Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Michelin - poraďte
to: HonzaP - diky za odpoved, neco jsem si k tomu nasel na webu Michelin, jeste bych se zeptal, jestli se to hodi takto kombinovat, predni nahon Michelin ENERGY, zadni pak MXT, ja myslim ze to nicemu nevadi, desen maji v zasade shodny. Na zimu to samozrejme vubec neni, ale jde mi o leto.
-
« Re: EDS...
Pre tych, co neveria, ze EDS ma zmysel - moja vlastna skusenost - len uryvok z uz inho prispevku :
...Mimochodm, mam na aute EDS a prave cez vikend som s uspokojenim (trosku sebecky, vsak)sledoval, ako auta bez EDS boli odkazane na vedro s pieskom, aby sa dostali cez jeden dost strmy kopcek s ostrovcekmi s ladom, zatial co ja som sa tam pohol prakticky bez problemov (okrem charakterickeho EDS-zvuku). Caute.
-
"-- skrytý --" 01.02.00 04:42
« Re: Michelin - poraďte
Michelin Energy a Michelin MTX event. jeste 3A jsou letni gumy.Trakce A znamena,ze nemaji smerovy dezen,tudiz nezalezi na smyslu otaceni.Temperature B je oznaceni pro USA,kde znamena (ve stupnich Celsia) od 0 a vyse.Montaz na napravy by asi byla celkem jedno,stejne to neni moc vhodne. -
To DIMM: Áno ,porozumel som tomu ako to ten EDS funguje.Ale aj tak nerozumiem ako pri tom prepínaní náhonu v diferáku t.j. pribrzďovaní jednotlivých kôl ten EDS vie ,že to kolo na ,ktoré prepína záber je práve na povrchu neklzkom veď je len málo pravdepodobné ,že idem v zime po klzkom povrchu len s jedným kolom (cesta je rovnomerne zasnežená alebo prehrnutá ,nie?????)
a navyše pri prudkom prenesení výkonu (trakčnej sily) na druhé kolo môže práve vtedy toto kolo preklznúť aspoň prvý krát a to je koniec potom už záber je ťažko obnoviť. Ja síce EDS mám ,ale teoreticky veľkosť jeho prínosu zpochybňujem práve preto ,ako som tu napísal.A nemám ani nejaké kladné skúsenosti s týmto systémom po najazdení takmer 35 000km ale ani zároveň nemá žiadne negatívne vplyvy na jazdu je tam proste len tak.....
Možno sa to však všetko zmení ,lebo asi 33 000km som najazdil s letnými pneu (aj minulú zimu) a teraz som prezul na zimné. A tie letné nie sú dobré na snehu a ľade ani keby som mal 4x4.Tak budem ďalej jazdiť a ak mi to pomôže ,čo i len raz tak sa tuná mile rád EDS-u ospravedlním a "Sundám klobouk před tým fíglem"-ako s u Vás vraví,ale neviem či som to dobre gramaticky napísal. Tak čau aisto sa ešte k EDS-u ozvem. -
Uz jsem to sem jednou psal - EDS u Octavie funguje do rychlosti 40 km/h. Je to napsany primo v navodu k obsluze. Jinak muzu se pripojit k pozitivnim zkusenostem s timhle "udelatkem". Zatim ani v lonske ani v letosni zime jsem se nikde nezahrabal a nemusel jsem pouzit retezy. Ono to taky trochu bude pneumatikama (Conti WinterContact TS770). -
« EDS...
Do jaké rychlosti funguje jsem zatím nikde nenašel, ale určitě to nejsou 4 km/h . Spíš si myslím , že je to dáno prostým rozdílem rychlostí jednotlivých kol. To znamená, že když stojím a jedno kolo prokluzuje " jakoby " rychlostí třeba 30 km/h, pak se to uvede do činnosti. Potom by bylo jasné, že když už jedeš třeba 50km/h, pak by to protáčení toho druhého kola muselo být na úrovni 80 km/h. atd. Jinými slovy : čím rychleji už jedeš, tak tím je menší pravděpodobnost toho, že to zabere. Alespoň tak si to představuju já..... Jinak je to opravdu založeno na principu přibržďování toho protáčejícího se kola, rozdíly měří čidla od ABS. Ovšem díky principu fungování diferenciálu je výsledným efektem přenos trakční síly na druhé kolo, které ještě prokluzovat nemusí - což je vpodstatě uzávěrka diferenciálu. Vypnout by se to asi dalo vypnutím ABS. Ale já jsem s tím zatím spokojen, při současných sněhových podmínkách jsem tak už několikrát " vypochodoval " ze závějí. Zabírá střídavě pravé nebo levé...... -
« Michelin - poraďte
Zdravím všechny pneumatikáře. Prosím o radu. O jaký typ pneu (letní, celoroční) jde: 1) Michelin Energy, Radial XSE, 2) Michelin MTX. U obou typů je navíc uvedeno "traction A" a "temperature B". Taky by mě zajímalo jestli je vhodné je kombinovat (2+2 ks) a který typ nasadit na přední poháněnou nápravu. Pro doplnění jedná se o starší gumy (r.v. asi 1995), rozměr je 145/70R13, 71T. Díky za radu. -
« Re: Nokian Hakkapeliita NRW
To Dim: Nevieš do akej rýchlosti EDS účinkuje ??? Pri nejakej rýclosti sa EDS automaticky vypne a jednoducho neúčinkuje. Z kuloárnych rečí mám informáciu ,že by to malo byť 40 km/hod (iný zase tvrdia že 4km/hod). Ako to EDS vôbec funguje??? Hádam to nie je ozajstná elektronická uzávierka diferáku??? Skôr sa mi pozdáva tá informácia o tom pribrzďovaní prekĺzujúceho sa kola klasickými brzdami (preklz kola zistí zo snímačov ABS,to vysvetľuje aj to ,že EDS bez ABS sa nemontuje).ale to potom nemá nič spoločné s nápisom v návode na obsluhu "Elektronická uzávierka diferenciálu". Ešte som to poriadne nepreskúšal ,ale že by to bolo tak účinné???? Neviem. Občas EDS zavrčí i mne ale tá moja nevera k nemu plynie z nepreskúšanosti EDS sa nedá vypnúť tak ako ho preskúšam keď nemôžem ten kopec prejsť s EDS a bez EDS. -
Mě se EDS líbí, vyjel jsem v sobotu docela vysoko na lyže ( Armaturka v Beskydech, kdo to znáte ) bez řetězů ale hlavně bez jakýchkoliv problémů nebo prokluzů, sem tam si to EDS v těch úsecích kde jsem jel na jedničku zachrochtalo, ale jinak vklidu........ -
Saab 24.01.00 07:54
Tak jsem napsal e-mail do Pneurevue ohleně toho rozměru 165 R13. Tam by to měli vědět přesně. Takže až se ozvou, tak napíšu výsledek.
to mako747: jak často jezíš na kole ? Protože Nokiany jsou i pneu na jízdní kola !! A mají i zimní gumy a jeden zimní typ se dokonce jmenuje taky Hakkapeliitta !!! Všechny zimní mají s hřebíkama. Informace jsou na [odkaz] .