Pneumatiky
« Běžnej provoz
Jsem běžnej řidič, nemám na autě pneu 205/17, nebo větší rozměr. Nejezdím běžně řízeným smykem. Takže nemůžu přispět v tomhle směru, ale můžu sdělit moje zkušenosti, snad někomu budou dobrý.Budu psát jenom o pneu, na kterejch sem najezdil dost a dost.
1. letní pneu: Firestone 155/70/R13 - na suchu nic moc, na mokru dost špatný. Dobrý na spotřebu. Pak mám ještě větší zkušenosti s GoodYear ten samej rozměr. TY byly lepší, na suchu i vodě. Lidi tvrdili, že jsou na vodě špatný, já problémy neměl. Zase byli trochu horší na spotřebu. Z těch dvou doporučuju GoodYear.
2. zimní: jezdím na Barum OR54 a nemůžu si stěžovat. Mají dost slušný vlastnosti hlavně na mokru. Na suchu se chovají standartně, neplavou, dobře drží stopu i ve 160 km/h. Problémy začínají po překročení týhle rychlosti. Na sněhu a břečce si je chválím, húř sice drží do stran, ale to se dá stylem jízdy někdy i využít. Mají hodně slušej záběr. Snad slabina je na ledu, to by se mohli chovat líp. Ale na naše podmínky a hlavně na jejich cenu jenom doporučuju.
Pak mám ještě zkušenosti s Pirreli a Dunlop, tak když by měl někdo zájem......napíšu víc.
Pak mám ještě dotaz. Na příští zimu budu kupovat něco v rozměru 195/?/R16. Dost se tady doporučujou Nokiany. Nebojím se jich, jen mám z nich dojem, že jsou šitý spíš na tvrdší podmínky, než máme u nás. Na sněhu ,vodě a ledu budou zřejmě super, ale jak jsou na tom na suchu v rychlostech kolem 190 km/h? Budu rád i za jiný zkušenosti, má někdo co doporučit v tomhle rozměru. Předem díky. -
« Re: na zimu POLARIS
Polaris vychází stabilně jako špatná pneu. Sami kluci z Barumu (Manageři i technologové sice na Polarisech jezdí, ale ouha, směs mají z ContiTS790. Takže polarisy dělají reklamu a přitom drží jak blázen. Největší nevýhodou je totiž ta směs. Na sněhu ujdou, ale na mokru nestíhají. -
« Protektory
Na rozdil v oznaceni mezi protektory a novym gumami jsem prave chtel narazit. Proste mi pripada, ze na protektorech neni jasny zadny znak, ktery by rekl: toto je protektor. Dokonce ani v clancich o protektorech jsem nenarazil na zadnou moznost rozliseni v oznaceni mezi protektorem a novou gumou. -
« Protektory - Renova
Všude, kde najdete na pneumatice nápis Renova, tak je to na 100% protektor, protože Renova je firma, která se zabývá pouze protektorováním pneumatik. Jinak používám protektory jako zimáky - 195/65 R 15, stály na podzim asi 1300,- a nemůžu říct proti nim jediný křivý slovo. Jsou to ňáký německý a jsou celoplášťový. Nezasvěcený vůbec ani nepozná, že to jsou protektory. Jinak ohledně toho prořezávání: nejde prořezávat každá guma stejně, některý jdou proříznout bez problému i 4 mm do hloubky a některý ani 1 mm. Obecně mi jdou nejlíp prořezávat Micheliny a Firestonky. Nejhloubějš jdou ale prořezávat gumy z Avie a z dodávek. -
Saab 01.08.00 11:10
« Re: Protektory pro trídu V- do 240km/h
Pokud sháníš levné letní pneu, tak ti doporučuji využít akce v Renocaru. Já se teď taky rozhoduji jestli mám koupit 185/60 R14 82H GoodYear Ventura za 2.012,- s DPH nebo Pirelli 3000 185/60 R14 82T za 2.064,- s DPH. Jinak mají tam i se stejným rozměrem i Savy za 1.383,- s DPH nebo Debica za 1.684,- s DPH, ale těmto značkám tak moc nevěřím ikdyž na běžné použití by mohli stačit, ale kvalita je kvalita :-) -
Saab 01.08.00 10:04
« Re: Protektory pro trídu V- do 240km/h
Tak ony jsou Renovy protektory ? Já jsem cca před rokem koupil ojetou Corollu a ta je obuta do pneu Renova. A můžu o nich říct jen jedno, jsou to italský zmetky (Made in Italy), protože jsou neuvěřitelně hlučné a nestojí za moc. Nedoporučuji, mám na nich najeto cca 8.000 km. Když končila zima a teploty se rychle vyhoupli k 20 stupňům, tak jsem přešel zpátky ze zimních Nokianů zpět na ty Renovy a při těch 20 stupních byli Renovy cca 3x hlučnější než zimní Nokiany !!! A to jsou údajně při těchto teplotách hlučnější zimní :-) -
« Re: Protektory pro trídu V- do 240km/h
Protektory bych koupil akorat na auto, ktere chci za chvili prodat... Renova, to je myslim Brno. Myslis, ze takove prorezavacky jsou i v jinych dilnach ? Jsem z Ostravska. Kolik takove prorezani stoji a do jake hloubky se provadi ? Jak se da jinak poznat protektor od nove gumy ? Myslim tim poznat na aute. Da se to vubec poznat ? -
« Hloubka dezénu
Hloubku dezénu upravuju pomocí prořezávání vzorku více do hloubky. Asi před 2 lety jsem pro naši dílničku tuhle prořezávačku zakoupil a už málokdo z mejch známejch jezdí na neprořezanejch gumách. Zatím nikomu žádná nebouchla a finanční úspora je značná. Kupříkladu já mám na svým Bavoráku gumy 220 VR 390 a taková guma stojí nová 8.000,- Na prořezaný gumě se dá bez problému ještě 20 tis. km ujet. Už jsem sjezdil několik sad prořezanejch gum a zatím jen chválím. Samozřejmně, že to nemůžu doporučit pro sporťáky nebo rychlý auta, to bych měl strach, ale na naše starý dieseláky.....?