Pneumatiky
« Re: LETNÍ GUMY !!!!
To "testování gum" se týká Audi A84.2Q a MB S500, Audi mělo 2 a MB 3 různé letní ubutí, to se snad už srovnávat dá, dále hromada různých pneu na Volvech. Na zimu jsou absolutně nejlepší Michellin Pilot Sport Alpine, testoval jsem je na Legacy oproti Pirelli Asymatrico a Dunlop Winter Sport M2 a tyhle gumy oproti Michellinu hrubě propadly. -
« Re: LETNÍ GUMY !!!!
Absolutne nejlepsi jsou Dunlop SP Sport 9000. Neporazitelna guma. Sice tak o 1-2l/100km zvysi spotrebu, nicmene jeji vykon za sucha a hlavne za mokra je obdivuhodny. To zvyseni spotreby je mozna proto, ze clovek muze jet vsude rychleji a ma lepsi trakci, tezko rict :-) GoodYear neni spatny, ale zaostava, stejne tak jako pa-znacky typu Continental, Semperit, Barum, Yokohama a dalsi. Pirelli je spolecne s Bridgestone (Potenza P02) na druhym miste, snad jeste Michellin Pilot Sport (v ZR provedeni). Vse se tyka ovsem gum 17-18", s mensima jsem nejezdil :-) -
« DUNLOP SP SPORT D8 195/60 R14
Zdravím,
koukám že se tady pořád někdo na něco ptá, ale nikdo nepřispějě radou. Tak já se k Vám přidám.
Mám v rezervě výše uvedenou pneu, jako novou, problém je, že nemá přívlastek M2 (je 5 let stará), takže nemůžu sehnat druhou do páru. Kdybyste měli podobný problém s toutéž pneumatikou , ozvěte se na stransky@akuma.cz, nějak se dohodneme.
Ahoj -
« Re: LETNÍ GUMY !!!!
To AlesK: GY Eagle F1 jsou urcite super. Ale kdyz jsem vybiral, tak uz jsem podruhe dal prednost Dunlopu SP Sport 9000. S tim mam jen ty nejlepsi zkusenosti (kolega si je taky moc pochvaluje). Na Eaglech F1 jsem ale nikdy nejel, takze nemuzu srovnavat. -
« Jake pneu.
Poradte me prosim jaky koupit letni/univerzalni pneu. V technicaku mam 175/70 R 14 84T, podle specifikaci muzu mit az 195/60 R14 85T. Ted tam mam 185/65/R 14. Mam velkou limusinu, 1,5 tuny.. to auto neni sportak, jezdim nadprumerne slusne (zadny dvere napred), takze nepotrebuji zadny drahy svine na 220 km/h. Nejlepe jestli nevite o nejake vyprodeji pneu v Brne...penez moc nemam. -
« Čo doporučujete? Conti vs Michel
Vymieňam na Almere disky 13 /Yokohama 625 GT/ za 14´ a nie som ochotný dať za pneu viac ako 4000.
Pôvodne som chcel nové Conti - nepamätám si označenie, nejaký bio vzor. Žiaľ, budú v predaji až v lete. Na nete som si našiel víťaza testu sommerfeifen /AMS či čo/ - Conti CP, ale oni mi odporúčali Michelin XT2. Tie sú však o cca 500 Sk na kus drahšie /3900/. Oplatí sa do nich vraziť, - ževraj majú o 1/3 vyšší km výkon(?) - sú ozaj o toľko lepšie, alebo máte nejaký iný tip na inú značku? Na Conti som už počul všeličo - ale to išlo asi o lacnejšie verzie, nie? Ja som bol s nimi na Felde 1,6 max spokojný, tam ma viac osrali Dunlopy.
Suma sumarum: V pondelok by som už rád zimáče vyzul, ale čo obuť?
Gracias