Pneumatiky
« Re: 70 alebo 80 ????
... aby som upresnil o co mi ide. Kolega prave kupil snehove retaze RAZANT ( od ceskeho vyr. RAZAT). Na obale je uvedene, ze su vhodne pre rozmery 165/70R13, 175/65R13, 185/60R13 a 195/55R13. Skusali sme ich najskor na Barum 165/70R13 a tam boli hrozne velke. Potom sme ich vyskusali na MP 165R13, tam sedeli uplne v pohode a nakoniec este na rezerve kolegovej S105, ktorej vyrobcu sa nam nepodarilo zistit, no rozmery boli 165SR13 a na nu sme ich nedostali vobec. Takze, ako to vlastne je? -
« Re: Nokian Hakkapeliita NRW
I když jsem je nekoupil, myslím že je to na sníh a led jednička. Otázka je co na ostatních zimních cestách - promrzlý nebo mokrý asfalt ...Já to nevím, spíš mám pocit , že každá guma je lepší v něčem jiném, ideál asi není, všichni se snaží najít nějaký kompromis. NOKIAN je z oblasti téměř věčného sněhu, takže je jasné, kam to asi směřujou. V našich podmínkách se většinou jezdí i v zimě na mokrém nebo suchém, takže si myslím, že NOKIAN bude mít asi trošku větší opotřebení. Nicméně PIRELLI Asimetrico, které mám, zatím můžu jenom pochválit. Ve spojení s EDS a ABS už sníh ani moc nevnímám :-))) -
Saab 21.01.00 10:17
« Re: Nokian Hakkapeliita NRW
Já je mám (zatím najeto 6.000 km) a jsem s nima velmi spokojen. Drží super i na ledu a už jsem vytahoval i jednoho co měl zimní Michelinky. Dokonce uvažuji, že až mi doslouží letní, tak si koupím letní Nokiany. Když je srovnám např. s Matadorkama, tak mi ty Matadorky připomínají víc letní než zimní, protože Nokiany jsou ve všech ohledech mnohem lepší. Dále jsou lepší než Michelinky, ale 3 roky zpět a na jiném autě, takže to srovnání není zrovna moc objektivní. Jinak velmi dobrou vlastností Nokianů má být i dlouhá životnost, ale to zatím nemůžu posoudit. -
« Nokian Hakkapeliita NRW
Kúpil som nové zimné pneu NOKIAN Hakkepeliitta NRW 195/65 R15 91H na Octáviu 1,9TDI/81kW pozná niekto tuná tieto pneu. Veľmi mi ich chválili tak som sa nechal zlákať na ich kúpu.A pretože nemám s inými zimnými pneu žiadne skúsenosti tak neviem či som urobil dobre? Mne sa zatial javia veľmi dobre držia stopu ,majú aj dobú trakciu (záber).Takže prosím i o názory Vás ,ktorý máte väčšie skúsenosti a aj viacej najazdených km.Ja som na nich najazdil asi 1500-2000 km a zatial ,ako som povedl super,ale mán nie veľa skúseností.
Tak Dík a Čau. -
« Re: Protektory
Ten samý rozměr mám taky na Sieře. Zkušenosti se Zambelli celkem dobré. Na to, že to jsou protektory, tak relativně tiché (ve srovnání s Pirelli P6000), jízdní vlatnosti taky. Hlavně oceněji životnost. Mám již na nich najeto 36 tis. km (celoročně) a zůstává vzorek 4 mm. Cenově jsou sice dražší (v roce 1995 stály cca 1.100) než domácí protektory (Krnov 600, jiní cca 900), ale mají daleko vyšší kvalitu zpracování. Kupoval jsem je přímo v sídle české filiálky v Rosicích u Brna. -
« Maragoni atd.
Viděl jsem jejich stránky na www a na protektory mají celkem bohatý výběr desénů a profilů. Mám zkušenosti s italskými protektory jiné značky Zambelli s desénem Michelin M+S, po ujetých 35 tis. km vzorek 4 mm, což je myslím solidní výkon, hlučnost nižší než u letních Pirelli P6000. -
« Re: Pneumant na Octavii 1,6
Už drhú zimu jazdím na Pneumant a zatial nemal som žiadne problémy, mám ich na Felicii Combi 1,9D .Solidné pneumatiky za solidné peniaze. Dokonca mám známeho ktorý ich mal na Peugeote 605 a tiež si nesťažoval.
- a Marangony Meteo ked dobre viem to sú talianske protektory. Podla mňa na to, že to sú protektory docela ujdú ale nie za tie peniaze a konec koncom na bežné autá na bežnú prevádzku, k našim klimatickým podmienkam bohate stacia aj Barumky ...