Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Nokian Hakkapeliita NRW
To ladaH: jedna pneu Nokian Hakkareliita stojí na slovensku 3980Sk.To je dobré ,čo?? Takto sa na Slovensku blížime do EU,To snáď nie je ani možné naftu kúpiš za cca 30Sk ,žiadny Seta diesel napr. u OMV neexistuje ,ako v iných rubrikách píšu Vaši kolegovia a benzín stojí cca 31-32 Sk bohovský rozdiel to sa skoro ani neoplatí jazdiť diesel.No darmo mýslím že skôr ako sa dostaneme do EU bude ani neviem čo,....
To Saab: na tých Nokianoch mám už najazdených cca 1500km a sú asi ozaj "sehr gut" len škoda ,že nemám najazdený ani kilometer na iných npr.Matador (nad ktorými som silne dumal,veď sú slovenské a celkom sa mi páčili nakoniec keď som ich kúpilsom aj ľutoval ,že som nekúpiltie Matadory),Michelin Y lamely má to nejeký význam za tie prachy hm.. neviem ,Dunlop (Winter Sport tuším M2???) na tie ma jeden chlapík v Nitre silne prehováral,ale čo sa mi nepáčilo tak to bolo to že mali tie drážky (niečo ako Y lamely)narezané len asi tak 1-2mm a to sa zjazdí a potom čo??? Prudko klesá ich záberový efekt.Inak to tak vypadalo pokým ich nezjazdíš celkom fajn.Nakoniec sa ten chlapík ,čo ma tak na ne prehováral priznal a povedal "no tak keď ich zjazdíš tak ich nakoniec dojazdíš ,ako letné pneu. Tak ďakujem pekne keď mám pneu so silica zmesou t.j. mäkké zjaddiť v lete -rýchle opotrebenie ,veď tá zmes je mäkká už v zime a čo vlete na rozpálenom asfalte na 50 stupňov Celzia.A nakoniec oveľa väčší valivý odpor ,samozrejme väčšia spotreba paliva.
No ale toto berte ,len ako moje hlboko naštudované teoretické drísty.Ešte raz nejazdil som iné pneu ako Nokian Hakkapeliitta NRW,(no samozrejme okrem letných Conti ,čo sú originál na Octávii no a keď to mám porovnať tak na tých Conti sa cítil,ako na korčuliach).Len aby som si teraz vždy uvedomil keď si presadnem do iného auta že tam mám aspoň nejaké zimné pneu ,lebo inak ma zbierajú niekde v priekope
To Dimm: asi máš Oct. s ABS a EDS já taktiež aké máš z toho EDS pociti pomáha to???? Ten ABS je celkom fajn.Ja smín v pohode zisťujem ,či som na ľade ci nie jemne stlačím brzdu a ak ma chztí ABS tak viem ,že som na ľade. Z toho EDS mám zmiešané pocity neviem či to vô bec pomáha nedá sa to vypnúť a tak to ťažko porovnávať.Asi sa prihlásim za novinára ,veď mi to celkom dobre ide .Takýto dlhý príspevok sa mi ešte nepodarilo napísať.Tak zostatok na budúce. -
« Re: 70 alebo 80 ????
... aby som upresnil o co mi ide. Kolega prave kupil snehove retaze RAZANT ( od ceskeho vyr. RAZAT). Na obale je uvedene, ze su vhodne pre rozmery 165/70R13, 175/65R13, 185/60R13 a 195/55R13. Skusali sme ich najskor na Barum 165/70R13 a tam boli hrozne velke. Potom sme ich vyskusali na MP 165R13, tam sedeli uplne v pohode a nakoniec este na rezerve kolegovej S105, ktorej vyrobcu sa nam nepodarilo zistit, no rozmery boli 165SR13 a na nu sme ich nedostali vobec. Takze, ako to vlastne je? -
I když jsem je nekoupil, myslím že je to na sníh a led jednička. Otázka je co na ostatních zimních cestách - promrzlý nebo mokrý asfalt ...Já to nevím, spíš mám pocit , že každá guma je lepší v něčem jiném, ideál asi není, všichni se snaží najít nějaký kompromis. NOKIAN je z oblasti téměř věčného sněhu, takže je jasné, kam to asi směřujou. V našich podmínkách se většinou jezdí i v zimě na mokrém nebo suchém, takže si myslím, že NOKIAN bude mít asi trošku větší opotřebení. Nicméně PIRELLI Asimetrico, které mám, zatím můžu jenom pochválit. Ve spojení s EDS a ABS už sníh ani moc nevnímám :-))) -
Saab 21.01.00 10:17
Já je mám (zatím najeto 6.000 km) a jsem s nima velmi spokojen. Drží super i na ledu a už jsem vytahoval i jednoho co měl zimní Michelinky. Dokonce uvažuji, že až mi doslouží letní, tak si koupím letní Nokiany. Když je srovnám např. s Matadorkama, tak mi ty Matadorky připomínají víc letní než zimní, protože Nokiany jsou ve všech ohledech mnohem lepší. Dále jsou lepší než Michelinky, ale 3 roky zpět a na jiném autě, takže to srovnání není zrovna moc objektivní. Jinak velmi dobrou vlastností Nokianů má být i dlouhá životnost, ale to zatím nemůžu posoudit. -
« Nokian Hakkapeliita NRW
Kúpil som nové zimné pneu NOKIAN Hakkepeliitta NRW 195/65 R15 91H na Octáviu 1,9TDI/81kW pozná niekto tuná tieto pneu. Veľmi mi ich chválili tak som sa nechal zlákať na ich kúpu.A pretože nemám s inými zimnými pneu žiadne skúsenosti tak neviem či som urobil dobre? Mne sa zatial javia veľmi dobre držia stopu ,majú aj dobú trakciu (záber).Takže prosím i o názory Vás ,ktorý máte väčšie skúsenosti a aj viacej najazdených km.Ja som na nich najazdil asi 1500-2000 km a zatial ,ako som povedl super,ale mán nie veľa skúseností.
Tak Dík a Čau. -
« Re: Protektory
Ten samý rozměr mám taky na Sieře. Zkušenosti se Zambelli celkem dobré. Na to, že to jsou protektory, tak relativně tiché (ve srovnání s Pirelli P6000), jízdní vlatnosti taky. Hlavně oceněji životnost. Mám již na nich najeto 36 tis. km (celoročně) a zůstává vzorek 4 mm. Cenově jsou sice dražší (v roce 1995 stály cca 1.100) než domácí protektory (Krnov 600, jiní cca 900), ale mají daleko vyšší kvalitu zpracování. Kupoval jsem je přímo v sídle české filiálky v Rosicích u Brna.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

P.S. NOKIAN HAKKAPELIITTA NRW-má ešte niekto s nimi skúsenosti??????
Viem vypadá to ,ako že "Každá líška si svoj chvost chváli".