Pneumatiky
"-- skrytý --" 04.03.01 21:21
« Re: origoše Conti atd. - NEW
Ještě k tomu sjíždění: Přední velmi trpěly špatnou geometrí. To bych řekl, že byla hlavní příčina nízké životnosti (guma je sjetá ze strany - uprostřed je ještě tak 2 mm vzorek). Horší je to ze zadní nápravou ( tam se mi sjíždí jedna strana více ?) geometrie je " v normě" a stejně se prý nedá seřizovat. Už si na geometrii dávám pozor (nejezdím jak dobytek). čau LN -
"-- skrytý --" 04.03.01 21:16
« Re: origoše Conti atd. - NEW
Na Octávce jsem měl Conti SUPER CONTACT.Z původní sestavy bych už vybral stěží jen jednu (na rezervu). Mám dvě možnosti: buď koupím 3 ks stejné ( a použiji novou z rezervy) nebo koupím 4 nové. Můj poslední objev je Michelin PILOT PRIMACY za 3680.- Vč. DPH. Velmi slušná cena ne? Firestony bych měl za 3400.- (po slevě), Nokian NRV za cca 3600.-. Tož nevím poraďte. ČAu LN -
« Re: origoše Conti atd.
to Novak et al: Říkáš, že se Ti origoše Conti rychle sjely a že kloužou na mokru. Který jsi to měl prosím Tě typ? Jinak nemá to zrovna logiku, pokud kloužou na mokru, protože jsou moc tvrdý, tak mi nehraje to rychlé sjíždění, což by indikovalo, že směs je naopak dost měkká (?). Možná je ryhlejší sjíždění způsobeno pohonem "4x4". Určitě to tak je u plnohodnotných čtyřkolek, u Haldexu bych to ale nečekal.
Jinak se životností gum takové problémy nemám - letní Micheliny i zimní Polarisky drží na mém autě minimálně 40.000 km, dokonce se mi zdá, že ty Polarisky vydrží víc než Micheliny. Po 4 zimách (cca 4x8.000 = 32.000 km) jsem naměřil hloubku vzorku 7 mm. Letos je jezdím už pátou zimu a ne a ne je ojezdit - dorazím je v létě, karamba! -
"-- skrytý --" 27.02.01 20:15
« Re: Nápad (idea) - sleva
Boule se mi udělala, ale na Firestonce FW930. Postup byl: reklamace - pane, to jste si prorazil, já na to neprorazil, ale prorazil atd.. Tak jsem se dohodl na prohlídce technikem od dovozce, koupil jsem si novou gumu a čekal. Po cca 3 týdnech jsem si vyzvedl peníze protože technik gumu rozřezal a on tam nebyl kord (samo, že jsem zaplatil demontáž - montáž, vyvážení atd). Origoše Conti se mi strašně rychle sjely, a dle mého soukromého názoru na mokru strašně kloužou ( na vodě to byla hrůza). Ona ta guma je asi tvrdá (takže by měla asi víc vydržet). Zatím žádná guma mě nevydržela víc než 25kkm, ale tyhle jsou KO (1mm) po cca 18 kkm. Buď budu muset začít jezdit jak fija, nebo nevím. čau LN -
to Cokes >
taky si myslim, ze by se asi hodne tezko hledaly lepsi pneu nez SZ40 za stejnou nebo lepsi cenu...
mj.jeste k tem slevam-jestli ti znamej nabidnul 205/60R15 za 3.430,- s DPH...tak ti to dal opravdu za nakupku...v tomhle rozmeru jsou urcite o "chlup" drazsi nez 205/50R15 (rabat konkretne na Bridgestone/Firestone je 25-30% zrejme podle mnozstvi odberu-velikosti dealera)...tudiz, kdyz mi v pneuservisu nabidli 20%, tak se jim pokreje opravdu max.pouze rezie (bez zisku)...
jinak co jsem zjistoval nabidky jinych znacek (napr.Michelin/Kleber, Goodyear, Hankook), tak vetsina serioznich servisu nabidne slevu cca 10% pri koupi sady (4ks) pneu...pripadne nedavaji slevu na pneu, ale daji zdarma prezuti (coz se malokdy vyplati, vzhledem k tomu, ze prezuti stoji max.400Kc...naproti tomu 10% z ceny vetsiny pneu je min.800Kc)
napadl me jeste takovej napad...jestli by se mohl normalni podnikatel (obchodni cinnost) zaregistrovat u nejakeho distributora pneu s tim, ze by od nej odebral rekneme 1-2 sady pneu (pro vlastni pouziti)...netusite nahodou, jake jsou podminky velkoobchodniho nakupu pneu (napr.u Obnovy Brno to neni zadnej problem-dokonce nechteji vedet ani jestli mate nejakej servis, neni ani podminkou min.ober xx tis.)...zajimalo by me, jak by to fungovlao napr.u takovejch velkejsch firem jako je Brid./Fire./Goodyear a pod.??? -
« Re: Nápad (idea) - sleva
Ale no, moc možností jsem neměl, Potenzy jsou dražší, Pirelli ještě dražší. Krom toho, downgradoval jsem z 225/55 R 15, protože ty pneumatiky (originál montáž) dělá akorát Michelin v HX-MXM a Uniroyal R440 (který jsem měl původně), jsou ukrutně drahý a ty dva centimetry jsou dost znát na hlučnosti. Prostě jsem potřeboval nějakej kompromis mezi cenou a výkonem v rozměru 205/60 15. No a SZ-40 mi přijdou jako nejvýkonnější pneu od Firestone docela dobrý. Byla to přeci novinka loňského jara. -
"-- skrytý --" 26.02.01 21:17
« Re: Nápad (idea) - sleva
to cokes: co tě vedlo k těm Firestonkám? Já velmi zvažuji buď Conti (PremiumContact) - Nokian NRV eventuálně ony Firestone Firehawk xxxx (ale ty jenom ze setrvačnosti - zimní mám FW930). Vše v 195/65/15. Nechtěl bych už ale zažít stejnou habaďůru jako Octávkové origoše Conti. ČAu LN -
« Michelin Energy XT1
Ake mate skusenosti? Ja dobre, rozmer 165/70R13, uz ich mam 30kkm, dezen zachovaly, tam, kde na mokrej ceste do kopca kamosovi so zimnymi matadormi 2krat auto uslo do strany som presiel bez problemov. Sam som zazil len ich piskanie a to v letnych horucavach, inac bez smykov. Navyse su tiche. Vysli ma pred rokom a pol v Rakusku na 760ATS/ks netto -
za 2tis.?...dyt i shitozni Bravury stoji 2.800,-
no taky sem chtel vedet, jestli na nich (SZ-40)nekdo uz jezdil-je fakt ze testy na Firestone jsou dobry (ale zadnej konkretni test jsem jeste na SZ-40 nevidel-asi je to moc novej model?)...nicmene nazor od normalniho uzivatele se taky hodi:)... -
« Re: Nápad (idea)
tak sem nasel neco malo na netu-je mi jasne, ze Kleber je vice-mene levnesi (horsi) Michelin... tak nevim, jestli by to nebyla cesta k horsimu...nicmene nejak nemuzu najit vubec obrazek...jo a cena-205/50 R 15 86 V TL DR503V 2.872Kc bez DPH 3.504 s DPH taky zrovna neni nejak nejnizsi-mozna tak kdyby na to nekdo daval nejaky slevy-akce
to jak sem psal o tech Firestone SZ-40, tak ofic.stoji 4.375 s DPH...nicmene v servisu Pneu Pesicek mi nabidli slevu 20% pri koupi 4ks, coz povazuju jako dost dobrou nabidku (mj.kupoval jsem tam uz nove zimni pneu Firestone FW930 195/60R14 se slevou za 2.350Kc s DPH...dost dobra cena, ne?) -
« Re: Nápad (idea)
jeste jsem si vzpomnel na dalsi doporucovanou alternativu na Mondeo:
205/55R15 - polomer 303,3 (+1,83%)
jenze prusvih je v tom, ze mam dost siroky hliniky 7Jx15 s dost debilnim ET (jsou hodny vylezly ven), takze kdyz sem tam zkousel 205/60R15 tak "nadherne" drhly o zadni blatniky (pri zatizeni)...pochybuju, ze kdybych koupil novy 205/55R15 a trochu je odrbal a prisel do servisu zpet s tim, ze jsou moc velky, asi by me pekne vyhnali:)...a v neposledni rade jsou ty 205/55 oproti 205/50 cca o 15-30% drazsi:(
to je strasny dilema, co?:)...kdyby tak byly nejaky prebytecny prachy, vubec bych se nezlobil:)