Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

16.09.05  15:27

« Dunlop x Goodyear

Zdravím,
    zima se blíží a tak se poohlížím po zimních pneumatikách. Uvažiji o letošních novinkách a to o Dunlop Wintersport 3D a Goodyear Ultra Grip 7 v rozměru 195/65/15, ale nevím pro které pneu se rozhodnou. Cena Dunlopu je 1860,-Kč a Goodyearu je 1900,-Kč (www.pneunet.cz).
    Cena hovoří pro Dunlop, ale mi se spíše jedná o jízdní vlastnosti než o cenu.
    Mate-li nějáke zkušenosti (i se staršími typy) tak prosím pište.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.09.05  13:42

« HOMOLOGOVANÉ ZÁVODNÍ PNEUMATIKY

Nemáte náhodou někdo zkušenosti s pneu které jsou určeny pro sportovní použití ale jsou homologované (E) pro provoz na veřejných komunikacích? Např: Kumho, Yokohama, Toyo, Markgum...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.05  19:42

« Re: dilema 195/50/15

V tomto rozmeru 195/50/15 mam CPC2 a po drivejsi zkusenosti s CPC jsem opet nebyl zklaman.
    Je dost zarazejici cena tohohle rozmeru ..... prijde mi to docela malo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.08.05  16:23

« Bez nadpisu

a z ceho jsou pak po hrabani ty cerne cary na silnici?
  • 00 Reagovat !

foto

12.08.05  18:56

« dilema 195/50/15

Rád bych se zeptal ke které z těchto dvou pneumatik byste se přiklonili na Peugeot 206 v udávaqných rozměrech ( 195/50/15):
    1)TOYO Proxes T1-S
    2)PIRELLI P5000 Drago
    popřípadě, nějaký váš favorit. Zajímal by mě poměr cena/výkon.Díky moc
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  10:34

« Re: Zkušenosti se změnou rozměrů pneu.

zalezi na aute...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.05  09:26

« Zkušenosti se změnou rozměrů pneu.

Prosím přispěvovatele o osobní a praktické zkušenosti se změnou rozměrů osazení vozidla (osobní) v rozměrech pneu - samozřejmě schváleného rozměru.
    Ideální postřeh by byl pneu stejného výrobce např. Pirelli či Barum.
    Příklad:
    stávající osazení 165/65x14 na 185/55x15 případně 195/45x16.
    Děkuji za věcné postřehy.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 10.08.05  14:24

« Re: Re: Sjíždění pneu

lenze tie premacy su v dazdi naozaj biedne.
    teraz mam CPC2 (215/55/16) stoja tolko co premacy a neda sa to s nimi porovnat (premacy som mal predtym) - sedi to ako pribite
    zatial mam na nich iba 4000km, takze nemozem sluzit co sa tyka zivotnosti, ale zevraj su OK
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.08.05  13:27

« Re: Sjíždění pneu

Nejvíc se nesjíždějí při hrabání, protože to se protáčejí. Nejvíc trpí, je-li tvůj vůz vybaven protiprokluzem a ty se rozjíždíš s jeho využitím, tedy stylem plyn na podlahu a TRC ať se stará.
    CSC2 jsou optimalizované na vysokou přilnavost, nikoliv na dlouhou výdrž. Chceš-li výdrž, kup si třeba Michelin Pilot Primacy - ale oproti CSC2 budou ve všem kromě výdrže horší, zejména na mokru. Ale vydrží ti 40 000 až 70 000 km, podle stylu jízdy
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.05  13:03

« Re: Sjíždění pneu

CSC2 205/50R17 89V mi zatial vydrzali 42t km. Ale uz nemam ani milimeter a budem na znackach opotrebenia. Predne/zadne su zjazdene skoro rovnako. BTW tiez sa zo zaciatku minali velmi rychlo, ale cim menej mali dezenu, tym menej z nich ubudalo. Tu zvysnu tretinu budes likvidovat tak isto dlho, ako tie prve dve.
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.05  12:16

« Sjíždění pneu

Můžete prosím napsat vaše zkušenosti, jak se vám sjíždějí pneumatiky? Po kolika km přední a po kolika zadní.
    Moje přední Continental CSC 2 225/45 17´´ po 10tkm ze dvou třetin sjeté - normální jízda, žádné hrabání. Dle mého názoru je to čím dál větší bída, ať máte jakoukoli pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 29.07.05  09:17

« Re:

2 AgnusDei:
    teda sorry, bez urazky, ale teraz jazdit na zimnych gumach ?!? uff... clovece a "neplava" ti to auto, da sa s tym vobec bezpecne zabrzdit ? - teda ja by som ta na nemecku dialnicu urcite nepustil >:-[]
    a naviac tie zimne gumy v letnych horucavach velmi rychlo odrovnas... :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.05  23:19

« Re:

Tak jsem zas o neco moudrejsi .... Diky za odpovedi. Tom
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.07.05  08:21

« Re: Re: Boule na pneu

Je to úplně normální: Jedná se o místo vazby/přeplátování. Někdy je výraznější, někdy téměř neznatelné. Ale u radiálek je tam vždy. Důležité je, aby se tato boule/prohlubeň nezvětšovala. Ostatně i kdyby k tomu došlo, měl by to zkušený řidič poznat při řízení: dojde totiž ke změně ovality a valivého odporu postižené pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.05  23:52

« Re: Boule na pneu

U Continentalek (Barumek) Super contact (drive sport contact) to byl dost casty jev. Ja s tim jezdil a zadne problemy nebyly
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.07.05  22:11

« Boule na pneu

Zdravim, mam dotaz:
    je obvykle, ze pneu ma "malou bouli" ci spise nerovnost na boku? Nejedna se o nejakou velikou nerovnost, clovek si toho zrakem ani na prvni pohled nevsimne, az teprve kdyz se prejede rukou po boku pneu, ale je tam.
    Nebo uz je to vada pneumatiky?
    Diky za info T.
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.05  10:39

« Bez nadpisu

Asi to sem tak úplně nepatří, ale stejně se zeptám. Nevíte, jestli se dopustim přestupku, když pojedu teď v létě do Německa se zimníma pneumatikama?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.05  09:22

« Re:

OK, to my teda napiš, ale zkusím si i tipnout - Unionpneu?
    Jinak v Savách nehledej německou technologii - ty patří pod Good Year což není německá značka, ale to je buřt. Já zas preferuju japonské pneu - alespoň co se letních týče.
    Savy nejsou špatné, obvzlášť v zimních - sám je mám, ale Intensy mi přijdou na AMG opravdu dost málo.
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.05  20:28

« Bez nadpisu

Nevyrypuju. Vazne jezdim na Savach a obute na AMG. A ten servis je ve Zline,muzu napsat i jmeno. ja bych do Toya nesel. Uznavam jen nemecke znacky aut a nemecke gumy nebo gumy s nemeckou technologii. Neni nic lepsiho.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.05  20:09

« Re: Re: Pneu

akorát vyrypuje, aby se o tom tady začalo diskutovat. AMG nemá a i kdyby měl, tak mu v žádném servisu nedoporučí na tak výkonné a rychlé auto Savy... >:D
    jo a jinak Intensy jsem měl před toyama a nedá se to srovnávat, hlavně na vodě. Akorát na nich člověk najede o 15tis km víc, což pro mne není to nejpodstatnější...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…