Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Maragoni atd.
Viděl jsem jejich stránky na www a na protektory mají celkem bohatý výběr desénů a profilů. Mám zkušenosti s italskými protektory jiné značky Zambelli s desénem Michelin M+S, po ujetých 35 tis. km vzorek 4 mm, což je myslím solidní výkon, hlučnost nižší než u letních Pirelli P6000. -
« Re: Pneumant na Octavii 1,6
Už drhú zimu jazdím na Pneumant a zatial nemal som žiadne problémy, mám ich na Felicii Combi 1,9D .Solidné pneumatiky za solidné peniaze. Dokonca mám známeho ktorý ich mal na Peugeote 605 a tiež si nesťažoval.
- a Marangony Meteo ked dobre viem to sú talianske protektory. Podla mňa na to, že to sú protektory docela ujdú ale nie za tie peniaze a konec koncom na bežné autá na bežnú prevádzku, k našim klimatickým podmienkam bohate stacia aj Barumky ... -
« Re: Ještě jednou DUNLOP Wintersport na Feldě...
Zaslechl jsem cosi, jako ze od r.1999 maji Dunlopy
W.S. M2 primes siliky. Takze mozna predtim jeste
nemeli. To muze byt ten podstatny rozdil.
Mam je nove na Felde 1.6 kratke. Na zahradu jedu po polni ceste do kopce. Nyni je tam zledovately snih az led. Vyjel jsem bez problemu. Jeste jsem
se s nimi nesklouzl. Kdyz ostatni jedou na naledi krokem, kolikrat se divim proc. Me to fakt sedi. -
V servisu při přezutí ve značkovém servisu (Michelin) je nahustili na 2,1kPa. Musím se přiznat, že jsem je zkontroloval až po šesti týdnech a měly 2,05kPa. Takže velice slušně drží.
Nyní jsou to více než dva měsíce a ještě jsem je nepřifoukával.
Já je mám na krátkém Favoritu, takže přece jen jeden rozdíl jsme našli.
CO se týká záběru na sněhu problém zatím nezažil. A to jsem vícekrát zajel i do hlubšího sněhu. Můj subjektivní dojem byl, že jsem vystřelil, jak raketa.
Příští týden pojedu do Jeseníků, takže bude další možnost otestovat gumy. Pak napíšu, jestli náhodou DIM neměl přece jen pravdu :))
Zdraví Alioth -
Tak zlé to se mnou ještě není :-)))) Já už fakt nevím .....Gumy nejsou protektor a byly kupované u oficiálního prodejce a to v roce 1998 na podzim. Na kolik je hustíte ?? Ale stejný problém má i nový majitel !!! Ale ten je přezouval, takže je musel znovu měřit. Já jsem je měl na kombíku. Že by jiné rozložení hmotnosti a lehčí přední náprava dělaly tak velké rozdíly ?? Já jsem si¨nestěžoval na suchu a na mokru ani při brždění, ale speciálně při záběru na sněhu . A opačně jsem je taky neměl :-)))) -
Myslím,že opravdu problémem je rok výroby pneumatik.Já jsem je taky koupil na podzim 99 a
testoval je na sněhu,břečce,náledí a také s velmi
dobrými výsledky!Jenom nevím proč kolega DIM podléhá panice a tyto pneu přímo nesnáší.Možná
byl podveden a jeho pneuservis mu nadělil mémě
povedené protektory tohoto typu a díky optice
přehlédl nápis protektor a zaplatil jako za nové!
-
Ahoj všichni,
nevím, jestli se bavíme stejných gumách, ale já tyto zkušenosti nepotvrdím. Koupil jsem na podzim v akci (4 za cenu 3) Dunlop WinterSport M2 na Favorita (165/70 R13). Během dvou měsíců jsem je měl možnost otestovat téměř na všem (sucho, voda, sníh i led) a jsou v pohodě. Řetězy jsem nepotřeboval ani jednou, na rozdíl asi od poloviny řidičů, která je nazouvala např. dole na Ostravici, aby vůbec vyjela nahoru na přehradu. Mezi svátky jsem Beskydech dojel, kam jsem potřeboval, ze všeho jsem se vyhrabal, přestože spousta lidí měla řetězy i zimních gumách.
Kolega je má na Feldě a říkal, že jezdí na chatu do kopce bez problémů, zatímco další, který ho jel navšívit s Oktávkou a Barum Polaris, měl do stejného kopce problémy.
Musím se přiznat, že jsem debatu o Dunlopkách sledoval od začátku, kdy jsem je koupil a měl trochu obavy. Nicméně žádný z popisovaných problémů nenastal a já nemůžu říct na jejich adresu křivé slovo. Kdybych nebyl člověk veskrze racionální, použil bych superlativy.
Jiná otázka je proč máme tak odlišné zkušenosti. Jediné vysvětlení, které mě napadá je, že mé gumy letošní a tudíž novější a jiné.
Zdraví Alioth -
« Re: zimni pneu na Felici
Můžu ptvrdit pozitivní zkušenost s SLG 2 od Semperitu, jak už sem se vyjádřil v předchozím příspěvku.Já je mám v takovým uhozeným rozměru 165/65 R 14 (francouzi-CLIO), ale můžu říct, že mi to stačí. Na tom ledě to asi nebude dobrý bez hřebíků s žádnýma gumama. -
"-- skrytý --" 10.01.00 11:13
« Re: Pneumant na Octavii 1,6
No jo,ja jsem to cetl,spojeni Dunlop a Pneumant je zname.Ale ta znacka !!!V Belgii,Holandsku,Dansku mi u Oktavky(v nejlepsi vybave) pokyvali hlavou,auto ze je pekny,ale moc by ho nechteli(psal se rok 1997).
Spravne - pisu o prestizi znacky.Skodovce bude jeste dlouho trvat,nez se dostane vyse,auto(i kdyz vlastne VW) ma porad punc vychodniho bloku.Jinak se na to divaji odborne casopisy a jinak uzivatel.Jiste,pomalu se to meni,ale videl jsem,zazil jsem.