Pneumatiky
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Yoko A520 vs. Pirelli 6000 vs. P7000
Chlapi mám dilema,co mám obout na AR 147 120 hp o rozměru 195/60/15 88V,stačí mi na nich najet 30.000 km, mám yoko na svojí 33 a jsem spokojen,pokud nejsou zahřátý tak pískají, na vodě jsou dobrý,pirelli neznám.Pokud se rohoduju špatně tak podaďte,ale chci koupit něco co nezklame. -
« Re: Barum / Continental
Zatím tam nechám originální tlumiče, jak doslouží, dám tam nějaké přiměřené. Moje Felda má přední i zadní stabilizátor nápravy a to je hodně znát. Druhá stejná Felda co máme je nemá a to je opravdu kačena v točkách. Jinak ty original tlumiče mi přijdou jako rozumný kompromis. Brilantis za 1300,- nemusí být nejhorší, je to nová guma a nikdo to zatím moc nezkoušel. Takže těžko říct. Vše je věcí stylu ježdění. Když bude děda jezdit na zahrádku 70km/hod , tak mu stačí i protektory a nikdy si nebude na gumy stěžovat. Jinak bych šel do gum cca max 2000,-/ks a pak bych vybral tu nejlepší co se dá pořídit. Asi půjdu vzhledem ke kontaktům které máme v pneuservisu do Anglických Kleberů. PTD -
"-- skrytý --" 01.04.01 23:20
Ja jsem preci netvrdil, ze Barum je nejlevnejsi [jak psal PTD], jen jsem myslel, ze se vice hovori o drazsich pneu. Takze jsem rad, ze jste se rozhovorili o beznych pneu - Barum, Matador. Ale proc porad mluvite o zimnich? Vzdyt je jaro. Takze: Co myslite o Barum Brillantis - cena 1290 Kc nabo Barum Bravura? Nebo letni Matador??? (jenom to ne, ze?). Mam jenom Feldu Combi, momentalne mi na ni dosluhuji Continentaly - tak se ptam na zkusenosti s Barumem - nikdy jsem je nemel. -
PTD: hoď na tu Feldu tlumiče od HP sporting a budeš v těch obloukách zírat, co to snese. Mez podle mně není v tomto případě v gumách, ale v podvozku - auto se začne vlnit. Vlastní zkušenost, mám mimo jiné taky Feldu Combi, najezdil jsem na ní přes 200 tisíc km. -
SportContact mám taky na Feldě 175/60/14 a sedí jak přibité. Je pravda že s kombíkovou feldou se nedají projíždět obloukové nájezdy na dálnici (oblíbený testovací úsek na dálniční křižovatce křižovatce Břeclav-Brno x Praha-Olomouc)140km/hod, ale tax max 80km/hod. Nicméně ani Audi S4 s biturbem a 4x4 při 140km/hod ten obloukový nájezd při 140km/hod neprojíždí příliš jistě na originál gumách co tam dávají. Záleží co chceš na co. Nicméně Barumky už nestojí 800,- a za ty prachy co za ně chtějí, by se mohli snažit. PTD -
Dám do mlýna trochu zkušeností s Barum Polaris a Matador MP 55. Oboje používáme na služebních Feliciích a musím říct, že Matadory jsou lepší, hlavně na ledě zásluhou silicy.Ty Matadory byly v prodeji dříve a později jsem začal brát Polarisky. A ta nová Matador Wintera se umístila v posledním testu kolem 6-8 místa, zatímco Polariska skončila někde kolem 22-24 místa( ta nová Barumka tam ještě nebyla . Cenově jsou si Barum i Matador podobné, takže kdo chce za podobné prachy lepší a o hodně lepší gumy tak určitě Madador. A používáme Polarisky H na služ. Octavii 2,0 a zatím nouproblém. Záleží co od gumy očekáváš. Jestli jezdíš víceméně na mokru a po suchu, občas na sněhu a nelítáš jak blázen tak ti určitě Matador MP 55 a nakonec i Polaris poslouží. -
Nevím jak je to s drahým pneu, ale když jsem chtěl na služební feldu obout zimní gumy, raději jsem připlatil 100,- Kč a koupil anglické Klebery se šípovým profilem než Barumácké Polary. To s tím, že Barumky jsou nejlevnější, bych nikde moc neventiloval. Není to tak docela pravda. A tím nemám na mysli "konkurenci" jako je Sava, Matador, Kormoran a protektory v Hypermarketech. Navíc jak jsem psal v jiné rubrice, když jsem chtěl rozměr 165/65/14 tak ty vůbec Barum nedělá. PTD. -
« Re: Dojíždět zimní v létě?
Za "léto" najedu zhruba 10.000 km, nárůst spotřeby u svého TD odhaduji na 0.5 l/100 km (nové zimní by asi vedly k většímu nárůstu, ale pokud bude hloubka dezénu rychle klesat, tak to nebude tak špatné; obdobně při méně hlubokém dezénu očekávám lepší jízdní vlastnosti na suché vozovce). Při ceně nafty 25 kč/l to dává za léto zvýšení "palivových nákladů" 1250 Kč. To docela jde. Pokud řekněme nové letní budou stát 4*2000 Kč a vydrží 5 let, tak roční náklady na ně jsou 1600 Kč. Takže se to docela rentuje. Ale přinutil jsi mě k zajímavý úvaze. Ještě k těm zhoršeným jízdním vlastnostem - nejezdím zas tak rychle (to spíš v zimě se blížím možnostem svých pneu), takže mi to bude stačit. Bude to i zajímavá zkušenost.