Pneumatiky

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

29.03.01  11:52

« Re: Barum / Continental

Dám do mlýna trochu zkušeností s Barum Polaris a Matador MP 55. Oboje používáme na služebních Feliciích a musím říct, že Matadory jsou lepší, hlavně na ledě zásluhou silicy.Ty Matadory byly v prodeji dříve a později jsem začal brát Polarisky. A ta nová Matador Wintera se umístila v posledním testu kolem 6-8 místa, zatímco Polariska skončila někde kolem 22-24 místa( ta nová Barumka tam ještě nebyla . Cenově jsou si Barum i Matador podobné, takže kdo chce za podobné prachy lepší a o hodně lepší gumy tak určitě Madador. A používáme Polarisky H na služ. Octavii 2,0 a zatím nouproblém. Záleží co od gumy očekáváš. Jestli jezdíš víceméně na mokru a po suchu, občas na sněhu a nelítáš jak blázen tak ti určitě Matador MP 55 a nakonec i Polaris poslouží.
  • 00 Reagovat !

foto

29.03.01  11:30

« Hledám dobrý tip na nákup letních pneu 205/55 R15

chtěl bych něco s dobrým poměrem cena/výkon.
    Díky předem za všechny tipy.
    Mirek
  • « 00 Reagovat !

foto

29.03.01  09:29

« Re: Barum / Continental

Nevím jak je to s drahým pneu, ale když jsem chtěl na služební feldu obout zimní gumy, raději jsem připlatil 100,- Kč a koupil anglické Klebery se šípovým profilem než Barumácké Polary. To s tím, že Barumky jsou nejlevnější, bych nikde moc neventiloval. Není to tak docela pravda. A tím nemám na mysli "konkurenci" jako je Sava, Matador, Kormoran a protektory v Hypermarketech. Navíc jak jsem psal v jiné rubrice, když jsem chtěl rozměr 165/65/14 tak ty vůbec Barum nedělá. PTD.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.03.01  23:43

« Barum / Continental

Tady prispivaji snad jenom ti, co maj drahe pneu. Jsou tu nekteri, kterym staci Barumky? Zajimal by mne vas nazor na nove Barum Brilantis.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.01  15:12

« Re: Dojíždět zimní v létě?

Za "léto" najedu zhruba 10.000 km, nárůst spotřeby u svého TD odhaduji na 0.5 l/100 km (nové zimní by asi vedly k většímu nárůstu, ale pokud bude hloubka dezénu rychle klesat, tak to nebude tak špatné; obdobně při méně hlubokém dezénu očekávám lepší jízdní vlastnosti na suché vozovce). Při ceně nafty 25 kč/l to dává za léto zvýšení "palivových nákladů" 1250 Kč. To docela jde. Pokud řekněme nové letní budou stát 4*2000 Kč a vydrží 5 let, tak roční náklady na ně jsou 1600 Kč. Takže se to docela rentuje. Ale přinutil jsi mě k zajímavý úvaze. Ještě k těm zhoršeným jízdním vlastnostem - nejezdím zas tak rychle (to spíš v zimě se blížím možnostem svých pneu), takže mi to bude stačit. Bude to i zajímavá zkušenost.
  • 00 Reagovat !

foto

28.03.01  15:01

« dobrej web

na [odkaz] je velky vyber litaku i pneumatik na snad vsechna auta, ruzne rocniky, najede fotka a pak si vyberes akorat kola, rozmery atd., vcelku super.
  • 00 Reagovat !

foto

28.03.01  13:52

« General Tire

Máte někdo zkušenosti s pneu General Tire. Uvažuji totiž o jejich koupi.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.01  11:33

Dobře, vysvětlil si mi, proč nový zimní. To chápu. Ale já se ptal ještě na jednu věc. Pro ty zimní dojíždět v létě? Popsal sem ti finanční kalkulaci, moc dobře nevychází. Navíc zimní v létě mají horší jízdní vlastnosti, než letní. Takže když to shrnu: neušetříš a bude se ti hůř jezdit. Není lepší ty gumy za babku někomu střelit (na starší pomalé málo užívané auto by byli zázrak)?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.01  16:36

« Re: UG6 vs GW2

Tyhle gumy znám bohužel jen z testů v časopisech a ne z vlastní praxe, tak jen pár poznámek.

Výhodou UG6 je fakt, že se jedná o nejnovější produkt Goodyear, kdežto "Eagle GW-2" je starší - odhaduji, že je v nabídce cca třetí zimu.

Jestli jsem Tě správně pochopil, tak UG6 nebyla v nabídce v "H", ale jen v "T". Nicméně zřejmě se vyrábí i v "H", protože koukám na test v AutoTipu 25/2000, kde je právě UG6 "195/65 R15 H" (skončila na prvním místě).

S GW-2 nechali Matadoři srovnávat jejich novou Winterru (v Norsku) a na sněhu a ledu byla Winterra převážně lepší.

Mám tady taky kopii testu zimních pneu z nějakého D-testu (stejně jako test v AutoTipu převzato z Německa), kde v kategorii 205/60 dopadly GW-2 jen "uspokojivě", kdežto v kategorii 185/60 byly UG5 hodnoceny "dobré" (UG6 jsou předpokládám lepší než UG5).

Takže kdybych podobné příjemné problémy řešil já, tak vezmu spíš UG6 (anebo Continental TS790, které jsou sice o rok "starší" než UG6, ale zase mají podélné lamelování na části dezénu a v testech končívají taktéž na špici).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.01  16:13

K dojetí mých Polarisek letos v létě (tj. po jejich 5.zimě a najetých cca 40.000 km) mě vedou dva důvody. Za prvé se nedoporučuje jezdit zimní gumy víc než 4 zimy - uváděný důvod je zhoršování vlastností směsi, především frikce na zledovatěleém povrchu. A za druhé, na jedné mám na boku pneu menší ranku od parkování u chodníku - chvilku (pár let) mi trvalo než jsem zjistil, že se k "měkčím" Polariskám musím chovat ohleduplněji než k letním Michelinám, které tyhle lehké kontakty s obrubníkem snášely víceméně bez problémů. Ta ranka na boku Polarisky jde až k výztuži (textil?). Takže tam může pronikat vlhkost a hrozí, že časem to zpuchří a udělá se mi na boku boule nebo to rovnou v zatáčce rupne (?).

Pak mám ještě jeden "půl-důvod", a to, že mě láká koupit si na zimu něco lepšího, jako např. UG6 nebo TS790 (nebo něco jinýho s příčným i podélným lamelováním). Ne že by Polarisky nebyly dobrý, ale tyhle novější gumy by na ledu a uježděným sněhu mohly být ještě o kus lepší.

• « 00 Reagovat !

foto

20.03.01  11:22

« Re: UG6 vs GW2

Tvůj dotaz je zajímaví, bohužel poradit neumím. Odpověď si ale rád přečtu. Mimochodem, dobrý auto....
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.01  13:45

« UG6 vs GW2

Co poradíte. Budu mít Octavku 1.8T 4x4 (papírová maximálka je myslím 211km/h) a vybírám mezi GoodYear GW-2 195/65 R15 91H a nebo UG6 a v Tčku. Nepředpokládám, že bych jezdil nějaké extra "terény" - běžně město, dálnice a občas víkendy na hory. Myslím, že obě pneu jsou velmi dobré, ale budu rád když uslyším další názory. Co se týče ceny, dám spíš přednost kvalitě a tech. parametrům. Co se týká rozměru, domnívám se že na zimu jsou lepší užší, proto 195 (letní tam jsou 205/55). A letní? myslím, že se tady někde objevilo, že nejlepší jsou Dunlop SP 9000? Nevíte jaké tam jdou z výroby? Zatím a díky.
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.01  13:14

« Dojíždět zimní v létě?

To Pavel_RK5 a další:> Ty máš na Polariskách ještě 7 mm a chceš je dojíždět v létě? Proč? Vždyť 7 mm je dost i na zimu. No jsou to tvoje gumy. Ještě jedna věc mě napadla. Spočítej si, kolik projedeš navíc na těch zimních v létě. Podle mého hrubého odhadu tak +0,7 litru na 100km. To je za léto zhruda 3.000 Kč (podle najetých km, i víc). No a povede se ti je ojet za 1 léto (7mm)? Tak nevim, jestli je rozumný dojíždět zimní v létě..............
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.01  18:22

« Re: Renocar

Já jsem po čtyřech letech měnil zimní pneu z Michelin 130 X+M na NOKIAN HKPL1. Ale vždy záleží, kde ponejvíc jezdíš. My preferujeme hory, lyže a bordel na silnici a tak jsem šel víc do hodně agresivního (zubatého) vzorku a excelentního chování ve sněhu oproti např. holé silnici. Zde byly lepší zase ty Micheliny. Ale z mého hlediska a to, jak já chci jezdit jsou ty Micheliny pěknej *. Hned se zahrabaly. Jinak můžeš kouknout na "www.nokian.cz". Ceny jsou nižší než u GoodYearů. Ty NOKIANy jezdím na autě se 4x4 a první zimu. O UG6 jsem taky uvažoval, ale pak zůstalo u NOKIANů. Třeba UG zvolím příště.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.01  12:03

« Re: Renocar

UG5 jsou spicka. UG6 jsou sice jeste lepsi, ale je to novinka a trochu drazsi. Jiste existuji i jine dobre pneu, ale UG vychazela podle testu vzdy nejlip. Osobne me na aute vydrzely snad kolem 80000km a opravdu na lepsich jsem jeste nejel. Jeste jsou perfektni i Dunlop WinterSport2, ale vypada to, ze nebudou takove drzaky jak GoodYearky.
  • 00 Reagovat !

foto

09.03.01  09:44

« Renocar

Jo, díky, tam sem byl. Na můj rozměr 195/65 R15 tam maj Goodyear UG5 asi za 3.100,- To je dobrá cena. Kategorie T do 190km by snad taky stačila, i když auto jede 200km, ale víc ni prd na zimních. Je to dobrá guma? Podle toho, co se píše asi jedna z nejlepších. Škoda, že nemaj ve slevě i Eagly. Tak zatim dík....Nemá někdo další typ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.01  14:37

« Re: Pneu se slevou?

Zkus se mrknout na Renocar.cz Maji tam zajimave nabidky vyprodej skladu a taky 3+1zdarma.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  14:17

« Re: Pneu se slevou?

zkus...[odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

06.03.01  12:58

« Pneu se slevou?

Na příští zimu budu potřebovat 195/65 R15 - 4 ks. Bude to na Golfa TDI 85kw, max ryclost 195km/h. Tzn. odpovídající nosnost a rych. tř. Pročet sem to tu a zaujali mi Ultragripy,nebo Nokiany NRW. Kdybyste někdo věděl o zajímavé nabídce těchle nebo jinejch dobrejch zimních pneu v tomhle rozměru, napište to sem! Např. něco jako 4 za cenu třech, nebo sleva 20% a pod. Snad se něco najde, jinak si počkám na příští zimu. Teď by měl ale přece být ČAS na výhodný nákup, nebo ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.03.01  22:30

« Re: origoše Conti atd. - NEW

Než Primacy, určitě je lepší Premium contact. Pro někoho se zkušenostma se SuperContacty je těžké uvěřit, že jsou dobré, ale mé zkušenosti i testy hovoří jasně. Numero uno! Já také těžce nesu, že jsou Micheliny v testech stále níž a níž, ale C´est la vie.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…