Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.03.01  21:21

« Re: origoše Conti atd. - NEW

Ještě k tomu sjíždění: Přední velmi trpěly špatnou geometrí. To bych řekl, že byla hlavní příčina nízké životnosti (guma je sjetá ze strany - uprostřed je ještě tak 2 mm vzorek). Horší je to ze zadní nápravou ( tam se mi sjíždí jedna strana více ?) geometrie je " v normě" a stejně se prý nedá seřizovat. Už si na geometrii dávám pozor (nejezdím jak dobytek). čau LN
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.03.01  21:16

« Re: origoše Conti atd. - NEW

Na Octávce jsem měl Conti SUPER CONTACT.Z původní sestavy bych už vybral stěží jen jednu (na rezervu). Mám dvě možnosti: buď koupím 3 ks stejné ( a použiji novou z rezervy) nebo koupím 4 nové. Můj poslední objev je Michelin PILOT PRIMACY za 3680.- Vč. DPH. Velmi slušná cena ne? Firestony bych měl za 3400.- (po slevě), Nokian NRV za cca 3600.-. Tož nevím poraďte. ČAu LN
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.01  12:15

« Re: origoše Conti atd.

to Novak et al: Říkáš, že se Ti origoše Conti rychle sjely a že kloužou na mokru. Který jsi to měl prosím Tě typ? Jinak nemá to zrovna logiku, pokud kloužou na mokru, protože jsou moc tvrdý, tak mi nehraje to rychlé sjíždění, což by indikovalo, že směs je naopak dost měkká (?). Možná je ryhlejší sjíždění způsobeno pohonem "4x4". Určitě to tak je u plnohodnotných čtyřkolek, u Haldexu bych to ale nečekal.

Jinak se životností gum takové problémy nemám - letní Micheliny i zimní Polarisky drží na mém autě minimálně 40.000 km, dokonce se mi zdá, že ty Polarisky vydrží víc než Micheliny. Po 4 zimách (cca 4x8.000 = 32.000 km) jsem naměřil hloubku vzorku 7 mm. Letos je jezdím už pátou zimu a ne a ne je ojezdit - dorazím je v létě, karamba!

• 00 Reagovat !

foto

01.03.01  14:45

« Kevinmark

Ahoj lidi,
    nevite nekdo kde by se dali sehnat ojety pneumatiky 195/40-55/13,185/40-55/13 ? dIKY
    za typ simek@orlik.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.01  20:15

« Re: Nápad (idea) - sleva

Boule se mi udělala, ale na Firestonce FW930. Postup byl: reklamace - pane, to jste si prorazil, já na to neprorazil, ale prorazil atd.. Tak jsem se dohodl na prohlídce technikem od dovozce, koupil jsem si novou gumu a čekal. Po cca 3 týdnech jsem si vyzvedl peníze protože technik gumu rozřezal a on tam nebyl kord (samo, že jsem zaplatil demontáž - montáž, vyvážení atd). Origoše Conti se mi strašně rychle sjely, a dle mého soukromého názoru na mokru strašně kloužou ( na vodě to byla hrůza). Ona ta guma je asi tvrdá (takže by měla asi víc vydržet). Zatím žádná guma mě nevydržela víc než 25kkm, ale tyhle jsou KO (1mm) po cca 18 kkm. Buď budu muset začít jezdit jak fija, nebo nevím. čau LN
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  16:38

to Novak: Co jsi měl za problémy s Oktávkovými origoši Continental? Možná něco podobnýho potkalo mýho šéfa - 3 gumy ze 4 se mu na bocích "zboulovatěly" během prvního roku. Naštěstí mu to vyměnili. Jaký jsi měl typ?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  11:17

« Re: Nápad (idea)

to Cokes >

taky si myslim, ze by se asi hodne tezko hledaly lepsi pneu nez SZ40 za stejnou nebo lepsi cenu...

mj.jeste k tem slevam-jestli ti znamej nabidnul 205/60R15 za 3.430,- s DPH...tak ti to dal opravdu za nakupku...v tomhle rozmeru jsou urcite o "chlup" drazsi nez 205/50R15 (rabat konkretne na Bridgestone/Firestone je 25-30% zrejme podle mnozstvi odberu-velikosti dealera)...tudiz, kdyz mi v pneuservisu nabidli 20%, tak se jim pokreje opravdu max.pouze rezie (bez zisku)...

jinak co jsem zjistoval nabidky jinych znacek (napr.Michelin/Kleber, Goodyear, Hankook), tak vetsina serioznich servisu nabidne slevu cca 10% pri koupi sady (4ks) pneu...pripadne nedavaji slevu na pneu, ale daji zdarma prezuti (coz se malokdy vyplati, vzhledem k tomu, ze prezuti stoji max.400Kc...naproti tomu 10% z ceny vetsiny pneu je min.800Kc)

napadl me jeste takovej napad...jestli by se mohl normalni podnikatel (obchodni cinnost) zaregistrovat u nejakeho distributora pneu s tim, ze by od nej odebral rekneme 1-2 sady pneu (pro vlastni pouziti)...netusite nahodou, jake jsou podminky velkoobchodniho nakupu pneu (napr.u Obnovy Brno to neni zadnej problem-dokonce nechteji vedet ani jestli mate nejakej servis, neni ani podminkou min.ober xx tis.)...zajimalo by me, jak by to fungovlao napr.u takovejch velkejsch firem jako je Brid./Fire./Goodyear a pod.???
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.01  21:38

Ale no, moc možností jsem neměl, Potenzy jsou dražší, Pirelli ještě dražší. Krom toho, downgradoval jsem z 225/55 R 15, protože ty pneumatiky (originál montáž) dělá akorát Michelin v HX-MXM a Uniroyal R440 (který jsem měl původně), jsou ukrutně drahý a ty dva centimetry jsou dost znát na hlučnosti. Prostě jsem potřeboval nějakej kompromis mezi cenou a výkonem v rozměru 205/60 15. No a SZ-40 mi přijdou jako nejvýkonnější pneu od Firestone docela dobrý. Byla to přeci novinka loňského jara.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.01  21:17

to cokes: co tě vedlo k těm Firestonkám? Já velmi zvažuji buď Conti (PremiumContact) - Nokian NRV eventuálně ony Firestone Firehawk xxxx (ale ty jenom ze setrvačnosti - zimní mám FW930). Vše v 195/65/15. Nechtěl bych už ale zažít stejnou habaďůru jako Octávkové origoše Conti. ČAu LN
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.01  13:38

Jo a stejně tak to umí s Pirelli, takže asi to je vždycky jenom o ochotě známých...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.01  13:38

Já nevím, mám prostě známýho automechanika, kterej jim dělá distributora a on mi to nechá za nákup.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.01  10:09

Já mám podobné zkušenosti, pokud koupím Firestone dají mi 20% slevu. Na Michelin, Dunlop nedávají. To mi vychází na "cenovou habaďůru" na zákazníky. Ne? čau LN
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.01  22:13

Jirka: Díky za fakt dobrej typ. Rozhodl jsem se jít do 4x SZ40, dokonce jsem sehnal podobnou cenu jako ty, vyjdou mne na 3430,- s DPH v 205/60 15 V. Až sleze sníh, hned je tam dám.
  • 00 Reagovat !

foto

23.02.01  12:09

« Michelin Energy XT1

Ake mate skusenosti? Ja dobre, rozmer 165/70R13, uz ich mam 30kkm, dezen zachovaly, tam, kde na mokrej ceste do kopca kamosovi so zimnymi matadormi 2krat auto uslo do strany som presiel bez problemov. Sam som zazil len ich piskanie a to v letnych horucavach, inac bez smykov. Navyse su tiche. Vysli ma pred rokom a pol v Rakusku na 760ATS/ks netto
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.02.01  22:02

Ted jsem koupil 195-60 R15 Maragoni Heron za cca. 2800 i s dph, na Mondeo , samozrejme. Smerovy desen, drazka. Je to dalsi znacka , takovej noname od Pirelli, pouzivaji pry stejne konstrukce a smesi....
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.01  11:29

za 2tis.?...dyt i shitozni Bravury stoji 2.800,-

no taky sem chtel vedet, jestli na nich (SZ-40)nekdo uz jezdil-je fakt ze testy na Firestone jsou dobry (ale zadnej konkretni test jsem jeste na SZ-40 nevidel-asi je to moc novej model?)...nicmene nazor od normalniho uzivatele se taky hodi:)...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.01  11:17

No, tak to nic. Já čekal, že budou tak za 2 tisíce. Pokud Ti nabízí Ty Firestony za tak málo, tak je určitě ber. Firestony standartně dopadají v testech dobře.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.01  10:13

tak sem nasel neco malo na netu-je mi jasne, ze Kleber je vice-mene levnesi (horsi) Michelin... tak nevim, jestli by to nebyla cesta k horsimu...nicmene nejak nemuzu najit vubec obrazek...jo a cena-205/50 R 15 86 V TL DR503V 2.872Kc bez DPH 3.504 s DPH taky zrovna neni nejak nejnizsi-mozna tak kdyby na to nekdo daval nejaky slevy-akce

to jak sem psal o tech Firestone SZ-40, tak ofic.stoji 4.375 s DPH...nicmene v servisu Pneu Pesicek mi nabidli slevu 20% pri koupi 4ks, coz povazuju jako dost dobrou nabidku (mj.kupoval jsem tam uz nove zimni pneu Firestone FW930 195/60R14 se slevou za 2.350Kc s DPH...dost dobra cena, ne?)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.01  09:10

To je na každého úsudku. Je možné, že by to obutí bylo asi malé. Potom se vracím k mé radě neradě Kleber DR 503V (totožný s 553V, o kterém jsem již psal, jen nižší profil).
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.01  09:10

jeste jsem si vzpomnel na dalsi doporucovanou alternativu na Mondeo:

205/55R15 - polomer 303,3 (+1,83%)

jenze prusvih je v tom, ze mam dost siroky hliniky 7Jx15 s dost debilnim ET (jsou hodny vylezly ven), takze kdyz sem tam zkousel 205/60R15 tak "nadherne" drhly o zadni blatniky (pri zatizeni)...pochybuju, ze kdybych koupil novy 205/55R15 a trochu je odrbal a prisel do servisu zpet s tim, ze jsou moc velky, asi by me pekne vyhnali:)...a v neposledni rade jsou ty 205/55 oproti 205/50 cca o 15-30% drazsi:(

to je strasny dilema, co?:)...kdyby tak byly nejaky prebytecny prachy, vubec bych se nezlobil:)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…