mezi Firestone a Marangoni a nakonec jsem zvolil ty Marangoni.